Merve Çubuktepe

Geçtiğimiz hafta Nisan ayının en zorlu zamanıydı. Dolunay ve Mars-Uranüs karesinin sert etkisini gerek dünya, gerek ülkemizde hissettik. Dünya çapında daha önce belirttiğim gibi en yüksek vaka açıklamaları geldi, diğer yandan ülkemizde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mars-Uranüs karesi aşırılık, insanların zararına olacak uç davranışlarla ilişkilidir. Mars saldırganlık, Uranüs ise başkaldırmayı simgeler. Sokağa çıkma yasağı öncesinde insanlar maalesef kontrolsüzce sokaklara akın etti, birbiriyle kavga etti, virüsün potansiyel yayılımını arttırdı. Acı ama istemeden de olsa insanlar sokağa dökülüp sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak adeta virüse meydan okudular. Bu elbette çok yanlış bir hareketti, bir kare açının olumsuz yönünü acı ve sert bir şekilde bize gösterdi. Bunun sonuçlarını Nisan ayı bitmeden görmeye başlayacağız maalesef.

Terazi dolunayı adil ve doğru olanı yapmakla alakalı olsa da Neptünyen bir dolunaydı. Neptün belirsizlik ve kaosla da alakalıdır. Nitekim süreç de son derece kaotik bir şekilde başlatıldığından insanlar ne yapacağını bilmeden paniğe girdi. Neptün yayılımı da temsil eder. Bu kadar zamandır evde kalma çağrıları yapılır, sayısız insan hayatı pahasına salgını durdurmak için uğraşırken artık en azından şimdi dersimizi alıp kurallara uymak zorundayız. Zira bu olmadıkça daha fazla insan hastalanmaya ve evlerden çıkış süresi uzamaya devam edecek. Umarım artık daha kötüsünü görmeyiz. Ancak aşikar ki Mayıs ortasındaki Ay düğümü geçişleri başta olmak üzere diğer etkenler düşünüldükçe bu vakte kadar vaka artışları sürecek gibi görünüyor.

Bu hafta Güneş 14 Nisan 2020’de Plüton, 15 Nisan 2020’de Jüpiter ile kare açı yapacak. Bu açı kalıplarının ilk anlamı finansal süreçle alakalıdır. Fahiş fiyatla el altından satılan ürünler, piyasanın şişirilmesi, suni kaos yaratılması. Dolduruşa gelmemek önemli. Aynı zamanda aşırı ve kontrolsüz harcamaya eğilim, hatalı yatırımlar gibi riskler de görülebilir. Diğer yandan ekonomik açıdan oldukça zor zamanlardan geçiriyoruz. Yeni yaptırımlar da açıklanabilir. Önemli firmaların batma haberleri veya sıkı finansal tedbirler de gündeme gelebilecektir. Dövizde dalgalanmalar olabilir, ancak bu süreçte zar atmak tamamen bir kumar. Tamamen kaotik bir atmosfer söz konusu.

Bu hafta önemli otorite figürlerinin abartılı ve sert demeçlerini duyabiliriz. Misal Avrupa Birliği ülkelerinin her birinden ayrı ses çıkıyor, Donald Trump Dünya Sağlık Örgütü ile kavga ediyor. Bu hafta her kafadan bir ses çıkabilir, radikal kararlar duyabiliriz, ancak kare açı altında umuyorum ki filler tepişirken biz çimenlere bu durum çok yansımaz. Flaş istifalar, görev değişimleri duyabiliriz. Bu hafta ülkemizde sokağa çıkma yasağı tekrarlanacaksa dahi daha doğru şekilde organize edilmesini umuyorum.

Haftanın iyi yönü Merkür’ün gerçekleştireceği olumlu açılar. Merkür 18 Nisan 2020’de Venüs, 19 Nisan 2020’de Mars ile altmışlık açı yapacak. Venüs-Mars arasındaki olumlu etkileşimi tetikleyen bu açılar +-3 gün özellikle etkilidir. Gergin bir atmosfer olsa dahi bu açı kalıpları önemli konuşmalar, toplantılar, ticari adımlar ve kişisel girişimler için değerlendirilebilir. Aynı zamanda iki açı da daha duygulu, tutkulu ve yapıcı bir iletişim tarzı oluşturabilir. Fikirlerimizi daha etkili bir şekilde dile getirebilir, iz bırakabiliriz.

19 Nisan 2020’de Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor. Tüm Boğaların doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.04.2020: Herkese iyi haftalar! Ay saat 03:05’te boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapacak. Ay’ın boşlukta olduğu gece yarısının ilk saatlerinde uykuya dalmakta zorluk veya gerilimli rüyalar görülebilir; uyku öncesi rahatlamak ve olumsuz rüya olsa dahi kafaya takmamakta fayda var. 08:03’de Ay, Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Kadersel ve sert bir etkidir. Dimyata pirince giderken bulgurdan olmak var. Yani bir şeyi kaybedeceğim, gemileri yakacağım diyorsanız da bunun kalıcı olacağını bilerek adım atın derim. 08:59’da Ay-Merkür karesi de etkin olduğundan ani tepkiler, gerilimlere özellikle günün ilk saatlerinde açık olacağız. Bundan ötürü sonradan pişman olmamak adına iletişim tarzımızı her mecrada iyi ayarlamak çok önemli. 13:36’da Ay-Uranüs üçgeni havayı miktar yumuşatıyor. İnsanlarla uğraşmak yerine kendimize dönüp yetenekli olduğumuz bir alana odaklanmak çok daha iyi gelebilir ruhumuza. Saat 14:42’de ise Ay-Kiron karesi devrede. Bu açı kalıbı da ruhen yaralanma ve kırgınlık verebilir. Herkesin sinirleri gergin, tahammüller düştü. Bir konuda hesap sorma, yüzleşme vb gibi konuları bugün pas geçmek en iyisi. Özellikle bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Salı – 14.04.2020: Ay Oğlak burcunda daha mat, somurtkan bir ruh halinde olabiliriz. Ay Oğlak insanın içinde genelde kelebekler uçuşturan bir etki değildir. Ancak insanı disipline sokma ve odaklanma konusunda destekleyicidir. Eğer karantina sürecinde yeme içmeyi çok kaçırdıysanız artık harekete geçip durumu dengelemek adına çok uygundur mesela. (Yazar burada kendine de sesleniyor) 14:06’da Güneş-Plüton karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili durumda. İlk önemli etkisi üstler, ebeveynlerle çatışmaya açık bir atmosfer yaratmasıdır. Patronların gereksiz istekleri ve sinir harpleri gündeme gelebilir. Önemli iş konuları konuşmak, taleplerde bulunmak için ideal bir gün değil açıkçası. Hafta boyunca ülkelerden de değişik yaptırımlar, çatışmaları demeçler duyabileceğiz. Güneş ünlülerle de alakalı olduğundan bu kimselerle alakalı vaka haberleri de duyulabilir. Saat 15:09 itibariyle Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken gergin atmosfer bir nebze de olsa yumuşuyor. Bu evre itibariyle akşam saatleri de dahil olmak üzere ibadet, ruhsal çalışmalar ve sükunetle iç sesimizi dinlemek adına çok uygundur. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 15.04.2020: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde 01:01’de Plüton ile kavuşum, 01:56’da Güneş ile kare ve 02:47’de Jüpiter ile kavuşum yaparak boşluğa girecek. Yani Ay, esasen bu hafta etkin olacak Güneş-Jüpiter ve Güneş-Plüton karelerini tetikliyor. Bu evreden sonra 02:48-10:37 arasında Ay boşlukta. Bu bağlamda şu anki düzenimiz sebebiyle uyku saatlerimiz de ilerledi. Önemli hiçbir meseleyi gece yarısından sonra merkeze almaya gerek yok, yatıp uyuyup sabaha bırakmak en faydalısı. Uyku öncesi bitki çayları ve güzel bir banyo yapmak iyi gelecektir. 10:38 itibariyle Ay Kova burcuna geçiş yapıyor. 13:20’de Ay-Satürn kavuşumu devreye girecek. 13:58’de ise Güneş-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Özellikle bugün (ve iki gün boyunca) yeni önlemler, sınırlandırmalar ve yaptırımlar açıklanabilir. Kamu ve özel sektörle alakalı yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler verilebilir. Haftasonu deneyimlediğimiz sokağa çıkma yasağıyla ilgili bu sefer daha doğru uygulamalar için çaba gösterilebilir. Diğer yandan bu açı kalıbı finan ile doğrudan alakalıdır. Fahiş fiyatla el altından satılan ürünler, piyasanın şişirilmesi, suni kaos yaratılması. Dolduruşa gelmemek önemli. Aynı zamanda aşırı ve kontrolsüz harcamaya eğilim, hatalı yatırım riskleri de görülebilir. Diğer yandan ekonomik açıdan oldukça zor zamanlardan geçiriyoruz. Yeni yaptırımlar da açıklanabilir. Önemli firmaların batma haberleri veya sıkı tedbirleri de gündeme gelebilecektir. Dövizde dalgalanmalar olabilir, ancak bu süreçte zar atmak tamamen bir kumar. Tamamen kaotik bir atmosfer söz konusu. 22:08’de Ay-Uranüs karesinin kesinleşmesi de bu durumu destekliyor. Gün boyunca saydığım konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.04.2020: Ay Kova burcunda haftanın en iyicil tesirlerine sahip günlerinden birindeyiz. 01:40’ta Ay-Merkür altmışlığı kesinleşecek. Bu bağlamda gün boyunca özellikle okuma, araştırma, öğrenme gibi konularda avantajlıyız. Ayrıca ilham perileri de yakınımızda olabilir. Bir şeyler üretmek ve paylaşmak için harikulade etkiler, keza online bir eğitime başlamak için de. 06:28’de Ay-Venüs üçgeni bugün daha yumuşak, uzlaşmalara açık ve duygusal yönü de baskın bir gün vaat etmekte. Özellikle günün ilk yarısı ilişkiler konusunda daha yapıcı geçebilir. Saat 08:41’de Ay-Mars kavuşumu devrede olduğundan sadece bir şey istediğimiz gibi olmuyorsa tutturmamak çok önemli. Yani bir meseleyi çözemiyorsak o an çözülmemesi belki de daha hayırlıdır. Zaten olacak şey normal bir çabayla kendiliğinden olur, olmuyorsa da zaten bunu kabullenmek gerekir. Bugünün en temel mesajlarından biri bu. Mars etkisi ile vücudu çok zorlamamak koşuluyla evde spor yapmak, vücudu hareketlendirmenin tam zamanı. Sadece ev ve elektrik kazalarına lütfen dikkat; eğer prizlerden vb anlamıyorsanız lütfen riske girmeyin. En azından girecekseniz sigortayı kökten kapatmayı unutmayın. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Cuma – 17.04.2020: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde. Bugün oldukça rahat ve huzurlu bir enerji akışı var. Haftanın ilk günlerindeki gerilimli tesirler düşüyor. Saat 17:34’te Ay-Güneş altmışlık olumlu açısı kesinleştikten sonra Ay, 17:35-21:29 arasında boşlukta olacak. Önemli işlerimizi boşluk evresi öncesinde halletmemizde fayda var. Gün boyunca ikili ilişkiler, otorite figürleri ile yaşça büyükler ile uzlaşmaya açığız ve çok şey de öğrenebiliriz. Önemli bir maruzatımız varsa dile getirmek için uygun bir zaman dilimi. 21:30’da Ay boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapacak. Ruhsal enerji oldukça yükseliyor. Özellikle akşam saatleri ibadet, ruhsal çalışmalar ve meditasyon için değerlendirilebilir. Aynı zamanda yaratıcılık ve ilham tesiri de devrede. Güzel bir müzik açıp bir kitaba gömülmek, bir şeyler çizmek, el işleri yapmak da çok iyi gelebilir. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Cumartesi – 18.04.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay Balık burcunda 02:32’de Ay düğümleri ile olumlu irtibat kuracak. Gece yarısı itibariyle bu saatler ruhsal anlamda oldukça güçlü. Gördüğünüz rüyaların önemli mesajları olabilir. Kendinizi daha iyi anlamak adına da rüyadaki detayları iyi anlamakta fayda var. Uyanık olanlar için tam olarak içinizdeki şairi, yazarı dışarı dökme zamanı. Müzikten güç almayı unutmayın. Saat 08:36’da Merkür-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı şairane ve etkileyici ifade adına olumludur. Buzları eriten güzel konuşmalar yapabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Yazı, tez, kitap vb yazmak için de destekleyici bir açıdır. 09:46’da kesinleşecek Ay-Uranüs altmışlığı da bu güzel tesiri daha da yükseltmekte. Bugün fikir alışverişlerinde bulunmak, kendimizi geliştirmek, harika sohbetler etmek adına iyicil etkiler altındayız. Sadece 21:56’da Ay-Venüs karesi kesinleşeceğinden akşam saatleri itibariyle özellikle ikili ilişkilerde koşulları çok zorlamamalı, aşırı alınganlık ve tripten kaçınmalıyız. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 19.04.2020: 06:55’te haftanın en iyicil açılarından biri olan Merkür-Mars altmışlığı kesinleşecek. Bu açı tutkulu ve motive bir zihni temsil eder. Üşenilen konuları odaklanıp çözmek, yaratıcı fikirler bulmak, insanları gaza getirmek ve coşturmak adına etkilidir. Motivasyon konuşmaları dinleyip enerjinizi yükseltebilirsiniz mesela. Veya siz yapabilirsiniz. Beyin fırtınası yapmak ve üretmek adına da olumludur. Ay Balık burcunda 13:31’de Neptün ile kavuşum yapacak. Derseniz ki ben üretim, motivasyon ile çok uğraşmak istemiyorum o zaman bu ruhani etkileşim ışığında spiritüel çalışmalar yapabilir, okuyarak, meditasyon ve ibadet ile ruhen yükselebilirsiniz. Saat 17:45’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapacak. Tüm Boğaların doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. :) Saat 23:50’de Ay-Plüton altmışlık olumlu açısı ile günü kapatıyoruz. Bu açı da günün üretken ve yaratıcı enerjisini gün sonuna kadar yayıyor. İz bırakmak ve destek almak adına güzel bir tesir. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe