Begüm Minkis

13 Aralık 2023’de İstanbul’a göre 02:32’de Yay burcunun 20°sinde Neptünyen bir yeniay gerçekleşecek. Herkes için şapkayı önüne koyma, büyük düşünme ve umutları tazeleme zamanı. Unutma! Neye inanırsan onu yaşarsın. Yeniay’ın kadersel Ay düğümleriyle kurduğu olumlu irtibat ileri, daima ileri bakmamız gerektiğini gösteriyor. Girdiğimiz kapılar bizleri muhteşem manzaralara çıkarabilir. İnandığımız değerlerin peşinden cesurca gitmek hayalleri gerçeğe dönüştürebilir. Tabi her yeniayda olduğu gibi bazı uyarıları da pas geçmemek gerek. İletişim gezegeni Merkür’ün yeniay anında durağan konumda bulunması kesin kararları ve net adımları mecbur kılıyor. İz bırakan haberler alabiliriz. Bazı alanlarda turnayı gözünden vurmak da mümkün. Uranüs’ün yeniay derecesiyle kurduğu 150’lik açı ise başlatılan işlerde yanar dönerli umarsız davranışların, haksız işlerin, ne yaparsak yapalım yanımıza kar kalır tipi inançların sürpriz bir şekilde tepe taklak olabileceğini gösteriyor. Ne kadar etik olduğumuza ekstra dikkat etmek gereken bir dönemdeyiz. Kaderin çarkı dönerken herkesin niyetine göre bir yazgı çizecek gibi görünüyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniayın ertesi günü iletişim gezegeni Merkür de geri hareketine başlayacağı için derin ve felsefi düşünceler içerisine girebiliriz. Hayatın anlamını, varoluşumuzu sorgulamak, büyük resmi görebilmek, daha önce göremediğimiz alanlarda önemli çıkarımlar yapmak, hatalardan ders çıkarmak ve özgürleşmek açısından destekleyici zamanlara giriyoruz.

Yay burcu; uluslararası ilişkiler, politika, ticaret, yurt dışı, mülteciler, göçmenler, azınlıklar, büyükbaş hayvanlar, akademik konular, medya kuruluşları, dini konular, ibadethaneler ve yüksek mahkemeler ile doğrudan ilişkilidir. Bu süreçlerde ilgili konular üzerine yoğunlaşabiliriz. Bireysel hayatlarda da havamız değişebilir. Kişisel gelişim, seyahat ve bürokratik işler gündemimizde yer edebilir. Kavga gürültünün olduğu yerlerde enerjiyi doğru yönlendirmek huzur ve denge getirebilir.

Neptün’ün yeniay derecesine kare açılı sert konfigürasyonu büyük planlar ve hayaller kuracağımızı, sezgilerimizin bizi götürdüğü yere gitmek isteyebileceğimizi ifade ediyor. Birilerinden rehberlik alarak veya vererek yönümüzü tayin etmek isteyebiliriz. Şifa çalışmaları, zihinsel olumlamalar ve terapiler için çok destekleyici bir yeniay olacaktır. Olumsuz yönden baktığımızda ise riyakarlıklar, aldatılmalar ve skandallar rahatça ortaya dökülebilir.

Yeniay anında Terazi burcunun yükselmesi adli konular, evlilikler, ortaklıklar, davalar, diplomatik konuların gündeme gelebileceğini göstermektedir. Dengeler pek çok alanda değişebilir, yılmadan tekrar tekrar denediğimiz kapıların artık bizlere açıldığını görebiliriz. Eğitim veya ticari sebeplerle uzak ülkelere taşınmak, bağlantılar kurmak bu süreçleri destekliyor. Yükselen yöneticisi Venüs’ün Pallas asteroitiyle kavuşumu hem maddi konularda hem ilişkilerde herkesin göremediği detaylara hakim olarak stratejik davranmak isteyeceğimizi göstermektedir. Derinlerde kalan düşünceler yüzeye çıkabilir. Ticarette de akıllı davranıldığında büyük kazançlar elde edilebilir. Feminist hareketlerde artış gözlemleyebiliriz. Çevremizdeki kadınlarla sahip çıkabiliriz. Ataerkil düzene yükselen sesler büyük bir yankı uyandırabilir.

Yeniay’ın sabian sembolü ödünç gözlüklü bir çocuk ve bir köpek olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte yanımızda bizi kollayan ve sahip çıkan insanlarla yol alabiliriz. Yardımlaşmalar artabilir. Miras konularıyla ilgili haberler gelebilir. Birileri tarafında gözlendiğimizi, onaylandığımızı ve desteklendiğimizi hissetmek bizleri neşeli hissettirebilir.

Türkiye haritasının 6.evinde gerçekleşecek olması hizmet sektörü, havayolu şirketleri, terminaller, turizm, üniversiteler, sağlık çalışanları ve kobilerle ilişkili güzel başlangıçların yapılması, maaşların düzeltilmesi ve imkanların genişletilmesi açısından destek vermektedir. Asgari ücret başta olmak üzere pek çok teknolojik ürüne, beyaz eşyaya büyük bir zam dalgası gelebilir. Hava şartları da zorlaşabilir. Bol sis, sel ve fırtına görülebileceğinden seferler iptal olabilir. Meteorolojiyi takip ederek önemli işleri ayarlamak gerekebilir. Kar yağışlarını destekleyen bir hava modeline de giriş yapabiliriz. Trafik kazalarına da dikkat etmek gerekebilir.

Yay Yeniayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yeni maceralar sizleri bekliyor. Hedeflerinizin peşinden gidecek cesareti bu yeniayla bulabilirsiniz. Yurt dışı bağlantıları kurabilir, işinizde büyüme sürecine girebilir, internetten para kazanabilir, işe dönüştüreceğiniz bir eğitime başlayabilirsiniz. Hukuki konularla ilişkili haklarınızı alabilir, kendinizi radikal biçimde ortaya koyabilirsiniz. Bu süreçte karşınıza çıkan zorluklar size kolay gelebilir, iyimserliğinizle üstesinden gelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Ortaklı işlere girmek, paylaşımlar yapmak ve yatırım planlamak için iyi bir zaman. Geçmişte kaçırdığınız bir fırsat da ansızın önünüze çıkabilir. Sizden gizlenen önemli bir para varsa ortaya çıkabilir. Eşinizin iş hayatından elde ettiği gelirdeki artış sizi de olumlu etkileyebilir. Cerrahi operasyonlara girebilirsiniz. Psikolojik açıdan kendinizi daha güçlü hissedebilirsiniz. Korkularınızı aşarak yeniden doğmuş gibi hissetmeniz mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İlişkilerde hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Evleneceğiniz kişiyle karşılaşmanız, flört ettiğiniz biri varsa ilişkiye döndürmeniz yeniayla mümkün olabilir. İlişkilerde verilen sözler tutulabilir ve doğru zamanlamayı yakalayabilirsiniz. Kimileriniz bir dostuyla ortaklığa soyunabilir. İşinden elde ettiği gelirleri arttırabilir. Sosyal çevrenizden alacağınız destek neşenizi yerine getirebilir ve başarılarınızın artmasına yardımcı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Çalışma koşullarınızı, iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizi ve günlük rutinlerinizi iyileştirebilirsiniz. Kariyere dair verdiğiniz çabalarınız sonuç vermeye başlayabilir. İş teklifleri gelebilir. Eskiden çalıştığınız şirketle tekrardan görüşebilirsiniz. Sorumluluklarınıza yetişmek açısından performansınızın artabilir fakat alışkanlıklarınızdan ödün vermeniz gerekiyor. Kiminiz taşınma işleriyle ilgilenebilir. Spora veya diyete başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aşk hayatınız hareketleniyor. Çok beğendiğiniz biriyle tanışabilirsiniz. Beraberliğiniz varsa birlikte gezmek, eğlenmek için destekleyici bir zaman. Eski bir aşkta kapınızı çalabilir. Bu süreçte ev yatırımı, miras ve taşınma işlerinizde istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise fazla keyifçi davranmanız sorumluluk ve rutin düzeninizi aksatmanıza neden olabilir. Sağlığınıza zararlı şeyler tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile hayatınızdaki anlaşmazlıkları varsa miras sorunlarını çözmek, evinizi arzu ettiğiniz şekilde tadilata sokmak ve dekorasyon için iyi bir süreç olabilir. Evinize uzun süreli misafir gelebilir, giderler artabilir ancak sevdiklerinizle samimi vakit geçirmek için de iyi bir zaman. Çocuğunuz veya partnerinizle daha önce konuşmadığınız şeyleri dile getirebilirsiniz. Birbirinize karşı acımasız, önyargılı ve fanatik olmamaya özen göstermeniz iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Projeler, fikirler, teklifler, tanışmalar ve davetler bu süreçte çok sık görülebilir. Zihinsel olarak yorulabilirsiniz. Ajanda, günlük vs tutmaya başlayabilirsiniz. Önemli birini ikna ederek büyük bir ticari anlaşmaya imza atabilirsiniz. Ortağınız, eşiniz veya partnerinizin sizi daha çok dinlediğini, ortak noktada buluştuğunuzu fark edebilirsiniz. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız çıkacağınız kısa bir seyahat modunuzu yerine getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Parasal kaynaklarınız ve giderlerinizi ilgilendiren yeni bir sayfa açılıyor. Elinize iyi para geçebilir. İş, mal ve mülk yatırımı yapabilirsiniz. Bir yerde çalışıyorsanız zam almanız mümkün. Değişken koşullara daha rahat adaptasyon geliştirebilirsiniz. İlişkilerde öngörülemez teklif, karşılaşmalar veya tanışmalar olabilir bu süreçte. Çevrenizdeki insanlara farklı bir açıdan bakabilirsiniz. Eski bir arkadaşınızla tekrardan görüşmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Daha önce açılmayan kapıların açıldığını görebilirsiniz. Dış görüntünüz, tarzınız ve sağlığınızla ilgili iyileştirmeler yapabilirsiniz. Spora başlayabilirsiniz. Yeni bir hobiye başlayabilir veya mevcut hobinizi işe çevirebilirsiniz. Herhangi bir alanda yeteneklerinizle popülerlik kazanmanız, tanınmanız mümkün olabilir. Etkinliklere, konserlere katılabilirsiniz. Harcamalarınızı kontrol altında tutmanız iyi olabilir. Lüks giderler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ruhsal alanda çok büyük açılımlar yaşayarak şifalanabilirsiniz. Bilinçaltı çalışmaları, meditasyonlar ve psikoterapiler size çok iyi gelebilir. Aile bireyleriniz sizden bir şey saklıyorsa eğer ortaya çıkabilir. Aile ve ev kaynaklı büyük harcamalar olabilir. Yurt dışı gündeminize yerleşebilir. İnatçı, kontrolcü ve fanatik davranışlar bazı kayıplar yaşamanıza neden olabileceğinden zorlama davranışlardan kaçınmalı, akışta kalmaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Parlak proje ve fikirler gündeme gelebilir. Araç almaya karar verebilirsiniz. Teknolojiye büyük bir yatırım yapabilirsiniz. Kariyer gelirlerinizle ilişkili talepleriniz üstleriniz tarafından onaylanabilir. Faaliyette bulunduğunuz gruplarla yeni deneyimleriniz sizi çok geliştirebilir. İletişim dilinizi iyileştirebilirsiniz. Dostluklarınızla gezilere katılabilirsiniz. İş başvuruları, eğitimler, imza ve evrak işleri gündelik yaşantınızı meşgul edebilir. Ajanda ve günlük tutmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Toplumsal itibarınızı ilgilendiren olumlu gelişmeler olabilir. Elinize bir alanda güç ve yetki geçebilir. Kendi işinizi kurabilir veyahut çalıştığınız sektörde iyi bir zam veya terfi alabilirsiniz. Evlilik veya ortaklık kararı alabilirsiniz Otorite figürleri arkanızda durarak geleceğinizi destekleyebilir. Dikkat etmeniz gereken konular sözünüzde durmak, önünüze çıkan fırsatlarda rehavete kapılmadan mücadele etmek olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis