Begüm Minkis

13 Kasım 2023 İstanbul’a göre 12:27’de Ay ve Güneş yan yana gelerek 20° Akrep burcunda adrenalin depolarımızı taşıracak bir yeniay gerçekleşecek. Savunmayı gösteren Mars yeniaya eşlik ederken, öngörülemez olayları gösteren Uranüs de karşıdan bakacak. Tüm bu etkiler bizi yeniliğe çağıran beklenmedik krizlere hazırlıklı olmak gerektiğine işaret etmektedir. Gelişmek için daima ileriye bakmayı ihmal etmememiz gereken bir yeniay süreci geçireceğiz. Elimizin hemen yetiştiği koşullar aslında bizi sıradan bir insan haline getiriyor ve neleri başarabileceğimizi görmemize engel oluyor olabilir. Dolayısıyla hemen pes etmekten ziyade sınırlarımızı zorlamaya davet eden bir gökyüzü bizleri çağırıyor. Yeni bir şey başlatmak için karışıklıkları hayatımızdan çıkarmak bazı boşluklar yaratmak gerektiğini fark edebiliriz. Haksızlığa uğradığımız konularda artık sesimizi çıkarmak, yeni bir yol belirlemek isteyebiliriz. Uranüs işin içinde olduğundan yeniayla beraber ani bitiş ve başlangıçlar görülebilir. Dünya çapında doğal afetler, ekonomik krizler, siyasi skandallar baş manşetlere yerleşebilir. Bireysel hayatlarda ise son iki yıldır neler için çabaladıysak sonuç almaya başlayabiliriz. Kimileri krizleri fırsata çevirip değerlerine değer katarken, çorak yerlere tohum ekenler elindekileri yitirebilir. Akrep yeniayıyla kartlar yeniden dağıtılıyor. Nasıl etkiler göreceğimiz strateji ve manevra kapasitemize bağlı gibi görünmekte. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Ay Akrep burcunda düşük konumda olduğu için Akrep yeniayları huzursuzluk, heyecan, isyankarlık, güvensizlik, kıskançlık ve kaygı gibi duyguları tetikleyebilir. Kolaylıkla tehdit eden koşullar altında kalmış gibi hissetmemiz beynimizin ya kaç ya savaş duygularının daha yoğun tetikleten amigdala bölgesini aktifleştirebileceğine işaret ediyor. Ay düşük pozisyondayken Mars da kendi yönettiği Akrep’te bulunması şefkatle değil, yıkıcı ve cezalandırıcı bir şekilde yaklaşma eğilimimizin olabileceğini göstermektedir.

Yeniay anındaki Güneş-Neptün ve Mars-Neptün üçgen açılarıyla bir şeyleri fethetmek ve arzularımıza ulaşmak için elimize yeni imkanlar geçebilir. Yaratıcı çalışmalar, sinema, medya, spiriütel uygulamalar, reklam çalışmaları desteklenebilir. Başarılar başkalarının ağzına bakmadan kendi yeteneklerimize güveniyorsak bize gelebilir. Elimizdeki güç başkalarının bize sağladığı inisiyatife bağlıysa bu koşulları sarsan gelişmeler olabilir. Dolayısıyla bu süreç aslında bize gerçekte pek faydası dokunmadığı halde değer olarak gördüklerimizin hızlıca elden yitmesi de söz konusu olabilir.

Yeniay anında dar orb ile etkili olacak Mars-Uranüs karşıtlığı avantaj ve dezavantajların beklenmedik anda ve şekillerde geleceğine dair uyarıyor. Bu açı olumsuz anlamda beklenmedik kaos, düşmanlık ve pusu açısıdır. Birilerine aniden sırt çevirebiliriz. Diğer yandan kazalar, belalar, sakarlıklar, silahlı çatışmalar, aşiret kavgaları, cinayetler, yangınlar ve savaşlar dünya genelinde artabileceğine işaret ediyor.

Akrep yeniayı anının yükseleni Oğlak burcu olarak gözüküyor. Akrep temalarının yanısıra gireceğimiz yeni dönem itibarımız, sorumluluklarımız, mesleğimiz ve hedeflerimizi de yakından ilgilendirebilir. Oğlak burcu iyi bir sistem kurmak, organize olmak, planlamak, temkinli ilerlemekle ilişkilidir. Yöneticilerin değişmesi, işten çıkarılma, istifalar, iflaslar, tazminat alımları, ortaklıkların bozulması ve çalışma biçiminde yapılacak düzenlemeler yeniayın önemli gündemleri arasında gözüküyor.

Manipülatif konuşmalar ve davranışlar hiç olmadığı kadar artabileceğinden çevresel koşullardan ruhsal ve bedensel etki altında kalabiliriz. Başkalarına geleceğimizi emanet etmemek gerekebilir. Ters köşeler, savrulmalar, güvenliği sarsan koşullar artabilir. Esasen yeniay anında anında Ay-Uranüs ve Güneş-Uranüs karşıtlıkları bilinçte uyanış yaşamak ve uzun zamandır inatla direnilmiş hatalardan dönmek için bize son bir şans kapısı aralayabilir. Bir süredir gizlenmiş ve arka planda yürütülmüş durumların zamansızca ortaya serilmesine neden olabilir.

Güneş yeniay anında Mirzam sabit yıldızıyla paralel konumda bulunuyor. Güçlü bir yıldızdır. Sirius’un yükselişini haber veren bir yıldızdır. Liderlerin yardımcılarına, ikinci liderlere vs işaret eder. Venüsyen tabiata sahiptir, hayatta şanslı ve koruyucu gelişmelere işaret eder. Hayırlı iyi niyetli karakter özelliklerine, ilişkilerde sadakate ve sosyal çevreden gelecek fırsatlara işaret edebilir. Canis majör yıldızında bulunduğu için kurtlar, köpeklerle ilişkili haberler, saldırı, kuduz hastalığına veya yaralanmalara neden olabilir.

Yeniay’ın sabian sembolü Emirlere direnen ve vicdanının peşinden giden bir asker. Bu etki ilişkilerde acımasız tarafların törpülenmesi, masum ve mazlum insanlar için mücadele etmek, vicdanın peşinden gitmeye ve görevleri esnetmeye işaret edebilir.

Akrep yeniayı, Türkiye haritasının 5.evinde Venüs ile Jüpiter üzerinde gerçekleşecek. Ülkenin gençleri, çocukları, sanatçıları ve sporcularının başarılarının konuşulduğu bir süreç olabilir. Dünya çapında güçlü duruşumuzla, isteklerimizle kendimizi kabul ettirebiliriz. Yardımlar, hediyeleşmelerde artış görülebilir. Ülkenin geleceğini ilgilendiren olumlu gelişmeler olabilir. Mecliste hayırlı kararlar alınabilir. Yapılan kampanyalar, çekilişler sıklaşabilir ancak pek çok ürüne yeni gelen zamlar dudak uçuklatabilir. Yine yeniayla beraber kumar, lüks ve eğlenceye düşkünlük artabilir. Ülkenin tanınmış sevilen kişilerinin aşk skandalları ortaya çıkaran yeniay süreci geçirebiliriz. İyi yaratıcı projelerin toplum nezdinde fark yaratması söz konusu. Yeniayla ülke genelinde kapalı, yağışlı ve bulutlu havalarda artış olabilir.

Akrep yeniayının burçlara etkisi: (yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Zorlu bir sınav içine dahil olabilirsiniz veya uzun süredir çektiğiniz sabır sınavları son bulabilir. Maddi konularda hakkınızı sert bir dille şekilde ararsanız haklıyken haksız konuma düşebilirsiniz. Yüksek masraflar yapabilirsiniz. Zehirli ilişkileri hayatınızdan temizleyebilirsiniz. Arkadan çevirdiğiniz gizli saklı konular varsa ortaya serilmeye başlayabilir. Yönetmeniz gereken kriz ortamları mental olarak yorgun düşmenize neden olabilir. Sağlık sorunlarınız varsa eğer çok ertelemeden olmanız tedaviyi tamamlamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkileriniz ve ortaklıklarınızda tehlike çanları çalabilir. Aldatmalar varsa ortaya çıkabilir. Koynunuzda yılanlar besliyorsanız eğer kıpırdanmaya başlayabilirler. İş hayatınızda rekabet oyunlarında tahrik olmamaya özen göstermelisiniz. Kendi kararlarınızı kendiniz vermeye özen göstermelisiniz. Doğru insanlara yatırım yaptıysanız sizi destekleyen insanlarla daha güçlü konuma gelebilirsiniz. Temeli güçlü bir ilişkiye yatırım yaptıysanız eğer evlilik hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sağlığınız, çalışma ortamınız ve günlük düzeninizle ilişkili yıpratıcı koşullar altına girebilirsiniz. Sorumluluklarınızı sil baştan düzenlemeniz gerekebilir. Sporla ilgilenmek, detoks yapmak, operasyon geçirmek veya terapilere katılmak için destekleyici bir zaman olabilir. Yeni görev ve rutinlerinizi hayatınıza dahil edebilirsiniz. İş arkadaşlarınız, yardımcılarınız ve müşterilerinizle daha dikkatli iletişim kurmazsanız yanlış anlaşılma ve tartışmalar görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşkta tutkular, kıskançlıklar alevlenebilir. Manipülatif yönleriniz açığa çıkabilir. Toksik ilişkileriniz varsa bitme noktasına varabilir. Riskli yatırımlardan uzak durmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Şansınıza aşırı güvenerek riskli davranışlar sergilediğinizde hesaplar yerini bulmayabilir. Muhasebenizi iyi yapmalı ve aşırı harcamalardan kaçınmalısınız. Gireceğiniz eğlenceli ortamlarda yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Yeteneklerinizin fark edilmesi ve doğru yatırımlar sayesinde işinizden elde ettiğiniz gelirlerde artış yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile hayatınız ve evinizle ilişkili sorunlara daha ilgili ve çözüm odaklı yaklaşabilirsiniz. Yaşadığınız yerden memnun değilseniz evinizi satmaya, taşınmaya veya tadilat yaptırmaya karar verebilirsiniz. İhtiyacınız olmayan eşyaları gözden çıkarabilirsiniz. Miras konularında sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Aile içi kriz, kıskançlık ve güç mücadeleleri iyi yönetilmediği takdirde kayıp ve kopuşlar ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yakın çevrenizle her zamankinden daha fazla ilgileneceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Bu süreçte hem sizin gözünüzden hem iletişim kurduğunuz insanların gözünden detaylar kaçmayabilir. Eleştirel ve tartışmacı olmamaya özen göstermelisiniz. Sinir sisteminiz hassaslaşabilir. Trafikte çok hız yapmamanız, aracınızın bakımları varsa ertelemeden yaptırmanız iyi olabilir. Kardeş, kuzen ve çocukluk arkadaşlarınızla kısa bir yolculuğa çıkabilir veya eğitim planlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Paranızı elinizde tutmakta zorlanacağınız bir süreç. Büyük bir şey satın alabilirsiniz. Elinizdeki fırsatları başkalarına kaptırmamaya, başkalarının hakkını d gasp etmemeye, paylaşımcı olmaya özen göstermelisiniz. Hayatınızdaki insanlar gerçek yüzlerini ortaya çıkarabilir. İlişkilerde saygısızlığa karşı tahammülünüz azalabilir. Sizi değersiz hissettiren insanlara gereken cevabı vermek isteyebilirsiniz. Boğaz bölgesi, bademcikleriniz, tiroidleriniz varsa dikkat etmeniz iyi olabilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Her alanda harekete geçmek için hazırolda bekleyebilirsiniz. Özellikle harekete geçeceğiniz alanlar iş kurmak, evlilik veya ortaklık başlatmak üzerine olabilir. Kolay kızıp sinirlenebilirsiniz. Yozlaşmış bir çevredeyseniz kıskançlık, hasetlik ve nefret gibi duygularla baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Kimin sizin gerçek dostunuz olduğunu fark edebilirsiniz. Kanla ilgili sorunlar, enfeksiyonel ateşli hastalıklar, üreme organları ve kalın bağırsaklar bu süreçte hassaslaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Her olaya müdahale etmemeniz sadece üzerinize düşen görevleri yerine getirmeniz gereken bir zamana giriyorsunuz. Büyük çıkışlar büyük kayıplara dönüşebilir bu dönemde. Biraz dinlenmeniz, gelecekte yapacaklarınız için planlarınızı gözden geçirmeniz iyi olabilir. Meditatif çalışmalar veya sanatla ilgilenebilirsiniz. Ayak kaydırma operasyonlarından zarar görmemek için dikkat etmeniz gerekebilir. Ruhsal bozukluklar, fobi, anksiyete sorunlarınız varsa şifalandırmak için uğraşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kariyerinizin getirilerine odaklanmaya başlıyorsunuz. Kazançlarınız gösterilen çaba ve sabır sonrasında artmaya başlayabilir. Hayatınızdaki bazı engeller kalkabilir. Şansınızı denemez korkak davranırsanız fırsatlar elinizden kaçabilir. Gelecek idealleriniz için harekete geçmek için destekleniyorsunuz. Kalabalıklarla uğraşmanız, organizatörlük yapmanız gerekebilir bu dönemde yalnız çevrenizdekileri planlarınız doğrultusunda ikna etmişken bir kişiyle sorun yaşayabilirsiniz. Aşkta ve çocuklarla ilgili yüz güldüren gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyer başarılarınızı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşanabilir. Ya bulunduğunuz yerde terfi alacak ya da yeni iş aramaya koyulacak gözükmektesiniz. Bir mülkü satmak veya toprak yatırım yapmak için destekleniyorsunuz. Bazı kurumlarla bağlantıyı koparabilirsiniz. İşinizdeki hırsınız herkes tarafından fark edilebilir. Otorite figürlerinizle, ebeveynlerinizle ve eşinizin ailesiyle dikleşmeye çalışabilir veya siz onlar tarafından manipülasyona uğrayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kendinize olan güveniniz artabilir. Bilgi ve donanımız ilgi toplayabilir ancak sizi geriye çekmek isteyen geveze insanlarla uğraşmanız gerekebilir bu dönem. Size sunulan fırsatlara fanatik ve önyargılı yaklaşmadığınız girişken davrandığınız takdirde şans sizden yana olacaktır. Beklenmedik bir haber ve teklif ruh halinizi tamamen değiştirebilir. Seyahat, sosyal medya veya eğitimlerde yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Teknolojik aletlerinizde ani bozulma veya düzelme görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis