Merve Çubuktepe

12 Mart 2017 Başak burcundaki dolunayın etkisi ile yeni bir haftaya başlıyoruz. Mars Boğa burcunda yazısında belirttiğim gibi artık Güneş tutulması ile içimizde tetiklenen, harekete geçmek istediğimiz konularla ilgili planlar yapmanın vakti geldi. Tabii ki bu planları sağlıklı bir şekilde harekete geçirmek adına Venüs ve Merkür retro dönemlerinin bitmesini beklemekte fayda var ancak retro süreçleri zaten yarım kalmış işleri bitirmek adına ideal dönemler olduğu için seçtiğimiz bir konuya odaklanıp artık somut çözümler oluşturarak yol haritamızı çizmenin zamanıdır diyebiliriz.

Bu hafta Merkür Koç burcuna geçiyor; yani yeni fikirlere, girişken ve iddialı iletişime açık bir hale geleceğiz. Merkür Koç etkisi abartıldığında ağır potlar kırdırtması ile de meşhurdur, dikkat. Mars’ın kadersel ay düğümleri ile olumlu açıları özellikle hedeflediğimiz konularda yardım almanın önemini vurguluyor, yani “şahsi oynamak” yerine birlikte yükselmek fayda getirecektir.

Diğer yandan malum Mars Boğa burcunda geçti, üstüne bu hafta Güneş-Kiron ve bu yapının Satürn ile kare açısı gerçekleşecek. Venüs zaten retroda… Yani bu hafta piyasalarla ilgili ciddi dalgalanmalar görülebilir, belirsizlikler yaşanabilir. Maddi açıdan risk almamakta ciddi fayda var. Başak Dolunayı da tutumluluk ve verimlilik temasının altını çiziyor. Son olarak da Merkür-Venüs kavuşumu haftanın en iyi gökyüzü olaylarından birisi, duygusal açıdan güzel bir etkiye sahip. Özellikle sözlü ve yazılı iletişim sayesinde ikili ilişkileri geliştirmek, kırgınlık varsa barışmak ve yeni kişilerle tanışmak açısından ideal bir ortam yaratıyor.

Gelelim haftanın önemli astrolojik etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 13.03.2017: Yeni hafta dolunay etkisi ile başlıyor; akabinde Ay Terazi burcuna geçiyor. Gün boyunca epey düşünceli, “kafamda deli sorular” ruh hali ile gezebiliriz. Diğer yandan bu etki genel olarak huzurlu, sakin ve uyumlu bir atmosfer yaratıyor. Sadece akşama doğru Ay-Venüs ve Ay-Juno karşıtlığı olduğu için ikili ilişkiler konusunda gerginlikler görülebilir; bu açıdan sınırları pek zorlamamakta fayda var. (Özellikle de öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi için)

Salı 14.03.2017: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Gün içerisinde kesinleşecek Mars ile ay düğümleri arasındaki iyicil açı yazının başında belirttiğim “Birlikten kuvvet doğar” temasını güçlendiren bir etkiye sahip. Güzel bir fikriniz varsa güvendiğiniz kişilerin fikrini almakta fayda var. Yine akşam saatlerinde Ay-Plüton gergin, Ay-Jüpiter kavuşum açısı mevcut. Burada duygusal açıdan hassaslık ya da her şeyi aşırı abartma eğilimi görülebilir. (Yine öncü burçlar için dikkat edilmesi gereken bir gün, diğer yandan Mars Boğa etkisi özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burçları için güzel bir etkiye sahip)

Çarşamba 15.03.2017: Ay Terazi burcunda seyahatinin sonlarına yaklaşırken Ay-Satürn arasındaki olumlu açı bir işi ciddiyet ve kararlılıkla ele alındığında başarı vaat etmekte. (Özellikle ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Terazi, İkizler ve Kova için ideal bir etki) Gün içerisinde Güneş-Kiron kavuşumu da kesinleşiyor. Yani iyi olacak hastanın doktor ayağına gelebilir. (Bu doktor pekala kendiniz de olabilirsiniz) Saat 13:06-18:11 aralığında Ay boşluğa geçeceği için önemli bir işimiz varsa mümkünse ertelemekte fayda var. Yarım kalan işleri bitirmeye odaklanabiliriz. Akabinde Ay Akrep burcuna geçiş yapacak.

Perşembe 16.03.2017: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, ayrıca Mars ile gergin açı yapacak. Bugün agresyon, sakarlık, kazalara açıklık görülebilir; dikkatli olmakta ve uykuyu iyi almakta fayda var. (Özellikle de sabit burçlar Akrep, Kova, Aslan ve Boğa için) Neyse ki öğlen itibariyle Ay-Neptün olumlu açısı devreye girerek bu hararetli ortamı biraz yumuşatıyor. Özellikle ruhsal konularla ilgilenmek, rahatlamak ve biraz kafa dinlemek adına ideal bir etkiye sahip. (Su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Başak, Boğa ve Oğlaklar için ekstra olumlu)

Cuma 17.03.2017: Gün boyunca Ay pek çok gezegenle olumlu açılar yapacak. Haftanın en verimli günlerinden biri. Ay-Plüton olumlu açısı ile başlayan gün, Ay-Kiron ve Ay-Güneş olumlu açıları ile devam ediyor. Bu etkileşim hem isteklerimizi hayata geçirmek, iç enerjimizi yükseltmek açısında güç veren bir yapıya sahip. Sadece Güneş-Satürn gergin açısı tek bir konuda uyarı yapıyor, bizden yaşça büyük ya da otoriter figürlerle ilgili çatışmalar görülebilir, gerginlikler artabilir; bu bağlamda sınırları aşmamak önemli görünmekte. (Özellikle değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balık dikkat)

Cumartesi 18.03.2017: Günün en güzel gökyüzü olayı Merkür-Venüs kavuşumu. Geri giden bir Venüs olsa da gayet güzel bir etkiye sahip. Bugün ikili ilişkiler, duygusal meselelerle ilgili olumlu gelişmelere açık bir etki söz konusu. Güzel konuşmalar yapılabilir, çözülemeyen konular netleşebilir. (Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Kova ve Teraziler için güzel bir etki) Sabah saatlerinde Yay burcuna geçiş yapan Ay akşam Venüs ile olumlu açı yaparak bu iyicil etkiyi daha da arttırıyor.

Pazar 19.03.2017: Bugün ilim irfan günü diyebiliriz. Ay-Merkür ve Ay-Jüpiter olumlu açıları Ay da yüksek bilgiyi temsil eden Yay burcunda olduğu için özellikle bir şeyler öğrenmek, öğretmek ve bilgiyi paylaşmak adına çok güzel bir etki yaratıyor. Merak ettiğiniz bir şeyler varsa araştırmak ve bilgi toplamak adına ideal bir gün. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Kova ve Teraziler için bu etki daha da yoğun halde. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle.
Merve Dirağ