Merve Çubuktepe

Yazının başlığından da anlaşılacağı gibi Güneş tutulmasından önceki son dönemece girerken açıkçası bizi tam anlamıyla Brezilya-Hint dizisi sentezi bir hafta bekliyor. Venüs-Plüton karşıtlığı ve taze taze başlamış Merkür retrosu başta olmak üzere vesile olan tüm açılar yeniden yeşeren eski aşklar, film tadında fırtınalı öyküler ve atıldıktan sonra bol bol pişman olunacak mesajlar (tabii olmayabilirsiniz de, karar sizin) haftanın ruh halini özetliyor. :)

Malumunuz Merkür retrosu başladı; etkisi 5 Eylül 2017’ye kadar aktif olacak. Bu süreçte sadece aşk meşk değil kariyer ve hayat planlarımız da odağımızda olacaktır. Özellikle üşenip başlayamadığımız konular, geriye dönüp kusursuzlaştırmak istediğimiz işler ve kaçırdığımız fırsatları yakalama adına destekler söz konusu.

Açılara gelirsek eğer tabii ki Venüs-Plüton karşıtlığı tartışmasız bu haftanın en önemli olayı. Tam anlamıyla “Ya benimsin, ya toprağın” ruh halini yaşatabilecek olan bu açı kimi zaman aşırı fevri, tutku dolu ve düşüncesiz davranmamıza sebep olabilir. Açı aktifken hissettiğimiz duygular normalden abartılı hissedebilir, bundan ötürü duyguları zamana yayarak değerlendirmekte fayda var.

Mars-Plüton ve Venüs-Satürn arasındaki 150’lik açılar ise yazının başlığını anlatan nitelikte. Özellikle de Mars-Plüton açısı adeta sizi Topkapı sarayında haremde yaşıyormuş gibi hissettirebilir. Her türlü entrika, manipulasyon ve gizli güç çekişmelerine açık bir etki açığa çıkacak. Diğer yandan bu açı görünmez kazalara da açıklık yaratır, uyku düzeni ve hareketlerimize dikkat etmek önemli bir konu.

Venüs-Satürn açısı ise gerek duygusal gerek maddi konularda önümüzü görmekte zorlanabileceğimize işaret ediyor. İlişkiler açısından platonik ve belirsiz süreçler, “Biz neyiz” soruları sıkça sorulabilir. Maddi açıdan ise zaten Merkür retrosu da başladığından çok emin olmadığınız sürece büyük finansal riskler ve harcamalardan uzak durmalısınız.

Son olarak Güneş-Satürn ve Mars-Jüpiter arasındaki olumlu altmışlık açılar haftanın en iyi gökyüzü olayları. Motivasyon ve kararlılığımızı tavan yaptıracak bu etki özellikle 21 Ağustos 2017’deki Güneş tutulmasının getireceği kadersel dönüşümlerden önce cesaret ve gücümüzü toplayarak harekete geçmemizi sağlayacak bir etkiye sahip.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 14.08.2017: Yeni haftaya Güneş-Satürn arasındaki olumlu açı ile başlıyoruz. Merkür retrosu olmasına karşın bu açı gerek iş görüşmeleri gerek de üstlerle konuşmalar açısından ideal bir etkide. Aynı zamanda özenle çalıştığınız bir çalışmayı sunarak takdir almanız da mümkündür. Bu açıdan en çok hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Terazi, İkizler ve Kovalar yararlanabilir. Diğer yandan Ay Boğa burcunda, öğlen saatlerine kadar Merkür ve Neptün ile olumlu açıları mevcut. Yaratıcılık, önemli ve güzel görüşmeler adına güzel etkiler mevcut; bu etkiden de en çok su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Öğleden sonra Mars ile gerilimli açı yapan Ay tansiyonu kısa süre yükseltse de Venüs ve Plüton arasındaki olumlu açılarla tekrar dengeyi yerine getiriyor.

Salı 15.08.2017: Venüs-Plüton arasındaki karşıt gerilimli açı kesinleşiyor. İşte bu gerçekten sert ve zorlayıcı bir etki. Aşırı tutkulu, saplantılı ve kimi zaman da yoğun duygusal patlamalara açık olabilirsiniz. Hele mevzu bahis aşk ise sonradan pişman olacağınız hareketler yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak bu konu sadece aşk değil tüm ikili ilişkiler için geçerli. Öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar ekstra dikkat. Ay, saat 04:16-17:07 arasında yani günün çoğunda boşlukta kalıp İkizler burcuna geçiş yapacak. İletişim trafiğinin artacağı bir sürece giriş yapacağız.

Çarşamba 16.08.2017: Mars-Plüton arasındaki 150’lik açı kesinleşiyor. Bu açı her türlü gizli işler, entrikalar ve manipulasyona açık etkiler yaratabilmektedir. Zaten Merkür retrosu da aktif, bilgi kirliliklerine dikkat; her sözü hemen doğru olarak benimseyip harekete geçmemelisiniz. Diğer yandan Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor, öğleden sonraya kadar Merkür ve Neptün ile gerilimli açılar yapacak. Kafa karışıklığı, yanlış anlaşılmalar ve hatalı kararlara açık bir etki mevcut. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler dikkat. Akşam saatlerinde Ay, Mars ve Jüpiter ile olumlu açı yaparak tekrar motivasyon ve canlılığı arttırıyor, önemli konuları akşama almanız faydalı olabilir. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Terazi, İkizler ve Kovalar için iyicil destekler devrede.

Perşembe 17.08.2017: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah saatlerinde ilk olarak Güneş ile olumlu irtibat kuracağı için bu süreç gerek ikili ilişkiler gerek kariyer ve finansal konularda olumlu etkiler taşıyor. Sadece Ay-Kiron karesi duygusal yaralanmalara açık bir yapı taşıdığından sınırları çok zorlamamak önemli. Hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Terazi, İkizler ve Kovalar bu etkileşimden güzel bir şekilde faydalanabilir. Ay, saat 16:39-19:14 arasında boşlukta kalıp Yengeç burcuna geçiş yapacak. Daha duygusal, hassas ve korumacı bir ruh haline geçiş yapıyoruz.

Cuma 18.08.2017: Venüs-Satürn arasındaki 150’lik açı kesinleşiyor. Gerek duygusal gerek finansal konularda belirsizliklerin olabileceği bir etki söz konusu. Bugün özellikle yatırım işlemleri ve maddi konular adına çok risk almamak ve dikkatli davranmak önemli; zira sonradan beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve öğlen saatlerinde Merkür ve Neptün ile olumlu açı yapıyor. Hem yaratıcılık hem de sevecenliği arttıran bir etki. İlham ve yaratıcılık dolu konuşmalar yapabilir, aynı zamanda küs olduğunuz bir kişi varsa buzları eritebilirsiniz. Aynı zamanda biri sizden özür dilediyse de gurur yapmayıp gönül rahatlığıyla kabul etmeyi seçebilirsiniz. Bu açıdan özellikle su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar olumlu etkilenecek.

Cumartesi 19.08.2017: Sabah saatlerinde yeni güne Ay-Venüs kavuşumu ile uyanacağız. Duygusal açıdan çok yoğun, peluş peluş etkiler devrede. :) Bugün gerek romantizm için gerek aile ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek adına harika bir gün. Ay aynı zamanda Kiron ile olumlu irtibatta, bu da merhamet ve anlayış etkisini yükseltiyor. Su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için şahane bir etki. Ay’ın son açısı Uranüs ile gerilimli olduğundan beklenmedik sürprizler ve kontrolsüz davranışlara dikkat. Ay, saat 18:17-20:55 arasında boşlukta kalarak Aslan burcuna geçiş yapacak. Enerji yükseliyor, görünür ve iddialı olma isteğimiz artıyor.

Pazar 20.08.2017: Mars-Jüpiter arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Motivasyonun yükselmesi, kararlılık, yaşam enerjisinin artışı, çok istediğiniz bir konuda harekete geçme ve destek görmek adına harikulade bir etki. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, Terazi, İkizler ve Kovalar bu açıdan maksimum faydalanabilir. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve gece saatlerine kadar aheste aheste yolculuğuna devam ederek Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Canlı, motive ve hevesli hissettirecek etkiler devrede. Ve gün biterken 21 Ağustos 2017’de Aslan burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasına hazırlanıyoruz. Hafta içerisinde bu tutulmadan tüm detaylarıyla bahsedeceğiz. Herkese bol şans, mutluluk ve güzel değişimler birlikte gelsin diyelim. :) Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ