Merve Çubuktepe

Bu hafta iki gezegen burç değiştiriyor. 17 Mart 2023’te Venüs Boğa, 19 Mart 2023’te Merkür Koç burcuna geçecek. Venüs’ün yönettiği burca geçmesi dengeyi kurmak, ilişkileri güçlendirmek ve ayağımızın yere basması adına olumlu. Ancak kabul etmek lazım ki bu hafta sert ve zorlayıcı açı kalıplarıyla dolu. Mars-Neptün karesi, Güneş-Mars karesi, Venüs-Plüton karesi gibi birçok sert açı haftaya damgasını vuruyor. Bu hafta demek ki tansiyon oldukça yüksek. Gerek insan ilişkileri gerek günlük hayatta kolay sinirlenme, abartılı tepkiler, kontrol kayıpları riski oldukça fazla. Ülke olarak son derece gerilimli bir dönemden geçiyoruz, bu stres de her yere yansıyor. Hafta boyunca diğer insanların olumsuz davranışlarına odaklanmak ve sinirlenmek yerine biraz daha kendimize dönüp kendi istek ve inşa sürecimize odaklanmamız faydalı olacaktır. Özellikle toprak ve doğayla ilgilenmek, kişisel bir girişimi başlatmak, boş laflara kulakları kapatmak bu zor haftayı daha rahat geçirmemizi sağlayabilir.

Dediğim gibi gökyüzü bu hafta cayır cayır. Özellikle Neptün ve Mars’ın sert temasları da işleri karmaşık hale getiriyor. Bu açıların etkisini tüm hafta hissedeceğiz ancak en çok hafta ortası itibariyle tansiyon yükseliyor.

Şimdi bu açıları detaylı inceleyelim:

15 Mart 2023’te Mars-Neptün karesi kesinleşecek. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Haftanın en kritik açısı bu diyebilirim. Bu sebeple hafta boyunca mantıksız şeyler peşinde koşmak, tutturmak ve özellikle hayal ürünü temelsiz konularda diretmek kayıp getirecektir. Açı kalıbı +-7 gün yani tüm hafta etkili.

16 Mart 2023’te Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Özellikle bu açı kalıbı ruhsal açıdan en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık olabiliriz, ilham perileri adeta bizim için mesai yapabilir. Sadece dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Çünkü Mars-Neptün karesi de etkin. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

16 Mart 2023 Güneş-Mars karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı ani patlayan agresyon, sert ifadeler ve suçlamaları beraberinde getirebilir. Kendimizi ve öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Sonradan pişman olabileceğimiz şeyler söylemekten kaçınmalı, dediklerimizi mutlaka birkaç kere düşünmeliyiz. Eril figürler, otorite makamlarıyla çatışmalar söz konusu olabilir. Dediğim gibi bu hafta hatlar oldukça gergin ve özellikle egomuz çok hassas olabilir. Dengesiz, kapasitesiz ve kompleksli kişileri muhatap almamakta ciddi fayda var. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

16 Mart 2023’te Venüs-Plüton karesi kesinleşecek. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Bu açı kalıbı etkin olduğunda duygusal konularda uç ve saplantılı davranışlar görülebiliyor. Bir insan başka bir insanı istemiyorsa, mesafe koyuyorsa zorlamanın anlamı yok. Aynı şekilde toksik tipleri iyileştirme eğiliminden kaçınmak ve mesafeli olmak da çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Mart 2023’te Merkür-Mars karesi kesinleşecek. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Bir cümle bir anda kişinin hayatını tepetaklak edebilir. Kavgacı kişileri muhatap almamak ve tahriklerine kapılmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Az sayıda da olsa haftanın sonlarına doğru olumlu açılarımız mevcut. 18 Mart 2023 Venüs-Satürn altmışlığı ve 19 Mart 2023’te Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu durum haftanın yüksek tansiyonunun hafta sonuna geldiğinde düşmeye başlayacağını gösteriyor. Bu sebepten ötürü de önemli iş ve kararlarınızı özellikle haftanın son iki gününe denk getirmenizi özellikle öneririm. Hafta boyunca kaotik ve yıkıcı açılar daha baskın öfkeyle kalkıp zararla oturmayalım. Bir şeyleri güçlendirme, toparlama ve inşa gibi konular bu açıların rüzgarları dindiğinde daha kolay olacaktır.

Bu hafta belirttiğim gibi iki tane önemli gezegen burç değişimi var, onları da inceleyelim:

17 Mart 2023’te Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs yönettiği Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir ilişkilerde; nitekim haritanızdaki etkilere göre de bu konuda sizi tatmin etmeyen bir ilişkiniz varsa tutulmaların da etkisiyle yollar hızla ayrılabilir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Finansal konularda doğru ve hesaplanmış adımlar atıldığı takdirde bereket ve kazanç söz konusudur. Bu dönem toprak almak, tarım yapmak, kişisel bakım ve doğal ürünlere odaklanmak ekstra kar getirebilir. Venüs 11 Nisan 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Merkür 19 Mart 2023’te Koç burcuna geçiş yapacak. Merkür zodyağın başına geri dönüyor. Merkür bu burçta sivri, net ve dobra iletişim tarzını temsil eder. Bu süreçte ülke gündeminde de demeçlerin son derece sertleşeceği adeta kılıçların havada uçuşacağı bir döneme adım atıyoruz. Bireysel düzlemde de içimizde tuttuklarımız hızla dışa dökülebilir. Girişimler için de iyi planlandığı takdirde olumlu bir zamandır. Agresyon, dürtüsellik ve düşünülmemiş söylemlere karşı ekstra dikkatli olunmasında fayda vardır. Merkür 3 Nisan 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.03.2023: Herkese iyi haftalar! Ay Akrep burcunda ve saat 01:17’de Neptün ile üçgen olumlu açı yapıyor. 00:17-03:17 arası her türlü ruhsal çalışma ve yaratıcı üretim için uygun. Sabah saatlerinde Ay saat 09:58’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Önemli işlerimizi saat 09:59-10:20 arasındaki Ay boşluk saatlerinde denk getirmemekte fayda var. Ay saat 10:21’de boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapacak, saat 11:33’te Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Öğlen saatleri civarında engel, blokaj ve çatışmalarla karşılaşabiliriz. Ay günün geri kalanında sakin yolculuğuna devam edecek, bu yüzden akşam ve gece saatleri huzurlu durumda. Günün Sabian sembolü “Bir adam Sina dağından yeni bir emir getiriyor.” Bu sembol yeni bir düzeni haber verir. Yeni ve önemli değerler gündeme gelecek ve kabul görecektir. Sembol dogmalar, cahillik ve bağnazlığa yapılan savaşı temsil eder. Bu savaş insanlığın başından beri sürmektedir ve her daim sürecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 14.03.2023: Haftanın en sakin ve iyicil etkilere sahip günündeyiz. Önemli işlerinizi özellikle bugüne denk getirmenizi öneririm. Tüm gün boyunca olumlu açı kalıpları etkin olacak. Saat 10:56-14:56 arası günün finans, ticaret, her türlü kurumsal ve resmi işlem için en iyicil saatleri zira Ay-Jüpiter üçgeni devrede olacak. Buna ek olarak saat 11:16-13:16 arasına Ay-Chiron üçgeni etkin durumda. Bu aralık her türlü tedavi, ruhsal çalışma ve şifa için değerlendirilebilir. Günün geri kalanında Ay’ın özel bir açısı yok. Önümüzdeki günler çok daha gergin ve sert açılar olacak. O yüzden bugünü iyi değerlendirmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Maddeleşmiş bir cisim tuhaf hayali şekilleri çağırıyor” Bu sembol farkındalığımızı aşan fiziksel güçlere dair vurgu yapar. İrade ve soğukkanlılık zaferi getirecektir. Yaşamsal kuvvetlere bireyin çekinmeden hakimiyet kurması ve kontrolü sağlaması gerekir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 15.03.2023: Haftanın en önemli ve zorlayıcı açısı devreye girecek. Saat 02:38’de Mars-Neptün karesi kesinleşecek. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Haftanın en kritik açısı bu diyebilirim. Bu sebeple hafta boyunca mantıksız şeyler peşinde koşmak, tutturmak ve özellikle hayal ürünü temelsiz konularda diretmek kayıp getirecektir. Açı kalıbı +-7 gün yani tüm hafta etkili. Ay sabah boyunca sert açılarla devrede olacak saat 05:08’de Son Dördün fazına geçiyoruz. Saat 11:49’da Ay-Venüs üçgeninden sonra Ay saat 11:50-15:05 arasında boşlukta kalacak, saat 15:06’da Oğlak burcuna geçecek. Günün en verimli saatleri 15:41-18:41 arasındaki Ay-Satürn altmışlığı ve saat 21:12-00:12 arasındaki Ay ile Ay Düğümleri arasındaki olumlu temas. Günün Sabian sembolü “Küçük kayıp bir adada kendi dünyasını kuran insanlar.” Bu sembol kendini dışarı vurmanın uç ve çekici ifadesinin tezahürüdür. Her insanın içinde çılgın bir taraf vardır, baskılansa bile bir yerde dışarı çıkar. Uyum sağlarken gelişmek, gelişirken bütünlüğü yakalamak ve bunu paylaşmanın keyfini yaşamak mümkündür. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.03.2023: Bugün açı bolluğu içinde bir gün bizleri bekliyor ve dikkat dağıtan nispeten zorlayıcı açılar çoğunlukta. Önce daha olumlu bir açıyla başlayalım. Saat 02:38’de Güneş-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı manevi dünyaya çekilmenin getireceği arınmayı simgeler. Ancak bir yandan da kendimizi kandırma veya hayal aleminde kaybolma durumu görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Oğlak burcunda özellikle 13:59-19:16 arasında sert açıları baskın bir şekilde yoluna devam ettikten sonra saat 20:12’de Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşecek. Özellikle bu açı kalıbı en güçlü olanlardan biri ve tüm çalışmalar için değerlendirilebilir. Hayal gücümüz çok yüksek çalışabilir, sanatsal ve yaratıcı üretime açık. Önemli bir konu olarak dalgınlık, unutkanlık görülebileceğinden her şeyi not alıp, ajandayla ilerlemekte fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve günün hatta haftanın en sert açılarından biri saat 21:09’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ani patlayan agresyon, sert ifadeler ve suçlamaları beraberinde getirebilir. Kendimizi ve öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Sonradan pişman olabileceğimiz şeyler söylemekten kaçınmalı, dediklerimizi mutlaka birkaç kere düşünmeliyiz. Eril figürler, otorite makamlarıyla çatışmalar söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Son olarak saat 22:58’de Venüs-Plüton kavuşumu devrede. Günün Sabian sembolü “Köklü reformlar sonucunda arınan ruhban sınıfı.” Bu sembol dünyevi kibir ve bencilliği bırakmanın her insana gerektiğini bize hatırlatır. Ortaya gerçek bir vizyon konulduğunda ruhun da reforma uğrayacak ve yeni bir şuur seviyesine geçiş başlayacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 17.03.2023: Haftanın en önemli gezegen geçişi olan Venüs Boğa transiti saat 01:33’te başlıyor. Venüs yönettiği Boğa burcundayken kurulan ikili ilişkiler ve ortaklıklar sağlam temellere oturmaya meyillidir. Belirsizliklerden ziyade eli yüzü düzgün ilişkilerin oluşmasına çok daha meyilli bir etkileşim söz konusudur. Sadakat ve bağlılık bu dönemde anahtar kelimedir. Sağlam ilişkiler kalıcı olarak yapılanır ve güçlenir. Finansal konularda doğru ve hesaplanmış adımlar atıldığı takdirde bereket ve kazanç söz konusudur. Bu dönem toprak almak, tarım yapmak, kişisel bakım ve doğal ürünlere odaklanmak ekstra kar getirebilir. Venüs 11 Nisan 2023’e kadar bu burçta kalacak. Saat 07:48’de Merkür-Mars karesi kesinleşiyor. Kavgacı, haddini aşan ve sivri dilli bir tarz gündeme gelebilir. İstemeden dahi olsa kontrolden çıkmak ve kalp kırmak mümkün. Yazılı veya sözlü iletişimin dozunun çok iyi ayarlanması önemli. Kavgacı kişileri muhatap almamak ve tahriklerine kapılmamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 13:44’te Güneş-Merkür kavuşumu etkin. Kendimizi doğrudan ifade edebileceğimiz bu açı kalıbı içimizdekileri dile getirmeyi destekler. Önemli yazışma, konuşma ve anlaşmalar adına ideal bir tesirdir. Söylemlerimizin egomuzun gölgesinde kalmamasına dikkat etmeliyiz. Analitik düşünerek süregelen bir sorunu çözmemiz mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün en verimli saatleri ise09:26-15:44 arası zira Ay’ın birçok olumlu açısı etkin, önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi öneririm. Ay saat 17:13-17:26 arasında çok kısa bir süre boşlukta akabinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Saat 18:50 itibariyle Ay-Venüs karesi etkin olduğu için duygusal konularda sınırları zorlamamak önemli. Günün Sabian sembolü “Yeniay mest olmuş iki aşığa tesirini sunuyor.” Bu sembol aşkın büyüleyici doğası ile tanrıya ulaşmanın tezahürüdür. İlham ve heyecan uyanır, doğanın güçleri ile bir olmanın verdiği coşku benliği kaplar. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 18.03.2023: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en iyicil açı kalıplarından Venüs-Satürn altmışlığı saat 01:25’te kesinleşiyor. Hafta içi etkin olan zorlu etkilerden uzaklaşmaya başlıyoruz. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 13:58’de Ay-Güneş 45’liği oluşurken Ay Balzamik faza geçiyor. Bir şeyleri bırakmak, zararlı alışkanlıklara son vermek ve toksik bağlardan kurtulmak adına önemli bir zaman dilimidir. Ay saat 16:35-18:35 arasında Chiron ile olumlu irtibatta olacağı için bu saatler ruhsal çalışmalar için değerlendirilebilir. Saat 17:26-21:26 arasında Ay-Jüpiter altmışlığı ve Ay-Uranüs karesi etkin olduğu için bu evrede plansız hareket ve risklerden kaçınırsak eğer işlerimizden olumlu sonuç almamız mümkündür. Zor durumdaysak yardım istemeyi bilmeliyiz. Günün Sabian sembolü “Hasat ayı berrak sonbahar gökyüzünde yükseliyor.” Bu sembol görselleştirme ve canlandırmanın insan hayatına verebileceği fayda ile ilgilidir. Kişi beyin ve ruhunun yaratıcı kısımlarını serbest bırakmalı, hayal gücünü kullanarak gerçekçi çözümlere ulaşmalıdır. Ay fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 19.03.2023: Günün en önemli aktörü Merkür. Öncelikle saat 06:23’te Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Bu açının iyicil tesirini gün boyunca hatta yeni haftanın başında da deneyimleyebiliriz. Tek gereken şey çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 07:23’te ise Merkür burç değiştiriyor ve Koç burcundaki transitine başlıyor. Merkür zodyağın başına geri dönüyor ve tekrar bir yolculuğa başlıyor. Merkür bu burçta sivri, net ve dobra iletişim tarzını temsil eder. Bu süreçte ülke gündeminde de demeçlerin son derece sertleşeceği adeta kılıçların havada uçuşacağı bir döneme adım atıyoruz. Bireysel düzlemde de içimizde tuttuklarımız hızla dışa dökülebilir. Girişimler için de iyi planlandığı takdirde olumlu bir zamandır. Agresyon, dürtüsellik ve düşünülmemiş söylemlere karşı ekstra dikkatli olunmasında fayda vardır. Merkür 3 Nisan 2023’e kadar bu burçta kalacak. Saat 11:32-13:32 arasında Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor ve günün en verimli saatlerine ev sahipliği yapıyor. Ay saat 13:33-18:11 arasında uzun bir süre boşlukta ve saat 18:12’de Ay Balık burcuna geçiş yapıyor. Gece saatlerine geldiğimizde 20:27-23:54 arasında Ay’ın Satürn ve Venüs ile olumlu temasları bir işe odaklanma ve dengeleme için olumlu etkiler taşıyor. Günün Sabian sembolü “Dolunayda kırlar değişik bir şekilde yaşam dolu görünüyor.” Bu sembol yaşamın doğal süreçlerinin bazen olağanüstü şeyleri beraberinde getirebileceğini hatırlatır. Evrensel birlik insan zihnine her daim çağrı yapmaktadır, önemli olan bu çağrıya kulak vermektir. “Bir” olma bilinci ve tekillik duygusu ruhun ulaşacağı en yüksek, en hayırlı noktadır; her beşer de dilerse ve uğraşırsa bu noktaya ulaşabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe