Merve Çubuktepe

Hafta boyunca etkili olacak uyumlu açı kalıpları ve Güneş’in de Balık burcuna geçişi ile Ay tutulması sonrası bizi daha sakin ve yapıcı bir zaman dilimi bekliyor. Tabii ki gökyüzünde bu ay sürekli bahsettiğim Uranüs-Plüton-Jüpiter gergin T-Kare açı kalıbı aktif ama özellikle daha zorlu ve dinamik etkilerle geçeceğini düşündüğüm Balık burcunda Güneş tutulmasının da gerçekleşeceği 20-26 Şubat 2017 haftası öncesinde bu hafta bize nefes aldıracak.

18 Şubat 2017’de Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor; yani takribi bir ay boyunca duygularımız ve sezgilerimiz daha kuvvetli olabilir, daha ruhsal konularla ilgilenebiliriz. Kimi zaman biraz daha melankolik, geçmiş ve gelecek içiçe geçmiş gibi hissedebiliriz. Özellikle Ay’ın su grubu burçları olduğu dönemlerde sezgiler ve rüyalarımız çok daha önem kazanabilir.

Bunun dışında Güneş-Satürn ve Merkür-Mars olumlu etkileşimleri özellikle kararlılık ve ciddiyet ile gerçekleştireceğimiz hareketlerin başarıya dönüşmesi konusuna vurgu yapıyor. Sorumluluklarımızı yerine getirip, iletişimi de etkili kullanarak kendimizi gösterebilir; isteklerimize kavuşabiliriz. Dediğim gibi bu hafta aslında bir nevi fırtınadan önceki sessizlik gibi, bu bağlamda planlarımızı gerçekleştirmek ve harekete geçmek adına çok ideal bir hafta. Ay tutulmasının da güçlü etkisini arkamıza alarak bu hafta ertelediğimiz konuları hayata geçirmeye başlayabiliriz. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine:

Pazartesi 13 Şubat 2017: Yeni haftaya Ay Başak burcundayken başlıyoruz, sabah saatlerinde Ay-Satürn ve Ay-Kiron gergin açısı aktif. Yani yeni haftaya çok gerginleşmeden, sakin sakin kahvemizi içerek ve biraz da her şeyi çok umursamadan başlamak faydalı. Özellikle “Ben iyisini biliyorum” tavrında insanlarla karşılaşabilirsiniz; ya da tam tersi her şeyi ben bilirim ve hallederim düşüncesi ile aşırı sorumluluk altında yorulabilirsiniz. Zaten Ay da 15:37 itibariyle tüm günü boşlukta geçirecek. Bu bağlamda pazartesi gününü daha sakin, temkinli ve çok da zorlamadan geçirmek faydalı olacaktır. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler ikili diyaloglara, yukarıda bahsettiğim konulara ekstra dikkat etmeli.

Salı 14 Şubat 2017: Ay Terazi burcuna geçiş yapıyor; sevgililer gününe uyumlu bir şekilde ilişkilerin, ahengin ve güzelliğin burcu Teraziden bize göz kırpıyor. Herkesin sevgililer gününü kutluyorum bu vesileyle. Gönlünüze uygun, sizi her daim mutlu edecek ruh eşiniz sizi bulsun ve sizinle olsun. :) Güneş ve Satürn arasındaki olumlu açı bugün dünün aksine yapmak istediğimiz işlere koyulmak, sorumluluk almak ve kararlılıkla ilerlemek adına ideal bir etki yaratıyor. Ay-Merkür arasındaki olumlu açı da bu durumu güçlendiriyor. İletişimi etkin ve güçlü kullanmak çok çok önemli! Sadece Ay ile Mars ve Venüs arasındaki karşıtlık duygularda gitgiter yaratabilir, bu bağlamda dengeyi korumak önemli.

Çarşamba 15 Şubat 2017: Bugün özellikle sabah saatlerinde biraz frene basıp, daha temkinli ilerlemekte fayda var. Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ederken, Plüton ve Uranüs ile gergin açı yaparak T-Kare kalıbını tetikliyor. Yani duygularda ani patlamalar, fevri hareketler görülebilir. Ancak diğer yandan da Ay iyicil Jüpiter ile kavuşuyor. Bu hem ruhsal açıdan güçlü hem de olumlu bir etkileşim. Yani karşılıklı diyalog ve anlayış ile aslında her şeyi çözebileceğimize işaret ediyor. Anlık tepkilerin çekimine kapılmadan derin nefes alarak kendimizi çok rahatça kontrol edebiliriz. Akşam saatlerine doğru Ay da tıpkı Jüpiter gibi Spica yıldızı ile kavuşacak; bu özellikle ateş ve hava grubu burçları yani yay, aslan, koç, terazi, kova ve ikizler için şanslı bir etki.

Perşembe 16 Şubat 2017: Ay saat 09.41’e kadar boşlukta. Yani sabahın erken saatlerinde önemli bir işe başlamamak, görüşmeleri ilerleyen saatlere bırakmak daha faydalı olacaktır. Bu süreçten sonra Ay Akrep burcuna geçiş yapıyor, Ay-Satürn ve kadersel kuzey/güney ay düğümleri ile olumlu açıları var; ayrıca bugün Merkür ile Mars arasında olumlu açı var. Yani bugün düşüncelerimizi kararlılıkla savunabilir, önemli konularla ilgili görüşmeler yapabilir, istediğimiz hedeflere ulaşmak adına güçlü adımlar atabiliriz. Sadece aşırı hırs yapmamaya dikkat, ve mutlaka özellikle de konu kariyerse başkalarını şikayet etmek yerine kendinizi ve yaptıklarınızı ön plana çıkarmak son derece önemli.

Cuma 17 Şubat 2017: Ay hem Akrep burcunda hem de Neptünle olumlu etkileşim içinde. Yani bugün sezgilerimiz iyice güçlenebilir, bugün rüyalarınız size çok şey anlatabilir. Bugün daha ruhsal ve dinsel çalışmalar yapmak, yardım etmek ve şefkat göstermek adına önemli bir gün. Ay ve Plüton arasındaki olumlu etkileşim de bu etkiyi iyice güçlendiriyor. Sadece Ay-Merkür arasındaki gergin açı kimi zaman sezgi ve mantık arasındaki sınırları karıştırmaya sebep verebilir, buna dikkat. Özellikle su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlak burçları bu etkiden faydalanabilir.

Cumartesi 18 Şubat 2017: Bugün Güneş Balık burcuna geçiyor, ve yazının başında belirttiğim gibi olaylara daha sezgisel ve duygusal bakmamızı sağlayacak; ayrıca içimizdeki merhamet, yardımseverlik ve bütünleşme etkilerini tetikleyecek bir etkileşim yaratıyor. Ayrıca tüm Balık burçları okuyucularımızın da doğum gününü şimdiden kutluyorum. :) Ay 14.32’den sonra boşluğa giriyor ve bu durum 21.53’e kadar sürecek. Yani bugün daha kendi özümüze dönebileceğimiz, biraz kendi dünyamızda zaman geçirmek için ideal bir etkileşim var. Biraz müzik, biraz huzur, sevdiğiniz güzel bir kitap ya da film ile kafanızı dinlemek çok iyi gelebilir.

Pazar 19 Şubat 2017: Ay Yay burcunda, Venüs ve Mars ile olumlu açılar yapıyor; bugün ilişkiler açısından tutkulu ve güçlü bir etkileşim var. Yani bugün tutkular güçlenebilir, duygular ortaya dökülebilir; beklenmedik duygusal gelişmeler yaşanabilir. Kemerlerinizi bağlayın. Sadece Ay-Neptün karesi biraz olayları bulandırıyor, yani sağlamcı hareket edip sorgulayıcı olmaya dikkat. :) Özellikle ateş ve hava grubu burçları bu etkiden çok güçlü faydalanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle…