Begüm Minkis

13 Temmuz 2022’de İstanbul’a göre saatler 21:37’yi gösterdiğinde Oğlak burcunun 21 derecesinde bu senenin son süper dolunayı meydana geliyor. Plütonyen etkiler taşıyan dolunay bizleri acı gerçeklerle yüzleştirebilir. Bazen hayatta ileri bakmakta zorlanır ve tüm umutlarımızı yitiririz. Tekrar umutla dolabilmek adına ise içerisinde bulunduğumuz çürük yapılardan kurtulmamız gerekir. Zaten çoktan pimi çekilmiş bomba misali patlamaya hazır ve nazır olan durumlara artık sabretmek istemediğimizi fark edebiliriz. Zira biliriz ki ortalık pislik içindeyken yeni bir eve yerleşmemiz ve sağlıklı bir düzen kurmamız çok zordur. Bu nedenle kazanmak gibi kaybetmenin de hayatın bir döngüsü olduğunu hatırlamak faydalı olacaktır. Oğlak dolunayı tüm bu konuları gündeme taşıyarak daha sağlıklı bir düzen kurmamıza yardım edecek. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Ay’ın zararlı yerleşimde olduğu Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelirken üstüne yer altı gezegeni Plüton’la kavuştuğunda duygusal tatmini yakalamamız elbette pek kolay değildir. Zira bastırdığımız istek, arzu ve öfkeyi örtbas etmek maksadıyla taktığımız maskenin altında zorlanmaya başladığımızı hissedebiliriz. Sevme ve sevilme ihtiyacı, bireysellik, zaaflar ve zayıflıklarımızın şimdi o kadar da yerin dibine saklanması gereken ayıp şeyler olmadığını düşünebiliriz. İç huzur kavramını tekrardan sorgulayarak hayatta neyi neden yaptığımızı, yaptıklarımızın bir mecburiyet mi yoksa kişisel tercih mi olduğunu düşünerek radikal kararlar almamız olasıdır.

Dolunay anında Kova burcu yükseliyor olması toplumsal reform gerçekleştirme ihtiyacını daha çok arttıracaktır. Kişisel hayatımızda büyüklü küçüklü devrimler bizleri gerçek manada daha mutlu ve samimi hissettirebilir. Dolunay an haritasının 12nci evinde gerçekleşerek kendi kendimizi sabote ederek aslında en büyük zararı kendi kendimize veriyor olabileceğimize işaret ediyor. Bu sebeple iç sıkıntısı yaratan koşulları daha katlanabilir hale getirmenin bizim kontrolümüzde olduğunu düşünmemiz pek yanlış olmayacaktır.

Dolunay anında Güneş ve Merkür 6. evde kavuşumda bulunuyor. Günlük hayat düzenimizi, işimizi, sorumluluklarımızı kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda düzenlersek dağınıklık ve belirsizlikten kurtulma şansına sahibiz. Dolunay gerçekleştikten üç gün sonra 16 Temmuz’da Güneş ve Merkür partil kavuşumu kesinleşmesi vadesi dolan alışkanlıkları bırakarak bizleri ileriye taşıyacak, sağlam temeller attıracak yeni kararları hayata geçireceğimizi göstermektedir.

Oğlak burcunda gerçekleşen dolunay diğer yandan hesaplanmış verilerle ilerleyen, garantiye alındığı düşünülen sonuçların çıkmayacağını gösteriyor. Zira değişimler yüzeyde değil adeta volkanik bir patlama sonucunda çevreye sessizce yayılan 1200 °C deki lav akıntısı gibi derinlerden başlayarak yukarı doğru ilerlemektedir. Dolayısıyla içgüdüsel uyarıları uzun zamandır dikkate almayan kişiler yakıcı durumlarla yüzleşmek zorunda kalabilir.

Ekonomi için önemli zamanlardan geçebiliriz. Emlak zenginleri, inşaata bağlı sektörler çok konuşulabileceği gibi mülk ve kira fiyatlarıyla ilgili yeni düzenlemeler gelebilir. Kredi destekleri ve sınırlamalar konuşulabilir. CEO’lar, devlet başkanları, politik süreçlerde daha çok skandallar ve istifalar yaşanma riskli yüksek gözükmektedir. Bilhassa kahve ithalatında, gıda ve tarımda ciddi ölçekte değerlenme ve zamlanma görülebilir.

Sağlık astrolojisine göre diş, deri, kemik ve diz hastalıkları bu süreçte sorun yaratabilir. Ve her birimiz beden ve ruh sağlığımızı dengeye sokmak için yeni yollar bulabiliriz.

Dolunay’ın sabian sembolü ‘’bir general zarif bir şekilde yenilgiyi kabul ediyor.’’ Sembol dolunayı çok güzel özetliyor. Ağır sorumluluklarla belli bir kademeye yükselmiş ve saygın bir unvana sahip general erdemli biçimde tacını çıkarmak zorunda kalıyor. General muhtemelen hayatta her zaman yükseliş olmasının mümkün olmayacağını daha fazla güç zehirlenmesi yaşayıp mücadeleye devam ederse ağır hasar alacağının farkındalığına sahip gözüküyor. Bizler de bu nedenle bazı güçlü kademedeki kişilerin zarifçe pes edişini gözlemleyebiliriz.

Türkiye haritasının yedinci evinde gerçekleşecek dolunay dış ilişkiler ve açık düşmanlıklarla kriz ortamına çekileceğimizi gösteriyor. Ancak inançlı, yürekli ve aklımızla kendi alanımızı korumamız muhtemel gözüküyor. Politik sahnede ülkece jeopolitik başarımızdan söz ettirebilecek kozlar elimize geçebilir. Komşularımızla ilişkilerimizi de daha iyiye taşıyarak hayırlı ittifaklar yapabiliriz. Sağlık ve hizmet sektöründe gelişen acımasız olaylara karşın sıcağı sıcağına güvenlik konusunda güçlendirmeye gitmemiz mümkün olabilir. Diğer yandan ekonomik koşullara dair özellikle mecliste sesler yükselebilir gözüküyor.

Oğlak Dolunayı’nın Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Kariyer yolunuz ve aile bağlarınızla ilgili bir kırılma noktasında olabilirsiniz. Otorite figürlerinden ve patronlarınızdan yeterli desteği görememeniz sizi hedeflerinizi değiştirmeye yöneltebilir. Kaldırabileceğinizden fazla sorumluluk aldıysanız artık yorulduğunuzu hissedebilirsiniz. Ev sahibi olmak, miras, ebeveynlik, taşınma ve evlilik gibi konular için ise destekleyen etkiler altındasınız. Gerçekten size ait olduğunu düşündüğünüz ortam ve insanları koruma altına alacak gözüküyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Merakınız ve kararsızlığınız doğrultusunda dönüştürücü haberlerin gelebileceği bir zaman. Bu dönemde kafanızdaki sorulara kesin yanıtlar bulmanız mümkün olabilir. Başka insanların aklıyla hareket etmek yerine kendi inanç ve fikirlerinize güvenmeyi tercih edebileceğiniz bir süreç. Kardeş, kuzen ve komşularla yeni plan ve organizasyonlarda yer alabilirsiniz. Eğitim, ticaret ve kısa seyahatlerle ilgili yön değişikliği yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi manevi değerlerinizde rahatlamaya götürecek bir gelişmeyle karşılaşabilirsiniz. Giderler azalabilir. Borca girmek için uygun bir zamandan geçmediğinizi fark edebilirsiniz. Dış finansal getirilerle değil yalnızca kendi kaynaklarınıza yönünüzü çevirmeniz gerektiğiyle radikal biçimde yüzleşebilirsiniz. Sağlık sorunlarınız varsa cerrahi işlemlerle kesin çözüm almak için ise uygun bir dönem. İş hayatınızla ilgili düşmanlık veya kirli durumlar önünüze serilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Eş, ortak ve yakın ilişkilerinizde duygusal hassasiyetlerinizi arttıracak bazı gerçeklerle yüzleşebilir, sizi yıldırmaya, manipüle etmeye çalışan acımasız insanları fark edebilirsiniz. Eşiniz ve aile üyeleriniz arasında kalabileceğiniz kriz ortamlarında kendinizi bulabilirsiniz. Yürümeyen ilişkilerde ise kesin bitişler görülebilir. Yönlendirilmekten hoşlanmayacağınız bu süreçte kişisel düşünce ve ihtiyaçlarınıza artık önem vermeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Potansiyelinizle çelişen, kendinizi tam olarak ifade edemediğiniz, yeterli kazancı sağlamayan mesleki faaliyetleriniz varsa artık gereksiz bularak durdurma kararı alabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili sorunlara kalıcı çözümler üretebilirsiniz. Kendinize de vakit ayırmanız, uzun süreli inzivaya çekilmeniz de muhtemel. Belki de evcil hayvanlarınız, günlük alışkanlıklarınızda sizi zorlayan sorumluluklarınızda düzenleme gereğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk hayatınız, riskli yatırımlar ve çocuklarınızın geleceğini ilgilendiren konularda tamamlanmalar yaşayabilirsiniz. Keyfe düştüğünüz, fazla iyimserlikle gerçeklerden uzaklaştığınız maddi manevi hedefleriniz olduysa bu dolunay sizi kurban durumuna da düşürebilir. İlerlemek için ise sosyal hayatınızı canlı tutarak yeni bağlantılar kurabilirsiniz. Arkadaşlarınızla grup şeklinde gideceğiniz tatil veya organizasyonlar size çok iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile hayatınızı ilgilendiren yılan hikayesine dönmüş olaylar kadersel açıdan kalıcı bir yön kazanıyor. Taşınma, mülkler ve aile sorumluluklarınızla ilgili gündemler ağırlık kazanabilir. Özveriyle yaklaşmanız gereken aile üyeleri bu süreçte biraz canınızı sıkabilir. Miras ve aile şirketleriyle ilgili haklar adil biçimde dağılabilir. Kimileriniz iş sebepli yeni bir mekan ve ofisle çevre değişimi yaşamak mecburiyetinde kalabilir. Kentsel dönüşüm, tadilat gerektiren işleri başarıyla halledebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yakın çevrenizin size dayatmış olduğu yozlaşmış fikir ve inançlardan ziyade gelişiminizi destekleyeceğini düşündüğünüz yeni mekan ve insanlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Kültürel olarak gelişerek bakış açınızı değiştiren olaylar yaşayabilirsiniz. Ticari faaliyet, internet, eğitim ve taşınma süreçlerinde uzun süredir verdiğiniz mücadelelerin sonucunda bitişler yaşanabilir. Ufak başarılar sizi tatmin etmeyebilir. Kendinize büyük ve anlamlı hedefler belirleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Özdeğeriniz, yetenekleriniz ve maddi kaynaklarınızı ilgilendiren konularda bir tamamlanma yaşamanız olası. Eğer bencil ve kibirli davranışlarda bulunarak alma verme dengesini bozmadıysanız büyük ödüller gelebilir. Aksi takdirde hayatınızı paylaştığınız insanlara karşı kendinizden ödün ve fedakarlık gerektiren davranışlarda bulunmanız gerekebilir. Yatırım, miras, tapu ve vergi vb. işleriniz nedeniyle cebinizden harcama yapmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay kendinizle iç hesaplaşma yaşayarak radikal kararlar almanızı sağlayabilir. Pek çoğunuz yalnızlıktan sıkılarak evlilik ve ortaklık için sorumluluk almaya gönül verebilir. Birlikteliğiniz varsa partnerinizin hayatındaki başarılar ve size verdiği destekler dönüşüm yaşamanıza vesile olabilir. Dış görüntünüzde karizmanıza etki edecek değişiklikler yapabilir. Belirsiz devam eden sağlık problemleri netleşebilir. Etkili ve kalıcı çözüm bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kontrol dışı gelişme ve olaylar sizi aksiyon almaya itebilir. Akışta kalmaktan ziyade sizi rahatsız eden konulara müdahale etmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Yurt dışı odaklı, internet yoluyla kendinizi yaratıcı biçimde ifade etme imkanı bularak yeni yatırımlar için masraf yapabilirsiniz. Ruhsal dünyanız, sezgileriniz çok kuvvetli olabilir. İyi niyetinden şüphelendiğiniz kişilere dair derin yüzleşmeler sonucunda aranıza mesafe koymaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ait olduğunuz gruplar, sosyal çevre ve projelerinizde yeni fikir, tasarım ve yaratıcı hamlelerle göz doldurabilirsiniz. Topluluklarda kontrol dışı gelişmelerle konuşulma, dedikoduya maruz kalarak dikkat çekme potansiyeline de sahipsiniz. Bu sebeple faydalı işler ve insanlarla beraber olmanız olası bir beladan korunmanızı sağlayacaktır. Eğlenceli kalabalık gruplara davetleriniz olabilir. Kutlamalar, sosyal medya ve tatil organizasyonlarda aşk fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis