Begüm Minkis

Güneş tutulmasının etkilerini yoğun bir şekilde deneyimlemeye devam ettiğimiz, bir yandan da içsel motivasyonumuzun artış gösterdiği yeni haftaya giriş yapıyoruz. Ay hafta genelinde büyüyen fazda olacağından geçmişi tecrübe alarak geleceğimizi yapılandırmamız daha kolay olacaktır. Merkür ise retro pozisyonunun son demlerinde. Rahat nefes almak için az biraz daha dişimizi sıkmamız gerekecek. 15 Haziran tarihinde 2021 yılının majör kombinasyonlarından biri olan Uranüs ve Satürn karesinin ikinci ayağı kesinleşiyor. Bu açı 14 Haziran Güneş ve Neptün karesi ile harmanlandığından maskelerin düştüğü esas niyetlerin istemsizce ortaya döküldüğü olaylara şahit olacağız. Gözümüzü dört açmamız gereken günler bizi bekliyor.

Kendi alanımızı korumamız, sınırlarımızı doğru şekilde belirlememiz gereken enerjiler altında olduğumuz bir süreçteyiz. Geçtiğimiz hafta Neptün tesirinin güçlü olduğu bir Güneş tutulması deneyimledik. Bunun üzerine 14 Haziran Güneş ve Neptün karesi kesinleşerek tutulmanın aldatıcı etkilerinin görünürleşeceğinin sinyallerini veriyor. Gözümüzü dört açmalı ve uykudan uyanmalıyız. Açı hayal kırıklıkları, aldatılmalar, dolandırıcılık, yalanlar, polyannacılık, hedefleri yüksek tutmak ve hırsızlıklar ile doğrudan ilişkilidir. Ne düşünüyorsak düşünelim üzerine yanılma payını mutlaka koymamız gerekiyor.

Hafta genelinde yaratıcılık, sinema, müzik, resim vb. konularla ilgili çalışmalar yapmak adına müsait. İlhamımız güçlü olabilir. İnsanlara merhamet edebiliriz ancak bu etki abartılı bir affetme güdüsünü de gösteriyor. Hatayı örtbas etmek çoğunlukla işe yaramaz ve gün geldiğinde daha büyük bir hata ile karşılaşmanıza neden olabilir. İnsanları şımartmamak ve gönül ilişkilerinde karşı tarafı hemen hayatımızın aşkı veya dünyanın en masum/beter insanı gibi görme eğilimiminden uzak durmak gerekli. - + 5 gün süreyle bu açının etkisini hissedeceğiz.

15 Haziran 2021’de Satürn ve Uranüs karesi kesinleşiyor. Açının ilk ayağı 17 Şubat 2021 tarihinde kesinleşmişti. Bu ikincisi olacağından olayların merkezine daha çok sokarcasına bir etki vermektedir. 2021 yılının majör transitlerinden biri olduğundan etkisi yıl sonuna kadar da devam edecek. Geçmiş ve geleceğin, eski ve yeninin, baskı ve özgürleşmenin arasında çatışmalar yaşamamıza neden olan bir etkileşim söz konusu. Uranüs’ün çılgın, delidolu, marjinal, bireysel alanına ket vuran Satürn. Satürn’ün gelenekçi, ciddi, ağırbaşlı, soğuk alanına yeni bir form getiren Uranüs. Güçlü çekişmelere gebe bir denklem.

Açı 13 derece Kova ve Boğa burçları arasında kesinleştiğinden özellikle haritalarında sabit burçlarda bu derece yakınlarında gezegenleri olanlar en yoğun etkiyi hissediyor olacak. Bu kişiler ruhsal düzlemde yeni bir sayfa açacaklar. Öte yandan yeniliği çok isteseler de konfor alanlarından çıkmakta da bir o kadar zorlanabilirler.

Global düzlemde bakarsak devrim, isyan enerjisini çoğaltan bir etki görüyoruz. Otoriter sistemlere başkaldırma eğiliminin tetiklendiğini görebiliriz. Satürn gezegeni yaşça büyük insanlar, aile büyükleri, baba, eril figürler, devlet adamları, patronlar ve otorite sahibi insanları gösterdiğinden dünya çapında önemli ve saygın bir kişinin asla yapamaz denebilecek düzeyde sansasyonel haberlerine şahit olabiliriz.

Kişisel düzlemde ise hayvan ve insan hakları konusuna daha çok ses çıkaracağız. Özel yetenekleri görmezden gelmemek ve desteklemek gerekebilir. Yıllardır aile, iş ve evlilik baskısı gören kişiler bu gidişata bir “dur” demek isteyebilirler.

Haftanın Önemli etkileri: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 14.06.2021: Herkese iyi haftalar dilerim! Haftayı sert açı kalıpları ile açtığımızdan yoğun bir pazartesi sendromuna yakalanabiliriz. Ay Aslan burcunda hareket ediyor. Canlı, güçlü hissederek, kendimizi ortaya koymak isteyeceğimiz bir gün. Kimilerimizin tatil özlemi artış gösterebilir. Saçların gürleşmesi adına işlemler yaptırabilirsiniz. Kesim, boya ve kişisel bakım adına uygun bir gün olacaktır. Çocuklar hassas noktamız olabilir. Daha çok vakit geçirmek, birlikte yaratıcı çalışmalar yapmak, eğlenmek isteyebiliriz. 02:29’da haftanın önemli açı kalıplarından olan Güneş ve Neptün karesi kesinleşiyor. - + 5 gün etkilidir. Açı ile beraber hayal kırıklıkları, aldatılmalar, dolandırıcılık, yalanlar, polyannacılık, hedefleri fazla yüksek tutmak ve hırsızlık konuları gündeme gelebilir. Ne düşünüyorsak düşünelim üzerine yanılma payını mutlaka koymamız gerekiyor. Yaratıcılık, sinema, müzik ve resim vb. konularla ilgili çalışmalar yapmak adına verimli etkiler altındayız. 04:31’de Ay-Merkür SemiSquare açısı kesinleşiyor. Sabah saatlerinde iletişim sorunları, saati yanlış kurmak nedeniyle geç kalmak ve uslupte kabalık yapmamaya dikkat etmemiz gerekmektedir. 13:02’de Ay-Neptün SesquiSquare açı ile Güneş-Neptün karesini tekrardan tetikleyecek. Öğlen saatlerinde hesap kitabımızı iyi yapmalıyız. Planlar beklediğimiz gibi işlemeyebilir. 17:52’de Ay-Kuzey Ay Düğümü altmışlığı kesinleşiyor. Yeteneklerimiz doğrultusunda aileden destek görebiliriz. Evimizle vakit geçirmek, eksiklerini tamamlamak adına akşam saatleri değerlendirilebilir. 22:27’de Ay-Uranüs, 22:28’de Ay-Satürn karşıt açıları akşam saatlerinde sorumluluklara, işlere vurgu yapmaktadır. Planları alt üst eden ani gelişmeler olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 15.06.2021: Ay tüm gün Aslan burcunda seyrine halen devam etmektedir. Günün ilk saatlerinde 01:00’de Satürn ve Uranüs karesi kesinleşiyor. Açının ilk ayağı 17 Şubat 2021 tarihinde kesinleşmişti. Bu ikincisi olacağından olayların merkezine daha çok sokarcasına bir etki vermektedir. 2021 yılının majör transitlerinden biri olduğundan etkisi yıl sonuna kadar da devam edecek. Geçmiş ve geleceğin, eski ve yeninin, baskı ve özgürleşme arasında çatışmalar yaşamamıza neden olan bir açı kalıbıdır. Global düzlemde bakarsak devrim, isyan enerjini çoğaltan bir etki görüyoruz. Otoriter sisteme başkaldırma isteğini tetikleyecek. Kişisel düzlemde ise hayvan ve insan hakları konusuna daha çok ses çıkaracağız. Özel yetenekleri görmezden gelmemek ve desteklemek gerekebilir. Yıllardır aile, iş ve evlilik baskısı gören kişiler bu gidişata bir “dur” demek isteyebilir. 02:51’de Mars-Kuzey Ay Düğümü Septile açısı ve 03:39’da Mars ve Jüpiter Quincunx açısı ile beraber gün içerisinde ani tepkiler, kabalık, gergin ortamlardan kaçınmak gerekebilir. Ego savaşları gözükebilir. 07:57’de Ay-Merkür altmışlığı ile sabah saatleri iş görüşmeleri, evrak düzenlemeleri adına son derece uygun gözüküyor. 15:11 Ay-Plüton TriSeptile açısı, 17:22’de Ay-Neptün Quincunx açıları gün içerisinde bolca kafa karışıklığının, ağır canlılığın olacağına işaret etmektedir. İşleri akşam saatlerine ertelemeye eğilimli olabiliriz fakat 20:27’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşerek Ay boşluğa giriyor ve tüm gün böyle devam edecek. Yeni başlangıçlar yapılacaksa bu saat gerçekleşmeden işleme sokmak daha avantajlı olabilir. İlişkilerde uyum, anlayış görülebilir. İç ve dış dengemizi daha kolay bularak bir konuya odaklanabiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 16.06.2021: Güne Ay Aslan burcunda ve boşlukta başlıyoruz. 04:06’da Merkür ve Mars SemiSquare açısı kesinleşiyor. Gece karışık rüyalar, karanlık ve takıntılı düşünceleri kendimize çekebiliriz. 06:01’de Ay boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapıyor. Sorumluluklar, görevler, iş paylaşımı gün içerisinde dikkat çekmektedir. Sağlık kontrolleri, kişisel hijyen ve bakıma yönelik işlerinize de zaman ayırabilirsiniz. 09:59’da Ay-Jüpiter karşıtlığı ile günü açarken tüm biriken işleri bir çırpıda toplayabiliriz. Hastalık hastası olmamaya, gün içerisinde karşımıza gelen aksilikleri abartmamaya dikkat edelim. Bu açı kontrolsüzce büyüyen durumlara da işaret etmektedir. 17:52’de Venüs ve Jüpiter SesquiSquare açısı kesinleşiyor. Aniden cepten çıkaran paralar, ilişkilerde bayağı ve şımarık tutumlar, ayakları yere sağlam basmayan konular karşısında daha dikkatli olmalıyız. 20:15’te Güneş ve Ay Quintile açısını kesinleştiriyor. Uyum geliştirmeye açık bir süreç olsa da akşam saatleri ortam gerilmeye daha açık. 21:05’te Mars ve Uranüs BiNovile açısı 21:18’de ise Venüs ve Satürn TriSeptile açısı kesinleşiyor. Şok edici beklenmedik gelişmeler mükemmeliyetçi yanlarımıza zarar verebilir. Kolay tartışmaya girmeye, kırıcı, eleştirel ve sivridilli davranışlar sergilemeye eğilimli olabiliriz. Ay Fazı: Hilal. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 17.06.2021: Bugün spontane, heyecanlı ve sürprizlere gebe bir gün olacak gibi gözüküyor. Ay Başak burcunda tüm gün ilerleyecek. 06:07’de Ay-Uranüs üçgeni ile sabah saatlerinde canlı, enerjik hissedebiliriz. Farkındalığımız üst boyutlara ulaşabilir. 08:23’te Güneş ve Plüton Quincunx açısı konfor alanımızdan çıkarak değişikliğe açık olmamız gerektiğine işaret etmektedir. Otorite üyeleri sorumluluklarımızı arttırabilir. 13:16’da Ay-Merkür karesi iletişim sorunları, duyguları doğru açıklamaya işaret. Sözler vermeden önce iyi düşünmeli, aniden ticari işlere girişmemeliyiz. 15:07’de Ay-Venüs altmışlığı ile ortam yumuşuyor ve sosyal ilişkilere vakit ayırmak istiyoruz. Flörtler, barışmalara, keyifli geziler için planlar yapabilirsiniz. Güzellik ve detay gerektiren işlerle de ilgilenebilirsiniz. 22:06’da Ay-Jüpiter QuadriNovile açısı ve 23:54’te Ay-Neptün karşıtlığı ile akşam saatlerinde meditasyon, yoga, ruhsal çalışmalar, ibadet ve yaratıcı çalışmalar adına son derece verimli etkiler olacak. Dikkat etmemiz gereken nokta ise fazla iyimserlikle bir şeyleri idealize ederek iyi niyetin suiistimali ve hayal kırıklarına zemin hazırlayabiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 18.06.2021: Ay Başak burcunun son demlerinde ilerlemektedir. 05:17’de Ay-Plüton üçgeni ve takibinde 06:54’te Ay-Güneş karesi kesinleşerek Ay boşluğa girecek gözüküyor. Bu açı ile ilkdördün fazı da aktif oluyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen güneş tutulmasının etkilerini güçlü bir şekilde hissedebiliriz. Sabahı güçlü bir motivasyon ve sağlam bir zihin ile açmamız mümkün. 06:54-11:53 arası Ay boşlukta ilerleyecek. Hafta içerisinde yarım kalan işleri toplamak iyi olabilir. Yeni başlangıçlar için öğle saatleri daha uygun. 11:53 itibariyle Ay Terazi burcuna geçiyor. Sosyal ilişkiler, uyum ve anlayışın, zerafetin öne çıkacağı zamanlar. Barışmalar görülebileceği gibi devam eden birlikteliklerde samimiyette artış olabilir. 14:21’de Ay-Venüs Quintile açısı da bu durumu körüklüyor ve çoğumuzu yoğun iletişim trafiğine sokacak gözüküyor. 15:41’de Ay-Jüpiter Quincunx açısı akşama doğru duygu ve mantık arasında kalmamıza neden olabilir. Kabullenici, fedakar ve merhametli davranışlar gösterebiliriz. 19:32’de Ay-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Akşam saatleri motivasyonumuz halen yüksek olabilir ve bulunulan ortamın havası dinamik olabilir. Spor, egzersiz ve akşam üstü yürüyüşü için harika etkiler altında olacağız. Mücadele gerektiren durumlarda yüksek oranda başarı sergileyebiliriz. Ay Fazı: İlk dördün.

Cumartesi – 19.06.2021: Herkese iyi haftasonları! Ay Terazi burcunda ilerlemeye devam ediyor. Haftanın sosyal günlerinden birindeyiz. 03:11’de Güneş ve Satürn SesquiSquare açısı kesinleşiyor. Açı gün boyunca etkili olacak. Otorite figürleri ve ebeveynler ile fikir ayrılıkları görülebilir. Egoyu sergilerken zorlanabilir, karşımızdaki kişiyi anlamaya daha çok odaklanabiliriz. 10:15’te Ay-Satürn üçgeni ile öğlen saatlerinde ortam yumuşayabilir. Online iş görüşmeleri, önemli projelere dair toplantılar için uygun bir gün. Diplomatik yanlarımız ile fırsatları değerlendirerek kararlı ve yaşımızdan büyük davranışlar sergileyebiliriz. 14:32de Venüs-Kuzey Ay Düğümü Novile açısı kesinleşiyor. İlişkiler, evlilik ve ortaklıkların kaderini belirleyen gelişmeler ortaya çıkabilir. Kadın figürlerinden destek görmek, maddi fırsatlar yakalamak için de uygun gözüküyor. 16:22’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşiyor. Bu etkileşim Merkür retrosuna rağmen iletişim, anlaşma, evrak süreçlerine dair meselelerde destek sağlamaktadır. 17:03’te Ay-Mars Quintile açısı akşam saatlerini enerjik kılmaya devam ediyor. Sportif faaliyetler, bedensel enerji gerektiren işler için bir önceki gün gibi uygun etkiler hakim. Yalnız 17:27’de Ay-Jüpiter SesquiSquare açısı ile daha dikkatli olmalı, görünmez kazalara meydan vermemelisiniz. 18:11 Ay-Uranüs, 20:22’de ise Ay-Neptün TriSeptile ile akşam saatlerinde beklenmedik gerginlikler, bir anda ortaya çıkan huzursuzluklar olabilir. Biriken enerji kontrolsüzce etrafa saçılabileceğinden daha temkinli olunması gerekebilir. Ay Fazı: İlk dördün.

Pazar – 20.06.2021: Bir haftanın daha sonuna geldik. Ay Terazi burcunun son demlerinde hareket halinde. 03:35’te Ay-Neptün Quincunx açısı ile gece ve sabah saatlerinde uyku bozukluğu,aniden uyanma,zehirlenme gibi hassasiyetlere açık olunması gerekebilir. 07:08’de Ay-Mars BiNovile açısı sabah sporu, egzersizi için destekleyici gözüküyor. 08:37’de Ay-Plüton karesi kesinleşiyor. Çevresel şartlar nedeniyle kendimizi baskı, yük altında hissetmek, korku ve iç sıkkınlığı beslemeye açık etkiler altında olacağız. 13:51’de Ay-Güneş üçgeni gerçekleşerek Ay boşluğa giriyor. 13:51-14:57 arasında kısa bir süre boşlukta olacak. Öğlen saatlerinde önemli konular hakkında söz vermemek, plan yapmamak gerekebilir. Dinlenerek, kitap okuyarak, film izleyerek vakti değerlendirebilirsiniz. 14:57’de Ay Akrep burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanı beklenmedik haberler, kararlar ve gelişmelere gebe. Derin, tutkulu, takıntlı ve gözlemci bir ruh haline bürünüyoruz. 17:10’da Ay-Merkür SesquiSquare açısı ile beraber iletişim sorunları görülebilir. Ketum ve gizemli tavırlar karşı tarafta şüphe uyandırabilir. Öte yandan yapmak ve başarmak istediklerimiz ile ilgili karamsarlığa bürünebiliriz. Kredi, borç, ek işlerimiz var ise planlama yapmak konuyu taraflıca değerlendirmek için uygun. 18:35’te Ay-Jüpiter üçgeni akşam saatlerinde daha neşeli bir ruh halini simgeliyor. Bolluk ve bereket getirecek adımlar atabiliriz. 23:31’de günün son açısı Ay-Venüs BiSeptile açısı ile beraber ilişkilerde kuruntular, kıskançlık sorunlarına işaret edebilir. Ciddi konuşmalar yapmak için pek uygun sayılmaz fakat parasal konularda teklifler, değerlendirmeler için gün daha çok destek vermektedir. Ay Fazı: İlk dördün. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis