Begüm Minkis

13 Mart İstanbul saatine göre 13:21’de 23 derece Balık burcunda mistik bir yeniay meydana geliyor. 2021 yılının en iz bırakan etkilerini açığa çıkaracak değişim dalgasına giriş yapıyoruz. Güneş ve Ay’ın kavuşumunu temsil eden Yeniay anında bu kavuşuma Neptün de eşlik ediyor. Hayaller gezegeni Neptün; iyimser yönü ile mucizevi, sihirli veya kimileri için ilahi olarak adlandırılan gelişmeleri hayatımıza getirebilir. Yalnızca bedenden oluşmadığımızı aynı zamanda bir ruhumuzun da olduğunu fark edebiliriz. Yaratıcılığımız, sezgilerimiz, inançlarımız ve umutlarımızın yükselişe geçmesiyle akışta kalmanın huzurunu tadabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Su elementinde ve bereketli etkiler veren Balık burcunda yeniayın meydana gelmesi gelişme ve büyümeye yönelik etkileri daha çok ortaya çıkaracaktır. İdeallerimiz ve inançlarımızı tekrardan gözden geçireceğiz ve kabımız ne kadar dolu o kadarıyla yol alacağız. Uzun süredir hedeflediğimiz konularda eyleme geçmek daha kolay olabilir. Kadersel gelişmeleri ortaya çıkarabilir ayrıca yeniay. Yeniay’ın derecesinin 14 Aralık 2020’de Yay burcunda 23 derecede meydana gelmiş Güneş tutulması derecesini partil bir kare açı ile tetiklediğini görmekteyiz. O dönemde tutulmanın tesiriyle haritalarımızda aktif olan bölgeler şimdi tekrardan farklı bir senaryo ile harekete geçiyor.

Balık burcu mistik konular, koşulsuz sevgi, ruhsal arınma, ilahi olan ile bütünleşme, merhamet, fedakarlık, yardımseverlik, romantizm ve sanatçı ruhlulukla doğrudan ilişkilidir. Bu temalarından en az biri hayatımıza tezahür edebilir. Balık ve Neptün etkisi yeniay anında bağımlılıklar, ruhsal bozukluklar, fanatik ve takıntılı bir şekilde hayatımıza zarar verdiğimiz konulara da vurgu yapacak. Bu konuları dönüştürerek üzerimizdeki etkisini kırabiliriz.

Venüs ve Neptün kavuşumu yeniay anında sezgilerin, aşkın, romantizmin, maneviyatın ve ruhsal gelişimin önemine vurgu yapacak. İlhamın yüksek olması, haberci rüyalar görmek, ruh eşi karşılaşmaları ve ilişkileri, tiyatro, resim, müzik ile ilgili ilgi artışı mümkündür.

Neptün gezegeni ayrıca puslu havayı, yanılgıları, abartıları, yalan ve düzenbazlıkları ve genel hatlarıyla belirsizlikleri de ifade eder. Bu konularda da yüzleşmeler yaşanabilir. Öte yandan anın büyüsüne fazla kaptırarak gelecekteki tehditleri görememektir. Şartlar ne olursa olsun henüz son sözü söylemek, keskin yargılarda bulunmak için çok erken olabilir. Zamanın neyi göstereceği bilinmez. Bu sebeple büyük konuşmamalı, gerçekleştirmekte zorlanacağınız sözleri vermemelisiniz.

Yeniay anında 15 derece Yengeç burcu yükselirken yeniayın şanslı ve geliştirici etkisini tekrardan katlıyor. 2020 yazında en son Yengeç tutulmalarına veda etmiştik ve bu dönemdeki tutulmaların yıl devriyesini henüz yapmadık bile. Bu sebeple arka planda halen çalıştığını gözlemleyebiliriz. Bu yerleşim ile aile, ev hayatı ve konfor alanlarımıza iyileştirici yenilikler devreye girebilir. Korumak ve kollanmak, sevmek ve sevilmek, şefkat ve merhamet göstermeye açık etkiler olacaktır.

An haritasının ateş elementinde eksikliği göze çarpmakta. Oysa İkizler burcundaki Mars’ın kuzey ay düğümü ile kavuşuma gitmesi ve henüz yeniayın etkilerini göreceğimiz 26 Mart tarihinde kavuşumun kesinleşecek olması mücadelenin gücüne vurgu yapıyor. Bu sebeple Balık burcu rehavetine kapılmak çok yanlış olacaktır. “nasılsa benim iş tamam”” dememeli, bilakis elimizdeki değerleri israf etmeden doğru kullanmalı, mücadele vermeliyiz. Neptünyen etkilerin sınırsızlığında kaybolduğumuz takdirde ileride yaşayacağımız büyük hayal kırıklıklarına zemin hazırlayabiliriz.

Ayrıca Mars’ın etkisi gaz patlamaları, zehirlenmeler, elektrik çarpmaları, spor kazaları, dalgınlık sebebiyle trafik kazalarında artışa sebep verebilir. Mars ve Satürn üçgen açısı ise kalıcı başarılar için iş disiplininin, kararlılığın önemine vurgu yapıyor. Uzun vadede sonuç verecek işlere giriyorsak tempoyu ve motivasyonu korumaya özen göstermemiz gerekebilir.

Balık yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: İç dünyanızın zenginleşeceği bir döneme giriyorsunuz. Kafanızı dinlemek için yeni alternatifler yaratabilirsiniz. Yaratıcılığınız, yardımseverliğiniz artış gösterebilir. Hayatınızda fedakarlık göstermeniz gereken koşulların farkına varabilirsiniz. Spiritüel uygulamalar üzerine düşünmek, çalışmalar yapmak için algılarınız çok açık olabilir. Sağlığınıza özen göstermek isteyebilirsiniz bu dönemde. Doktor kontrolleri işlerinizi halletmek için olumlu bir süreç Hastane, laboratuvar gibi kapalı alanlarda çalışıyorsanız pozitif düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinize destek verecek bir süreç içerisindesiniz. Zira doğru insan ilişkileri sizi tahminizin ötesinde yükseğe taşıyabilir. Yeni iş çevrelerine girebilir, projelerde bulunabilir, kendi işinizi yapıyorsanız piyasanızı genişletebilirsiniz. Toplulukları etkileyen işlerde dikkatler üzerinizde olabilir. Uzun zamandır görüşmediğiniz insanlar, girmediğiniz ortamlara karşı ilgi duymanız da olasıdır. Bu dönemde telefonunuz sürekli başucunuzda bulunabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyer hayatınızla ilgili kırılma noktasında olabilirsiniz. İşinizi değiştirmek, kendi işinizi yapmaya başlamak gibi kararlar alabilirsiniz. Mevcut işinizde patronlar, müdürlerinizle görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Yeni iş projeleri üzerine toplantılar, yaratıcı düşünceler hayatınızın önemli bölümünü kaplayabilir. Aileniz ve eşinize sorumluluklarınız sebebiyle yeterli vaktinizi vermekte zorlanabilirsiniz. İmaj ve statü değişimleri de gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eğitim, hukuksal ve akademik süreçlerinizle ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Gündelik hayatınız renkli ve yoğun olabilir. Tezler, sınavlar ve projelerinize zihnen odaklanmanız gerekebilir. Hayatı, inançlarınızı daha derinden sorgulayabilir ve anlam arayışı içerisinde olabilirsiniz. Yurt ve şehir dışı seyahat planlarınızla ilgilenebilirsiniz, uzaklardaki tanıdıklarınızdan önemli haberler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Eş, ortaklık gelirleri, sigorta veya miraslardan fayda sağlayabilirsiniz. Parayı nasıl kazanacağınız ve nerelere yatırım yapmanız gerektiği noktasında hesap kitaplar içerisinde olmanız mümkün. Maddi açıdan şansınız yükselecektir. Daha kolay müşteri çekerek, kredilerden yararlanarak işlerinizi büyütebilirsiniz. Okültizm, mistisizme ilgi artışı görülebilir. Derinleşerek yoğun çalışma, araştırma ortamlarına uyum sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sosyal ve hareketli süreçlere giriş yapıyorsunuz. İlişki başlatabilirsiniz veya var olan ilişkiniz boyut atlayabilir. Evlilik ve ortaklık kararları, danışmanlıklar, ikili görüşmeler hayatınızın büyük çoğunluğunu meşgul edebilir. Fikirlerinize karşı duran insanları zekanızla alt edebilirsiniz. Amaçlarınız uğruna size fedakarlık yapabilecek, yardım edecek birtakım insanları yanınıza çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mesleki koşullarınızda ve çalışma arkadaşlarınızla bağlantılı yeni düzenlemeler olabilir. Bölüm değişimleri, atama ve taşınma süreçleri ile bağlantılı yeni haberler alabilirsiniz. Sağlığınıza ve hijyeninize yönelmek ve bakımlarınızı yaptırmak isteyebilirsiniz. Gündelik hayatın stresli koşullarınız kendinize çok çekebilir daha çok sorumluluk almak isteyebilirsiniz. Bedeninizi zorlarsanız sağlığınız hassaslaşabilir. Doktor kontrolleri için uygun zamanlar geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hayatın keyifli yönlerini tatmak isteyeceğiniz bir evreye geçiş yapıyorsunuz. Gezmek, alışveriş yapmak, tatile çıkmak veya çocuğunuz var ise oyunlar oynamak gibi zevkle yapacağınız konular önünüze gelebilir. Öte yandan Aşk yaşantınıza vurgu olabilir. Hoşlandığınız insan ile eğlenceli aktivitelerde bulunabilirsiniz. Macera arayışları aktifleşebilir. Sevmek ve sevildiğinizi hissetmek açısından iyi bir zaman. Spekülatif yatırımlardan gelir artışı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile ve ev hayatınıza yönünüzü çevirebilirsiniz. Taşınma, ev/emlak veya dekorasyon konuları ile yakından ilgilenebilirsiniz. Ev ortamından çalışıyorsanız veya işiniz inşaat/mimarlık gibi alanlar ise yeniay sayesinde işleriniz daha çok açılabilir. Aile ve akrabalar içerisinde sevgi dolu, yardımseverliğin, anlayışın bol olduğu bir sürece geçebilirsiniz. Küslükler barışa dönebilir. Hamilelik düşünüyorsanız iyi bir zamanlama olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Telefon ve mail trafiğinizin bol olacağı zihnen yüksek ilhamlı bir evreye giriyorsunuz. Eğitim, ticari ve resmi konular sebebiyle anlaşma ve sözleşmeler gündeme gelebilir. Kısa seyahat ve geziler gündeme gelebilir. Fikir ve projelerinizi hayata daha kolay geçirebilir ve yaratıcı düşünceden ilham alabilirsiniz. Araba bakımı, araç ve gereç alımları gibi ihtiyaçlarınızı da tedarik etmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Para kaynaklarınızı arttıracağınız yeni başlangıçlar olabilir. Zam alabilirsiniz. Almış olduğunuz mal/eşyanın taksitlendirmesi ile ilgilenebilirsiniz. Beklediğiniz mal satış var ise gerçekleşebilir ve akabinde elinize para geçebilir. Yeteneklerinizi kullanacağınız alanlarda özgüvenli duruş sergileyebilirsiniz. Her yönden harcamalarınız da artabilir bu dönem. Yapılacak işe sermaye koymak veya kişisel güzellik bakım ürünleri ile ilgili ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda meydana gelen yeniay sizi yoğun olarak etkisi altına alacaktır. Fiziğinizle, sağlığınızla daha yakından ilgilenebilirsiniz. Tanınırlık, popülerlik kazanabilirsiniz bu dönemde. Saç boyamak, estetik ve stil değişimi de gündeme gelebilir. Çevrenizde daha kolay dikkat çekebileceğinizden başarılarınız görünür olacaktır. İlişkilerinize de canlılık ve neşe hakim olabilir. Yeni bir ilişki başlayabilir veya evlilik kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis