Merve Çubuktepe

Maalesef hain bir terör saldırısının yasını tutuyoruz. Bu üzücü olaya kontrast olarak hafta içerisinde özellikle de 15 Kasım 2022’de üç ayrı olumlu açı birden devreye girecek. Bu üç güzel açının etkisi tüm haftaya özellikle de hafta içine yayılıyor. Venüs-Jüpiter üçgeni başta olmak üzere gerek duygusal gerek ruhsal ve finansal konularda oldukça destekleyici etkiler altında olacağız. İnşallah ülkemiz ve hepimiz üzerinde olumlu ve iyileştirici tesirleri olur. Bu hafta tutulma sonrasında harekete geçmek ve destek görmek adına önemli durumda. Ayrıca Merkür ve Venüs de Akrep burcundan çıkarak hafta içerisinde Yay burcuna geçiş yapacaklar. Bu geçişler de birçok konuya daha geniş açıdan ve yapıcı bakmamızı sağlayabilir.

Belirttiğim gibi 15 Kasım 2022’de üç olumlu açı birden etkin. Birincisi Merkür-Plüton Altmışlığı. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. İkinci olumlu açı kalıbı ise Güneş-Neptün Üçgeni. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Ve son olarak da Venüs-Jüpiter üçgeni devreye girecek. Üç açı arasında en yapıcı tesirlere sahip olan bu kalıp iki iyicil gezegenin iş birliğini simgeler. Etki ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Ve buna ek olarak 16 Kasım 2022’de Merkür-Jüpiter üçgeni de devrede. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Özellikle 14-18 Kasım 2022 arası her türlü kariyer, finans ve ilişkilerle alakalı konuda iyi değerlendirilebilecek tesirlere sahip diye özetleyebiliriz. Bu açı kalıpları zorlu fırtınalardan çıkarak yeniden inşa, yapılanma ve iyileşme sürecine hizmet eder. Bu bağlamda hem ruhen hem de fiziken kendimizi daha iyi etmek adına somut ve kalıcı adımlar atabiliriz.

16 Kasım 2022’de Venüs Yay burcunda geçiş yapacak. Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Mars retrosu da etkin olacağı ilişkilerde aşırı kıskançlık ve baskı çok ters tepebilir. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 10 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

17 Kasım 2022’de Merkür Yay burcuna geçiş yapacak. Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Merkür 7 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Ve haftanın sonuna geldiğimizde zorlayıcı bir açı kalıbı bizleri beklemekte. 19 Kasım 2022’de Mars-Neptün karesi kesinleşecek. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 14.11.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcunda ve saat 13:42’de Jüpiter ile olumlu üçgen açı gerçekleştiriyor. Özellikle saat 11:42-13:42 arası günün en iyicil zamanları. Bu zaman dilimi özellikle her türlü finans, kariyer ve kişisel amaç odaklı önemli işler için değerlendirilebilir. Ay bu açıdan sonra boşluğa girecek ve saat 13:43-15:47 arasında boşlukta kalacak. Önemli konuları bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Ay saat 15:48’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında Ay olaysız sakin yolculuğuna devam ediyor. Sadece saat 21:50-23:50 arasında Venüs-Mars TriSeptile açısı etkin olduğu için bu saatlerde duygusal konularda tansiyon daha çabuk yükselebilir, zorlu meseleleri ele almamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir tavşan periye dönüşüyor”. Bu sembol kişisel dönüşüm ve iç güzelliğin dışarı vurulması ile alakalıdır. Kendi yaratıcı yeteneklerimizi ve hayatımızın mutlu olan kısımlarını kucaklamamız iç enerjimizi yükselterek bizi güçlü kılacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 15.11.2022: Haftanın en önemli ve en iyicil tesirlerine sahip günündeyiz, zira bugün üç olumlu açı birden kesinleşiyor. İlk olarak saat 05:27’de Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 06:43’te Güneş-Neptün üçgeni kesinleşecek. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 12:35’te haftanın en iyicil açısı olan Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Üç açı arasında en yapıcı tesirlere sahip olan bu kalıp iki iyicil gezegenin iş birliğini simgeler. Etki ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Aslan burcunda gün boyunca yolculuğuna olaysız devam ediyor. Günün Sabian sembolü “Kalabalıklar seçilmiş kişiyi dinlemek için aşağıya iniyor.” Bu sembol bir ilham figürüne çekilmek, insanlara ilham ve cesaret vermeyi simgeler. Fikirlerin düşüncelerden çıkıp eyleme ve gerçeğe dönüşebileceğini gösterir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 16.11.2022: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 01:23’te Uranüs ile kare sert açı gerçekleştirecek. Günün ilk saatleri ruhen iniş çıkışlı olabilir, uykuya dalmakta zorluk görülebilir. Saat 09:08’de Venüs burç değiştiriyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Mars retrosu da etkin olacağı ilişkilerde aşırı kıskançlık ve baskı çok ters tepebilir. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 10 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Saat 16:26’da Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiş yapıyoruz. Bu Ay fazı kendimizi başkalarına göstermek ve ispatlamak adına idealdir, ancak duygu ve mantık çatışması da yaratabilir. Saat 18:42’de haftanın bir diğer olumlu açısı olan Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Röntgen cihazı bir hayatı kurtardı.” Bu sembol pozitif bilimlerin gücüne saygıyla alakalıdır, özellikle sağlık konularında alternatif ve ruhsal çözümlerden ziyade bilimsel olana odaklanmak fayda getirebilir. Yüzeysel veya gerçek dışı yaklaşımlar hiçbir konuda işe yaramayacaktır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 17.11.2022: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde ve saat 02:55’te Merkür ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 02:56-04:03 arasında boşlukta. Bugün gece saatleri Ay sert açısı ve Ay boşluk fazına denk geldiği için uyku ve rüyalar konusunda gerilim olabilir, çok da önemsememek ve uyku öncesi hazırlığı iyi yapmak gerek. Ay saat 04:04’te boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiş yapıyor. İlk açısı saat 06:14’te Venüs ile kare sert açı. Özellikle günün ilk saatlerinde duygusal ve alıngan yaklaşımdan uzak durmakta fayda var. Merkür saat 11:41’de burç değiştiriyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek (özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Merkür 7 Aralık 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Kızılderililer kamp yapıyor.” Bu sembol özellikle yakın çevremizle birlikte olduğumuzda iyi hissettiğimiz bir ruh haline işaret eder, bildiğimiz tanıdığımız şeyleri yapmak isteyebilir ve yeni olandan çekinebiliriz. Ancak yine de kendimizi izole etmek yerine sosyalleşmek ruhumuza çok daha iyi gelecektir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 18.11.2022: Ruhsal ve yaratıcı enerjisi oldukça yüksek bir gündeyiz. Saat 05:05’te Güneş-Pallas üçgeni kesinleşecek. Özellikle günün ilk saatleri her türlü iletişim, başvuru, mülakat, ticari ve yasal işlemler ve ayrıca haksızlıkları çözmek adına ideal tesirlere sahip. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 12:22’de Uranüs ile olumlu üçgen açı yapacak. Saat 10:22-14:22 arası her türlü kişisel eylem için en verimli saatler diyebiliriz. Buna ek olarak akşam ve gece saatlerinde de saat 19:06’da Ay-Merkür Quintile ve saat 21:12’de Ay-Venüs Quintile iyicil açıları da devrede. Yani saat 18:06-22:12 arası her türlü yaratıcılık, uzlaşma, barışma ve buzların erimesi gibi temalar adına da ziyadesiyle olumlu etkilere sahip. Buna ek olarak olarak Ay-Ceres kavuşumunun gerçekleştiği 19:33 -özellikle 18:33-19:33 arası- civarları da her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Askeri bando gösterişle ilerliyor”. Bu sembol başarıları gösterme ve onay alma arzusu ile ilişkilidir ki zaten bu temaya uygun olan Son Dördün fazındayız. Ancak unutmayalım ki aşırı böbürlenme ve hırs ters tepebilir, dengeyi ve neyi göstereceğimizi iyi ayarlamamız önemli. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 19.11.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda seyrine devam ediyor ve saat 00:35’te Mars ile kare sert açı yapacak. Günün ilk saatleri biraz gerilimli geçebilir. Saat 00:37’de Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Buna ek olarak Ay bu açıyı saat 07:25’te Plüton, saat 08:00’de Güneş’e olumlu açı yaparak tetikleyecek. Bu bağlamda günün en verimli zamanları saat 05:25-10:00 arası diyebiliriz. Saat 11:47’de Ay-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Ay saat 11:48-13:57 arasında boşlukta kalacak. Önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Zaten günün ikinci yarısında haftanın zorlu açılarından Mars-Neptün karesi kesinleşecek. Davranışlarımız ve taleplerimizle yanlış algı oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. İdeallerimiz ve çabaladığımız şeyler arasında tezatlıklar olduğunu fark edebiliriz. Boşa kürek çekme riski verir. Bir şeyler tökezliyorsa, ısrarla olmuyorsa bırakmak faydalıdır. Bir anlık duygu ile hayata geçirilen eylemlerde yanılgıya düşme riski yüksektir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay günün sonunda saat 20:53’te Merkür, saat 22:14’te Venüs ile olumlu altmışlık açı yaparak gerilimli bir miktar düşürse de dikkatli olmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Perilerin kralı ülkesine gidiyor”. Bu sembol ait olduğumuzu hissettiğimiz yerde olmanın önemini vurgular. Ortak değerlere saygı önemlidir. Yanında rahat hissetmediğimiz veya aidiyet bulmadığımız kişilerle çok yakın olmamakta fayda vardır. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 20.11.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Terazi burcunda sakin bir şekilde yolculuğuna devam ediyor. Günün ilk yarısı huzurlu, sakin ve dingin geçebilir. Ay saat 14:07’de Güneş ile 45’lik açı yapıyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu faz Ay’ın en ruhsal enerjisinin yüksek olduğu zamandır. Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için değerlendirilebilir. Ayrıca bu faz bırakmakla alakalı olduğu için zararlı bir alışkanlığı bırakmak ve toksik bir bağı sonlandırmak adına önümüzdeki üç gün oldukça etkili olacak. Akşam saatlerine doğru saat 18:35’te Merkür-Plüton Septile zorlayıcı açısı olduğu için 17:35-19:35 arasında sinirlerimizi iyi kontrol etmeli ve önemli işlerimizi bu saat dilimine denk getirmemeliyiz. Günün son dakikalarında saat 23:53’te Ay-Güneş Novile açısı ruhsal açıdan çok güçlü bir tesir oluşturuyor, eril-dişil enerji dengelemek için kullanılabilir. Günün Sabian sembolü “Prenses esir çocuklarının hayatı için yalvarıyor.” Bu sembol ne konumda olursak olalım diplomasi ve orta yolun bulunması gerektiğine işaret eder. Gerekiyorsa gururu da bir kenara bırakmak gerekebilir. Sadece düşünce ve söylenmek yetersiz kalacağından bir şeyi çok istiyorsak eyleme geçme zorunluluğu söz konusudur. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve huzurlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe