Merve Çubuktepe

Bu hafta en önemli açı kalıplarında Merkür imzasını göreceğiz. Bu bağlamda hafta boyunca özellikle mental anlamda gücümüz yüksek olacak. Çok konuşmak yerine çok gözlemlemeyi seçeceğiz. Bu etkileşimler aynı zamanda Merkür retrosu öncesinde anlaşmalar, imzalar, başvurular ve mülakatlar gibi süreçlerde belirgin bir avantaj oluşturuyor. Merkür 14 Ekim 2019’da Satürn ile altmışlık, 16 Ekim 2019’da Neptün ile üçgen ve 20 Ekim 2019’da Plütonla altmışlık olumlu açılar gerçekleştirecek. Bu sebeple de Merkür Akrep esaslarına dikkat ederek etkili bir iletişim stratejisi seçenler daha kazançlı olacak. Gerek bir konuda insanları ikna etmek, konuşma ve yazışmalarda iz bırakmak; aynı zamanda ilham perilerini çağırarak da fark yaratmanız mümkün.

İletişimde çok baskıcı, sorgulayıcı ve kontrolcü bir modelden ziyade sessiz ve derinden ilerlemek önemli. Bazen en kritik detaylar satır aralarında hatta sözcüklere dahi gerek kalmadan bakışlar, mimik ve jestlerde gizlidir. Göz önünde bulunan kadar gölgede kalanı da görmek avantaj kazandıracaktır. Aynı zamanda hafta boyunca psikolojik açıdan gerek kendimizi gerek çevremizi etkileyecek önemli çıkarımlar yapmamız da mümkündür.

14 Ekim 2019’da saat 00:07’de Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay etkilerini önceden paylaşmıştık. Tekrar vurgulamak gerekirse her türlü duyguyu dizginlemekte zorlanacağımız Plütonyen özellikli bir yapı bizleri bekliyor. Ancak bu dolunayın mesajı dürtüsel, davranışların sonuçlarını düşünmeden fevri hareketten ziyade adeta bir stratejist gibi sakin, mantıklı ve birkaç adım sonrasını planlayanların kazanmasından geçiyor. İnsanız bazen çok dolabilir ve içimizdekini tüm gücümüzle boşaltmak isteyebiliriz ancak dolunay sebebiyle hem öfkeyle oturanın zararla kalkması, hem de haklıyken haksız duruma düşme riski var. Bu sebepten elimizi direksiyondan kesinlikle çekmeyip kontrollü ve aklın liderliğinde ilerlememiz gerekiyor.

Aynı gün dolunayın da baş aktörü olan Plüton ile, Güneş-Plüton karesi de kesinleşecek. Bu açı kalıbı aslında dolunay etkisinin devamı diyebiliriz. Gereksiz çekişmeler, kontrol hissi, güç savaşları ve kıskançlık gibi duygular bize hata yaptırabilir. Kaybetmekten korktuğumuz bir şeyler varsa rest çekmenin zamanı değil. Bizden yaşça ve otorite olarak güçlü kişilerle de eğer bir sorun varsa sağduyu ve sakinlikle işi çözmemiz gereken bir zaman.

Haftanın son gününde 20 Ekim 2019’da Venüs-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bir önceki haftanın patlatıcı Venüs-Uranüs etkisinin aksine bu açı kalıbı ilişkilerde dengeyi bulma, altı gerçekten sağlam olan ilişkilerin boyut atlaması temasını içeriyor. Bu açı kalıbı altında doğru şekilde başlayan veya ilerleyen ilişkilerde gelecek odağı daha yüksek olabilir.

Haftanın önemli etkileri:

Pazartesi – 14.10.2019: Herkese iyi haftalar! Daha yeni gün başlar başlamaz 00:07’de Koç burcunda dolunay gerçekleşiyor. Dolunay etkilerini önceden yazmıştım. Tekrar vurgulamak gerekirse her türlü duyguyu dizginlemekte zorlanacağımız Plütonyen özellikli bir yapı bizleri bekliyor. Ancak bu dolunayın mesajı dürtüsel, davranışların sonuçlarını düşünmeden fevri hareketten ziyade adeta bir stratejist gibi sakin, mantıklı ve birkaç adım sonrasını planlayanların kazanmasından geçiyor. Aklın kontrolü ve liderliği önemli. 00:58’de Ay-Plüton karesi kesinleşiyor ki Ay bu esnada Güneş-Plüton karesini de tetikleyecek. Ay bu an itibariyle tüm gün boşlukta olacak. Saat 09:55’te kesinleşecek olan Merkür-Satürn altmışlığı da bizi mantık ve sağduyuya çağırmakta. Ve 10:37’de Güneş-Plüton karesi de devreye giriyor. Açıkçası pek kolay bir günden bahsetmiyoruz. Duygusal kontrolü kolay etkiler değil bunlar, ancak Merkür-Satürn altmışlığının yolunu seçenler çevresindeki kişiler fevri ve hatalı kararlar verirken beklenmedik avantajlar kazanabilir. İş başvurusu, imzalar gibi konular için de olumlu bir etki. Gün boyunca özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 19:24 itibariyle boşluktan çıkarak Boğa burcuna geçiş yapıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı – 15.10.2019: Ay Boğa burcunda saat 05:28’de Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Uykudan zıplayarak kaldırabilen bir açıdır. Sabah sabah beklenmedik haberler de getirebilir, çok yavaşlığı sevmez bundan dolayı da sabah mahmurluğuna çok girmeyip her şeyi hızlı hızlı ve dikkatli halletmekte fayda var. 11:33’te Ay-Venüs karşıtlığı devrede olduğundan duygusal anlamda havada biraz sert rüzgarlar esiyor. Öğle saatlerinde ilişkiler ve ayrıca finansla alakalı konularda şartları çok zorlamamakta fayda var. Öğleden sonraya kadar tüm bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 19:28’de Ay düğümlerine olumlu açı yapan Ay günün havasını yumuşatıyor ve 23:44’te de Ay-Satürn üçgeni devrede. Akşam saatleri ortak işler yapmak, bir konuya tam konsantre olmak, büyüklerden akıl alıp sağlıklı sonuçlara ulaşmak adına pozitif. Akşam ve sonrasının iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Çarşamba – 16.10.2019: Haftanın en güzel ve ilham dolu günlerinden birindeyiz. Saat 01:44’te Merkür-Neptün üçgeni kesinleşecek. Gece saatlerinden birden ilham gelirse kaleme dökün derim, çok güzel bir enerji. Açı kalıbı gün boyunca etkili olacağından bir konuda tıkanıklık yaşıyorsanız aradığınız ilham ve çözümü bulabilirsiniz. Çok şairane bir etkidir, ruhunuzu müzik, sanat, görsellik ne varsa doldurmanız çok iyi gelecektir. 03:22’de Ay-Neptün altmışlığı da bu durumu destekliyor, ruhsal açıdan güçlü rüyalar da görebilirsiniz. Aynı anda Ay Merkür-Neptün üçgenini tetikleyeceğinden 03:32’de Merkür ile karşıt konuma geçecek. Bu açı da nazar boncuğu olsun, ancak uykusuz kalıp da oraya buraya garip şeyler yazmayın sadece. :) Saat 11:37’de Ay-Plüton ile üçgen açısını yaparak tüm gün boşlukta kalacak. Yani önemli işlerimizi öğle saatlerinden önce halletmemizde fayda var. Günün geri kalanı daha havada geçebilir, sonuca ulaşmak zor olabilir. 15:50’de Ay-Juno üçgeni kesinleşirken duygusal ve hoş mesajlar alabilir, yazışmalar gerçekleştirebilirsiniz; ancak bunlara aşırı takılı kalmamak anı yaşamak lazım. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 17.10.2019: Ay saat 05:29’a kadar boşlukta akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. Bugün oldukça sade bir yapıda. 10:45’te Ay-Kiron olumlu açısı kesinleştiğinden gerçekten değer verdiğiniz bir insanla dertleşerek ruhen şifalanabilirsiniz. Aynı şekilde zor durumda olan bir yakınınıza kelamın gücüyle destek olup ona büyük bir iyilik yapabilir, yol gösterebilirsiniz. Bugün içinizde tutmak yerine sevdiklerinizle konuşma ve gerekirse akıl alma günü. 22:10’da Ay-Mars üçgeni kesinleşeceğinden özellikle akşam saatleri enerjisi çok daha yüksek durumda. Üşendiğiniz bir konuda bir anda enerji bulup sonuç sağlayabilir, spor yapabilir veya iç enerjinizi yükseltecek keyifli bir aktivite organiza edebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 18.10.2019: Ay İkizler burcunda 12:24’te Neptün ile kare sert açı yapacak. Yani günün ilk yarısında sakarlık, dalgınlık, eşyaları bir yerde unutma, maili yazıp gönder tuşuna unutmayı atlama gibi olaylar yaşayabiliriz. Her şeyinizi kontrol etmeyi unutmayın, bir şey imzalayacaksanız iki kere okuyun. Ayrıca açı kalıbı bize bugün söylenen sözlere sıkı sıkıya bel bağlamamız gerektiğini, esnek düşünmemiz gerektiğini söylüyor. Gün boyunca aldanmaya da açık olacağımızdan, her parlayanın altın olmadığını unutmamalıyız. Özellikle de çok büyük konuşan ve sözler veren tiplere dikkat. 15:21’de Venüs Ay düğümlerine olumlu açı yapacak, bu da günün en azından duygusal ve iyicil enerjisini bir miktar yükseltiyor. Bireysel haritaları olumlu etki alan kişiler duygusal açıdan iç ısıtan gelişmeler yaşayabilirler. Saat 20:57’de Ay-Jüpiter karşıtı da kesinleştiğinden konu iyi veya kötü fark etmez ne olursa olsun hiçbir şeyi abartmamız gerekiyor. Ve unutmayın ki o andaki hissiyatımız ne olursa olsun o an esnasında çok abartılı ve yoğun yaşanıyor olabilir, kendinize biraz zaman verin ve sonrasında duygunun durumunu tekrar değerlendirin derim. Bir de hazır Cuma akşamı geldi diyerek aşırı harcamadan kaçınmak lazım. (Not: Böyle açı kalıpları varken mekanlar şişirilmiş hesap kilitleyebiliyor, gelen faturayı çok dikkatli okuyun) Gün boyunca değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cumartesi – 19.10.2019: Haftasonu bize güzel açı kalıplarını da beraberinde getiriyor. Ay İkizler burcunda 05:13’te Güneş ile harika bir üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Sabah saatleri itibariyle ikili ilişkiler başta olmak üzere keyifli, biraz boşvermiş ancak aydınlık tesirler söz konusu. Zaten haftasonunun da amacı bu değil mi? :) Ay saat 13:42’de boşluktan çıkarak Yengeç burcunda geçiş yapıyor, aile ve milli değerlerimiz daha da önem kazanıyor. Umuyorum ki bu geçiş sırasında ordumuzdan da hayırlı haberler gelir Bu sıcak etkileşim duygusal açıdan güvende hissetmek, aileyi tekrar toplamak ve geçmişi yad etmek adına da pozitiftir. Saat 18:35’te Ay-Kiron karesi günün tek gerilimli açısı, bu saatlerde diyalogları zorlamamak yeterli. Ve son olarak 22:46’da Ay-Uranüs altmışlığı da kesinleşiyor. Akşam saatleri de oldukça dinamik ve keyifli durumda. Sevdiklerinizle güzel bir gece geçirmek, birbirinizin ufkunu açmak ve yaratıcılıkla doldurmak adına şahane bir etki. . Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazar – 20.10.2019: Haftanın son gününde saat 01:20’de Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. İkna ve manipülasyon etkisi yüksek bir açıdır. Olumlu şekilde kullanıldığında güzel etki bırakmak bir insanı hatadan döndürmek mümkündür. Ancak saat 08:25’te Ay-Mars karesi de devrede olacak. Bundan dolayı da günün ilk yarısında daha agresif bir atmosfer var. Kolayca kavga çıkabilir, bir şeye takabilirsiniz, ya da pasif agresif bir şekilde öfkenizi biriktirdiyseniz aniden patlayabilir. Sağlık olsun, hayatta bazen böyle duyguların da yaşanması gerekiyor. Neyse ki bu yıldırımlı atmosfer çok sürmeyecek zira 11:41’de Ay, iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşacak. Bu da öğlen itibariyle kendi hayrımıza olacak kadersel olaylar yaşayabileceğimizi gösteriyor. 16:28’de Ay-Venüs üçgeni de duygusal açıdan etkileşimi yükselterek romantik bir hava katıyor Pazar gününe. 16:58’de Venüs-Satürn altmışlığı da devreye gireceğinden gün boyunca yeni bir aşkın filizlenmesi, bir ilişkinin boyut atlaması hatta evlilik teklifi gibi konular gündeme gelebilir; bu açı kalıcılık ve mutluluğu temsil eden bir açı zira. Son olarak 19:16’da Ay-Neptün üçgeni de kesinleşerek bu güzel etkilerin ruhsal boyutunu daha da yükseltiyor. Akşam saatleri spiritüel çalışmalar, ibadet etmek gibi konular için çok çok uygun. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe