Merve Çubuktepe

güneş tutulması, mars’ın yay burcuna girişi derken taşlar yerinden oynamaya başladı. gökyüzü son derece etkili ve değişken açılarla dolu. bu hafta da bir çok önemli etkileşim söz konusu. özellikle haftanın ilk günlerinde etkin olan merkür-satürn karesi ve venüs-mars karesi ilişkiler ve iletişim konusunda bizi dikkate çağırıyor. bir söylerken bin anlaşılabiliriz ya da sert çıkışlarımızın nereye gideceğini bilmeden duvara toslayabiliriz. merkür balık burcunda yani sinirlendiğimiz konular duygusal anlamda bizi tetikleyen konular olabilir, özellikle bu konular geçmiş yaralarımızla ilgili olabilir. zira yaralı şifacı diye adlandırılan kiron da güney ay düğümü ile kavuşacak bu hafta. yani etekteki taşlar dökülebilir, önemli yüzleşme konuşmaları yapabiliriz. güneş tutulması yazısında belirttiğim gibi ana tema artık bize zarar veren ya da miyadı dolan konularla helalleşmek. bu bağlamda bu hafta bu tür konular biz kaçsak da önümüze gelebilir bundan ötürü yüzleşip defterleri kapamak en hayırlısı olacaktır.

venüs yüceldiği balık burcuna geçiyor, merkür de belirttiğim gibi balık burcunda bir de neptün ile kavuşum açısı olacak. yani bu dönemde son derece duygusal hissedebiliriz hatta özellikle su ve toprak grubu burçlarında uygun yerleşimleriniz varsa masal gibi yeni aşk hikayeleri de karşınıza çıkabilir. ancak aşırı hassasiyete ve duygu denizlerinde kaybolup sübjektif olmamaya da aşırı dikkat etmek gerekli.

haftanın önemli astrolojik olayları:

14 mart 2016 - merkür satürn kare açısı / venüs mars kare açısı
pazartesi gününe belirttiğim gibi gergin açılarla başlıyoruz. ay ikizler burcunda ve venüs ve mars ile gergin t-kare açısını yapıyor. özellikle ilişkiler konusunda gergin diyaloglar yaşanabilir, kavgalar aniden alevlenebilir. temkinli olmak şart. merkür satürn karesi de benzer gerginlikleri yaratıyor. özellikle değişken burçlar yay, ikizler, başak ve balık bu anlamda çok dikkatli olmalı. zam ve terfi talebi, iş mülakalatları, sevdiğiniz insana açılmak gibi planlarınız varsa en azından bir kaç gün erteleyin derim.

15 mart 2016 - merkür jüpiter karşıt açısı / merkür plüton altmışlık açısı
salı günü merkür-jüpiter karşıt açısı kesinleşiyor. yani eğer bir konuda iddialı çıkışlar yapacaksanız, birinin hatalarını yüzüne vuracaksanız dersinize iyi çalıştığınıza ve konuya tamamen hakim olduğunuza emin olun. çünkü açığınız varsa hiç beklenmedik bir yerden gol yiyebilirsiniz. abartılı çıkışlara ve risk alma hissine karşı dikkat. bir anlık gazla ileride tutamayacağınız sözler vermeyin, altından kalkamayacağınız işlere bulaşmayın. ay akşam 19.00 itibariyle boşluğa girecek özellikle bu an itibariyle önemli girişimlerden kaçınmak faydalı olacaktır.

16 mart 2016 - ay yengeç burcunda / jüpiter plüton üçgen açısı
çarşamba günü hava yumuşuyor, gece 03.00 civarında ay yengeç burcuna geçiyor venüs ve neptünle üçgen açı yapıyor. yani huzurlu ve şefkatli bir gün geçirmek son derece mümkün. ayrıca jüpiter ve plüton arasında da olumlu açı var, yani ertelemenizi önerdiğim görüşmeler bugün güzellikle yapılabilir. bugün hem planlarınızı yoluna koymak hem de ruhsal çalışmalar için son derece ideal bir gün. yazarken benim bile hoşuma gitti, ne güzel huzurlu yumuşacık etkileşimler. bazen gamlı baykuş gibi hissediyorum kar ve karşıt açılar ağırlıkta olduğunda.

17 mart 2016 - merkür kiron kavuşum açısı
eğer sezgileriniz kuvvetliyse, özellikle bu balık burcu güneş tutulmasından sonra bana bir haller oldu, rüyalarım değişti, garip tesadüfler yaşıyorum diyorsanız bu günlerde bu tür deneyimleriniz artabilir. eğer geçmişten gelen sizi zorlayan konularla yüzleşmek niyetine girdiyseniz işte tam zamanı. ya da sizi kıran bir kişiyle konuşmak da olabilir bu. ancak konu o kişinin hatalarını yüzüne vurup agresyon ya da intikam peşinde koşmak değil. konuyu görmek, anlamak ve geride bırakmakla ilgili. kişisel gelişim ve tekamül konularıyla ilgileniyorsanız bu etkileşim son derece uygun bir fırsat. konunun derinliğini arttıran ay merkür üçgen açısı da cabası. risk almaktan korkmayın.

18 mart 2016 - ay aslan burcunda
cuma günü ay saat 10.00 civarına kadar boşlukta yani önemli girişim ve görüşmeleri bu saate kadar erteleyebiliriz. akabinde ay aslan burcuna geçiyor ve canlılık artıyor. ay’ın güneş ve mars ile olumlu açıları mevcut. yani son derece enerjik ve girişken hissedebiliriz. ancak her şeye de çılgınca atlayıp kendinizi de kaybetmeyin sevgili ateş ve hava grubu burçları, vatan kurtaran şaban olmanın da anlamı yok. :) teferruatlı konuşmalar, saman altından su yürütmeler yerine açık, net ve tarafsız bir şekilde konulara değinmek başarı getirecektir.

19 mart 2016
haftasonuna başlarken ay’ın satürn ve uranüs ile olumlu açıları mevcut. özellikle sabah saatlerinde işler ağır ağır ama verimli ilerleyebilir. hızlı hareket etmeye çalışıp hata yapmayın. ay ve uranüs arasındaki açı da dinamizm ve yaratıcı fikirler getiriyor. beyin fırtınası yapmak ya da birinde danışmanlık almak için ideal bir gün. 23.00 civarında ay boşluğa giriyor, zaten cumartesi gecesi önemli karar almak yerine dışarı çıkıp eğlenmek ya da ailenizle güzel zaman geçirmek sizin de tercihiniz olacaktır sanıyorum. :)

20 mart 2016 - güneş koç burcunda / ay başak burcunda / venüs neptün kavuşum açısı
ve bahar gün dönümü vaktidir. esasen 21 mart bahar gündönümü tarihidir ama bu yıl koç 20 mart tarihi itibariyle güneş’e geçiyor. ay da aslan burcunda yani canlılık, neşe, yeni uğraşlar, coşku hepsi bizimle. umarım haftasonu hava güzel olur da bu coşkulu enerjiden bol bol yararlanırız. eve kapanıp depresyona girmek yerine kendinizi sokağa atın, eğlenceli bir şeylerle uğraşın derim. 19.40’ta ay başak burcuna geçiş yapıyor, bir de venüs neptün balık burcunda kavuşum yapıyor. yani ayağı yere basan hem de son derece duygusal etkileşimler söz konusu. özellikle su ve toprak grubu burçlarına yeni aşklar kapıda olabilir.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…