Begüm Minkis

Radikal gelişmelerle dolu bir haftaya giriyoruz. Haftaya Venüs ve Kiron üçgeniyle başlayacağımız için ilişkiler ve parasal koşullarla ilişkili zararlar varsa tamir edilebilir görünüyor. Öte yandan 16 Ağustos 2023’de gerçekleşecek Uranyen ve Venüsyen Aslan Yeniayı tüm haftayı şekillendirecek. Yeniay anında etkili Güneş-Uranüs karesi ile Mars-Uranüs üçgeni global çapta ekstrem hava koşulları, sismik hareketlilikler, ekonomik sarsıntılar ve beklenmedik kazalara neden olabilir. Bu hafta mevcut koşullar üzerine son hükmü vermemek, B planlarını bir köşede hazır tutmak, konfor alanından çıkabilmek önemli olacak.

14 Ağustos 2023’de 17:55’de Venüs (19°Aslan) ve Kiron asteroiti (19°Koç) üçgen açısı kesinleşecek. + - 5 gün etkili açı kalıbı ilişkilerde ilgi eksikliğini gidermek, karşımızdaki kişileri sevgi ve şefkatimizle iyileştirmek, barışma, jestler ve sağlık sorunlarının düzelmesiyle çocuk sahibi olabilmek gibi konularda destek getirebilir.

Gelelim haftanın en hareketli göksel şölenini etkili olacağı 16 Ağustos 2023 Çarşamba gününe. İlk etapta 16 Ağustos 2023’de 05:34’de Güneş (23°Aslan) ve Uranüs (23°Boğa) karesi kesinleşecek. + - 5 gün etkili açı sarsılmaz sandığımız egomuza veda edebileceğimizi, gerçekler ve eksi taraflarımızla aniden yüzleşebileceğimizi gösteriyor. Otorite figürleriyle ilişkili beklenmedik gelişmeler olabilir. Hedeflerimize dair rotayı farklı yöne çevirebiliriz. Kalp, sırt, omurilik ve damar sağlığına dikkat edilmesi gerekiyor.

16 Ağustos 2023’de 12:38’de Ay ve Güneş (23°Aslan) burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Güneş kendi yönettiği alanda bulunuyor fakat vicdanımız ve dürüstlüğümüzle sınanacağımız bir süreç başlıyor. Yeniay ile birlikte etkinleşecek bir diğer göksel etki Aslan burcundaki Retro Venüs ile Güneş’in inferior kavuşumu olacak. Böylece 9 Ocak 2022’den beri bir buçuk yıldır devam eden karmik döngünün tamamlanarak bir yenisinin açılışını izleyeceğiz. Elimize geçen sürpriz ve cazibeli fırsatlar bizleri kolaylıkla şımartarak yoldan çıkarabileceğinden dengeyi sağlamaya çalışmalıyız. Uzun süredir beklentide olunan hakların alınması, mücadelelerin tamamlanmasına işaret etse de çok geçmeden bir yenisi başlayabilir.

Uranüs ve Kara ay lilith’in yeniay ile kavuşumu hem kendimiz hem çevremizdeki kişilerin karakterinin gölge taraflarını ve bastırılmış duygularını Aslan etkisiyle iyice tanımaya başlayacağımızı gösteriyor. Haksız yere ego sürtüşmelerine girmemeye özen gösterelim. Eğer geçmişte bunu yaptıysak insanların düştüğümüz durumla dalga geçmesi, dedikodulara karışmamız söz konusu olabilir. Kendimizi iyi ölçüp tartabiliyor, koltuğumuzu iyi temsil ediyor, potansiyelimize uygun konuların peşinden gidiyorsak bu yeniay ile bizim arkamızda durarak bizi başarıya götürecektir. Yeniay 15 Eylül 2023’e kadar etkili olacak.
16 Ağustos 2023’de 16:53’de Mars (23°Başak) ve Uranüs (23°Boğa) üçgeni kesinleşecek. + - 7 gün etkili açı kalıbı rutinlerimiz, sağlığımız, sorumluluklarımız ve düzenimizi hızlı şekilde geliştirecek gündemlere işaret etmektedir. Fırsatları aniden yakalayabilir, pratik davranışlar sergileyebilir, becerilerimizi gösterebilir ve marjinal davranışlarla dikkatleri üzerimize toplayabiliriz. Arkadaşlarla ve gruplarla aktiviteler hayatımıza renk katabilir.

Haftanın son etkileşimi 19 Ağustos 2023’de 20:13’de Güneş (26°Aslan) ve Kuzey Ay Düğümü (26°Koç) üçgeni olacak. Açı kalıbı + - 5 gün etkilidir. Haritamızın etkilendiği bölgelerle ilişkili kimliğimizi sıfırdan keşfetmemiz, özgüvenimizin artması, popülerlik kazanmamız, liderlik becerilerimizi ortaya dökmemiz ve egomuzu beslemeye çalışmamız mümkün gözüküyor.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 14.08.2023: Herkese iyi haftalar! Haftaya Ay Yengeç burcunda başlıyoruz. 07:57’de Ay-Neptün üçgeni rahat ve sakin bir gece geçirebileceğimizi gösteriyor. 07:57-13:36 arası Ay boşlukta olacağından bu süreci şiir yazmak, kitap okumak, romantik filmler izlemek, yoga/meditasyon ve terapi almak için değerlendirebiliriz. 08:18’de Ay-Ay Düğümleri karesi ilişkilerle alakalı duygu ve mantık arasında bir seçim yapılması gerektiğini gösteriyor. Bizi asıl yolumuzdan alıkoyan taraf bilinçaltı tıkanıklıkları, her şeyi tolere etmemiz, gizli durumlar, her şeyi üzerimize alınmamız ve fazla alınganlığımız olabilir. 13:36’da Ay boşluktan çıkarak Aslan’a geçiyor. Önümüzdeki iki gün boyunca her konuda abartılı tepkiler vermeye, ego yapmaya, kendimizi ispatlamaya çalışmaya bu esnada taşkınlık göstermeye çok açık olabiliriz. Ay balzamik fazda ilerlediği için eskiden bize yaşam gücü ve mutluluk veren konular artık tam tersi enerjimizi emen ve yoran durumlara dönüşmüş olabileceğini gösteriyor. Tüm bunlar üzerinde düzenleme yapabiliriz. 17:55’de Venüs ile Kiron asteroiti üçgen açısı kesinleşecek. + - 5 gün etkili açı kalıbıdır. Venüs retro olsa da geçmiş hataları telafi edebileceğimizi, bizi anlayan rehberlerle yol alacağımızı gösteriyor. İlişkilerde ilgi eksikliğini gidermek, karşımızdaki kişileri sevgi ve şefkatimizle iyileştirmek, aradığımız ilhamı bulmak, kadınlardan destek almak ve sağlık sorunlarının düzelmesiyle çocuk sahibi olabilmek gibi konularda destek getirebilir. Günün Sabian sembolü “Bir posta güvercini şafak vakti sahiplerinin önünde alazlanıyor.” Bu sembol önemli bir deneyimden sonra ruhsal enerjilerin benliğin merkezine aktarılmasını temsil eder. Ani bir aydınlanma ve uyanış hali söz konudur. Gözle görülen büyük bir değişim açığa çıkacaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 15.08.2023: Ay tüm gün Aslan burcunda hareket edecek. Yeniay’dan bir gün önce Balzamik fazın son demlerinde gerilimin en yüksek olduğunu hissedebiliriz. Yorgunluk atmak, detoks yapmak, hafif besinler tüketmek, meditasyon yapmak, ağır işlerle ilgilenmemek daha iyi olabilir. Çocuklarımızın ihtiyaçları ve aşk hayatımızla daha çok ilgilenmek isteyebiliriz. Her şeyi en iyi ben bilirim tavrıyla sınanabiliriz. Gizli aşk ilişkileri ve skandallada sır perdeleri aralanabilir. Borsa işlemlerinde, altın piyasasında, mücevher sektöründe, otorite ve ünlü kişilerle ilişkili beklenmedik iniş çıkışlar olabilir. 19:44’de Ay-Jüpiter karesiyle + - 2 saat keskin sirke küpüne zarar verebilir. Şımarmamaya veya insanları fazla pohpohlayarak şımartmamaya özen göstermeliyiz. Egomuzun aşırı taraflarını fark ederek törpüleyebiliriz. Mutluluk, adrenalin ve keyif veren aktivitiler de abartılabilir. İsrafa varan harcamalar, narsisistik davranışlar ve kontrolden çıkan riskli faaliyetlere karşı tehlike çanları çalıyor. İradeyi elden bırakmamaya ve yaptıklarımızın sonuçlarını planlayarak hareket etmeye özen gösterelim. Elimize geçen imkanlar sağlıklı değerlendirilmediği takdirde çok geçmeden kayba dönüşebilir. Günün Sabian sembolü “Sirkteki eyersiz binici kalabalığı heyecanlandırıyor.” Bu sembol içsel güç ve yeteneğin tam potansiyelle kullanılmasını temsil eder. Cesaretin saf ve gerçek vurgusu ortaya çıktığında birey duyu ve duygularına tam hakimiyet kurarak mükemmel bir bütünlüğüne ulaşır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 16.08.2023: Yeniay günündeyiz. 03:43’de Ay-Venüs kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat kadersel flört, aşk, evlilik, ortaklık kararları alınabilir. Uyku saatine denk geldiği için bunlarla ilişkili önemli rüyalar görebiliriz. 05:25’de Ay-Kiron asteroiti üçgeni + - 2 saat geçmiş yaralar çok deşilmeden iyileşmeye başlayacağını gösteriyor. 05:34’de Güneş-Uranüs karesi kesinleşecek. + - 5 gün etkili açı sarsılmaz sandığımız egomuza veda etmemizi, eksi taraflarımızla aniden yüzleşmemizi gösteriyor. Otorite figürlerinin sağlıkları ve tercihleriyle ilişkili beklenmedik gelişmeler olabilir. Hedeflerimize dair rotayı farklı yöne çevirebiliriz. Kalp, sırt, omurilik ve damar bölgelerinde sağlık sorunları görülebilir ve tedavi edilmesi gerekebilir. 12:04’de Ay-Uranüs karesi + - 2 saat konfor alanından çıkma gerekliliğini şart koşabilir. Hızlı ve çevik hareket edilmesi gerekebilir. 12:38’de Ay-Güneş kavuşumuyla 23° Aslan’da yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında Güneş kendi yönettiği alanda bulunuyor fakat vicdanımız ve dürüstlüğümüzle sınanacağımız bir süreç başlıyor. Yeniay ile birlikte etkinleşecek bir diğer göksel etki Aslan burcundaki Retro Venüs ile Güneş’in inferior kavuşumu olacak. Böylece 9 Ocak 2022’den beri bir buçuk yıldır devam eden karmik döngünün tamamlanarak bir yenisinin açılışını izleyeceğiz. Elimize geçen sürpriz ve cazibeli fırsatlar bizleri kolaylıkla şımartarak yoldan çıkarabileceğinden dengeyi sağlamaya çalışmalıyız. Uzun süredir beklentide olunan hakların alınması, mücadelelerin tamamlanmasına işaret etse de çok geçmeden bir yenisi başlayabilir. Uranüs ve Kara ay lilith’in yeniay ile kavuşumu hem kendimiz hem çevremizdeki kişilerin karakterinin gölge taraflarını ve bastırılmış duygularını Aslan etkisiyle iyice tanımaya başlayacağımızı gösteriyor. Haksız yere ego sürtüşmelerine girmemeye özen gösterelim. Eğer geçmişte bunu yaptıysak insanların düştüğümüz durumla dalga geçmesi, dedikodulara karışmamız söz konusu olabilir. Kendimizi iyi ölçüp tartabiliyor, koltuğumuzu iyi temsil ediyor, potansiyelimize uygun konuların peşinden gidiyorsak bu yeniay ile bizim arkamızda durarak bizi başarıya götürecektir. Yeniay 15 Eylül 2023’e kadar etkili olacak. 16:53’de Mars-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek. + - 7 gün etkili açı kalıbı rutinlerimiz, sağlığımız, sorumluluklarımız ve düzenimizi hızlı şekilde geliştirecek gündemlere işaret etmektedir. Fırsatları aniden yakalayabilir, pratik davranışlar sergileyebilir, becerilerimizi gösterebilir ve marjinal davranışlarla dikkatleri üzerimize toplayabiliriz. Arkadaşlarla ve gruplarla aktiviteler hayatımıza renk katabilir. 19:53’de Ay-Kuzey Ay Düğümü üçgen açısı kesinleşecek. Akşam saatleri kendimizi yaratıcı, cesur, enerjik hissedebiliriz. Çocuklarla, spekülasyonla ve romantik konularla ilişkili kadersel gelişmelerle karşılaşabiliriz. Günün Sabian sembolü “Sonsuz ancak düzensiz ve dağınık güçlere sahip bir yogi” Bu sembol işlenmemiş büyük bir gücü gösterir ancak aynı oranda hata yapma potansiyeli de söz konusudur. Unutmamak lazımdır ki en yetenekli kişilerin dahi uzmanlaşmak ve gücünü kontrol etmek adına eğitim alması gerekir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 17.08.2023: Güne Ay Aslan burcunda ve boşlukta başlıyoruz. 00:00-02:14 arası Ay boşlukta olacağından riske girerek ani kararlar almamak, iletişim esnasında egosal sürtüşme yaşamamak önemli olacak. Ay 02:14’de Ay boşluktan çıkarak Başak’a geçiyor. Dünkü yeniayın etkileri bugün de kuvvetli şekilde hissediliyor olacak. İki gün boyunca çalışma hayatımız, günlük sorumluluklar, hesap kitap, organizasyon, temizlik, kişisel bakım, diyet, spor, hizmet aldığımız insanlar ve sağlıkla ilişkili konular önem arz edecek. Doktor kontrolüne gidebilir, tahliller yaptırabiliriz. Diğer yandan çalışma arkadaşlarımız ve birlikte paylaşımda bulunduğumuz kişilerle birbirimize eleştirel, takıntılı, mükemmeliyetçi ve titiz davranışlar sergilemeye eğilim gösterebiliriz. Kendi işimizi kendimiz görmemiz başkalarının da işine gereksiz müdahalede bulunmamak önemli olabilir. Aksi takdirde stresli durumlar ve hoşnutsuzluklar görülebilir. Hemen takibinde 11:31’de Ay-Satürn karşıtlığı + - 2 saat boyunca yaptığımız işleri başkalarına beğendirmekte zorlanabiliriz. Müşterilerle sorun yaşanabilir. Bağırsak hassasiyetleri yaşanabilir. Beslenme, yeme ve uyku problemleri artabilir. Alışılmış düzeni bozan iptal, erteleme ve engellemeler görülebilir. Duygusal baskı hissedebiliriz. Venüs de geri hareketine devam ettiği için ruhsal olarak memnuniyetsiz ve sevilmiyormuş gibi hissedebiliriz. Günün Sabian sembolü “Yalnız bir adam cesur bir şekilde çölü geçiyor.” Bu sembol korkularımızla yüzleşip ilerlediğimizde takdirde gelecek başarıları bize hatırlatır. Bazen yalnız olmak insanı tedirgin edebilir ancak en büyük ilerleme ve farkındalıklar genelde tek başına elde edilen zaferlerle kazanılır. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 18.08.2023: Ay tüm gün Başak’ta ilerlemeye devam edecek. Haftanın en pozitif gününü geçirebiliriz. Geçmişte yaşamış olduğumuz bazı pürüzler sonrasında iyiyi kötüyü ayırt etme, fazlalıkları ayıklama ve doğru seçimler yapmaya dair destekleyici bir gün geçirebiliriz. 08:48’de Ay-Jüpiter üçgen açısı kesinleşecek. + - 2 saat sabah saatlerinde iş başvuruları, ticari faaliyetler, önemli görüşmeler, toplantı ve sunumlar, muhasebe ve yatırım planlamaları için uygun etkiler altındayız. 20:08’de Ay-Merkür kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat evrak işlerini halletmek, yaratıcı fikirler ortaya dökmek, eğitimlere veya seminerlere katılmak, el becerilerini geliştirmek, ders çalışmak, okumak ve araştırmak, sevdiğimiz insanları arayıp sormak, doğru yerden doğru bilgiler toplamak, diyet ve spor planlamak, yanımıza yardımcı almak, mantıklı doğru risklere girdiğimiz ticari eylemler gerçekleştirmek adına destekleyici olabilir gözüküyor. İlişkilerde iletişim sorunları düzelebilir, kesintiler bitebilir, yayın akışı normale dönebilir, gecikmiş haberler gelebilir. Günün Sabian sembolü “Işık bulutların arasından geçerken mükemmel bir gökkuşağı oluşuyor.” Bu sembol ölümsüzlüğün dünyevi varlığı aştığı gerçeğine işaret eder. Duygusal stresten arındığı takdirde kişi hayatında yeni bir mana bulacaktır. Bu yolculukta ataların ruhsal enerjisinden beslenmek de çok önemlidir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 19.08.2023: Herkese iyi haftasonları! Güne başladığımız gibi 00:51’de Ay-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek. + - 2 saat ekip arkadaşlığı kurmak, iş paylaşımı yapmak, dostlardan destek almak, hiç beklemediğimiz insanlardan yardım görmek gibi gelişmelerle karşılaşabiliriz. 03:57’de Ay-Mars kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat ateşli rahatsızlıklar, travma sonrası stres bozukluğu, uykusuzluk, takıntılar ve anksiyete görülebilir. Kan akışını düzenleyen ve rahatlatan besinler tüketmek ve duş almak iyi gelebilir. Diğer yandan gece seyahatleri ve mesaileri için destekleyici bir gün olabilir. 09:00’da Ay-Neptün karşıtlığı + - 2 saat sabah mahmurluğu ve rehaveti getirebilir. Meditatif çalışmalar, yoga, ibadet, dinlenme için değerlendirilebilir. Güzel ve romantik bir yolculuğa çıkılabilir. Deniz kenarında kahvaltı edilebilir. 11:50’de Ay-Plüton üçgeni gerçekleşerek Ay boşluğa girecek. 11:50-14:53 arası Ay boşlukta olacağı için önemli başlangıç ve konuşmaları bu zamana denk getirmemek daha çok yarım kalmış işleri tamamlamak için değerlendirilebilir. 14:53’de Ay boşluktan çıkarak Terazi’ye geçiş yapıyor. Konumuz ilişkiler ve adalet olmaya başlayacak. Avukat görüşmeleri, danışmanlıklar, evlilik planları devreye girebilir. Ne kadar uyumlu ve diplomatik davranıyoruz. Bize her yapılana aynı şekilde karşılık vererek sorunları büyütüyor muyuz. İlişkilerin neresindeyiz hepsini tekrar sorgulayabiliriz. 20:13’de Güneş ile Kuzey Ay Düğümü üçgen açısı kesinleşecek. Açı kalıbı + - 5 gün etkilidir. Haritamızın etkilendiği bölgelerle ilişkili kimliğimizi sıfırdan keşfetmemiz, özgüvenimizin artması, popülerlik kazanmamız, liderlik becerilerimizi ortaya dökmemiz ve egomuzu beslemeye çalışmamız mümkün gözüküyor. Günün Sabian sembolü “Doğudaki ışık yükseliyor ve yıldızları ortadan kaldırıyor.” Bu sembol yeni bir düzeni yaratıcılıkla ortaya koymanın önemine vurgu yapar. İlham veren önder bir güç ortaya çıkacaktır. Ancak bu esnada fırsatları birbirine karıştırma riskine karşı dikkatli olmakta fayda vardır. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 20.08.2023: Ay tüm gün Terazi burcunda seyrine devam ediyor. Yeniay’ın en kritik sürecini atlatmış bulunuyoruz. Haftanın en sakin ve son gününde etliye sütlüye pek karışmak istemeyebiliriz. Sosyal davetler, organizasyonlar ve etkinlikler güne yayılabilir. Yalnız kalmak istemeyebiliriz fakat aşırıya kaçmamak gerekebilir. Başka kişilerin özel yaşamına fazla bulaşmamaya, planlarına müdahil olmamaya, kendi sorumluluğumuzu alabilmeye de özen göstermeliyiz. 23:07’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleşecek. + - 2 saat ilişkileri tamir edebilir, bizimle uyumlu insanlarla vakit geçirebilir ve cömert davranışlar sergileyebiliriz. Kendimizi şımartabilir kişisel harcamalar yapabiliriz. Maddi bereketimiz yükselebilir fakat para su gibi gidebilir. Düğün, nişan ve doğum günü partileri gündeme gelebilir. Kişisel bakım, imaj değişimi, kıyafet ve kozmetik alışverişleri yapılabilir. Günün Sabian sembolü “Büyük bir ağaca tünemiş sayısız kuş neşeyle cıvıldıyor.” Bu sembol kendine yakın bireylerle insanın kendini daha rahat ve güçlü bir şekilde ifade ettiği gerçeğini tekrar bize hatırlatır. Varlığı daha geniş bir perspektifte sürdürmek adına farklı deneyimlere açık olmakta fayda vardır. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis