Merve Çubuktepe

“İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. Ya nice okumaktır.”

Başlığı Yunus Emre’nin dizelerinden özellikle seçtim zira İkizler burcunda gerçekleşmesi ve sabit yıldızları sebebiyle gerçekten en çok araştıran, bilgi sahibi ve konuya hakim olan kişinin kazanacağı bir yeniay bizleri bekliyor. Ancak işin başı kendimizi kabullenmek ve anlamaktan geçiyor. İlk önce kendimize dürüst olup artı ve eksilerimizi kabul edip sonra artılarımızı ön plana çıkarmalıyız. Eksikler elbet kapanır; ancak onlar yok gibi davranmak ya da saklamaya çalışmak hele hele bilmeden atıp tutmak bu yeniayda en büyük hata olacaktır. Egolardan ve onay görmeme korkusundan sıyrılma vakti!

Bir konuya hakim olmadan, bir şeyler biliyormuş gibi davranan, yalan söyleyen, insanları haksız yere suçlayan ya da zan altında bırakan kişilerin bir anda komik duruma düştüklerini, hatta rezil olduklarını görebiliriz.

İkizler burcu bilgi toplamak, adeta bir çocuk gibi bilgiye aç olup öğrenme arzusu hissetmek ile alakalıdır. Neşeli ve çocuksu bir merak duygusunu anlatır. Aynı zamanda Merkür’ün burcu İkizler nötr yani tarafsız olmayı sembolize eder. Çevresindeki olaylar hakkında direk bir yargı vermekten kaçınan, empati kuran ve iki tarafı da anlamaya çalışan kişiler bu dönemde çok daha fazla avantaj elde edebilir. Ezberler, kalıplar ve dogmalardan uzak durmalı, hemen yargıç kesilmemeliyiz. Bilgiye sahip olmak, bilgiyi yorumlamak ve öğrenme sürecinin asla bitmemesi gibi kavramlar çok önemli. Yeniayın yükseleninde pek sevdiğim yıldız Altair de kavuşumda ve tüm bu temaları daha da vurgulu hale getiriyor.

Yeniayla da Phact ve Capella isimli yıldızlar kavuşumda. Keşfetmek, araştırmak, hep gitmek isteyip de gidemediğiniz yerlere gitmek; hep isteyip da yapamadıklarınızı yapmak adına şahane bir etki var. Bu canlı etkiyi kullanın ve içinizdeki kaşifi dışarı çıkarın derim.

Diğer yandan pek tabii ki İkizler burcu doğasını deneyimleyeceğimiz için kararsızlık da en önemli konulardan biri. Gerek aşk, gerek kariyer ya da hayatın pek çok alanında nereye gideceğimizi bilemeyebiliriz. İki yoldan hangisi doğru diye duygusallıkla değil mantıkla bakıp karar vermek önemli görünüyor. Duygu sömürülerine, sürekli aynı hataları yapan kişilere tolerans göstermek yerine ileriye bakmakta fayda var. Kaybetme korkusu, tüm seçenekleri elde tutma düşüncesi gibi hareketler olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ve son olarak yeniay ülkemiz haritasının on ikinci evinde gerçekleşeceğinden seçimlere bu kadar kısa bir süre kala belki de seçimin sonucunu dahi etkileyecek önemli olaylar, gizli bilgiler ortaya çıkabilir. Bakalım göreceğiz! Merak edenler için, haftaya seçimle ilgili de yorumları paylaşacağım.

Yeniayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen Burcunuza Göre Okumanızı Öneririm)

KOÇ: Daha önce hiç alakanız olmadığı kişilerle birden çok samimi bir hale gelebilirsiniz. Kısa keyifli seyahatler için ideal bir etki. Ticaret, yayıncılık, satış ve pazarlama gibi sektörlerde çalışanlar önemli başarılar elde edebilir, rakiplerinden sıyrılabilirler. Kardeşlerinizle sorunlarınızı çözmek, birlikte bir işe girişmek için uygun zamandır. Duygusal konularda aniden ayrılık ya da evlilk gibi fevri hareketlerden uzak durmalı uzun vadeli düşünmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Beklenmedik bir anda maddi bir destek görebilir ya da uzun zamandır beklediğiniz alacağı, mirası, mülkü temin edebilirsiniz. Maddi açıdan yeni fırsatlara açık olup girişimlerinizden kazanç sağlayabileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Ancak yeniaydan sonraki gün itibariyle bu tür işlere girişmenizde fayda var. Özellikle kalemi güçlü, medya ve basın sektörlerinde çalışan Boğalar fark edilebilir, daha ön plana çıkabilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yıldızınızın parlamasını sağlayacak bu yeniay vesilesi ile hem sözleriniz dinlenecek, hem de çok konuşulacaksınız. Kendi işini yapan, özellikle danışman ya da eğitmen olarak çalışan İkizler için ön plana çıkma ve daha çok kişiye ulaşma açısından harika bir zaman. Finans konusunda ise çok düşünüp yavaş hareket etmek önemli, kimsenin dolduruşuna gelmeyin ve risk almayın. İmaj yenilemesi, her türlü güzellik işlemi için çok uygun bir etki. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniay uzun süredir düşünüp de söyleyemediğiniz, çok isteyip de yapamadığınız her şeye can verme adına oldukça güçlü. Önemli yüzleşmeler yaşayabilir, her şeyi tek tek söyleyebilir ve sonrasında ruhsal açıdan derin bir rahatlama yaşayabilirsiniz. Bu dönem sıkıntılarınız varsa profesyonel destek almanın tam zamanıdır. Dost kim düşman kim belirsizse şayet artık havadaki pusun kalkacağı ve insanların kendini göstereceği bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yeniayın pozitif etkisi, bir de burcunuzdaki Venüs de birleşince açıkçası çok eğlenceli, enerji dolu ve tüm dikkatleri üzerinize toplayacağınız bir dönem sizleri bekliyor. Aile ve partnerden ziyade daha çok arkadaşlarınızla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Kalbi boş olanlar ise özellikle arkadaş gibi gördükleri ya da arkadaş çevresinden bir kişi ile bir anda yeni bir ilişkiye yelken açabilir. Hayat planlarınızda birden çok hedef değil tek hedefe odaklanın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyerle ilgili planladığınız konular hayata geçebilir. İş fırsatları, mülakatlar ve terfi için çok uygun bir yerleşimdir. Yeniaydan sonra hala dile getirmediyseniz kariyer isteklerinizi üstlerinize anlatmanın tam zamanıdır. Diğer yandan işinizle alakalı kriz yaşıyorsanız kesinlikle duygusal karar almanın vakti değil, her şeyi objektif ve mantık çerçevesinde değerlendirmeye dikkat edin. Bu dönem iş arkadaşlarınıza özelinizi çok anlatmayın derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Seyahate çıkmak, bir eğitime başlamak, bir felsefeyi ya da inancı derinlemesine anlamak adına çok destekleyici etkiler altındasınız. Bu dönemde inandığınız her şeyi sorgulayabilirsiniz, doğru ve yanlış içiçe ve çok gri görünebilir. Ancak doğru cevabı mantık verecek, bundan ötürü duygu sömürüsü yapan kişilere karşı tetikte olmalısınız. Hukuki konulardan olumlu sonuç alabilirsiniz. Ticari ve yurtdışı ile alakalı işlerde başarı gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Miras, mal paylaşımı, nafaka ve burs gibi konularda harekete geçmek açısından güçlü durumdasınız. Doğru hamleleri atarsanız hakkınız olanı talep edebilir ve ulaşabilirsiniz. Eş/ortağın maddi durumundaki pozitif gelişmeler sizi de etkileyebilir, çok sevinebilirsiniz. Bu dönemde sizden yardım talep edenleri kırmayın derim, ileride çok önemli olabilir. Hayatınızdaki krizleri çözmek adına kalıcı bir çözüm çok yakınınızda sizi bekliyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Zıt burcunuzda gerçekleşecek yeniayın sizin için birincil teması ilişkiler. İlişkilerde varolan sorunları gözardı edip duruyorsanız sonunda hepsi yüzeye çıkabilir. Bu bağlamda sıkıntılı ilişkiler için kadersel bir dönüm noktası söz konusu. Sizin değerlerinizi anlamayan, saygı göstermeyen kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Yeni ilişkiler için elverişli bir zaman ancak geçmişten gelen hataları hatırlamak ve tekrar yapmamak şartıyla. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Hayat rutininizde canlılık, yaşam temposunda yükselme görülebilir. Çok enerjik, herkese laf yetiştiren ve neşeli bir yeniay süreci sizleri bekliyor. Kördüğüm olmuş bürokratik konular birden hızlı hızlı gelişme göstererek çözülebilir. Bu dönemde biraz hızlı hareket etmek ve hemen pratik çözümler üretmeniz gerekebilir. Bundan dolayı da sağlığınıza ekstra özen göstermek çok önemli görünüyor. Eklemler, kollar, omuzlar ve bacaklar korunmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeniayın olumlu etkisi ile duygusal konuda en şanslı burç sizsiniz. Aşk bir anda, çok sempatik ve bol bol sohbet içerisinde gelebilir. Özellikle çok iyi konuşan, güzel ses tonlu ve eğlenceli insanlar size daha çekici gelebilecektir. Kalbi dolu olanlar için tam bir eğlenme, ilişkiyi tazeleme ve sorunları çözme zamanıdır. Yeni bir hobiye başlamak, hayatı renklendirmek adına Mars retrosundan önceki son şans, kaçırmayın derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tadilat, dekorasyon, yeni bir mülk almak ya da satmak adına güçlü etkilere sahip bir yeniay sizleri bekliyor. Aile içerisindeki bağlar daha güçlenebilir, yıllardır söylenmeyenler dile gelebilir. Bu da herkesin birbirini daha iyi anlamasını sağlayacaktır. Ancak sorunlu aile ve hane içi ilişkilerde ilk başta bir gerilim görülebilir, herkes bir anda konuşmaya başlayabilir. Bu süreci duygusal olmadan mantıkla yürütmek çok önemli. Ani kararlardan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ