Merve Çubuktepe

Bu hafta çok heyecanlı senaryosu olan bir yaz dizisine benziyor. 13 Mayıs 2024’te Venüs-Satürn altmışlığı ve 18 Mayıs 2024’te Venüs-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu hafta aşk ve ilişkiler temaları başta olmak üzere bir anda ezber bozan olaylar, tüm umutlar tükenmişken gelen mutlu haberler gündemimizi kaplayabilir. İlişkiler hattında şaşırtıcı başlangıçlar, barışmalar ve sonlanmalar görülebilir. Altı dolu ilişkiler veya kalbi boş olanlar için daha iyiye gelişim ve mutluluk şansı yüksek. Kişisel gelişim düzleminde ise 13 Mayıs 2024 Güneş-Uranüs kavuşumu ve 18 Mayıs 2024 Güneş-Jüpiter kavuşumu sebebiyle şansın en beklenmedik yerden gelebileceği, doğaçlama yeteneğimize güvenmemiz gereken, ezber bozunca bereketin oluşacağı tesirler söz konusu. Özellikle haftanın ikinci yarısı finans ve yatırım konularında ekstra fırsatlar içermekte. Çok hareketli ve heyecanlı bir hafta bizleri bekliyor, güzelliklerle gelsin. :)

Haftanın önemli etkilerini incelemek gerekirse eğer, bir adet önemli gezegen geçişimiz bulunuyor. Merkür 15 Mayıs 2024’te Boğa burcuna geçiş yapacak. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Finansal konular, para biriktirme ve mülklere daha fazla odaklanacağımız bir zamandır. Gölge yönüyle sabit fikirlilik, önyargı, konfor alanına saplanma, kişinin zararına olsa da bir konuya aşırı takılma ve değişime kapalılık görülebilir. Bu evrede çelişkili ifadeler normalden fazla ters tepebilir, iletişimde netlik ve direkt ifade ekstra önem kazanır. Merkür bu burçta 3 Haziran 2023’e kadar kalacak.

Bu hafta birbirinden dinamik ve heyecanlı açı kalıplarıyla bezeli. Bir tane sert açı hariç çoğu açı olumlu veya nötr durumda. Ancak hepsinin ortak noktası şu ki bu açıların hepsi ezber bozan, yaşam enerjisini yükselten yapılar. Yeni şeyler denemek, öğrenmek ve kalıplarımızı kırmak adına harika bir haftadayız.

Önemli açıları sırayla incelemeye başlayalım. 13 Mayıs 2024’te Güneş-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili.

Aynı gün haftanın en iyicil açı kalıplarından Venüs-Satürn Altmışlığı da 13 Mayıs 2024’te kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın tek zorlayıcı açısına gelelim. 17 Mayıs 2024’te Merkür-Plüton Karesi kesinleşecek. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Sözcükleri enine boyuna tartıp öyle kullanmakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Gelelim asıl bombalara… 18 Mayıs 2024’te Venüs-Uranüs Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı da kavuşum açısı ve bu sebeple nötr durumda. Beklenmedik çok önemli duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde haber alabilirsiniz. Duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Ve haftanın en olumlu açısı karşımızda.18 Mayıs 2024’te Güneş-Jüpiter Kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Bireysel açıdan şans, huzur, anlayış ve iyimserlik de getirir. Gölge yönüyle oburluk, rehavet veya ego şişmesi görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.05.2024: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya çok güçlü iki açı kalıbıyla adım atacağız. Ay Yengeç burcunda günün ilk saatlerinde 00:28’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra saat 07:52 itibariyle Jüpiter ile de altmışlık olumlu açı yaparak güne enerjik ve pozitif bir başlangıç sağlıyor. Saat 10:12-12:12 arası da Ay-Neptün üçgeni sebebiyle ruhsal pratik ve şifa çalışmaları için çok uygun. Saat 12:13’te Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Ay saat 12:13-13:36 arasında boşlukta kaldıktan sonra saat 13:37’de Aslan burcuna geçiş yapıyor. Her türlü bakım, süs püs gibi konular için güzel tesir. :) En önemlisi de saat 22:44’te haftanın en iyicil açı kalıplarından Venüs-Satürn almışlığı kesinleşecek. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “İnsan derisi kemerini sergileyen bir Kızılderili.” Bu sembol bize aşırı baskı ve ayrıştırmanın getireceği yıkıcı sonuçlara dair uyarır. Kaos ve nefret sadece ahenksizlik doyurur, bir çözüm değildir. Unutmamalı ki sürekli ezilen ve kötü muamele edilen kişilerin tepkisi çok sert olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 14.05.2024: Pazartesi gününün iyicil yoğunluğundan sonra çok daha sakin bir gün bizleri beklemekte. Ay Aslan burcunda ve saat 07:48-11:48 arasında Mars ile üçgen olumlu açı gerçekleştirecek. Önemli, efor gerektiren veya çabuk tamamlanmasını istediğiniz işler varsa özellikle günün ilk yarısına denk getirebilirsiniz. Bu açı kalıbı spora başlamak adına da idealdir. Günün ruhsal açıdan en olumlu ve yoğun zamanları ise Ay’ın Ay Düğümleriyle olumlu görünüm gerçekleştirdiği saat 16:27-20:27 arası olacak. Bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için uygundur. Aynı zamanda bir konuda destek almak, yardım istemek, kolektif başarı elde etmek adına da idealdir. Günün Sabian sembolü “Geniş halka açık park görkemli ve ilham verici bir manzara sunuyor.” Bu sembol gerçekten köklü organizasyon ve değerlerin yıkılmayan gücüyle ilgilidir. Gerçekten kalıcı ve değerli bir iş ortaya koyarsak kuşaktan kuşağa bu değer ve bilgi taşınacaktır. Birlikten her daim asıl güç doğar, bu güç sadakat ve dostlukla taçlanır. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 15.05.2024: Haftanın en gergin günündeyiz. Ay Aslan burcunda saat 00:47-04:47 arasında Venüs ile kare sert açıda. Gece saatleri uyumayıp duygusal konuları eşelemek veya tartışmak pek iyi sonuç getirmeyebilir. Diğer yandan gün boyunca Ay sırasıyla saat 10:57’de Uranüs, 14:47’de Güneş ve 19:40’ta Jüpiter ile kare açı yapacağı için gün genelinde hep patlamalı çatlamalı, ufak olayların aniden büyüyebileceği ve abartıya açık tesirler var. Olayları çok büyütmeden, etliye sütlüye karışmadan sakin kalmakta fayda var. Saat 14:47’de İlk Dördün fazına geçtiğimiz için içsel gerilim de artıyor. Özellikle finansal konular ve kariyerle ilgili tüm meselelerde hiçbir şekilde risk almayın derim. Saat 20:04’te Merkür burç değiştiriyor ve Boğa burcuna geçiş yapıyor. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz daha sağlam, kalıcı bir formda olacak. Uyumlu, sakin, naif bir iletişim dili kullanabiliriz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirme olasılığımız yükselebilir. Geleneksel düşünce tarzına daha yakın olurken parasal konularda bolca hesap kitap yapmak isteyebiliriz. Finansal konular, para biriktirme ve mülklere daha fazla odaklanacağımız bir zamandır. Gölge yönüyle sabit fikirlilik, önyargı, konfor alanına saplanma, kişinin zararına olsa da bir konuya aşırı takılma ve değişime kapalılık görülebilir. Bu evrede çelişkili ifadeler normalden fazla ters tepebilir, iletişimde netlik ve direkt ifade ekstra önem kazanır. Merkür bu burçta 3 Haziran 2023’e kadar kalacak. Ay saat 20:06 itibariyle boşluğa girecek ve tüm gün boşlukta, yani bu günden pek cacık olmaz. Günün Sabian sembolü “Sevgilisinin penceresi önünde serenat yapan bir İspanyol.” Bu sembol hakiki duyguların kalpleri eriten sonsuz gücüyle alakalıdır. Kişi arzularını inkâr etmemeli ve buna gerçekten inanıyorsa bu uğurda yola çıkmalıdır. Gerçek aşk her şeyin üzerinden gelebilir. Ama bence bugün açılar çok sert olduğu için serenat yapmak istiyorsanız Perşembe ve Cuma günlerini seçin derim. :) Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.05.2024: Ay saat 00:32’ye kadar boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor. Bir önceki günün gergin tesirlerini yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Saat 01:03’te Ay-Merkür üçgeni devrede. Uyanık olanlar için çalışmak, bir şeyler öğrenmek veya önemli bir meseleyi konuşmak adına iyicil tesirler devrede olacak. Ay gün boyunca sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Ay Başak dönemlerini özellikle temizlik, detoks, arınma, epilasyon gibi temalar için değerlendirebiliriz. Günün en iyicil zamanlarından biri Ay-Juno kavuşumunun etkin olduğu 14:42-18:42 arası. Bu evre duygusal konular, ilişkilerle ilgili ciddi meseleleri görüşmek ve sorunları çözmek adına idealdir. Altı dolu bir ilişki güçlenerek daha da sağlamlaşabilir. Saat 20:31’de Merkür benzeri, iletişim, analitik düşünce ve aktivizmin asteroidi Pallas Akrep burcuna geçecek. Merkür Akrep benzeri bu etki sebebiyle içimizdeki dedektif açığa çıkabilir, bir konuda çok daha derinleşmek ve uzmanlaşmak isteyebiliriz. Ayrıca belirli meselelere daha çok takabilir ve içimizdeki stalkerı açığa çıkarabiliriz. :) Günün Sabian sembolü “Parlak bir şekilde gülümseyen yaşlı kadın biblo satıyor.” Bu sembol coşkulu, sabırsız hatta bazen laf dinlemeyen genç bireylerin bilge ve yaşlı kişilerin tecrübesini dinlemesinin önemine vurgu yapar. Sabır her şeyden önemli bir erdem olabilir, sonradan kızmak veya şikâyet etmek yerine bir şeye gerçekten katlanamayacağımızı hissediyorsak hiç başlamamak daha iyi olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 17.05.2024: Günün ilk yarısı gergin, ikinci yarısı ise çiçek gibi. Saat 10:43’te Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Sözcükleri enine boyuna tartıp öyle kullanmakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Önemli işlerimizi özellikle saat 10:47-14:47 arasına denk getirmeyelim zira Ay-Satürn karşıtı etkin olacağı için süreçlerde gecikme ve blokaj görülebilir. Bu açı kalıbı altında bir şeylere aşırı ısrar etmek ve koşulları zorlamak genelde ters teper. Neyse ki akşam saatlerinde çok daha olumlu ve duygusal açıdan keyifli bir tablo var. Saat 20:14-00:14 arasında Ay-Venüs üçgeni ve Ay-Uranüs üçgeni etkin olacak. Beklenmedik güzel sürprizler, tesadüfler, barışmalar, kavuşmalar gündeme gelebilir. Hiç umut yokmuş gibi görünen bir konu hakkında bir anda olumlu bir haber alabilirsiniz. Bu durum hem enerjinizi hem de heyecan ve motivasyonunuzu yükseltebilir. Eğlenmek ve günlük hayat stresinden kurtulmak adına da ideal tesirler söz konusu. Günün Sabian sembolü “Romantizmle yeniden doğan olgun kadın kendine hayran kalıyor.” Bu sembol bize aşkın yaşı ve zamanı olmadığını gerçeğini hatırlatır. En bedbaht durumda bile aşk ruhu yeşertebilir, bu vesileyle ruh gençleşirken enerjisi yükselir. Aşk güzeldir, ancak büyüsü içindeyken dahi kişi tecrübelerinden faydalanarak eski hataları tekrarlamamalıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 18.05.2024: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en keyifli ve şanslı günündeyiz. Ay Başak burcunda ve güne saat 08:53 itibariyle Ay-Güneş üçgeni sayesinde enerjik ve umutlu bir başlangıç yapıyoruz. İlk Dördün Ay fazının en olumlu evresindeyiz. Özellikle günün ilk yarısı Ay-Güneş ve Ay-Jüpiter üçgenini etkin olduğu 06:53-11:41 arası günün en verimli, keyifli ve iyicil zamanları. Kişisel meselelerden kariyer ve finans konularına tüm önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Ay saat 12:08-13:23 arasında boşlukta kaldıktan sonra Terazi burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresine önemli bir işimizi denk getirmemekte fayda var. Ve saat 14:40’ta haftanın en dinamik ve sürprizli açısı Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı da kavuşum açısı ve bu sebeple nötr durumda. Beklenmedik çok önemli duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde haber alabilirsiniz. Duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine de saat 21:45’te Güneş-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı finansal konularda şansa işaret eder. Bir şeyler almak, satmak, gelir artışı, iş başvurusu, iş bulmak veya kurmak; bir yerden destek almak ve eğitime başlamak gibi konular adına pozitif bir etkileşimdir. Bireysel açıdan şans, huzur, anlayış ve iyimserlik de getirir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Eski bir bankta çalışan iki geveze ayakkabı tamircisi.” Bu sembol bireyin iç dünyasındaki artı ve eksilerin savaşıyla ilgilidir. Ciddi bir konu gündeme geldiyse bu konuyu analitik ve tarafsız olarak değerlendirmek önemlidir. Duygusal ve dürtüsel kararlar vermek yerine gerçekçi bir şekilde tüm detaylara odaklanmak fayda getirecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 19.05.2024: Haftanın en gerilimli günlerinden biri daha bizi bekliyor. Dünkü keyifli tesirlerden sonra bugün biraz daha elektrikli… Ay Terazi burcunda akşam saatlerine kadar pek bir olay olmadan yoluna devam edecek. Yani önemli işleriniz varsa mümkünse günün ilk yarısı tamamlayın derim. Zira akşam saatlerine yaklaşırken saat 16:48 itibariyle Ay-Mars karşıtı ve saat 18:05’te Güneş-Pallas karşıtı sebebiyle hava bulutlanmaya başlıyor. İçimizdeki isyancı açığa çıkabilir, kolay gerilebiliriz. Basit zorunlar münakşaya dönebilir. Aynı zamanda adalet arayışı ve tepkisellik de artabilir. Bu bağlamda globalde de protesto ve tepki odaklı eylemler yükselebilir, skandallar patlayabilir. Saat 17:34-21:34 arasında Ay, karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum gerçekleştirecek. Bu aralık ruhsal çalışmalar, özellikle de ruhsal arınma için çok uygundur, beklenmedik yüzleşme ve tesadüfler gündeme gelebilir, ancak negatif karma yaratmamaya ekstra özen göstermeliyiz. Saat 17:55’te Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Ay saat 19:49’dan sonra günün geri kalanını boşlukta geçireceği için odaklanmak zor olabilir. Açıkçası bugünü rölantide ve daha az önemli konulara odaklanarak geçirmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Tavus kuşu tüylerini eski arazinin çimlerinde gösteriyor.” Bu sembol güzelliklerimizi sergilemekten çekinmemiz ve bu güzelliklerle gurur duymamız gerektiğini bize hatırlatır. Her varlığın kendine has öznel bir görkemi vardır. Ve unutmayalım ki en gerçek ihtişam kimsenin onayına bağımlı olmayınca ortaya çıkar. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe