Merve Çubuktepe

Bu hafta Başak burcunda güçlü bir Dolunay yaşayacağız. Dolunay bize hayallerimizi adeta bir fragman gibi gösteriyor, ancak bunlara ulaşmak sadece istemekle mümkün değil. Başak sembolizmi bu hayale ulaşmak adına çaba vermemiz, pişmemiz ve detayları görmemiz gerektiğini hatırlatmakta. Hafta genelinde sert açıların baskınlığı düşük, daha çok kariyer, finans ve önemli görüşmeler adına destekleyici açılar vurgulu durumda. Sadece haftanın son günlerinde kesinleşecek sert Venüs-Uranüs karesi ikili ilişkiler başta olmak üzere finansal konularda da altı sallanan yapıları devirebilir. Şimdi haftanın önemli gökyüzü olaylarını detaylı inceleyelim.

18 Mart 2022 saat 10:17’de 27 derece Başak burcunda Dolunay anında Neptün sahnede olacak. Sevdiğimiz bir şeyleri öğrenmek ve ustalaşmak adına büyük bir fırsat söz konusu. Materyal ve ruhani olan başta çatışabilir, ancak sonra sentezleyebiliriz. Dolunay anında Güneş-Neptün kavuşumu da affetme, barışma, merhamet ve hayır işleri gibi konularda vurgu yapıyor. Mantığı bırakmadan kalbimizdeki buzları eritmek, affetmek ve gerekiyorsa geride bırakmak mümkün. Ayrıca Jüpiter-Merkür kavuşumu da ticari girişimler konusunda avantajlı. Etkisi +-7 gün sürecek.

Dolunay anında Kuzey Ay Düğümü ile Agena, Güney Ay Düğümü ile Capulus isimli sabit yıldızlar kavuşmakta. Capulus kılıç gibi keskin ve sert bir gücü ifade eder. Ayrıca kaba ve manipüle edici bir güçtür bu. GAD ile kavuştuğu için bu hafta Rusya başta olmak üzere insanlar üzerinde orantısız güç kullanımı ve şiddet konularında üzücü haberler görebiliriz. Rusya zaten hastaneleri, kreşleri, savaşta normalde dokunulmaz olan yerleri dahi vurmaktan çekinmiyordu, bu hafta da bu tür acı olaylar artarak devam edebilir.

Astro Kartografi açısından bakarsak da Ukrayna üzerinden sert Mars hatlarının geçmeye devam etmesi bunun göstergesi. Bu tabii salt Rusya değil ülkemiz ve dünya geneli için de geçerli. Dolunay haritasında Mars Icarus isimli bir asteroitle kavuşumda, yani ne kadar “yükseğe uçulsa” dahi kibirle gölgelendiği zaman bunun illa ki bir çakılma zamanı da oluyor. Diğer yandan Moskova’ya doğru uzanan Plüton hattı Rus halkının kendi içindeki çatışmayı, savaş karşıtlarının protestolarının artacağını göstermekte. Rusya tabii ki sadece Ukrana’ya değil savaş karşıtı vatandaşlarının da üzerinde baskı kurmaya devam edecektir.

Agena iyicil bir yıldızdır ve zihinsel aktiviteyi arttırır. Bu hafta özellikle başarıyı diplomaside, kıvrak zeka ve kalıp dışı bakarak yakalayabiliriz. Standart kalıpların dışına çıkmak beklentimizin ötesinde olumlu sonuçlar getirebilir.

Bu haftanın önemli açılarına göz atarsak eğer 17 Mart 2022’de Merkür-Uranüs Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

18 Mart 2022’de Venüs-Chiron Altmışlığı kesinleşecek. Duygusal ve ruhsal yaralanmaları iyileştirmek adına etkin bir açı kalıbı. Meseleleri kavga etmek yerine sevgi ve anlayışla çözmek daha kolay olacaktır. Küslükler sona erebilir, uzlaşma ve denge geri gelebilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Aynı gün Güneş-Plüton Altmışlığı da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

Haftanın en zorlayıcı açısı ise haftanın son günlerinde karşımıza çıkacak. 19 Mart 2022’de Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

20 Mart-20 Nisan 2022 arasında Güneş Koç burcunda seyahat edecek. Bütün Koçların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :) Güneş’in Koç burcuna geçişi aynı zamanda astrolojik açıdan yeni yıl demektir, zira yeni bir mevsimsel döngü başlar, doğa uyanır. Tüm karanlık ve zorluklara rağmen yeniden tohum çatlar ve her yer yeşillenmeye başlar. Tıpkı Dünya ve insanlık tarihinin uzun döngüsü gibi…

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 14.03.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunda saat 10.17’de önce Mars, sonra saat 12.59’da Venüs ile karşıt sert açılar yapacak. Günün ilk yarısında sert tesirler devrede diyebiliriz. Özellikle tüm ikili ilişkilerde kontrollü olmak, sınırları zorlamamak ve herkesin kişisel alanında saygı duymak oldukça önemli. Bir anda iplerin kopabilme riski olduğundan soğukkanlı olmaya özen göstermeliyiz. Saat 14.56’da Ay-Güneş arasında 135’lik açı oluşuyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. 18 Mart 2022’deki dolunaya kadar kendimizi geliştirmek, öğrenmek ve bunları yaymak adına da avantajlı olacağız. Saat 20.30’da Ay-Chiron üçgeni günün gerginliğini bir miktar düşürüyor. Özellikle 19.30.21.30 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Ancak saat 22.01’de bu sefer Ay-Uranüs karesi etkinleştiğinden tansiyon yine yükselmekte. Bugün sakin kalmak, her şeye atlamamak ve çevremizde provokatif davranışlar sergileyen kişiler varsa kaale almamak en doğrusu olacaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 15.03.2022: Günün ilk saatlerinde saat 05.43’te Güneş, transit Ay Düğümleri ile olumlu açılar yapacak. Bu etkileşim son derece güçlü ve dinginleştiricidir. Özellikle günün ilk yarısı ruhsal çalışmalar yapmak, sezgilerimize güvenmek ve olayları daha çok materyal değil mana düzleminde yorumlamak adına destekleyici. Ay saat 13.55 itibariyle Satürn ile karşıt sert açı yaparak boşluğa giriyor. Tüm gün boşlukta kalacağı için bugün önem seviyesi daha düşük işlere odaklanmak daha verimli olabilir. Özellikle 11.55-15.55 arasında otorite figürleri, yaşça büyük kişilerle takışmamaya dikkat etmeliyiz, bu saatler arasında olaylar daha yavaş ilerleyebilir. Ay Aslan burcunda olduğundan kişisel bakım, sanatsal faaliyetler ve çok ciddi meseleler yerine daha keyfi aktivitelerle uğraşmak ruhu dinlendirecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 16.03.2022: Ay saat 07.58’e kadar boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapacak ve adım adım Dolunay fazına hazırlanmaya başlayacağız. Boşluk evresi süresince uykuya dalmakta zorluk olabilir, garip ve gergin rüyalar görebiliriz. Uyku öncesinde meditasyon, ılık bir duş, bitkisel çözümler çok iyi gelebilir. Başak burcu doğa, bakım ve detoksla doğrudan alakalıdır. Diyet ve detoks için bugün başlangıç adına iyicil bir gün. Gün boyunca Ay ek bir açı yapmadan sakin sakin yoluna devam edecek. Bugün ayrıca uzun süredir üşendiğimiz işlere adım atmak, eşyaları ayırmak, bilgisayarın hafızasını temizlemek; tasnif ve düzen içeren her türlü konuya odaklanıp hafiflemek adına değerlendirebiliriz. Sadece Ay Aslan değil Ay Başak zamanları kişisel bakım, epilasyon, peeling gibi konular için de çok uygundur. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 17.03.2022: Dolunaydan bir önceki gündeyiz. Unutmayalım ki dolunay kesinleşme gününden ziyade bir önceki günü bir şeyleri tamamlamak, ortaya koymak ve sunmak adına çok daha etkilidir. Dolunay anında enerji tamamladığı için tesiri çok yoğun olabilir, bundan dolunaydan önceki zamanlar özellikle bir önceki gün önemli konuları son hale getirmek için idealdir. Ay saat 05.07’de Merkür ile karşıt sert açı yapıyor ancak saat 06.24 itibariyle Ay-Uranüs üçgeni etkin. Sabah dalgınlığına biraz dikkat, onun dışına gayet enerjik ve odaklı bir şekilde güne başlayabiliriz. En önemlisi saat 15.13’te haftanın en önemli açılarından Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Özellikle 12.13-15.13 ve 19.43-22.43 arasını her türlü önemli görüşme, imza ve toplantı için değerlendirebilirsiniz. Saat 16.43’te Ay-Jüpiter karşıtı kesinleştiği için sadece 14.43-18.43 aralığında her türlü abartılı davranış, yeme içme ve harcamadan uzak durmamız önemli. Günün geri kalanında oldukça üretken tesirler devrede olacak, cevap bulamayıp tıkandığımız konularda netlik kazanabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 18.03.2022: Dolunay gününe geldik. Öncesinde saat 02.01’de Ay-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Bu da demek ki dolunaya saatler kala özellikle gece yarısında bir anlık dürtüyle önemli kararlar vermek, fevri davranmak bizi sıkıntıya sokabilir. Aldığımız her haber doğru olmayabilir veya çarpıtılabilir dikkat. Tüm önemli konu ve kararları en azından günün ikinci yarısında ele almak daha doğru olacaktır. Saat 10.17’de 27 derece Başak burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay bize hayallerimizi adeta bir fragman gibi gösteriyor, ancak bunlara ulaşmak sadece istemekle mümkün değil. Başak sembolizmi bu hayale ulaşmak adına çaba vermemiz, pişmemiz ve detayları görmemiz gerektiğini hatırlatmakta. Siyasi açıdan incelersek eğer Rusya başta olmak üzere insanlar üzerinde orantısız güç kullanımı ve şiddet konularında üzücü haberler görebiliriz. Rusya zaten hastaneleri, kreşleri, savaşta normalde dokunulmaz olan yerleri dahi vurmaktan çekinmiyordu, bu hafta da bu tür acı olaylar artarak devam edebilir. Astro Kartografi açısından bakarsak da Ukrayna üzerinden sert Mars hatlarının geçmeye devam etmesi bunun göstergesi. Dolunay haritasında Mars Icarus isimli bir asteroitle kavuşumda, yani ne kadar “yükseğe uçulsa” dahi kibirle gölgelendiği zaman bunun illa ki bir çakılma zamanı da oluyor. Diğer yandan Moskova’ya doğru uzanan Plüton hattı Rus halkının kendi içindeki çatışmayı, savaş karşıtlarının ses ve protestolarının artacağını göstermekte. Rusya tabii ki sadece Ukrana’ya değil bu kişilere de baskı kurmaya devam edecektir. Ay saat 11.12’de Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra 11.13-14.27 arasında kısa bir süre boşlukta kalarak Terazi burcuna geçecek. Saat 22.37’de haftanın en iyicil ve önemli açılarından Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına destekleyicidir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 19.03.2022: Herkese iyi hafta sonları! Dolunayın etkisi devam ederken Ay Terazi burcunda ve saat 07.28’de Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Hafta sonuna oldukça enerjik, zinde ve motive başlayabiliriz. Özellikle spora başlamak adına ideal bir açı kalıbıdır. Ayrıca yorucu ve üşenilen işleri de tamamlamak adına destekleyicidir. Saat 11.52’de Ay-Venüs üçgeni devreye giriyor ve özellikle 09.52-13.53 arası duygusal konular başta olmak üzere ikili ilişkileri dengelemek adına olumlu tesirler içermekte. Bu an itibariyle bu tür konuları çok zorlamaktan kaçınıp akışta kalmalıyız zira saat 14.16’da haftanın en önemli ve zorlu açılarından Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 20.03.2022: Haftanın son gününde Ay Terazi burcunda ve saat 02.58’de Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Gece kuşları için gece yarısından sonraki saatler bir konuya odaklanmak, çalışmak ve konuyu en iyi şeklinde getirmek adına destekleyici. Özellikle önemli işlerinizi günün ilk yarısına denk getirmenizi öneririm zira saat 15.39’da Ay-Plüton karesi kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Özellikle 13.39-17.39 arasında stres artışı, ufak meselelerin büyümesi ve gerilim görülebilir. Venüs-Uranüs karesinin de etkisi hala devam ettiğinden tüm ikili ilişkilerde sınırları zorlamamak, olaylara benzin dökmemek önemli görünüyor. Saat 18.33’te Güneş Koç burcuna geçiyor. Bütün Koçların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu harika bir yaş dilerim. :) Güneş’in Koç burcuna geçişi aynı zamanda astrolojik açıdan yeni yıl demektir, zira yeni bir mevsimsel döngü başlar, doğa uyanır. Tüm karanlık ve zorluklara rağmen yeniden tohum çatlar ve her yer yeşillenmeye başlar. Tıpkı Dünya ve insanlık tarihinin uzun döngüsü gibi… Ay saat 15.40-18.44 arasında boşlukta kalacağı için bu evreye önceden başlanmış ya da daha önem seviyesi düşük işlerimizi denk getirebiliriz. Saat 18.45’te Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiyor, netlik ve derinlik kazanmaya başlıyoruz. Olayları saplantı haline getirmediğimiz sürece bu konum odaklanma, bir şeyleri çözme ve cevapları bulmak adına idealdir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe