Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü gündemi oldukça yoğun durumda. Akrep burcunda güçlü bir dolunay merkezde dururken, Venüs yönettiği Boğa burcuna geçerek kuvvetli bir etki oluşturacak. Ayrıca Mars da burç değiştirerek Yengeç burcuna geçecek. Diğer yandan gökyüzünde genel ağırlığı olumlu olmakla birlikte birçok önemli açı kalıbı da bu hafta devreye giriyor.

Haftanın en önemli konusu 19 Mayıs 2019 saat 00:11’de Akrep burcunda gerçekleşecek dolunay olacak. Dolunay anında Güneş-Merkür kavuşumu etkin yani “Merküryen” bir dolunay yaşayacağız. Gökyüzünde Boğa burcunda tam dört gezegen bulunurken, aynı zamanda Venüs-Uranüs kavuşumu da etkin olacak. Bu bağlamda bu dolunay ağır ağır giden ancak emeği verilmiş, sabır ve sevgiyle odaklanılmış konularda hızlı bir büyüme etkisi oluşturabilir. Gerek duygusal gerek dünyevi konularda kalıcı ve gelecek odaklı güzel sonuçlar görebiliriz. Boğa yeniayı tohumu çatlatırken Akrep dolunayı ise meyve vermeyi sembolize etmektedir. Diğer yandan dolunay anında yükselen Oğlak burcunda, iki yanında Satürn ve Plüton Retro halde kavuşum açısı yapacaklar. Bu da karmik etkinin çok yoğun olduğu, menfi ya da müspet olayların netleşeceğini gösterir. Akrep burcu dönüşüm enerjisini sembolize ettiğinden altı boş yapılar kalıcı olarak yıkılabilirken sağlam olanlar adeta yeniden doğarcasına canlanabilir.

15 Mayıs 2019’da Venüs Boğa burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta 9 Haziran 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Venüs’ün zararlı konumda olduğu Koç burcundan çıkıp yönettiği Boğa burcuna geçmesi de gökyüzünün enerjisinin ve dolaylı olarak da bizim enerjimizin dengelenmesi adına çok önemli ve olumlu. Bu formda Venüs aşkta kalıcılık, sadakat ve gelecek odağı oluşturur. Aynı zamanda doğru kullanımında elimizi hangi işe atarsak, tabiri caizse “aşk” ile yaparsak verim ve bereket alabiliriz. Tek dikkat edilmesi gereken konu bu transit kişiyi aşırı rehavete sürükleyebilir, yeme içme gibi keyif odaklı konular aşırı abartılabilir.

16 Mayıs 2019’da Mars Yengeç burcuna geçiş yapacak. Mars düşük konumda olduğu Yengeç burcunda 2 Temmuz 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Transit boyunca normalden daha fazla duygusal kararlar vermeye açık olabiliriz. Hayati meselelerde kesinlikle şahsi duygularla keskin kararlar verilmemeli. Bu etkileşim bireyi bir yengeç gibi “yan yan” yürümeye ve dolaylı ifadelere götürür. Oysa ki bu tavır kişiye ne kadar açık gelse de karşıındaki kişi tarafından anlaşılmayabilir bu da bireyin kızması, küsmesi ve ilişkilerde gereksiz gerginliklere sebep olabilir. Net ve doğrudan davranış biçimi transit boyunca çok önemli olacak. Aynı zamanda aile, değerler ve vatanımızla ilgili hassasiyetlerimiz artabilir.

14 Mayıs 2019’da kesinleşecek Venüs-Mars altmışlığı ikili ilişkiler adına en güzel tesirlerden biridir; flört ve çekimi beraberinde getirir. Açının etkisi altında yeni aşklar filizlenebilir veya mevcut bir ilişki gelecek odaklı hale gelebilir. Uyumu da temsil eden bu açı hayatımızı daha iyi organize etmemiz ve bir ahenk oluşturmamız adına da destekleyicidir. Finansal konularda küçük ancak verimli adımlar atabiliriz.

Ancak… 18 Mayıs 2019’da Venüs-Uranüs kavuşumu da kesinleşecek. Çok güçlü ve hızlı bir etkileşime sahip bu kavuşum açısı özellikle aşkta baş döndüren ve heyecanlı gelişmeleri gündeme getirebilir. Hiç beklemediğiniz bir anda ayaklarınızın yerden kesilmesi mümkün. Mevcut bir ilişkide sorunları çözmek ve daha da bağlı bir şekilde ilerlemek adına destekleyicidir. Finans adına ani ve güzel gelişmeler gündeme gelebilir, ancak koşullar ne kadar iyi olursa olsun hızlı ve riskli atılımlardan kaçınmakta fayda var. Bu güzel etkilerin yanı sıra bu açı kavuşum açısı olduğundan nötr doğadadır ve bir Akrep dolunayı arifesinde gerçekleşiyor. Yani en görkemli görünen ilişkiler dahi eğer içleri boşsa, uzatmaları oynuyorsa bir sözden başlayacak olaylar zinciri sonucunda aniden sonlanabilir; dikkat.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.05.2019: Ay Başak burcunda haftaya üretken ve hamarat başlayabiliriz. İşimizi gücümüzü toparlamak, üşendiğimiz bir şeye dört elle sarılıp bitirmek adına çok uygun bir etkidir. Saat 01:32’de Ay-Uranüs altmışlığının da kesinleşecek olması gün içerisinde pratik zeka ile yaratıcılığı birleştirmemizi sağlıyor. Buna ek olarak 17:47’de Ay-Merkür üçgeninin kesinleşecek olması da iletişim açısından akışkan ve diyaloglara açık bir etki oluşturmakta. Gün boyunca önemli görüşmeler, iş başvuruları, mülakat ve yatırım hamleleri adına şanslı tesirler devrede olacak. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 14.05.2019: Ay Başak burcunda yolculuğunda devam ediyor. 05:39’da Satürn ile olumlu açı yaparak güne ciddi ve kararlı başlamamızı sağlıyor. 06:07’de ise Güneş-Plüton üçgeni kesinleşerek haftanın en güçlü ve iyicil etkilerinden birini oluşturacak. Gün boyunca insanları ikna etme, işbirlikleri ve iz bırakmak adına güçlü destekler altında olacağız. Ay, saat 10:11’de Plüton; 10:20’da Güneş ile olumlu açı yaparak bu güzel etkileşimin gücünü yükseltecek. Kariyer ve finansla alakalı konularda bu açının desteğinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ve 16:58’de haftanın diğer önemli açılarından Venüs-Mars altmışlığı kesinleşecek. Bu olumlu açı ikili ilişkiler, duygusal konularla alakalı bir çözüm ve güçlendirme enerjisi oluşturuyor. İlişkiler adına haftanın en iyi etkisi bu diyebilirim. Bu açıdan da özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Saat 20:20 itibariyle Ay-Mars karesi kesinleşip Ay da boşluğa girdiğinden frene basma zamanı. Bu zaman dilimi itibariyle çatışma ve belirsizliğe açık etkiler olduğundan hiçbir konuyu zorlamamakta fayda var. Ayrıca sakarlık ve dikkatsizlik görülebilir. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ay 21:50’de boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapacak.

Çarşamba – 15.05.2019: Venüs yönettiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Venüs’ün yönettiği Boğa burcunda 9 Haziran 2019’a kadar kalacak olması ilişkiler başta olmak üzere hayat düzenimizde olumlu ve kalıcı gelişmeleri gündeme getirebilir. Bereket, şükür ve netlik duygusu artabilir. İlişkilerde sağlam adımlar ve gelecek odağını perçinleyebilecek bu tesir haftanın en güzel gökyüzü olaylarından biri. Ay Terazi burcunda 05:44’te Kiron ile karşıt yapacağından sabahın erken saatlerinde daha hassas ve duygusal yaralanmalara açık olabiliriz. Olayları çok kişisel almamak ve didiklememekte fayda var. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bugün çevrenizi güzelleştirmek, eskileri ayıklamak, güzel bir bahar temizliği yapmak ve isterseniz güzel sevdiğiniz bir şeyleri pişirmek size çok iyi gelebilir. Günün yapıcı tesirlerinden özellikle de Boğa, Başak, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.05.2019: Merkür-Neptün altmışlığı 04:20’de kesinleşiyor. Bu yaratıcı ve ilham dolu etki uyku saatinde film tadına çok ilginç rüyalar görmenizi sağlayabilir. Sabah çok yoğun ve esin dolu kalkabilirsiniz. İlginç şeyler aklınıza gelirse not almayı unutmayın. Bu açı aynı zamanda yaratıcılık ve hayal gücü ile doğrudan alakalı olduğundan tıkalı olan bir konuyu da çözmeniz mümkündür. 06:09’da Mars Yengeç burcuna geçiyor ve bu burçta 2 Temmuz 2019’a kadar kalacak. Ailemiz, değerlerimiz ve vatani duygularımız daha ön planda olacaktır. İlişkilerde aşırı dolayı “yan yan” yürüyen yaklaşım sıkıntı çıkarabilir, dobralık ve doğrudan hareket önem kazanacaktır. Ay Terazi burcunda ve saat 08:00’de Satürn ile kare açısı kesinleşeceğinden önemli işlerinizi en erken bu saat sonrasına almanızı öneriyorum. Zaten 11:38’de Ay-Jüpiter altmışlığı da kesinleşerek kariyer ve finans başta olmak üzere şanslı etkiyi yükseltiyor. Bu yapıcı tesirlerden özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Sadece 12:38’de Ay, Plüton ile kare yaparak boşluğa gireceğinden tüm önemli konuları öğleden önce tamamlayıp aradan çıkarmakta fayda var. Ay gün boyunca boşlukta kalacağından günün kalanını yarım kalan işlerle uğraşarak ve şartları çok zorlamadan geçirmekte fayda var. Özellikle güç savaşı ve aşırı baskı gibi durumlardan kaçınılmalı. Bu konularda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cuma – 17.05.2019: Ay saat 00:25’te boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. 01:18’de Ay-Mars üçgeni de kesinleşeceğinden canlı ve dinamik bir enerji akışı söz konusu. Hatta kabınıza sığamayabilir ve enerjiniz yüksek olduğundan uyumak istemeyebilirsiniz. Güzel sakinleştirici bir bitki çayı içerek rahatlamak veya bu enerjiyi bir işi tamamlamak adına kullanmak iyi gelecektir. Saat 02:18’de gün boyu etkili olacak Merkür-Satürn üçgeni de kesinleştiğinden gün boyunca kariyer, önemli görüşme, sınav ve başvuru gibi konularda avantajlar söz konusu. Aynı durum yatırımlar için de geçerli. Bu iyicil tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Sadece Ay 03:47’de Venüs, 07:03’te Uranüs ile kesinleşmeye hazırlanan Venüs-Uranüs kavuşumunu karşıt açı ile tetikleyeceğinden günün ilk yarısında duygusal konularda frene basmak ve hiçbir şeyi zorlamamakta fayda var. Dolunay öncesi beklenmedik olay ve ani kopuşlara açık bir etki mevcut. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cumartesi – 18.05.2019: Ay Akrep burcunda dolunaydan önceki son gündeyiz. Dolunay enerjisinden faydalanmak adına bugün bir işi tamamlamak, netlik kazandırmak ve harekete geçmek adına değerlendirebilirsiniz. Ay 08:02’de Neptün ile güzel bir üçgen açı yaparak güne motive ve ilham dolu başlamamızı sağlıyor. Aynı zamanda bu etkileşim ruhsal şifa çalışmaları için de çok uygundur. 08:42’de ise transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçerek bu uhrevi enerjiyi daha da yükseltiyor. Geçmişi şifalandırma ve karma temizliği için çok iyi bir gün. Ay 11:14’de Satürn, 16:04’te ise Plüton ile olumlu açı yapacak. Bu iyicil etkiler de insanlarla iş birlikleri yapmak, kararlılık ve ciddiyetle atılan adımların meyvelerini toplama ve kalıcı işler oluşturmak adına destekleyici. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu olumlu tesirlerden faydalanabilir. Ve saat 17:25 itibariyle riskli bir bölgeye giriş yapıyoruz, öncelikle Ay-Merkür karşıtı kesinleşiyor. Ve akabinde de 19:16’da Venüs-Uranüs kavuşumu devreye giriyor. Bu çok güçlü açı kalıbı iyicil etkisiyle beklenmedik olumlu duygusal gelişmeleri gündeme getirebilir, ancak Ay-Merkür karşıtı ve yaklaşan dolunay etkisi sebebiyle sallantıda olan veya uzatmaları oynayan ilişkileri de bir hamlede bitirebilir. Bundan dolayı da sözcüklerimizi özenle seçmeli ve davranışlarımızda kontrollü olmalıyız. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar çok dikkat.

Pazar – 19.05.2019: Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Bu yıl bu güzel bayramın 100. Yılını kutlayacağız. Ay Akrep burcunda ve 00:11’de Ay-Güneş karşıtı kesinleşiyor yani dolunay meydana geliyor. 27 derecede meydana gelecek bu dolunay büyük bir dönüşüm enerjisi içermekte. Dolunay anında Oğlak yükselenin iki yanına konumlanan Retro haldeki Satürn ve Plüton da karmik açıdan çok güçlü tesirlere işaret ediyor. Hayatınızda çok önemli bitişler, yeniden doğuşlar, arınma ve tekamül süreçleri görülebilir. Haritanız özellikle tesir altındaysa çok büyük bir değişim dalgasına adım atabilirsiniz. Ay dolunay anından sonra boşluğa girecek ve 04:22’de boşluktan çıkarak Yay burcuna giriş yapacak. Dolunaydan hemen sonra Ay’ın ışığı küçülmeye başlayacağından ötürü önemli bir işe hızla giriş önerilmez. Saat 13:00’te Ay-Kiron üçgeni de kesinleşeceğinden bugün ruhsal çalışmalar ve şifaya odaklanmak için çok uygun bir gün. Aynı zamanda Ay Yay etkisinin gücü ile açık havaya çıkabilir, koşabilir, spor yaparak da canlanabilirsiniz. Yay burcu sembolizmi gereği bacakları hareket ettirmeniz enerjinizi de yükseltecektir. Bugün dolunay sonrası herkesin heyheyleri üzerinde olabileceğinden kısıtlayıcı veya ısrarcı davranışlardan kaçının. Günün iyicil tesirlerinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe