Merve Çubuktepe

Yeni haftaya girerken artık Merkür retrosu da resmi olarak 13 Temmuz saat 11:27’de sona eriyor ve bu retroyu da tamamen geride bırakıyoruz. Kendine gelmesi ve ana gölge fazdan çıkışı 19 Temmuz 2020 ve sonrası gerçekleşecek olsa da bu hafta Merkür retro karakteristiğini tam taşımayacak. Ancak yine de ertelenebilir ve çok çok önemli konularda bir sonraki hafta daha fazla verim almak mümkün. (20 Temmuz Yengeç yeniayı da bu vurguyu güçlendiriyor. Bilindiği gibi yeniaylar her zaman başlangıç adına daha etkilidir.)

Bu hafta iki tane önemli majör açı dikkat çekiyor. 14 Temmuz 2020’de Güneş-Jüpiter, 15 Temmuz 2020’de Güneş-Plüton karşıtı devrede olacak. Bu açılar +-5 gün etkili olacak.

İki açıyı ayrı ayrı ele almak gerekirse Güneş-Jüpiter karşıtı bir şeyleri aşırı abartma, dev aynasında görme, ego şişmesi, konuları olumlu veya olumsuz çok yüksek hissetme getirebilir. İnançlar, idealler ve bilgi hakkında şiddetli bir fanatizm mevcuttur; sağlıklı tartışma ortamı zordur. Finans açıdan beklenmedik gelişme ve dalgalanmalara açıklık verdiğinden büyük risklere girmemek gerekir.

Güneş-Plüton karşıtı yukarıda saydığım etkileri daha da sertleştiren ve gerilim yükselten bir yapı. Bu hafta “her şeyi ben bilirimcilerden”, “bir düşünceyi karşı taraf istemediği halde illa ona ve size empoze ettirmeye çalışanlara karşı mesafe olmak çok önemli. Acayip, abartılı ve hatta rahatsız edici güç gösterileri izleyebiliriz, ancak bunun sonra getireceği karma da tartışılır.

Siyaset arenasında yerel ve global ölçekte kılıçlar daha fazla çekilebilir, demeçler çok sertleşebilir. Yeni tepki çekecek yaptırımlar tüm gündemi doldurabilir. Özellikle ekonomi başta olmak üzere sağlıkla alakalı sert kararlar ve önlemler söz konusu olabilir.

Bireysel anlamda kesinlikle kaldıramayacağımız taşla uğraşmamalıyız bu hafta. Bazen içimizde “tutmayın küçük enişteyi” ruh hali olabilir ancak bu hissiyatın gerçekçiliği sorgulanmalı. Tam olarak inanmadığımız veya hazır olmadığımız konularda bekleme ve eylemsizlik hakkımızı kullanabiliriz.

Son olarak 14 Temmuz 2020 Mars-Chiron kavuşumu bol Retrolar sebebiyle düşen enerjiyi yavaş yavaş canlandıran bir tesire sahip. Bu hafta yapı olarak biraz mücadelelere açık olsa da Mars-Chiron kavuşumu daha önceden pratiği ve bilgisi olanlara adeta bir ruhsal savaşçı olarak mücadele etme ve kazanma gücü veriyor.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 13.07.2020: Herkese iyi haftalar! En önemli haberle başlayalım. Merkür saat 11:27’de durağan konumunu da tamamlayarak retro sürecini resmen bitiriyor. Herkese geçmiş olsun :). 19 Temmuz 2020 itibariyle gölge fazından çıkışıyla giderek hızlandıkça iletişim ve arızalar ile ilgili kargaşalar da hafifleyecektir. Bir sonraki retroya da daha çok var, ondan biz şimdiki zamana odaklanalım. Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde sırasıyla 02:28’de Güneş, 05:24’te Jüpiter, 08:02’de Plüton ve 18:54’te Satürn ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor Akşam saatlerine kadar gökyüzü yerleşimleri ve Ay konumu sebebiyle gergin bir gökyüzü bizleri beklemekte. Yeni haftaya özellikle sabahın erken saatlerinde sert açılarla girdiğimiz için bir miktar pazartesi sendromu görülebilir. Özellikle iş ortamlarında “bu niye böyle değil, asıl böyle olacaktı, hayır efendim şöyle olacaktı” tipi karşılıklı diyaloglar oluşabilir. Finans adına çalkantılı bir gün, piyasalarla ilgili dalgalanmalar da görülebilir. Bugün aşırı inatçı olmamak, olmayanı da zorlmamak en iyisi. Ay saat 18:55-20:35 arasında boşlukta akabinde yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Rahatlama ve odaklanmaya başlıyoruz. Bir de canımız çok sıkıldıysa yemeye başlamış da olabiliriz. :)
Ay Fazı: Son Dördün

Salı – 14.07.2020: Ay Boğa burcunda 07:55’te Merkür ile olumlu açı yapıyor. +-2 saat boyunca toplantılar, önemli konuşmalar, imzalar ve ticari atılımlar; alım satımlar adına avantajlı tesir söz konusu. Diğer yandan haftanın en önemli açılarından Güneş-Jüpiter karşıtı 10:58’de kesinleşiyor. Güneş-Jüpiter karşıtı bir şeyleri aşırı abartma, dev aynasında görme, ego şişmesi, konuları olumlu veya olumsuz çok yüksek hissetme getirebilir. İnançlar, idealler ve bilgi hakkında şiddetli bir fanatizm mevcuttur; sağlıklı tartışma ortamı zordur. Finans açıdan beklenmedik risk ve dalgalanmalara açıklık verdiğinden büyük risklere girmemek gerekir. Yani işlem yapar veya karar alırken bu konulara dikkat etmek önemlidir. 17:13’te Ay-Uranüs ile kavuşum yaparak bu açıdan sonra her türlü sürprize açık belirsiz bir atmosfer yaratıyor. Bu açı kavuşum yani nötr; bu sebeple sürprizin tabiatı hem haritadaki etkiye hem de bireyin kararlarına bağlı. Kavuşum bu sebeple çok özel bir açıdır.
Ay Fazı: Son Dördün

Çarşamba – 15.07.2020: Haftanın en iyi açısal irtibatlarının bulunduğu gündeyiz. Özellikle de akşam saatlerine kadar. Bir önceki günden Güneş-Jüpiter karesinin etkisinin hala sürdüğünü unutmamalıyız. Ay Boğa burcunda 14:15’te Neptün, 16:56’da Jüpiter, 19:49’da Güneş ve 20:01’de Plüton ile sıralı harika bir olumlu açı seti oluşturacak. Öğleden sonra, akşam saatlerinden önceki alan her türlü önemli kariyer, finans atılımı, destek talebi ve önemli konuşma için değerlendirilebilir. Kararlılık ve odaklanmayı iyileştiren tesirler söz konusu. Ve saat 22:12’de haftanın bir diğer önemli açısı olan Güneş-Plüton karşıtı devreye giriyor. Bu açı Güneş-Jüpiter karşıtıyla tetiklenen etkileri etkileri daha da sertleştiren ve gerilim yükselten bir yapı. Bu hafta “her şeyi ben bilirimcilerden”, “bir düşünceyi karşı taraf istemediği halde illa empoze ettirmeye çalışanlara karşı mesafe olmak çok önemli. Acayip, abartılı ve hatta rahatsız edici güç gösterileri izleyebiliriz, ancak bunun sonra getireceği karma da tartışılır.
Ay Fazı: Son Dördün

Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 16.07.2020: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son bölümlerinde 06:21 Satürn ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Boşluk süresi oldukça kısa 06:22-08:20 arasında boşlukta olacak akabinde Ay İkizler burcuna geçecek. Günün hızı artarken, iletişim kapasitesi yükseliyor. Daha fazla bilgi aktarımı, paylaşım, konuşma etkisi devrede olacaktır. Doğru soruları soran kazanır. Artık Merkür retrosu da geride kaldığında göre gün içinde sıfırdan bir şeyleri öğrenmek adına incelemelerde bulunmak, kurs veya eğitim programı seçmek gibi konular düşünebilir. Eğer astrolojik açıdan kusursuz olsun diyorsanız 20 Temmuz 2020’deki Yengeç yeniayından bir gün sonra başlangıç yapılabilir.
Ay Fazı: Son Dördün

Cuma – 17.07.2020: Haftanın en sade ve olumlu gününe geldik. Ay İkizler burcunda ve Mars ile saat 05:26’da altmışlık olumlu açı yapacak. Bu da gün boyunca özellikle konuşarak, uzlaşma ve zekamızı kullanarak bir sürü işi çözebileceğimize işaret ediyor. Bilginin gücünün ne kadar önemli faydalı olduğunu görebiliriz bugün. Ayrıca bu açı sportif faaliyetler veya bedensel gayret getiren işler için de idealdir. Ve 09:40’ta Ay-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Venüs malum artık retroda değil. Ondan açının kapasitesi daha yüksek. Yeni bir çekimin başlaması, aradaki diyaloğun artması, başlamış ilişkide önemli ve heyecan verici cümlelerin dile gelmesi söz konusu olabilir. Devamlılığı olan ilişkilerde daha fazla muhabbet ve canlılık getirebilir.
Ay Fazı: Balzamik

Cumartesi – 18.07.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 00:14’te Neptün’e sert kare açı yapıp boşluğa girecek ve saat 17:25’e kadar da boşlukta. Biraz avare bir cumartesi bizleri bekliyor. Özellikle Neptün açısının kesinleştiği +-2 saat boyunca kandırılmaya ve yanılgılara açıklık söz konusu. Tabii siz de kandıran taraf olabilirsiniz, ancak bunun karmik dönüşü de mümkün. Çünkü bugün 15:32’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu var. Yani adil olan, tükamüle giden ve doğru yolu seçenin ödüllendirilebileceği, KAD istikametinin tersine inatla gidenlerin zorlanabileceği gün. Özetle gözü kulağı dört açmak lazım. Ay boşluktan çıkıncaya kadar mümkünse çok ağır konular olmadan muhabbetler, bir kitap, çok derinlere büyük felsefelere girmeden öğrenmek, mizah iyi gelecektir. Saat 17:25’te Ay Yengeç burcuna geçiş yapıyor ve odağımız yükselmeye başlıyor. Özellikle aile ve aile gibi gördüklerimizle zaman geçirmek; sevgi, şefkat ve kollanma hissiyatını deneyimlemek mümkün. Mutluluğu çok uzaklar yerine aile bağlarımızda bulabiliriz.
Ay Fazı: Balzamik

Pazar – 19.07.2020: Haftanın son gününde Ay Yengeç burcunda. Daha fazla evde zaman geçirmek, evimizi düzenlemek, bir sorun varsa ebeveynler başta olmak üzere aile içi sorunları çözmek için ideal. Daha huzurlu ve kabukta olma isteği sebebiyle kalabalık ve gürültülü yerlerden uzak durma isteği de görülebilir. 07:18’de Ay-Merkür kavuşumu çalışırken çok daha şiirsel, yaratıcı ve duygulara hitap eden bir tesirle dolacağız. Bu gerek bir şeyler yazmak, üretmek, sözlü ifadeyle güçlü anlatımlar yapmak adına da pozitiftir. Sadece duygu sömürüsü ve aşırı suçlayıcı tavırdan kaçınmak önemli. Hem kendimiz hem de karşı taraf için… Ve 12:24’te Ay-Uranüs altmışlığı günün yaratıcı enerjisini daha da arttırmakta. Bireysel hayallerinize ulaşmak için planlar oluşturup yeniay sonrasında (20 Temmuz Yeniay, 21 Temmuz 2020 ve sonrası başlangıç uygun) harekete geçmek için çok güzel etkiler. Ay Balzamik fazda olduğundan ve yeniay öncesinde olduğumuzdan bir şeyleri geride bırakmak, toksik bir döngüyü kapamak, sırf güvende olma kaygısıyla içine düşülen bir kısırdöngüyü sonlandırmak mümkün olabilir. Saat 15:38’de Ay-Mars karesi kesinleşirken hava biraz gerilimli hale geliyor. İfade ve tepkileri iyi ayarlamak önemli. Aşırı sinirli ve şiddet algısı veren kişilerden mutlaka uzak durmalı; hiç muhattap almamalı.
Ay Fazı: Balzamik

Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe