Merve Çubuktepe

Yılın en önemli astrolojik olayı olan Uranüs Boğa geçişine ev sahipliği yapacak bu haftada aynı zamanda bir yeniay ve iki burç değişimine de tanık olacağız. 15 Mayıs 2018’de yedi yıl sürecek ve bu yılların doğasını değiştirecek Uranüs Boğa burcuna geçiyor, aynı gün Boğa burcunda bir yeniay olacak üstelik Merkür de 13 Mayıs 2018’de Boğa burcuna geçti. Yani yer gök Boğa burcu sembolizmi ile bezeli… Pek tabii ki bu sebeple başta Boğalar olmak üzere sabit grup Aslan, Kova ve Akrepler açısından kadersel seviyede önemli bir hafta hatta bir ay söz konusu diyebiliriz.

Boğa burcu düzen ile doğrudan alakalıdır. Hayat düzenimiz, toplumsal normlar, alışkanlıklar hatta beslenme şeklimiz… Tüm bu konularda hayatımızda köklü değişimler gündeme gelebilir. İşin içerisinde yeniay da olduğundan ötürü özellikle bir şeylerin köküne kibrit suyu ekmek, zararlı otu çöpü ayıklayıp sorunlu süreci sonlandırmak bizi beklenmedik yeni fırsatlara doğru götürebilir. Bundan ötürü ilk gereksinimiz cesaret… Zira Boğa etkisi insanı değişimden uzaklaştırır konfor alanından çıkartmaz. Birilerinin ya da kaderin etkisini beklemeden inisiyatif almak bu açıdan çok önemli olacak. 15 Mayıs 2018’de Boğa burcundaki yeniaya haftaiçi detaylı değineceğim.

16 Mayıs 2018’de Mars Kova burcuna geçiş yapacak. Üstelik iki yılda bir olan Mars retrosu da bu transite denk geliyor. Henüz bu etkiye daha var, ondan sakin olabiliriz. Ancak Mars Kova doğrudan kişisel haklar, özgürlük talepleri ve haklı isyanlarla da doğrudan alakalıdır. Uranüs de işin içerisinde olduğundan ötürü özellikle hayatınızda sizi baskılayan, kıskanma maskesi altında sürekli geri çekmeye çalışan, adil davranmayan ve kompleksli insanlarla sert yüzleşmeler yaşayabilir, asla bırakamam dediğiniz sömürücü tiplere tekmeyi vurabilirsiniz. Toplumsal düzlemde ise çok sert diplomatik temaslar, hatta çatışmalar ve savaş ilanları, ülkeler içinde isyanlar görebiliriz. Deprem gibi doğal afetler yaz aylarında artabilir, ancak büyük İstanbul depremi gibi bir durum söz konusu değil. Aynı gün hemen Mars-Uranüs karesi oluşacağından global anlamda çok tansiyonlu etkiler gündeme gelebilir.

19 Mayıs 2018’de ise Venüs Yengeç burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta rahat eder, pozitif etkisi yüksektir. Evli, mutlu, çocuklu diye durumu özetleyebiliriz. Transit süresince güzel ilişkiler evlilikle sonuçlanabilir, çocuk sahibi olmak isteyenler için destek yüksektir ve pek tabii bekarlar için de duygusal anlamda doğru insanı bulma şansı söz konusu. Toplumsal düzlemde ise atalarımız ve vatanımızla ilgili milli duygularımız yükselecektir. Değerlerimize karşı daha hassas olabiliriz. Aynı zamanda insanların milli duygularını sömürmeye çalışan insanlar artabilir, bu kişilere kesinlikle prim verilmemelidir. Bu güzel transitin detaylarını da yine hafta içerisinde paylaşacağım.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 14.05.2018:
Yeni haftaya Ay Boğa burcunda başlıyoruz. Gün boyunca hiçbir sıkıntılı açı yok. Sadece yeniaydan bir önceki gün olduğundan acele bir şekilde yeni bir şeye başlamamak, önemli bir görüşme ya da operasyonu denk getirmemekte fayda var. Öğlen Ay, Satürn ile olumlu açı yapacak. Son derece güzel bir etki; ciddi, disiplinli ve mantıklı olan kişinin kazanacağını gösteriyor. Büyük sözü dinleyen de öne geçebilir. Akşam Ay bu sefer Neptün ile olumlu açı yapacak. Anlayış, merhamet ve şefkat etkisi yükseliyor. Ruhsal çalışmalar için ideal bir etki aynı zamanda bir ayrılık söz konusu ise barışma gündeme gelebilir. Bu güzel etkilerden en çok su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Salı 15.05.2018:
Haftanın en önemli günü! Ay Boğa burcunda yeniay öncesinde Plüton ile olumlu açı yapacak. İnsanları etkilemek, iyi bir intiba uyandırmak ve güven vermek açısından güzel bir etki. 14:47’de Boğa burcunda yeniay gerçekleşecek, akabinde Uranüs Boğa burcuna giriş yapacak. Yeni bir dönem başlıyor… Tabii bir anda olmayacak. Ancak yine de çok güçlü bir değişim enerjisi var ve değerlendirilebilir. Ay, Mars ile olumlu açı yaparak cesaret ve enerjiyi daha da yükseltiyor. Tüm bu güçlü ve olumlu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar daha çok yararlanabilecek. Ay, 23:29-23:42 arasında boşlukta kaldıktan sonra İkizler burcuna geçiş yapacak.

Çarşamba 16.05.2018:
Mars Kova burcuna geçiş yapıyor ve retro hareketi ile birlikte kasım ayına kadar bu burçta kalacak. Ay İkizler burcunda olduğu için gün boyunca sürekli haberleşme, mesajlaşmaktan telefonun şarjının bitmesi, bol bol dedikodu gibi konular ana gündem olabilir. Ancak Mars-Uranüs karesi de var; özellikle kötü ya da olumsuz bir şey varsa karşınızdakine alıştıra alıştıra söylemelisiniz beklenmedik tepkiler gelebilir. Bugün iletişim kazaları artabilir. (Birinin dedikodusunu yapayım derken ona yazmak vb gibi) Aynı zamanda sakarlık, araç kazaları, sözlü ya da fiziki kazalara da açıklık var. Belalı ya da sorunlu tiplerden uzak durun ve hiç muhattap olmayın. Siyasi tansiyon yükselebilir, piyasalar dalgalanabilir. Risk almamakta fayda var. En çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler dikkat.

Perşembe 17.05.2018:
Haftanın duygusal konulara dair en güzel günlerinden biri… Ay İkizler burcunda; flörtler imalar ve eğlence günün dokusunu oluşturuyor. Üstelik Ay, Venüs ile kavuşum yapacak. Romantik komedi filmi gibi bir gün bizleri bekler. Bu açı en çok hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yayları olumlu etkiliyor. Sadece aşk konusunda dürüst olmayan birden fazla kişiyi idare etmeye çalışanlar patlayabilir. Her türlü konuda ikili oynayan ya da yalan söyleyen belasını bulabilir. En çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balık dikkat. Ay saat 21:18 itibariyle boşluğa girecek ve günü tamamlayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 18.05.2018:
Ay boşluktan çıkıp saat 00:48’den sonra Yengeç burcuna geçiş yapacak. “Evim evim güzel evim” günün aslında özeti. Aile, yuva ve korunup kollanma duygusu gibi kavramlar önem kazanıyor. Öğlen Ay, Merkür ile olumlu açıda üstelik bugün Merkür-Satürn üçgeni de kesinleşiyor. Haftanın mülakatlar, önemli görüşmeler ve hukuki konular açısından en harika günü. Bu tür konuları bugüne denk getirmek sizi avantajlı duruma getirebilir. Üstelik gece Ay-Neptün üçgeni de var. Sevgi dolu ve ruhani bir atmosfer de cabası. Bu güzel gün hem sevdiklerinizle hasret gidermek hem de ruhsal çalışmalar için çok uygun. Bu açı kalıplardan özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Cumartesi 19.05.2018:
Ay Yengeç burcunda sabah saatlerinde ilk olarak Jüpiter ile olumlu açı yapacak. Cömertlik, maddi konularda şans etkisi devrede. Üstelik Venüs Yengeç burcuna geçiyor; bir ay boyunca yuva, aile, evlilik ve bebek kavramları daha odağımızda olacak. Duygusal açıdan şans kapıda. Ayrıca Venüs-Uranüs olumlu açısı da kesinleşiyor. Beklenmedik bir anda evliliğe giden ilişkiler gündeme gelebilir. Sadece öğlen Ay-Plüton karşıtlığı sinir harpleri ve güç çatışmalarına işaret ediyor. Çok güçlü bir etki değil, ancak sınırları çok zorlamamak gerek. Öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Son olarak da Ay-Güneş arasında olumlu açı kesinleşecek. Bu açı da özellikle ikili ilişkiler açısından olumludur. Sosyalleşmek ve keyifli paylaşımlar için harika bir etki. Gün boyunca etkin olacak bu güzel açı kalıplarından en çok su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Pazar 20.05.2018:
Ay saat 00:14-02:10 arasında boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Ay bugün Uranüs ve Mars ile gerilimli kare irtibatlarda. Bundan ötürü de sabah saatleri oldukça gergin, her türlü çatışma, inatlaşma ve ego krizlerine açık durumda. Üstelik akşam saatlerinde Ay-Merkür karesi de aktif olacak. Venüs-Kiron karesi de aktif ufacık bir konudan büyük küslükler görülebilir, abartmayalım. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler çok dikkat. Diğer bir etkisi de özellikle can yakan, insanları aşağılayan ve küçük gören kişilerin tokat gibi beklenmedik bir cevap almasıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ