Begüm Minkis

Haftayı hemen ilk gününde gerçekleşecek 14 Aralık Yay tam Güneş Tutulması ile açıyoruz. Yalnızca bu hafta değil 2021 yılının ilk altı ayını da şekillendirecek önemli tesirlere sahip. Tutulma ile birlikte bugüne kadar doğru bildiğimiz düşünceler yerini farklı bakış açılarına bırakacaktır ve bu farkındalığın ilk kıvılcımını bu hafta görebiliriz. Ayrıca bu haftanın öne çıkan etkisi yalnızca tutulma da değil. Zamanın yöneticileri Satürn 17 Aralık, Jüpiter ise 19 Aralık tarihinde Kova burcuna geçiş yaparak orijinal, her daim ileriye bakan insanların kazançlı çıkacağı bir süreci gösteriyor. Her türlü iletişimin ön planda olacağı bu hafta zaman zaman duyduklarımıza inanmakta zorlanabiliriz. İleriye bakanın ve ideallerinden asla vazgeçmeyenlerin kazanacağı bir sürece giriyoruz.

Haftanın ilk günü 14 Aralık Yay Güneş tutulması meydana geliyor. Tutulma tam Güneş tutulması olduğundan çok etkili fakat ülkemizden gözlemlenmiyor. Bu aslında iyi bir etki zira tutulma görülen ülkeler daha büyük sosyo ekonomik problemler, doğal afetlere maruz kalabiliyor. 142 nolu saros döngüsüne sahip bu tutulmaya benzer gökyüzü olayı en son 4 Aralık 2002’de meydana geldi. Dolayısıyla o dönemde yaşanılanları değerlendirebilir ve ne tür değişimler yaşayabileceğimizin sinyallerini alabiliriz. Merkür ve Neptün’ün başrolü paylaştığı bu tutulma önemli haberleri de yanında getirebilir. Yeni fikirleri hayata geçirmek için şans açık. Üstelik Mars da tutulmaya üçgen açı ile destek veriyor. Cesaret sahibi, girişimci ve kendinden emin kişiler tutulmayı arkasına alarak şimşek gibi hızlı ilerleme şansına sahip olacak.

Yay burcunun temsil ettiği medya, ibadet yerleri, turizm, havaalanları, göçmenler, eğitim ve politika konuları öne çıkacaktır. Neptün’ün etkisiyle dolandırılmaya, kandırılmaya açık etkiler de olabilir. Bu noktada dikkat önemli.

14 Aralık Merkür ve Güney Ay Düğümü kavuşuyor. Önyargılarımızı kırmamız ve farklı bakış açılarına saygı duymamız gerektiğinini vurguluyor bu etkileşim. Ticari sonlanmalar, anlaşmaların bitmesi, kararların değişime uğraması mümkün. İletişimde sorun ve ticari konularda tıkanıklıklar hafta genelinde görülebilir. Israr ettiğimiz bir konunun da bize hayır getirmeyeceğini fark edebiliriz.

14 Aralık Venüs ve Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Aşk ve sosyal ilişkilerden yana destek veren bir etkidir ve maddi açıdan da şanslıdır. Olaylara iyimser taraftan bakabilir, yardımlaşma ve barışmalara açık olabiliriz.

15 Aralık Merkür ve Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu açı yardımıyla doğru analizler gerçekleştirmek, hızlı fikir yürütmek ve pratik olmak mümkün. Hakları savunurken edilen mücadeleler için de bu açının desteğini alabilirsiniz. Zihnimiz çok hızlı olabilir ve aynı anda pek çok soruna çözüm geliştirebiliriz.

15 Aralık Venüs ve Satürn altmışlığı kesinleşiyor. İlişkilerin olgunluğunu hissetmek, sorumluluktan kaçmamak adına açı hafta genelinde çalışacaktır. Maddi yönden kalıcı fayda getirecek bir işe başlayabiliriz. İstikrar getirecek finansal yatırımlar dikkat çekebilir.

15 Aralık Venüs Yay burcunda seyahatine başlıyor ve transit 8 Ocak’a kadar devam edecek. Aşk ve ilişkilerde özgürlük ihtiyacı artacaktır. “Neden bu insanla beraberim? Bana ne kazandırdı?” sorularına cevap arayışımız artabilir.

17 Aralık’ta Satürn Kova burcuna, 19 Aralık’ta da Jüpiter Kova burcunda seyahatine başlıyor. Zamanın göstergeleri Kova burcunda birlikte hareket ederken 20 yıllık yeni bir dönemi başlatıyorlar. İnternet ve teknolojinin gündelik hayatımızda kapladığı alanın artışına şahit olacağız. Bununla birlikte toplumsal meseleler, insan hakları, eşitlik konuları da ön planda olacak etkiler. Çarpıcı söylemler, ayaklanmalar ve gündelik yaşamımızda isyan ettiğimiz temalar görebiliriz. Bu etkileşim hem beden hem de düşüncelerin özgürleşmesi gerektiğini ifade ederken pandemi süreci için de şifa dağıtabilir.

20 Aralık Güneş ve Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Merkür’ün hafta genelindeki son ve önemli açısı kesinleşiyor. Hayatımızın gidişatını değiştirecek, olaylara farklı yönden bakmamızı sağlayacak haberleri duyabiliriz. Sansasyonel haberler medyada boy gösterebilir. Yurtdışında gerçekleşecek ve global düzeyde etkiye sebep olacak gündemler karşımıza çıkabilir. Kişisel ölçekte ise yeni bir eğitime yazılmak, felsefe ve psikolojiye yönelmek, yaratıcı bir fikri ortaya dökmek, yeni sloganlar ve pazarlama teknikleri geliştirmek için uygundur.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 14.12.2020: Herkese iyi haftalar! Tutulma günündeyiz. Ayrıca günün diğer açı kombinasyonları da çok renkli. Ay Yay burcunda hareket edecek. İyimser, neşeli ve tezcanlı olabiliriz. Okumak, araştırmak ve bildiklerimizi aktarma hevesimiz artacaktır. 02:56’da Ay-Uranüs biquantile, 03:44’te Ay-Plüton Noville açısı kesinleşiyor. Gece saatlerinde üretkenlik artıyor. Ruh halimizi olumlu yönde değiştirecek gelişmelerle karşılaşabiliriz. 13:24’te Merkür-Satürn Noville açısı da uzun vadeli işler planlayabileceğimizi gösterir. Anlık dürtülerden kaçınarak bir konu üzerine harekete geçebiliriz. 13:41’de tutulma öncesi Ay-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Tam anlamıyla bilgi peşinde olacağımızın işaretçisi niteliğinde. Çalışmak, üretmek, yaratıcı şeyler düşünmek isteyebilirsiniz. 16:59’da hemen arkasından Merkür ve Güney Ay Düğümü kavuşacak. Farklı bakış açılarına saygı göstermemiz gerekebilir. Ticari sonlanmalar, anlaşmaların bitmesi, kararların değişime uğraması mümkün. 19:16’da tam Güneş tutulması meydana geliyor. Haftanın ilk günü 14 Aralık Yay Güneş tutulması meydana geliyor. Tutulma tam güneş tutulması olduğundan çok etkili fakat ülkemizden gözlemlenmiyor. Bu aslında iyi bir durum zira tutulma görülen ülkeler daha büyük sosyo ekonomik problemler, doğal afetlere sınanabiliyor. Merkür ve Neptün’ün başrolde olduğu bir tutulma söz konusu ve önemli haberleri yanında getirebilir. Fikirleri hayata geçirmek için de destekçi. Üstelik Mars da tutulmaya üçgen konumda. Cesaret sahibi, girişimci ve kendinden emin insanlar bu tutulmanın gücüyle şimşek hızında ilerleyebilir. Tutulmayı takiben günün geri kalanında Ay boşlukta olacağından dinlenmekte yarar olabilir. 23:58’de Venüs Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Gelecek 5 gün etkili ve maddi yönden olumlu. Olaylara iyimser taraftan bakabilir, yardımlaşma ve barışmalara açık olabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 15.12.2020: Ay Yay burcunda ve boşluktayken güne başlıyoruz. 06:34’te Ay Oğlak burcuna geçiyor ve tam bir “işimdeyim gücümdeyim” gününe uyanıyoruz. Sorumluluklarımızın farkına varmak, geleceğimizle ilgili ciddi temeller atmak, iş başvurusu veya görüşmesi adına verimli bir gün. 07:23’te Merkür ve Mars üçgeni kesinleşiyor. Açı gelecek beş gün etkili olmaya devam edecek. Bu açı yardımıyla doğru analizler gerçekleştirmek, hızlı fikir yürütmek ve pratik olmak mümkün. Hakları savunurken edilen mücadeleler için de bu açının desteğini alabilirsiniz. Zihnimiz çok hızlı olabilir ve aynı anda pek çok soruna çözüm geliştirebiliriz. 15:59’da Venüs ve Satürn altmışlığı meydana geliyor. Açı gelecek beş gün etkili olmaya devam edecektir. . İlişkilerin olgunluğunu hissetmek, sorumluluktan kaçmamak adına açı hafta genelinde çalışacaktır. Maddi yönden kalıcı fayda getirecek bir işe başlayabiliriz. İstikrar getirecek finansal yatırımlar dikkat çekebilir. 16:56’da Ay-Neptün quantile açısı kesinleşirken ilhamımız çok yüksek olabilir. Çevreye karşı yardımsever, merhametli davranışlar içerisine girebiliriz. 19:21’de Venüs Yay burcunda artık seyahat etmeye başlayacak. 8 Ocak’a kadar da devam edecek. Aşk ve ilişkilerde özgürlük ihtiyacı çok fazla artacaktır. Ne için bu insanla beraberim? Bana ne kazandırdı? Şeklinde anlam bulma arayışımız çoğalabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 16.12.2020: Ay Oğlak burcunda seyrine devam ediyor ve gün boyunca da böyle devam edecek. Dolayısıyla sorumluluklarımız ön planda. 01:42’te Merkür ve Satürn SesquiSquare açısı kesinleşiyor. Gün içerisinde duyulanlar ve konuşulanlar pek memnun edici olmayabilir. İstemesek de sorumluluklarımızı hatırlatan, eksiklerimizi dile getiren kişiler çıkabilir karşımıza. 13:11’de Ay-Neptün altmışlığı gün içerisinde her kötünün içerisinde iyi, her iyinin de içerisinde biraz kötü olduğunu hatırlatabilir bizlere. Zor durumda olan insanlara karşı anlayış geliştirmek önemli olacaktır. 18:32’de Ay-Mars karesi ile beraber akşam saatleri üzerimize agresiflik olabilir. Tartışmalara açık hale gelebiliriz fakat tutulmadan da çıktığımız için öfke ile kalkan kişiler zararla oturabilirler. 22:32’de Ay-Plüton kavuşumu kesinleşecek. İçsel bir dönüşüm, kendi kendini sorgulama, acıları kabullenmeye işaret eder. Depresif etkilerden arınarak spor yapmak, ılık duş ve hafif şarkı açarak keyiflenmek güç içerisinde sizi rahatlatabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Perşembe – 17.12.2020: Güne Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. 03:55’te Ay-Neptün septile açısı kesinleşiyor. Karışık rüyalar görebilirsiniz. Yanlış değerlendirmelere ve alınganlıklara da açık bir olabilir gece saatleri. 08:03’te sabah saatler Satürn artık Kova burcunda hareket etmeye başlıyor. 7 Mart 2023 yılına kadar devam edecek bu transit insanlığı fabrika ayarlarına döndürecek yenilikleri yanında getiriyor. Bireysel haklar, özgürlük, eşitlik, farklı olabilme ihtiyacı ön plana çıkıyor. Öte yandan değişim karşısında geçmişe saplı kalmak isteyenlerin direncini de beraberinde getiriyor kaçınılmaz bir şekilde. 08:34’te Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Sabah saatleri maddi ve manevi fırsatlar için etkili olsa da Ay 08:34-09:26 arası kısa bir süre boşlukta olacağından önemli konuları bu saatler sonrasına ertelemek faydalı olabilir. 09:26’da Ay Kova burcuna geçecek. 09:27’de de Ay-Satürn kavuşumu yaşanıyor. 21 Aralık’ta meydana gelecek Satürn ve Jüpiter kavuşumunun sinyallerini almaya başlayabiliriz. 15:26’da Venüs ve Plüton septile açısı kesinleşiyor. İlişkilerde zorlanma, dönüşüm, sağlam olmayan beraberliklerde yol ayrımları dikkat çekebilir. 20:24’te Ay-Güneş Novile açısı, 21:50’de Ay-Uranüs kareleri ilişkilerle ilgili beklenmedik sözler işitmek, eril ve dişil dengesinde uyumsuzluk ve sarsıcı olaylar ile bizleri baş başa bırakabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 18.12.2020: Haftanın en sakin günündeyiz. Ay Kova burcunda ilerlemeye devam edecek fakat hiçbir majör açısı bulunmamakta. Çoğunlukla minör açılar devrede olalcak. 02:42’te Ay-Mars quantile, 12:48’te ise Ay-Venüs quantile açıları kesinleşirken iç sesimiz huzurlu bir tona bürünebilir. Sabah saatleri ufak sürprizlerden mutlu olabiliriz. 16:53’te Ay-Merkür, 18:37’de Ay-Güneş septile açıları etkin olacak. Doğru iletişim kurmak ve anlaşılabilmek adına uygun saatler değil. Zıtlaşmalar, isyankar tutumlar ve inat öne çıkabilir. 20:59’da Ay-Kuzey Ay Düğümü üçgeni akşam saatlerinde ruhsal konularla ilgilenmek,bir yakınımızla dertleşmek için ideal. Ayrıca ev ve aile içerisindeki konuları odak noktaya almamızı sağlayabilir. Duyguların pek de korkutucu şeyler olmadığını düşünebiliriz. Masaj, ılık duş, müzik dinlemek vb. aktiviteler iyi gelebilir. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 19.12.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay Kova burcunda güne başlıyoruz. 01:08’de Ay-Mars altmışlığı 04:57’te Ay-Venüs BiNoville açısı meydana geliyor. Gece saatleri haftasonunun vermiş olduğu rehavet ve hareket aynı anda olabilir. 06:22’de Ay-Uranüs quantile açısı hızlı uyanmamızı ve gün içerisinde enerjik olmamızı sağlayabilir. 10:48’de Ay-Merkür, 11:44’te Ay-Güneş altmışlıkları kesinleşiyor. Kahvaltı sofrası keyifli zaman geçirebiliriz. Ardından Ay boşluğa girecek ve 11:44-15:38 arası Ay boşlukta olmaya devam edecek. Önemli konuşmalar veya bir sorunun çözüm aşamasını bu evreye getirmemek gerekebilir. Kitap okumak, kahve yapmak gibi dinlendirici faaliyetler daha iyi sonuç verebilir. 15:38’te Ay artık Balık burcuna geçiyor ve ilkdördün fazına hazırlanıyor. Geçtiğimiz tutulmanın etkilerini daha yoğun bir şekilde görmeye başlayabiliriz. Hülyalı, romantik ve yardımsever hissedebiliriz. Bu saatler elimiz bir türlü işe gitmese de sezgilerimiz maksimum seviyede çalışacaktır. Ayrıca büyük benefik Jüpiter 16:07’de artık Kova burcunda hareket ediyor ve 29 Aralık 2021’e kadar seyahat devam edecek. Aydınlanma devri başlıyor. toplumsal meseleler, insan hakları, eşitlik konuları da ön planda olacak etkiler. Öğrenmeye açık olanın, farklılığa saygı duyanın, üretenin ve yenilikçi davrananların yaşam planında hızla ilerlemesi söz konusu olacaktır. 20:39’ta Güneş-Neptün BiNoville açısı kesinleşiyor. Erkek figürlerinden destek alınabilir. Bize fayda sağlayacak idealleri benimseyebiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 20.12.2020: Bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Ay Balık burcunda tüm gün hareket etmeye devam edecek. 01:40’ta Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Gece saatlerinde memnuniyetsiz, kararsız, ne istediğimizi bilmez hissedebiliriz. Gelecek haftaya da sarkacak şekilde maddi yönden plansızlık baş gösterebilir. 03:41’de Venüs Neptün BiSeptile açısı kesinleşiyor. İlişkilerde hayal kırıklıkları, yanlış anlaşılmalar, aldatılma, dolandırılma hikayelerine açık bir gün. 04:49’da Ay-Uranüs altmışlığı yaratıcı fikirlerle sorunların üstesinden gelmemizi sağlayabilir. 06:25’te sabah saatlerinde Güneş ve Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Gün içerisinde hayatımızın gidişatını değiştirecek, olaylara farklı yönden bakmamızı sağlayacak haberler duyabiliriz. Sansasyonel haberler medyada boy gösterebilir. Yurtdışında gerçekleşecek ve global düzeyde etkiye sebep olacak gündemler karşımıza çıkabilir. Kişisel ölçekte ise yeni bir eğitime yazılmak, felsefe ve psikolojiye yönelmek, yaratıcı bir fikri ortaya dökmek, yeni sloganlar ve pazarlama teknikleri geliştirmek için uygundur. 10:53’te Ay-Jüpiter, 11:11’de Ay-Satürn Noville açıları fayda sağlayan, istikrar getiren işlere girmemizi, fırsatları doğru değerlendirmemizi sağlayabilir. Daha büyük hedefler belirleyebiliriz. 12:23’te Ay-Güneş, 12:41’te Ay-Merkür quantile açıları da güne destek veriyor. Bugün krizleri fırsata çevirebilirsiniz. Zihin ve beden dengede ilerleyebilir. Gerçekleri olduğu gibi görüp bazı yüzleşmeler yaşayabiliriz. Zira kendimizi kandırmamızı da engelleyen etkilerdir ayrıca. 20:39’da Ay-Plüton, 21:13’te Ay-Uranüs Septile açıları akşam saatleri daha gergin olabilir. Ani tepkiler, yıkıcı tutumlar, kıskançlık ve gizli işlerden kaçınılması gereken süreçler olabilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis