Begüm Minkis

Yeni yıla tam gaz devam ederken ilk durağımız Oğlak burcundaki yeniay oluyor. 13 Ocak 2021 İstanbul saatine göre 08:00’de 23 derece Oğlak burcunda meydana gelecek yeniay Plütonik doğada. Gökyüzü çanları değişim ve dönüşüm vakti geldiğine işaret ediyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir. Zamanı dolan her şey yıkılır ve yeniden doğar. Bu yeniay her ne kadar yeni başlangıçlara işaret etse de son iki yılın karakteristiğini önümüze serecektir. Sıkı sıkıya tutunduğumuz değiştirmekte direndiğimiz konular var ise bizi bekleyen yeniay tekrar tekrar gözümüze sokmak üzere gökyüzünde yükselecek. Kangren olmuş konuları tek hamlede kesip atmayı başaranlar yeniliklere hazırlanacaklar. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Oğlak yeniayında aynı zamanda 14 derece Oğlak burcu yükseliyor. Çifte bir Oğlak vurgusu üzerimizde güçlü bir mantık ve iradenin olabileceğine işaret ediyor. Devlet adamları, köklü şirketler, finans ve ekonomik sistem, eski gelenekler ve yaşlılar gündemde ağırlık oluşturabilir. Mantıklı ve geleceği iyi planlayarak yeni başlangıçlarımızı öyle yapmak isteyebiliriz. Yükselen derecesi ayrıca Vega sabit yıldızı ile etkileşimde bulunmaktadır. İtibar, yükseliş, karizma ve başarı veren bir yıldız olarak bilinir. Sanat ve müzikte başarı verir. Bu dönemde pek çok müzikal başarı duyabiliriz.

Yeraltını, gizliliği ve köklü dönüşümleri ifade eden Plüton yeniay anında çok baskın. Baskı, acımasızlık, zorbalık ve kıskançlık gibi zorlayıcı koşulların etrafımızı sarması ihtimali yüksek olacaktır bu dönemde. Plüton ayrıca derece itibariyle 16 Temmuz 2019 Ay Tutulması açısını tetiklemekte. Esasında gelecek günlerde şekillenecek konuların tohumları o dönemde zaten atılmış olabilir. Güneş ve Ayın yükselende yerleşmesi de güçlü başlangıçlar yapabileceğimize işaret ediyor. Bizleri yepyeni bir düzene sokacak, sıfırdan başlatacak etkiler hakim gökyüzünde. Bu kimimiz için kendi işini bırakarak iş kurmak veya köklü bir karar ile farklı bir şehre yerleşmek olabilir. Bu dönemde pek çok radikal değişimi görebilir, duyabiliriz.

Yeniay anında bazı karmaşık açılar da hakim ayrıca. Birinci evdeki Kova burcundaki Merkür, Jüpiter ve Satürn kavuşumu, üçüncü evde Boğa burcundaki Mars ve Uranüs kavuşumu ile kare açıda. Gökyüzünde Boğa ve Kova burçlarında konumlanan gezegenler adeta kılıçlarını çekmiş durumda. Boğa burcu değişimi hiç sevmez ve olabildiğince rutinini korumaya çalışan bir doğadadır. Kova burcu ise eğer bir değişiklik yapacaksa önceden denenmemiş, marjinal olanı arar. Bu durumda değişimler alışılmadık bir biçimde aniden ortaya çıkabilir.

Zorlu açılar sağlık astrolojisi perspektifiyle kalp - dolaşım problemlerinde ve tiroid hastalıklarında artışa sebep olabilir. Dişler, bilek, boyun ve boğaz bölgelerine bu yeniay akabinde dikkat edilmesi iyi olabilir.

Yeniay her ne kadar öncü bir burç Oğlak’ta gerçekleşse bile sabit burçlarda biriken gezegenler kalıcı bir değişimin habercisi niteliğinde. Bu sebeple ısrarla zorladığımız konularda ciddi duvarlarla karşılaşma ihtimalimiz bulunuyor. Satürn yeniay anında Altair sabit yıldızı ile etkileşimde. Kartal takım yıldızından bulunan bu sabit yıldız olayları keskin bir biçimde hakim olmak ve algılamaya işaret eder. Tuhaf davranışlar sergileyen insanlarda da görüleceğinden kendimizi aniden hızlı, cesur, farklı değişimler içerisinde bulabiliriz.

Venüs yeniay anında 12. Evde konumlanmış. Olumlu açılara sahip olmasına karşın keyif ve hazları bir parça arka plana alarak sorumluluklarımıza odaklanacağımızın habercisi niteliğinde. Mars ve Uranüs ile üçgen açı içerisinde olan Venüs güvenin ve mantığın yoğun olabileceği ilişkileri başlatılmasına ortamı açabilir. Ayrıca iş ortaklıklarını da destekleyebilir bu yeniay.

Satürn ve Mars, Satürn ve Uranüs kareleri sabit nitelikte burçlarda meydana geliyor. Uranüs’ün olumsuz doğada olan Hamal sabit yıldızı üzerinde bulunması ve Türkiye haritasının Güneş’ini tetiklemesi dolayısıyla bazı sismik hareketliliklere açık bir dönem olabilir. Elektrik kesintileri, teknolojiye dair olumsuz gelişmeler yaşanabilir. Ve en önemlisi hem bireysel hem global çapta ekonomik sarsıntıya sebep olacak olayların temeli atılabilir. Bu sebeple bu yeniay ile parayı doğru kazanmaya ve harcamaya dikkat etmek önemli gözüküyor.

Oğlak yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Kariyer hayatınızda yeni bir dönem başlayabilir. Yönetici pozisyona getirilmek, ekip lideri olmak vb. gelişmeleriniz olabilir. Bu dönemde kalıcı bir sektör değişimi yapmak için de uygun koşullar mevcut. Toplumdaki statünüzü etkileyecek yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Aile hayatınızda anne - baba çekişmesi arasında kalma ihtimaliniz sabrınızı zorlayabilir. İş ve ev arasındaki denge kurmada zorlanabilirsiniz. Kimileriniz evlilik kararı alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Uzak bir yoldan dönebilir, bir eğitim/staj programına başlayabilirsiniz. Taşınma fikriniz var ise artık bu yolda hazırlıklar yapmaya başlayabilirsiniz. Bildiklerinizi aktaracağınız bir web sitesi, sosyal medya hesabı açmak için verimli etkiler söz konusu. Akademik kariyeriniz var ise sunum ve sınav telaşınız olabilir. Bakış açınızı değiştirecek olaylar dizisi de bu süreçte önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi açıdan gelir ve gider dengenizi kökten değiştirecek bir gelişme dikkat çekebilir. Borç, vergi, sigorta konularında mantıklı kararlar vermeli ve yapılandırmalarınızı o yönde şekillendirmelisiniz. Eş veya ortak sebebiyle gelirleriniz olabilir. Okült, psikolojik veya ezoterik alanlarda çalışmalar yapıyorsanız aldığınız verimde artış yaşayabilirsiniz. Terapi almak ve herhangi bir alanda derinlemesine araştırma yapmak için de uygun bir süreç. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeni bir ilişki/ortaklık başlatmak, evlilik yolunda ilişkiyi evriltmek veya var olan ilişkinin temeli sağlam değilse ayrılık yolunda köklü bir değişiklikler kapıda olabilir. Size yakın olan birine karşı da bakış açınız değişim geçirebilir. İnsanların arkanızdan çevirdiği gizli olayları öğrenebilirsiniz, fikirlerinize karşı çıkan insanlarla yüzleşmeniz gerekebilir. Sürekli takip etmek ve incelemek isteğiniz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yeni bir işe başlamak veya çalışmıyorsanız başvuruları sıklaştırmak için ideal bir zaman olabilir. Her türlü arınma, hayatın içerisindeki fazlalıkları tespit ederek düzenlemek için uygun bir dönem olacaktır. Gündelik rutinlerinizde değişim geçireceğiniz bir diyet veya spor programını hayatınıza dahil edebilirsiniz. Sağlığınıza gereken ilgiyi göstermiyorsanız bazı zorlanmalar olabilir. Evcil hayvanınız var ise daha fazla ilgilenmenizi gerektiren koşullar oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk, flört ve yaratıcılık temaları daha çok gündeminize gelmeye başlıyor. Takıntı yaptığınız insanları hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz veya buna zorlanabilirsiniz. Bu konuda başarı sağladığınız durumda geçmişi size unutturacak yeni aşk ilişkileri de hayatınıza dahil olabilir. İlhamınız yükselebilir bu süreçte. Yaratıcı çalışmalarınızı iş hayatınızda daha rahat bir biçimde sergileyebilirsiniz. Borsa, spekülatif yatırımlar, döviz ve kripto paralarla ilgili bazı kazançlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile, yuvanız, ev/emlak konuları gündeminize gelebilir. Bir aile büyüğü yanınızdan ayrılabilir veya sağlık koşulları sebebiyle ilgilenmeniz gerekebilir. Şehir/ülke değişimleri yapabilirsiniz. Evinizde zorlayıcı koşullar var ise ilgilenmenizi gerektirebilir. Bozuk veya fazlalık eşyalarınızı düzenleyebilirsiniz. Kariyer veya evlilik sebebiyle ev taşımanız da olasıdır. Aile ve akrabalar içerisinde adil davranmanızı gerektirecek yeni bir gündem dikkat çekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bildiklerinizi aktarmak, yeni bir eğitime yazılmak, işiniz gereği reklam vermek veya sosyal medya hesabı açmak gibi bilgi ve teknolojiye dair işlerinizden verim elde edebilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerinizin hayatında köklü birtakım değişimler dikkat çekebilir. Haberleşme trafiğinizde artış gözlemleyebilirsiniz. İletişim kurma şekliniz, sıklığı ile ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yeni para kaynakları bulmak için derin araştırmalar içerisinde olmanız mümkün. Yeteneklerinizi paraya çevirmeniz konusunda destekleyici bir etki altında olsanız da bunun için ortak veya eşinizden yardım almanız gerekebilir. Ekip çalışmasına uyum sağlamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Şirketinizin eski çalışanıysanız iyi bir prim veya zam almanız mümkün. Aniden para harcamaya başlamanız veya tam tersi harcamalarınızı kısarak mali düzenlemeye gitmeniz olası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sizi sıfırdan başka bir insan haline sokabilir. Önceden bildiklerinizin ve yargılarınızın doğru çıkmadığına şahit olabilirsiniz. Doğru ilişki kurmak için kendinizde yanlış olan davranış kalıplarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Oyunu kuralına göre oynayabilirsiniz. Estetik yaptırmak, sağlık sorunu var ise kökten kurtulmak isteyebilirsiniz. Ruh haliniz biraz kaygılı olabilir bu dönemlerde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İç dünyanızın hareketli olacağı bir süreç. Takıntılı düşünceler var ise artış gösterebilir. Arkanızdan dönen dolaplara karşı da dikkatli olmanız gerekebilir. Sizden saklanmak istenilen şeyler olabilir çevrenizde. Doktor kontrolünden geçmek, terapiye katılmak, meditasyon ve arınma çalışmaları için uygun bir süreç. Kimileriniz yurt dışı bağlantılı bir işe de başlangıç yapabilir. Yalnız kalarak pek çok işi halletmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurabilirsiniz. Var olan arkadaşlıklarınızı da gözden geçirmeniz gerekebilir. Bazı kişilere sınır koyarak ilişkiyi farklı bir forma sokabilirsiniz. Yeni bir ekibe dahil olabilirsiniz veya iş hayatınızda ekip değişimi olabilir. Size faydası dokunmayan yanlış idealleriniz var ise tekrardan gözden geçirerek değişiklik yapabilirsiniz. Kariyer gelirlerinizde değişiklikler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis