Merve Çubuktepe

Türkiye tarihinin en karanlık haftalarından birini geride bırakırken yeni bir haftaya başlıyoruz. Açıkçası kelimeleri seçmek, açıları anlatmak bile çok zor. Zira normalde yorumladığımız, günlük hayat için avantaj ve dezavantajlarını belirttiğimiz, maddiyat, ilişkiler gibi konularla bağlantılarını açıkladığımız açıları yazmak dahi şu anda anlamsız geliyor.

Büyük bir yıkım yaşandı ve hala da etkileri sürmekte. Hala tamamlanmamış çok konu, yapılacak çok şey, sarılacak çok yara var ve bu yapılacaklar ciddi bir zamana yayılacak. Tekrar vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa, kayıp yaşayanlara baş sağlığı ve hala yaşam mücadelesi verenlere tüm kalbimle kurtuluş diliyorum.

11 Şubat 2023’te Merkür Kova burcunda geçti, etkisini bu hafta hissetmeye başlayacağız. Merkür bu formda en hümanist, bütüncül ve protest formundadır. İnsan, toplum, hayvan haklarına vurgu artar; ırkçılık, faşizm ve cinsiyetçilik gibi kavramlara tepkiler artar. Özgürlük, bireysel hak ve özgürlere duyarlılık, kolektif düşünce ve iş birliği teması güçlenecektir. Ki şu anda halkımız tüm gücüyle depremden etkilenen şehirlerdeki yaraları sarmak adına seferber olmuş durumda. Bu durumdan faydalananların ise layıklarını bulmalarını diliyorum! Gölge yönüyle ise farklı olmak için farklı olmak, ani uçuk tepkiler, kaçış temaları görülebilir. Ki bu süreçte tuhaf demeçler, bilgiyi kötü yönde kullanmak, dezenformasyon ve galeyana getirici söylemlerden uzak durmak önemli. Merkür bu burçta 3 Mart 2023’e kadar kalacak.

Güneş 19 Şubat 2023’te Balık burcuna geçiş yapacak. Bir Zodyak turunu daha tamamlıyoruz. Balık, Zodyak kuşağının son burcudur. Aynı zamanda insanın ruhsal evriminin son durağıdır ve Balık astrolojide 12. evi temsil eder. Ayrıca Balık burcu sembolünde kapı motifi karşımıza çıkar ki bu maddi ve manevi dünya arasında sembolik bir kapıdır.

Balık burcu aynı zamanda merhamet, şefkat ve yardımlaşma demektir. “Az sadaka bin belayı defeder” misali bize destek vermenin önemini hatırlatır. (Bu kısımları önceden yazmıştım, zaten şu an vicdanı olan herkes yardım için seferber olmuş durumda) Balıkların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız size esenlikler getirsin. Güneş 20 Mart 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.02.2023: Ay Akrep burcunda saat 10:16-14:16 arasında Venüs ile olumlu irtibatta. Günün en verimli zamanlarındayız, önemli işlerimizi halledebiliriz. Aynı zamanda küslükleri bitirmek, kenetlenmek ve ortak hareketler için de ideal bir tesirdir. Saat 14:48-18:48 arası Ay-Neptün üçgeni her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Saat 18:00’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyor. Bu faz içsel çatışma ve hesaplaşmayı beraberinde getirebilir. Günün son saatlerinde 23:52’de Ay-Satürn karesi gerginlik ve blokajlara açıklık getirebilir. Günün Sabian sembolü “Tutkularından arınan bir adam bilgeliği öğretiyor.” Bu sembol dünyevi dürtüler ve nefsin odağından özgürleşmeyi vurgular. Kişinin dogmalardan ve geçmiş koşullanmalardan sıyrılarak tam kontrolü söz konusudur. Mutlak tarafsız ve objektivite gerçeği, aynı zamanda bilgeliği getirecektir. Aynı zamanda bu sembol kitlelere yön veren bilge kişileri ve bir kanaat önderini temsil eder. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 14.02.2023: Ay Akrep burcunun son demlerinde 02:52’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 02:53-04:32 arasında boşlukta akabinde 04:33’te Yay burcuna geçiyor. Ay gün boyunca sakin yolculuğuna devam edecek. Gün boyunca özellikle hukuki ve ticari işlemler için destekleyici tesirler söz konusu. Özellikle de Ay-Jüpiter üçgeninin kesinleştiği 17:55-21:55 arası günün özellikle maddi ve materyal konular adına en verimli zamanları. Bu aralık bir şeyler öğrenmek ve araştırmak için de idealdir. Günün Sabian sembolü “Kozasından önce sağ kanadıyla çıkan bir kelebek.” Bu sembol önemli bir seçim arifesini gösterir, artık kaçacak yer yoktur. Karar verme vakti gelmiştir. Bir dönüşüm başlamış ve somut hale gelmiştir, kişi bunu iliklerinde hisseder. Aynı zamanda sembol kişisel ve makro sorunları çözme azmine ulaşma durumunu da simgeler. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 15.02.2023: Ay Yay burcunda ve 03:33’te Chiron ile olumlu açı yapacak. 02:33-04:33 arası uyanık olanlar için her türlü ibadet ve ruhsal çalışma adına uygun durumda. Saat 15:25’te haftanın en iyicil açı kalıbı Venüs-Neptün kavuşumu Balık burcunda gerçekleşiyor. Balık burcu birlik, ilahi olan, sevgi ve merhametle ilişkilidir. Bu bağlamda bu iki gezegenin yan yana gelmesi birlik, yardımlaşma, iyileştirici ve bütünleştirici gücü temsil etmekte. Dua etmek, moral vermek çok güzel şeylerdir. Ancak “şifacı” kisvesi altında insanları, ülkeleri, dünyayı iyileştirdiğini iddia eden; sözde kehanet ve bilmecelerle insanlara korku ve gizem yaratan şarlatanlara da prim vermemek gerekir. Zira gölge yönüyle bu açı kalıbı iyilik kisvesi altında suistimal, göz boyama ve biat ettirmeyi simgeler. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ki buna ek olarak Ay saat 22:05’te Neptün, 22:42’de Venüs ile sert açı yaptığı için bugün ve hafta boyunca bu tür şeyleri maalesef görebiliriz. Bize düşen bu kişilere prim vermemek, somut yardımlar yapmak ve pek tabii ki aklın yolunda kalmaktır. Günün Sabian sembolü “Bir tamirci arabanın aküsünü test ediyor.” Bu sembol en emin olduğumuz şeyi dahi kontrol etmemiz gerektiğini ve her şeye sağlıklı şüphecilik ile yaklaşmamız gerektiğini vurgular. Güç kontrollü şekilde serbest bırakılmalıdır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.02.2023: Ay Yay burcunda saat 04:06-07:59 arasında boşlukta, 08:00’de boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Boşluk evresinde uykudan uyanma, gergin rüyalar söz konusu olabilir; ancak bu Ay boşluk etkisinin doğal tesiridir, çok da etkisinde kalmamakta fayda var. Saat 09:55’te Merkür, Ay Düğümleri ile sert açı yapmakta, özellikle günün ilk yarısında kutuplaşma, iletişim problemleri ve çatışmalar artabilir dikkat. Aşırı radikal kişilerle muhatap olmamak, provokasyonlara gelmemek önemli. Saat 19:48’de Güneş-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı dirayet ve iç gücü yükseltir. Gölge yönüyle depresif bir açı kalıbıdır. Zor zamanlardan geçiyoruz, bu sebeple eğer baş edilemiyorsa psikolojik destek almak bu süreçte çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Nadir kitapların önünde menekşelerle dolu antik bir vazo.” Bu sembol evrensel değerlerin bağlayıcı gücünün tezahürüdür. Antik bilgelik, eski değerlerden faydalanarak geleceğe yönelik çözümler bulabiliriz. En ufak şeye dahi değer katmak bir fark yaratacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 17.02.2023: Ay Oğlak burcunda saat 05:33’te Ay-Güneş 45’liği kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bitiş, sonlanma, kabullenme ve yası simgeler. Büyük yıkımların sembolü olan Aslan dolunayı döngüsünün son aşamasına geliyoruz. Elbette hiçbir şey bitmedi ancak bir yandan da astrolojik açıdan bu döngünün tamamlanışını simgeleyen evredeyiz. Saat 06:54-10:54 arası Ay-Uranüs üçgeni sebebiyle günün en verimli zamanları, önemli işler bu zaman dilimine denk getirilebilir. Saat 21:15-01:15 arasında Ay-Neptün altmışlığı her türlü ibadet ve ruhsal çalışma adına ideal tesirler içermekte. Günün Sabian sembolü “Kışı geçirmeye yetecek büyüklükte bir odun yığını.” Bu sembol bize en zor koşullar için dahi hazırlık yapmanın gereksinimi ve önemini hatırlatır. Önceden tedbir alan kişi kriz anında karlı çıkacaktır. Her türlü olasılığı hesaplama ve görebilme gücümüzü hatırlamalı; eğer emin olamıyorsak bilen bir kişiye danışmalıyız. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 18.02.2023: Saat 05:13’te haftanın en yapıcı açılarından Merkür-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Merkür retrosu da gölgesi de çok zorlayarak ama çok şükür sonra erdi. Bu sebeple bu açı kalıbı her türlü girişim, kişisel ve kolektif aktivite adına çok güzel destekleri beraber sunmakta. Açı kalıbının etkin çalışması adına gereken biraz çaba ve disiplin. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 07:18’de Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor, saat 07:19-08:35 arasında boşlukta. Saat 08:35’te Ay Kova burcuna geçiyor, 21 Şubat’ta bu burçta yeniay olacak. Saat 21:50-01:50 arası Ay-Jüpiter altmışlığı vesilesi ile önemli işler ve öğrenmek adına destekleyici tesirler içeriyor. Günün Sabian sembolü “Metamorfoz tamamlandı, bir kelebek kanatlarını açtı.” Bu sembol 14 Şubattaki “Kozasından önce sağ kanadıyla çıkan bir kelebek” sembolünün devamıdır. Sembol yeni bir şuur seviyesi ve aydınlanmayı temsil eder. Önemli bir süreç tamamlanmaktadır ve bunun farkında olmak önemlidir. Ancak sembol aynı zamanda tereddüt ve özgüven eksikliğinin getireceği blokajlara karşı da bizi uyarmaktadır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 19.02.2023: Ay Kova burcunda saat 01:35’te Merkür ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Gece saatleri bir şeyler okumak, öğrenmek ve bilgi paylaşımı adına ideal durumda. Sadece çok uçuk ve radikal söylemlere dikkat, bu tür şeyleri ciddiye almamak ve ilgi göstermemek mühim. Saat 07:00-11:00 arasında Ay-Mars üçgeni etkin, efor gerektiren ve önemli işleri bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 20:04’te Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı iyicil duyguları güçlendiren ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Babil’de beyaz çiçeklerin açtığı Ay ışıklı alanlar.” Bu sembol ruhun sesi ve müziğini gösterir. Kişi varlık ve kolektifin içsel şiirini, mesajını ve amacını duymalıdır. Bu gerçekleştiği takdirde kalbi aydınlatan manevi değerler daha yapıcı hale gelecek ve somut şeylerin ortaya çıkışı hızlanacaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Hepimize tekrar geçmiş olsun, iyi haftalar
Merve Çubuktepe