Merve Çubuktepe

Yılın son Merkür retrosu geldi çattı. Bu seferki Retro, Mars retrosu ile birlikte gerçekleşeceğinden ayrı bir önem taşıyor. Gökyüzünde Merkür’ün Akrep’ten Terazi doğru yolculuğunu izleyecerken, bu süreçte Mars Koç burcundan gerilemeye devam edecek. Oldukça yavaşlatan, odaklayan ve düşünmeye sevk eden etkileşimler söz konusu.

Öncelikle Merkür retrosu takvimine göz atalım:
13 Ekim 2020 04:04 – Merkür Akrep Durağan Konumda
15 Ekim 2020 04:04 – Merkür Akrep Retro Konumda
28 Ekim 2020 04:34 – Merkür Terazi Retro Konumda
2 Kasım 2020 20:50 – Merkür Terazi Durağan Konumda
4 Kasım 2020 20:50 – Merkür Terazi İleri Hareket, Retro sona eriyor.

Merkür Retrosu iki parçalı olacak. 13-28 Ekim 2020’de 11-0 derece Akrep burcunda , 28 Ekim-4 Kasım 2020 aralığında 29-25 derece Terazi burcunda gerçekleşecek. Bir nevi iki ayrı düşünsel dönem yaşayacağız.

Retronun Akrep burcundaki birinci bölümünde sırları keşfediyoruz. En derindeki tutkuları, bastırılmış duyguları, bir türlü söylenemeyenleri. Belki bizzat kendi kendimize hasıraltı ettiğimiz gerçeklerle de yüzleşebiliriz bu süreçte. Ancak aşikar olan şu ki Akrep retrosu dönemi acı veya tatlı bizi gerçeklerle buluşturuyor.

“İçimde kalmasın” etkisi görülebilir bu retroda. Bir konuda emin değilseniz, tekrar şans vermeyi düşünüyorsanız o şeyi pas geçip devam edince de ileride aslında özünde hiç de o kadar süper olmayan bir şeyi çok da iyi hatırlayabilirsiniz. Bundan dolayı bu retro emin olmadığınız bir konuda sonucu kötü bitse dahi “en azından denedim, aklımda kalmadı” iç huzuru da getirebilir. Ancak belirttiğim gibi Merkür-Mars birlikte retro durumda. Bu sebeple de pembe gözlüklerle gezmek doğru olmaz, bir şey deniyorsak dahi olumsuz sonuçlar olabileceği gerçeğini de kabul etmeliyiz. Aksi durumda büyük bir düş kırıklığı olabilir.

Bu evre özellikle geçmişten başladığınız ancak sonunu getiremediğiniz işleri büyük bir konsantrasyonla ele alıp başarı kazanmanızı da sağlayabilir. Yeni işlere girişilmesi Merkür Retrolarında pek önerilmez, ama yarım kalan bir şeyi tamamlamak için de harikulade etkidir.

Dost-düşman tüm retro boyunca açıkça ortaya çıkacak! Gözlerimizi kapamayalım. İyi gün, kötü gün, her gün dostu hepsi netleşiyor. Değer terazisinin ölçeği çok net.

Özellikle Retronun Terazi burcundaki döneminde bu durum daha da netleşecek. Bir ilişkiyi sürekli siz mi taşıyorsunuz? Çaba göstermeseniz ne olurdu? Tüm tavizleri siz veriyor, her şeye susuyor musunuz? Bu barış gerçek mi, yoksa sizin çekimser duruşunuz mu sahte barışı getiriyor? İşte tüm bu soruların cevapları da özellikle retronun ikinci kısmında ortaya çıkacak.

İnsan ilişkileri sahte mi, gerçek mi? Duygu ve düşüncelerinizi ne kadar ifade edebiliyorsunuz? Eğer zincirlerinizi kırarsanız ne olur? Ve tabii ki kaybetme korkusu… Sırf kaybetme korkusu sebebiyle kendinizden daha ne kadar fazla ödün verebilirsiniz. Bunların hepsi de retronun ikinci yarısının konuları.

İyicil ifadesi ile birey olmak, kendimizi gerçekten ifade etmek, ezmek veya ezilmek yerine insan ilişkilerinde gerçekçi bir denge kurmak adına önemli bir etkileşim söz konusu olacak.

Kasım 2020 önemli bir ay zira uzun süre sonra Retroların bittiği, gezegenlerin ileri hareket baskın biçimde yoluna devam ettiği, sağa solan kıvrılmayan, yavaşlamayan çok daha direkt bir enerji akışı izleyeceğiz. Özellikle de 15 Kasım 2020 ve sonrasında. Akabinde de tutulmalar dönemi ve Büyük Kavuşumlar başlayacak. Bu harika bir şey zira çok uzun süredir gökyüzü aksak ritmli ve artık sıkmaya başlamış aşırı uzun bir caz müzik parçası gibiydi. Retrodan sonra parça değişmeye ve hızlanmaya başlayacak.

İşte bunun tam öncesinde, “Son bir kez” geriye bakma vakti. Eğer istiyorsak. İçimizde kalmaması için. İleriye rahatça bakabilmek için. Pembe veya simsiyah hayaller kurmadan. Gerçek ve evrensel dengeye saygı göstererek. Hayat denkleminin sandığımızdan çok daha makro ve geniş bir sistem olduğunu bilerek.

Merkür Retrosunun Burçlar Üzerindeki Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Merkür retrosunun ilk evresi özellikle finans ve ortak yatırım alanında etkili. Ay boyunca borç alma, verme, kredi çekme, kefil olma gibi konularda temkinli olmakta; çok acil bir konu değilse retro sonunu beklemekte fayda var. İkinci evrede ilişkiler düzleminde sınanabilirsiniz. İlişkide hep sizin istediğiniz gibi olsun diye mi diretmektesiniz veya ilişkiyi hep karşı taraf mı yönetiyor. Bu dengesizliğin çözüm ve netliği adına retro size cevapları sunarken güç de kazandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkiler konusunda hatlar karışabilir. Merkür retrosu sizi en çok ikili ilişkiler ve gönül meselelerinde etkileyecek. Eski sevgili şenliği başlayabilir. Küslerin barışma ihtimali var, ancak bu işin nereye gideceği ancak Kasım 2020’den sonra belli olabilir. Retronun ikinci evresinde ise bu sefer konumuz sorumluluklar olacak. Bir süredir rehavet içindeyseniz silkinip kendinize çeki düzen verme zamanı gelmiş çatmış olabilir. İşlerinizi son dakikaya bırakmamalı ve hatasız tamamlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Merkür retrosu bürokratik konular, günlük hayat rutinleri ile ilgili gecikme ve engeller getirebilir. Hafta boyunca hiçbir işinizi son dakikaya bırakmamalı ve hatta her yere erken gitmelisiniz. Sağlık konusunda ekstra özenli olmakta fayda var, zamanı belli olan rutin kontrollerinizi aksatmamalısınız. Retronun ikinci evresinde aşk defterleri açılıyor. Özellikle eski aşklar canlanabilir, bit pazarına nur yağabilir. Büyük bir beklentiye girmeden sakin bir şekilde anı yaşamakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Merkür retrosunun ilk evresi size olumlu tesir edebilir. Geçmişten gelen karşılaşmalar, barışmalar ve huzur duygusu enerjinizi yükseltebilir. Bozulmuş bir ilişkinin tamir olma şansı mevcut. Burası işin güzel kısmı, ancak bir şeyi tamir etmek için de her şeyinizi feda edip tüm tavizleri vermemeniz de çok önemli. Retronun ikinci evresinde çok zaruri olmadıkça taşınma, tadilat, mülk alım, satım ve dekorasyon gibi konuları retrodan sonraki döneme almakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev içerisinde özellikle de elektronik eşyalarda arızalar meydana gelebilir. Eşyalarınızın bakımını iyi yapmalısınız, ucuza kaçmamalı hiçbir konuda. Tadilat, dekorasyon ve taşınma gibi konuları mümkünse retro sonrasına; zaman dar ise retronun ikinci bölümüne almakta fayda var. Ebeveynlerle geçmişten gelen acı konular masaya yatırılabilir, çözüm bulunabilir. Retronun ikinci bölümünde attığınız mesajlara, demeçlerinize özen göstermelisiniz; gaflara açıklık görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Merkür retrosu sebebiyle özellikle ilk evresinde sözlü ve yazılım iletişim tarzınıza normalden çok daha fazla dikkat etmelisiniz, özellikle bir mesajı, maili yanlış kişiye atmak, yanlışlıkla resim beğenmek gibi konularda çok dikkat. Verilerinizi mutlaka yedekleyin. Seyahatlerde gecikmeler ve ufak problemler görülebilir. Retronun ikinci bölümünde yatırımlar konusuna çok dikkat. Normalden fazla para harcama eğiliminiz olabilir, özellikle de gereksiz lüks tüketim konusunda kendinizi frenlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Retronun ilk evresinde özellikle finansal konularda tökezlemeler görülebilir. Beklediğiniz para gecikebilir veya meblağ beklediğinizden düşük olabilir. Bu dönem yılansı tipler gereksiz saldırgan demeçleriyle özgüveninizi düşürmeye çalışabilir, kaale almamanız önemli. Retronun ikinci evresinde burcunuzda gerileyecek olan Merkür kendinizi doğru ifade etme konusunda sorunlar oluşturabilir. Çok zaruri olmadıkça önemli imzalar, hayati kararları retro sonrasına ertelemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Retronun ilk evresi burcunuzda gerçekleşecek. Son derece nostaljik bir ruh haline girebilirsiniz. Anılar, eski olaylar ve hatta kokular bile canlanabilir. Bu dönemde geçmişte hatalar olsa dahi özlem duygunuz artacağı için duygusal kararlar vermeye açık olacaksınız; mantık ve sağduyuyu kaybetmemeli, öğüt dinlemelisiniz. Çok dik dik ve iddialı demeçlerden uzak durmalısınız, haklı olsanız da ters tepebilir. Retronun ikinci evresinde daha içe dönük ve ruhsal enerjisi yüksek bir dönem geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Retronun ilk evresinde çevrenizdeki kuzu görünümlü kurtların gerçek yüzlerini görebilirsiniz. Sinirlerinize hâkim olmak, onları kendi silahlarıyla vurmak size zafer kazandıracaktır. Birçok sıra vakıf olabilirsiniz, bunları hemen paylaşmak yerine doğru zamanı beklemelisiniz. Retronun ikinci bölümde sosyal çevre ve arkadaşlarınızla yüzleşmeler gündeme gelebilir. Kimin iyi gün, kimin kötü gün dostu olduğunu net bir şekilde anlayabilir, arkadaşlarınızla alakalı bir temizlik gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Retronun ilk evresinde arkadaşlarınızla küslükler oluşmuşsa bunları telafi etmeniz mümkün. Tekrar barışmalar ve helalleşmeler söz konusu olabilir. Size arkadaş gibi yaklaşan bir kişinin aslında size karşı yoğun duyguları olduğunu öğrenebilirsiniz. Retronun ikinci evresi projelerde aksamalar yapabileceğinden her şeyi zamanında yapmaya ve verilerinizi sürekli yedeklemeye özen göstermelisiniz. İş ortamında hata yapmayın, kuralları esnetmeyin ve üstlerinizle dalaşmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Merkür retrosunun ilk bölümünde özellikle üstlerinizle konuşma ve yazışma üslubunuza çok dikkat etmeli, gereksiz çıkıntılık yapmamalısınız. İş ile aşkı karıştırmamak bu hafta çok önemli görünüyor. Görev değişimi, iş değişimi, iş kurmak gibi kararları bir sonraki ay ele almakta fayda olabilir. Retronun ikinci evresinde seyahatler, hukuki konular, vizeler ve eğitim süreçlerinde aksaklıklar ve gecikmeler görülebilir. Bu konuları son ana bırakmamalı, süreçleri iyi takip etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Merkür retrosunun ilk evresinde ticari ve hukuki konularda geçici aksamalar, gecikmeler gündeme gelebilir. Çok zaruri olmadıkça bir sonraki aya kadar hukuki işlem başlatmamakta fayda var. Bir eğitime başlamayı düşünüyorsanız retro sonrasında ilk adımı atmanızı öneririm. Retronun ikinci evresinde ortak yatırımlar konusunda daha dikkatli olmanız, riskten uzak durmanız önemli. Partner/eş/ortağın finansal durumunu kontrol etmeniz ve yön vermeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe