Begüm Minkis

Motivasyon, mücadele ve eylemlerimizin doğasını belirleyen Mars Balık burcunda ilerlemeye başlıyor. Bu transit Mars’ın yıl genelindeki en önemli seyahatlerinden biri olacak zira bu geçiş süresince meydana gelecek tüm gökyüzü olayları Marsiyen doğada gerçekleşecek! Hatta iki tutulmayı da içerisine alacak bu süreçte evren bizi artık harekete geçmek için zorlayacak. Pek tabi bu etki Balık burcunun doğasına pek uygun olmayacağından üzerimizdeki rehaveti atmak zor gelebilir. Yanılmaya, hayal kırıklıklarına ve kandırılmaya da açık bir dönem olacaktır. Uç hayaller ve abartılar havada kol gezebilir. Yalnız üretkenlik için destekleyici bir dönem olacaktır. Sanat, müzik, edebiyat ve spiritüel konularda çok verimli bir dönem geçirebiliriz. İlişkilerde daha esnek, pozitif ve yardımsever davranışlar içerisinde bulunmamız, bireysel düşünmektense kolektifi odak noktamıza almamız daha iyi olacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars transitleri bilindiği üzere yaşamımızda eylemlerimizi gerçekleştirirken nasıl bir doğada bunu yaptığımızı, öfkemizi ve tutkularımızı nasıl yansıttığımızı, olumsuz şartlarda nasıl kendimizi savunduğumuzu ve en çok da neyden yara almaya açık olduğumuzu ifade etmektedir. Mars Balık burcunda çok güçlü bir yerleşimde değildir zira Balık doğasında mücadele teması hakim değildir. Burada daha çok olayları arka planda izlemek, zor koşullar altında hemen kurban bilincine düşmek, kabullenmek ve duygularının esiri olmak vardır. Burada yerleşimde olan Mars olayları sindirmekten ve kaçmaktan yana olabilir. Bu nedenle doğru zamanda doğru çıkışlar yapamamak nedeniyle ruhsal bir yıkım yaşanabilir. İnsanlarda belirsiz, tuhaf ve kendi halinde algılayacağımız davranışlar görülebilir.

Tabii her yerleşimin gölge yönleri haricinde sunduğu imkanlar da bulunmaktadır. Bu süreçte en büyük silahımız hayal gücü ve sezgilerimiz olacaktır. Düşünce gücü ile karşı tarafın kökende neye ihtiyacı olduğunu anlamak, hipnotize etmek, karşı tarafa nüfuz etmek, düşüncelerle insanları etki altında bırakmak mümkün. Fakat abartıp olayları sahte peygamberliğe getirmemek kaydıyla.

Mars normalde romantizm ile ilgili bir gezegen değildir fakat bu yerleşimde hislerin harekete geçmesi ile birlikte ilişkiler romantizm rüzgarına kapılabilir. Yalnız bu dönem Venüs retrosu ile de çakışacağından aynı zamanda birçok flört fos çıkabilir. Büyük aldatmalar, kaçamaklar görülebilir. Pembe vaadler, aşk serenadları ve şiirsel tutumlar çok fazla görülebilir. Neye inanacağımıza biz de şaşırabiliriz.

Balık burcunun modern yöneticisi Neptün gezegenidir. Burada bir ilüzyon içerisinde gerçek olmayan şeyleri gerçek gibi görmek ve hissetmek söz konusu olabilir. Yanlış hayaller ya da yargılar nedeniyle zarar görmeye eğilimli olabiliriz. Mevcut şartlara bağımlılıklar kaçınılmazdır fakat kısa süreli etki gösterebilir ve sonra da sudan çıkmış balığa dönebiliriz. Bu nedenle romantizm rüzgarına çok kapılmamak, geleceğini tam olarak algılayamadığınız uzun müddetli işlerden ve hayır getirmeyecek platonik vakalardan da uzaklaşmak daha iyi olabilir. Pek tabii bu çift uçlu etkilerin sizin haritanıza nasıl yansıdığı ve nasıl bir etki göreceğiniz tamamen değişkenlik gösterecektir.

Bu süreçte kestirilemeyen olumsuz hava koşulları olabilir. Yağmur ve sis çok olabilir. Global anlamda tsunami, deniz kazaları, boğulmalar, seller ve heyelanlar olabilir. Ve en önemlisi uzun zamandır bizleri karantina sürecine sokmuş coronavirus ile ilgili önemli tıbbi çalışmalar, deneyler oldukça hız kazanabilir. Fakat tedbiri elden bırakmamak, sosyal mesafeyi koruyarak fazla kalabalık yerlere girmemek gerekecektir. Balık su elementine ait olması nedeniyle nüfuz etmekle ilişkili olduğundan salgın hastalığın bulaşıcılığının aktif bir şekilde devam ettiğini unutmadan yaşamı sürdürmek daha iyi olacaktır.

Sağlık astrolojisine göre ayaklar ve topluklar, kan ve hormon dengesi, lenf sistemi hassas olabilir. Ruhsal çalışmalar yapmak, ibadet etmek, psikolojik danışmanlıklar, regresyon terapisi vb. konular, su ile vakit geçirmek gibi aktiviteler bu dönem için çok destekleyicidir.

Mars Balık transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İçinize döneceğiniz ve duygusal çalkantılara normalden daha fazla eğilimli olacağınız bir süreç geçirebilirsiniz. Olmadık karışık rüyalar görebilir, yaratıcı faaliyetlerde bulunabilir veyahut önceden kafanızı bulandırmış gizli olayları daha net bir şekilde görebilirsiniz. Dost düşman ayırabileceğiniz gelişmelerde önünüze akıcı bir şekilde sunulabilir. Karamsarlık ya da kurban bilincinden ziyade daha çok gündelik sorumluluklarınıza ve görevlerinize yönelirseniz sizin için daha olumlu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Dış çevreye daha yoğun bir şekilde yöneleceğiniz, online seminerler, sosyal medya üzerinden paylaşımlar ya da çeşitli etkinliklerle birlikte uzaktan insanlarla daha yakın bağlar kurmak isteyeceğiniz bir süreç geçireceksiniz. Liderlik becerilerinizde artış yaşanabilir. Geleceğinize dair idealize ettiğiniz konularda artık harekete geçmek isteyebilirsiniz. Bazı arkadaşlarla olabilecek suistimaller ve güç savaşlarına karşı da temkinli olmak gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Toplum önünde yaptırım gücünüzün artacağı önemli bir süreç olacaktır sizin için. Kararlarınız ve eylemleriniz diğer insanlar tarafından kolaylıkla görülebilir. Kariyer yaşantınızda kendinizi daha etkin bir şekilde gösterebilir ve hırslanabilirsiniz. Sorumluluklarınız haricinde aile yaşantınızda da aynı oranda hareketli bir tempo yaşamanız muhtemel. Bu noktada esasen denge kurmayı öğrenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eğitim almak, mesleki deneyimlerinizi arttırmak, medya ve ticari konulara yönelmek konusunda olumlu bir süreç geçireceksiniz. Salt eğlenceden ziyade bilgi ve paylaşım odaklı bir sosyalleşme tercih edebilirsiniz. Bilimsel anlamda çalışmalar yapmak, yarım kalmış bir kitabı/tezi tamamlamak açısından olumlu bir evre olabilir. Uzaklarda yaşayan akrabalar, tanıdıklarla ilgili dinamik olaylar içerisinde de kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Bütçenizi daha dikkatli bir şekilde planlamanız gerekebilir. Borç, ödemeler, miras, tazminat ve nafaka vb. konularda stresli konuşmalar içerisine girebilirsiniz. Hızlı bir tüketim içerisine girmeniz de beklenebilir. Psikolojik bağlamda sizi zorlayan, güveninizi sarsan, korkutan olaylarla da karşılaşabilirsiniz. Bu noktada daha sakin ortamlarda bulunmak mümkünse her dediğiniz olmadığında kriz çıkarmaktan uzaklaşmak gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlişkiler, açık düşmanlıklar, yakın arkadaşlarınızla daha dinamik bir sürece girebilirsiniz. Mevcut ilişkilerde karşılıklı beklentilerin artması mümkündür fakat olumsuz davranışlarınız var ise bu duruma karşı çıkan kişiler hayatınızda büyük problem oluşturmaya başlayabilir. Sağlığınız da daha hassas olabilir. Ortaklık, işbirlikleri ve ekip çalışmalarında hızlı bir sonuç alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sağlığınız ve halledilmeyi bekleyen işler önünüze gelmeye başlayabilir. İş arkadaşlarınız size fazladan iş yükleyebilir. Kendi işinizi yapıyorsanız müşteri bulma için daha çok çaba sarf etmeniz gerekebilir. Doğal yaşam akışınızda stres yapmaya eğilimli olabilirsiniz. Spor vb. üretkenliğinizi ilgilendiren aktivitelerle ilgilenmek, yeni düzenli alışkanlıklar kazandırarak bu süreci verimli kılabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk yaşamınız, çocuklarınız ve üretkenliğinizi konuşturduğunuz konularda daha hareketli bir süreç geçirebilirsiniz. Aktif bir flört süreci başlayabilir. Borsa ve spekülatif konularda şansınızı denemek isteyebilir, daha yoğun bir şekilde ilgilenebilirsiniz. Daha fazla risk almanız ve yaşama korkusuzca yaklaşmanız bu dönemde mümkündür. Sosyal ilişkilerde daha keyifçi, cömert ve sıcakkanlı davranışlar içerisine girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile ve yuvanızda olabilecek hareketli gündemler sizi bekliyor. Uzun zamandır görüşmediğiniz akrabalarınızla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Ev ortamınızda eksik gedik var ise eksikleri karşılamak isteyebilirsiniz. Ev ortamınızda yürüttüğünüz işiniz var ise yoğunluk kazanabilir veyahut arta kalan işleri hanenize taşıyabilirsiniz. Duygusal anlamda aile bireylerinizle görüş ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İletişim kanallarınız aktifleşiyor. Örneğin öğretmenseniz daha aktif bir süreç geçirebilir, eğitim almaya karar verebilir veya mail üzerinden döndürdüğünüz işleriniz var ise yoğunlaşma gözlemleyebilirsiniz. Kardeş başta olmak üzere yakın aile bireylerinizle daha sık vakit geçirebilirsiniz. Bu süreçte seyahatler, trafikte daha temkinli olmak, bilgi hırsızlığı ve hackerlik vb. konulara karşı da önlem almanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi değerleriniz önem kazanıyor. Ödemelerin kapıya dayanmasıyla daha çok kazanmanız gerekebilir. Bir takside girmek, var olan kazanımlarınızı arttırmak için de hırslanabilirsiniz. Bu dönemde sinirinizi bozabilecek güveninizi kırmış insanlara mali anlamda bir etkileşimde bulunmamak daha iyi olabilir. Masraflarınız da bu dönem artabilir, dikkatli olmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda ilerleyecek transit ile yaşamınızın temposu her anlamda hız kazanmaya başlıyor. Sağlığınıza daha dikkat etmeniz gerekebilir. Ruhsal anlamda karşıt düşüncelerle karşılaştığınızda stres ya da öfkeye eğilimli davranışlar sergileyebilirsiniz. Fiziksel anlamda tempoya yatkın olacağınızdan mücadele edilmesi gereken konularda kolaylıkla enerji toplayabilirsiniz. Bu süreçte yoğun oranda ilgilenmeniz gereken bir gündem ile karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis