Merve Çubuktepe

Yılın ilk Merkür retrosuna hoş geldiniz! Merkür durağan dönemiyle birlikte 13 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında retro konumda kalacak ve Kova-Oğlak burçları arasında gerileyecek.

Öncelikle Merkür Retro takvimini hatırlayalım:
Merkür Durağan Konumda: 13 Ocak 2022 saat 14:42 (10 derece Kova)
Merkür Retro Konumda: 15 Ocak 2022 saat 14:42 (10 derece Kova)
Merkür Retro Oğlak Burcunda: 26 Ocak 2022 saat 06:04 (29 derece Oğlak)
Merkür Durağan Konumda: 3 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)
Merkür İleri Harekette: 5 Şubat 2022 saat 07:43 (24 derece Oğlak)

Merkür retrosu Ocak ayı ortası itibariyle etkin olacak ve bir sonraki ayın ilk haftasına kadar tesirini sürdürecek. Merkür Kova burcundan Oğlak burcuna dönüş yapacağı için ayın ortalarında gelen özgürlük ve farklılık hissi, kalıpları kırma arzusu Merkür Oğlak burcuna geçince sekteye uğrayabilir. Bu sebeple retro döneminde çok radikal kararlar alınmasını tavsiye etmem. Diğer yandan bu retro ilk bölümde belirttiğim gibi online işlemler, dijital temalarda çöküşler yaratabilir. Verilerin yedeklenmesinde şiddetle fayda var. Ayrıca şifre, kişisel bilgilerin çalınması gibi olaylara açıklık olabileceğinden şifreler ve hesap güvenliğini de dikkatle ele almak önemli. Çok zorunlu olmadıkça bu dönemde kritik imzalar atılması ve yeni işler başlatılması tavsiye edilmez.

Duygusal ve insani ilişkiler fark etmeksizin hayatımızdaki tüm ilişki modellerinde mantık ve fayda odaklı düşünerek karar almaya devam etmemiz faydalı olacaktır. Venüs Retro, Merkür retro ile kesişirken (13-30 Ocak 2022 arası) özellikle etki alan haritalarda geri dönüşleri sağlayabilir. Ancak kişi ilişki bittiği an ve geri dönüş anında hala aynı kişi mi? Bu süreçte başkalaşım kaçınılmaz olduğu için geri dönüş olsa dahi ilişkileri daha önce hiç yapmadığımız kadar farklı bir gözle değerlendirebiliriz.

Eski ilişki, iş ve alışkanlıkları aşırı güzelleme eğilimi de görülebilir bu süreçte. (Özellikle de yeni bir şeyden ötürü düş kırıklığına uğranıldıysa) Ancak devre bittiğinde aşırı olumlanan veya büyütülen şey bu sefer ağızda kekremsi bir tat da bırakabilir.

Geçmişten ders almak ve bu dersleri yeni deneyimlere uygulamak adına doğru; ancak geçmişe saplanmak adına riskli bir dönem. Geçmişin bilgeliğini yeni keşifle birleştirmek harikadır ancak aynı tarlayı sırf geleneksel diye sadece sabanla sürmeye devam edersiniz asla tam verim alamazsınız.

Odaklanma problemleri, kolay sıkılma gibi durumlara kolayca şahit olabiliriz retro boyunca. Özellikle de mevzubahis sorumluluklarsa ders çalışmayı erteleyen öğrenci gibi asıl sorumluluklarımızı yapmamak için yaratıcı bahaneler üretebiliriz. Ancak sonra işler şişip yığılıp zorlayıcı bir öbek haline gelebileceği için zaman planını iyi oluşturmaya dikkat etmeliyiz.

Son olarak Kova’dan Oğlak burcuna dönen bir retro geçmişten beri içimizde olan, kalbimize ve yolumuza gölge düşüren problemlerle yüzleşmek, en önemlisi de çözmek için adım atmak adına büyük bir fırsattır. Eğer kısa yollara sapmadan bir şeyi gerçekten anlamak ve çözmek istiyorsak retro süreci bu bağlamda bizim büyük bir destekçimiz olacaktır. Zihnimizde adeta bir zaman tüneline girerek yolculuk başında sorularla geçmişe gidip, cevaplarla kendimizi şimdiki zaman ve hatta gelecekte bulabiliriz.

Merkür Retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: 13-26 Ocak 2022 arasında retro özellikle sosyal çevre, arkadaşlık ve projeler konusunda etkili. İnsanlarla anlaşmak, orta yolu bulmak bir miktar daha zor olabilir. Önemli işler ve projelerde gecikmeler görülebilir, net bir takvimle ilerlemek çok önemli. 27 Ocak-5 Şubat 2022 arasında ise özellikle kariyer alanı, patronlar ve toplumsal konularla alakalı bölgede retro etkili. Bu evrede işe giriş, çıkış, istifa, önemli imzalar ve kararlar zorunlu olmadıkça tavsiye edilmez. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: 13-26 Ocak 2022 arasında retro kariyer ve yaşam yolu hattınızda etkin olacak. Bu evrede üstlerinizle rekabet ve otorite problemleri gündeme gelebilir. Ebeveynlerle fikir ayrılıkları ve üstünlük kurma çabaları da söz konusu olabilir. Zorunda olmadıkça iş değişimi, iş kurma, çıkış önerilmez. 27 Ocak-5 Şubat 2022 arasında eğitim, seyahatler, hukuki meselelerle alakalı gecikmeler gündeme gelebilir. Zorunda olmadıkça bu evrede bu tür girişimleri başlatmamakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: 13-26 Ocak 2022 arasında retro sebebiyle emin olmadığınız bir eğitime başlamak, dava açmak veya önemli bir seyahat planlamak adına ideal bir dönem değil. Hayat felsefeniz ve inançlarınızı derinden sorgulayabilirsiniz bu dönemde. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise retro yatırımlar hattında etkili olacağından büyük riskler almaktan kaçınmalısınız. Aynı durum varsa ortak, partner veya eşin finansal durumu ve kararları için de geçerli durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: 13-26 Ocak 2022 arasında retro yatırımlar alanında etkin olacak, bu bağlamda riskli hamleler, büyük borçlar alıp vermek, kefil olmak gibi konulardan kaçınmalısınız. Birilerine borç verirken, kredi çekerken iki kere düşünmelisiniz. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise ilişkiler hattı oldukça hareketli. İyi açılar alanlar için bu dönem bir barışma fırsatı olabilir, ancak sallanan ilişkiler için artık süreç tahammül edilemez hale gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: 13-26 Ocak 2022 arasında retro ilişkiler hattı üzerinde etkili ve bu sebeple sıkıntı yaşayan ilişkilerde ego çatışmaları ve gerilim artabilir. İyicil açılar alan kişilerde tekrar görüşme, uzlaşma ve çözüm bulmak adına bir fırsat doğuyor. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise iş ortamında aksilikler gündeme gelebilir, her şeyi yazılı olarak saklamalı ve verilerinizi yedeklemelisiniz. Sağlıkla alakalı testlerde hatalı sonuçlar çıkabilir, dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: 13-26 Ocak 2022 arasında retro birlikte çalıştığınız kişilerle alakalı uyum problemleri yaratabilir, her kafadan ayrı bir ses çıkabilir. Hiçbir işinizi son ana bırakmamalı ve her şeyi kontrol etmelisiniz. Sağlık konularında bir şeyler içinize sinmiyorsa mutlaka ikinci kere başka bir uzmanın da fikrini almanızda fayda var. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise duygusal hat hareketleniyor, başlayıp da sonuca varmamış flörtlerde canlanma görülebilir. Çocuk varsa iletişim problemleri görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: 13-26 Ocak 2022 arasında retro flört ve çekim hattında hareketlilik yaratmakta. Sonuçlanmamış duygusal olaylarda tekrar canlanma ve yeniden iletişim söz konusu olabilir. Bir hobiye başlamayı düşünüyorsanız retro sonrasını beklemenizde fayda var. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise zorunda olmadıkça tadilat, mülk alım ve satım, taşınma ve dekorasyon gibi işlemler önerilmez. Aile ve hane içerisinde fikir ayrılıkları, zorlayıcı diyaloglar gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: 13-26 Ocak 2022 arasında retro özellikle hane ve aile temalarıyla alakalı pürüzler oluşturabilir. Zorunlu olmadıkça mülk alım ve satım, taşınma, tadilat ve dekorasyon gibi konular önerilmez. Aile büyükler ve hane halkıyla zaman zaman fikir ayrılıkları yaşanabilir, herkesi memnun etmekte zorlanabilirsiniz. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise iletişim tarzınıza çok dikkat, yanlış anlaşılmalar oluşabilir. Veriler ve şifrelerinizi mutlaka yedeklemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: 13-26 Ocak 2022 arasında retro özellikle iletişim hattınızı etkiliyor. Net ifadeler kullanmalı, her şeyi yazılı olarak kayıt altında tutmalısınız. Yakın çevrenizle alakalı uyum ve empati sorunları yaşayabilirsiniz bu süreçte, dikkat. Araç alım, satım konusunda retro sonrasını beklemekte, ayrıca trafikte dikkatli olmakta fayda var. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise finansal konularda büyük masraf ve risklerden kaçınıp biriktirmeye odaklanmanız önemli olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: 13-26 Ocak 2022 arasında retro finansal konularla ilgili etkin durumda. Harcamaları sınırlandırmak, yatırım risklerinden kaçınmak ve tasarruf önemli olacaktır (Özellikle kripto için). Geçici öz değer dalgalanmaları yaşayabilirsiniz. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise retro burcunuzda ilerleyeceği için insanlardan uzak kalmak ve kafanızı dinlemek isteyebilirsiniz. Her şeyi çok basit ve açıkça anlatmaya çalışın zira istemeseniz de yanlış anlaşılabilir veya başkalarını yanlış anlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: 13-26 Ocak 2022 arasında retro sizi bireysel düzlemde etkilemekte. İnsanlara tahammül etmekte ve derdinizi anlatmakta zorlanabilirsiniz. Çok zaruri olmadığı sürece bu evrede hayati ve keskin kararlar alınmasını önermem. Bir işe başlayınca sürekliliğini sağlamak zor olabilir. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında retro iç dünyanızı etkilemeye başlayacak. İnsanlardan uzaklaşarak daha çok iç dünyanıza, isteklerinize ve ruhani temalara odaklanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: 13-26 Ocak 2022 arasında retro ruhsal dünyanızı etkilemekte. Bu evrede zaman zaman ruhen iniş çıkışlar yaşayabilirsiniz, ancak bir yandan bu dönem geçmişten gelen travmaları ve takıntıları çözmek adına ideal zamanlardır. Sezgileriniz çok kuvvetli çalışabilir. 27 Ocak-5 Şubat 2022 aralığında ise retro sosyal çevrenizde etkili. Arkadaşlarınızla mental ve hayat tarzı odaklı farklılıklar ayyuka çıkabilir. Projelerinizi son ana bırakmayıp her şeyi zaman payı bırakarak gerçekleştirmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe