Merve Çubuktepe

Haftanın en önemli gökyüzü olayı 17 Eylül 2020’de Başak burcundaki saat 14:00’te gerçekleşecek yeniay olacak. Hasat yeniayı olarak da bildiğimiz bu yapı yaz mevsiminin bitişinin resmi habercisi. Bizi tekrar mantığa, düzene ve toparlanmaya çağırıyor. Özellikle yeniay anında etkin olan Güneş-Ay/Satürn üçgenleri de rehaveti bırakıp arı gibi çalışan, işini titiz yapan, disiplinden kopmayan herkese destek verecek. Plüton da benzer şekilde sisteme destek veriyor. Bu süreçte özellikle detaylara odaklanıp, kusursuzlaştırma sürecine de geçeceğiz. Genelde aradığımız tüm cevaplar ufak ayrıntıların içerisinde gizli olabilir.

15 Eylül 2020’de Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı risk faktörü içermekte. Özellikle aşırı gurur ve inat sebebiyle duygusal meselelerde ani çatırtı ve kopuş durumu görülebilir. Tam bir ani ayrılık açısıdır esasen. Bu sebepten ötürü de hafta boyunca herkesin insan ilişkilerinde çocuksu ve tepkisel davranışlardan kaçınması önemli. Diğer yandan bu açı kalıbı ilk başta çok yanar döner görünen ancak aniden etkisi biten çekimler de yaratabilir.

Bu hafta açı kalıpları açısından oldukça sade durumda. 15 Eylül 2020’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı destek bulmak, özellikle de önemli kişiler üzerinde güçlü bir etki bırakmak adına olumlu bir tesirdir. Bir konuyu zorunluluk değil adeta bir tutku gibi yaklaştığımız takdirde başarı ve görünürlük vaat eder. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Eylül 2020’de Güneş-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı da hafta boyunca işlerimize ciddiyetle yaklaşmak, üşendiğimiz konularda güç bulma ve verilen emeklerin karşılığını alabilmekle alakalıdır. Aile, özellikle de baba/eril figürlerle iletişimimizde sorunların çözümü, iletişimin daha akıcı hale gelmesi adına etkilidir. Başak yeniayından sonra açının kesinleşmesi de özellikle yeniaydan sonra iyi planlanmış bir işe girişmenin, yeni başlangıçların bize fırsat ve verim getirebileceğini göstermekte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Eylül 2020’de Merkür-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı abartılı fikirlerle alakalıdır. Tutamayacağımız sözler vermekten kaçınmamız gerekir. O an çok mümkün görünen konular sonrasında insana yük hissi verebilir. Mars retrosu da başladığı için iletişim tarzında abartılı ifade ve agresyondan kaçınmak son derece önemli görünüyor. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 14.09.2020: Herkese iyi haftalar! Son derece iyicil açı kalıpları altında yeni haftaya başlıyoruz. Ay Aslan burcunda 08:16’da Kiron ile altmışlık açı yapıp saat 09:53’te Venüs ile kavuşum açısı yapacak. Flört ve mizahi muhabbetlere açık bir etki söz konusu. Saat 12:33’te Ay-Uranüs karesi devrede olduğundan +-2 saat boyunca günlük rutin dışında beklenmedik olaylara açık olmalı ve gerekirse doğaçlama yapmalıyız. Aşırı inatçılık veya yavaş hareketler bu evrede zorluk yaratabilir. Saat 17:53’te Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. Özellikle +-2 saat boyunca iş görüşmeleri, iş başvuruları ve önemli konuşmalar adına destekler devrede. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 15.09.2020: 02:09’da Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı destek bulmak, özellikle de önemli kişiler üzerinde güçlü bir etki bırakmak adına olumlu bir tesirdir. Bir konuyu zorunluluk değil adeta bir tutku gibi yaklaştığımız takdirde başarı ve görünürlük vaat eder. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 18:09’da Ay-Mars üçgeni kesinleşirken enerjimiz iyice yükseliyor. Bu evre özellikle spor yapmak, evi temizlemek, bedensel kuvvet gerektiren aktivitelere girişmek adına çok uygundur. Ay bu açıdan sonra boşluğa girecek ve 18:10-21:37 arasında boşlukta kalacak. Diğer yandan 18:29’da haftanın önemli açılarından Venüs-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı risk faktörü içermekte. Özellikle aşırı gurur ve inat sebebiyle duygusal meselelerde ani çatırtı ve kopuş durumu görülebilir. Tam bir ani ayrılık açısıdır esasen. Bu sebepten ötürü de hafta boyunca herkesin insan ilişkilerinde çocuksu ve tepkisel davranışlardan kaçınması önemli. Diğer yandan bu açı kalıbı ilk başta çok yanardöner görünen ancak aniden etkisi biten çekimler de yaratabilir. Saat 21:38’de Ay boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapıyor ve netlik kazanmaya başlıyoruz. Yeniaya çok az kaldı. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 16.09.2020: Haftanın en sade ve sakin günündeyiz. Yeniay öncesinde balzamik fazın son dönemecinde Ay Başak burcunda. Başak burcu sembolizmi gereği bugün özellikle sigara gibi zararlı alışkanlıkları bırakmak adına çok uygun bir gün. Aynı durum insan ilişkileri ve toksik bağlar için de geçerli. Bugün evdeki gereksiz eşyaları ayıklamak, kullanılabilecek olanları ihtiyaç sahiplerine vermek, ev ve çalışma alanlarınızı düzenlemek adına da değerlendirilebilir. Mesela artık sizin için anlamı olmayan ancak bir türlü atamadığınız objelerden de özgürleşebilirsiniz. Eski veya miadı/anlamı dolmuş eşyalar insanın enerjisini de düşürür. Saat 14:23 itibariyle Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken enerji ve yaratıcılığımız yükseliyor. Özellikle bu saatler itibariyle birlikte fikir üretmek, beyin fırtınası yapmak, bir şeyler öğrenmek ve uygulamak adına ideal tesirler devrede olacak. Ay Fazı: Balzamik.

Perşembe – 17.09.2020: Yeniay günündeyiz. Ay Başak burcunda saat 01:53’te Jüpiter ile üçgen olumlu açı gerçekleştiriyor. Gece saatleri daha rahat ve huzurlu bir atmosfer söz konusu. 05:03’te Ay-Neptün karşıtlığı kesinleşirken karmaşık rüyalar, kabuslar ve uyumakta zorluk görülebilir. Bu geçici bir etki bu sebeple olumsuz rüyaların etkisinde kalmaya, bir haber gibi görmeye gerek yok. Saat 10:05’te Ay-Plüton üçgeni kesinleşirken tekrar netlik ve odak kazanmaya başlıyoruz. Saat 13:34 itibariyle haftanın önemli açılarından Merkür-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı abartılı fikirlerle alakalıdır. Tutamayacağımız sözler vermekten kaçınmamız gerekir. O an çok mümkün gelebilen konular sonrasında insana yük hissi verebilir. Mars retrosu da başladığı için iletişim tarzında abartılı ifade ve agresyondan kaçınmak son derece önemli görünüyor. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve bu açı kalıbının üzerine saat 14:00’te Başak burcunda 25 derecede yeniay gerçekleşecek. Hasat yeniayı olarak da bildiğimiz bu yapı yaz ayının bitişinin resmi habercisi. Bizi tekrar mantığa, düzene ve toparlanmaya çağırıyor. Özellikle yeniay anında etkin olan Güneş-Ay/Satürn üçgenleri de rehaveti bırakıp arı gibi çalışan, işini titiz yapan, disiplinden kopmayan herkese destek verecek. Plüton da benzer şekilde sisteme destek veriyor. Bu süreçte özellikle detaylara odaklanıp, kusursuzlaştırma sürecine de geçeceğiz. Genelde aradığımız tüm cevaplar ufak ayrıntıların içerisinde gizli olabilir. Saat 14:42’de Ay-Satürn üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Ay saat 14:42-21:55 arasında boşlukta kalıp 21:56’da Terazi burcuna geçecek. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 18.09.2020: Saat 00:36’da Güneş-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı da hafta boyunca işlerimize ciddiyetle yaklaşmak, üşendiğimiz konularda güç bulma ve verilen emeklerin karşılığını alabilmekle alakalıdır. Aile, özellikle de baba/eril figürlerle iletişimimizde sorunların çözümü, iletişimin daha akıcı hale gelmesi adına etkilidir. Başak yeniayından sonra açının kesinleşmesi de özellikle yeniaydan sonra iyi planlanmış bir işe girişmenin, yeni başlangıçların bize fırsat ve verim getirebileceğini göstermekte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Terazi burcunda saat 10:05’te Kiron ile karşıt açı gerçekleştirecek. Sabah saatleri alınganlık ve kırgınlıklara açık olabilir. Mars retrosu da etkin olduğundan ayarımızı iyi bilemeyip gereksiz gerilimlere açıklık gösterebiliriz. Daha sakin tepkiler vermeye çalışalım. Ve saat 19:40’da Ay-Venüs altmışlığı kesinleşirken hava yumuşamaya başlıyor. Özellikle duygusal konularla alakalı +-2 saat daha olumlu bir atmosfer söz konusu. Barışma ve uzlaşama konularına destekler mevcut. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 19.09.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda saat 01:35’te Jüpiter ile kare, 05:07’de Merkür ile kavuşum ve 09:39’da Plüton ile kare açı gerçekleştirecek. Bu açı kalıpları özellikle sabah saatlerinde gerilim ve yanlış anlaşılmalara açıklık getirebilir. Aynı şeyden bahsetsek bile orta noktada buluşmakta zorlanabiliriz. Açıkçası haftanın en zorlayıcı etkilerine sahip günündeyiz, zira Ay, 14:13’te Satürn ile kare ve 17:29’da Mars ile karşıt açı yaparak sert açılar serisine devam ediyor. Bugün basit olaylar dahi hızla alev alabilir ve kavgalar oluşturabilir. Diplomasiyi çok etkin kullanmamız gereken bu gün boyunca dolduruşa da gelmemeliyiz. Agresif kişilerden ve kavgalı ortamlardan uzak durmakta fayda var. Ay bu döngüden sonra saat 17:30-21.32 arasında boşlukta kalacak. Konu ne olursa olsun sonuç almakta zorlanabileceğimizden ve gerilim riski bulunduğundan ötürü bugün esasen çok önemli ve tansiyonu yüksek meseleleri pas geçmekte fayda var. Saat 21:33’te Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçerken tekrar netlik kazanmaya ve günün gergin havasını geride bırakmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 20.09.2020: Ay Akrep burcunda, gün boyunca daha içe odaklı ve sakin kalmak isteyebiliriz. Sessizlik ve kendi iç sesimizle kalmak iyi gelebilir, ancak depresif bir ruh haline saplanmamak; mümkünse keyifli film, dizi ve kitap ile odağımızı değiştirmekte fayda var. Saat 13:55’te Ay- Uranüs karşıtı kesinleşiyor. Bugün kalıplarımızın dışına çıkmamız, olayları alışıldık tarzın dışında çözümlememiz gerekebilir. Planlar ve randevularda iptal veya saat değişiklikleri görülebilir. Ve saat 23:41’de Ay-Venüs karesi devrede. Etkisi akşam saatleri itibariyle başlayan bu açı kalıbı özellikle hassas duygusal konuları çok eşelememiz gerektiğine dair vurgu yapmakta. Eğer karşımızdaki kişi iletişim kurmak istemiyorsa bu aşamada onu zorlamamakta fayda var. Aynı şekilde bize doğru gelen sevgi ve ilgi taleplerini karşılamakta zorlanabiliriz. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu haftalar dileğiyle,
Merve Çubuktepe