Merve Çubuktepe

Bu hafta Merkür’ün açıları özellikle dikkat çekici. 14 Ocak 2019’da Merkür-Neptün altmışlığı, 18 Ocak 2019’da ise Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bundan dolayı da bu hafta herkesin çenesine kuvvet, son derece hareketli bir iletişim trafiği bizleri bekliyor. :) Özellikle bir süredir ilham perilerinin sizi terk ettiğini hissediyorsanız Merkür-Neptün altmışlığı bunu yeniden canlandırmak adına son derece destekleyici. Aynı zamanda hafta içerisinde iş görüşmeleri ve finansal girişimlere dair güzel fırsat zamanları da var. Sadece Merkür-Plüton kavuşumu doğası gereği zaman zaman aşırı manipulatif hareketler, bir şeyleri en uyuz ve soğuk haliyle Alman mürebbiye gibi tutturan tiplerle uğraş getirebilir. Aşırı ve gereksiz baskı, bir konuyu çok tutturmak ya da başka kimseyi düşünmeden “Ben dedim, oldu” yaklaşımı bu hafta yapan kişinin yüzüne gözüne bulaşabilir.

Malumunuz Venüs Yay burcuna geçti ve 18 Ocak 2019’da Venüs-Mars üçgeni kesinleşecek. Yay-Koç burçları arasında olacak bu ateşli ve uyumlu enerji tutulma sonrasında duygusal açıdan yeni şansları oluşturmak adına güzel bir etkileşim. Aynı zamanda gerek flört gerek süregelen ilişkilerde de canlandıran bir tesiri de mevcut. Ancak altını çizmeliyim ki duygular bu dönem daha yoğun yaşanabilir, bu açı adeta ocağın altını açıyor. Geçici hevesler ile kalıcı olanı gökyüzünde halen Oğlak burcunda devam eden birçok gezegenin rehberliğinde gerçekçi bir şekilde değerlendirmeyi unutmamak lazım. Bu hafta anlık iyi ya da kötü bir duygunun etkisinde çok iddialı bir şey söyleyebilir veya yazabilirsiniz ancak sonra biraz zaman geçince bu duygu size abartılı gelebilir. Bundan dolayı kendimizi iyi tartıp sağduyunun sesine de kulak vermek gerekiyor.

17 Ocak 2019’da Güneş ile Güney Ay Düğümünün kavuşumu da önemli. Karmik açıdan son derece güçlü olan bu etki açık kalan hesapların kapatılması, yüzleşmeler, acısıyla tatlısıyla kim ne yaptıysa sonunda ektiğini biçmesi ile alakalı. Egolar gereksiz şişebilir bu hafta, dikkat! Kontrolsüz şişenlerin bir balon gibi söndüğünü de görebilirsiniz.

19 Ocak 2019’da Güneş-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı beklenmedik olan her şeyi temsil eder ve sağı solu belli olmaz. Bundan ötürü “her şey kontrolümde” düşüncesi, akışa uyum sağlamakta direnmek, esnek olmamak gibi davranış kalıpları bu hafta zorlayıcı olabilir. İyi doğaçlama yapabilenler daha kazançlı olacaktır. Bu hafta ilham perileri bizimle, içinizdeki yaratıcı kuvvete kulak verin…

Ve 20 Ocak 2019’da Güneş Kova burcunda geçiş yapıyor, doğum gününüz kutlu olsun! Yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüz size mutluluk ve güzellikler getirsin. :) Bir not olarak, bir burcun tam geçiş zamanında doğduğunuzda mutlaka güvenilir bir siteden burcunuzu kontrol etmeniz gerekir, Dünya’nın yıllık yörüngesi sebebiyle her yıl Güneş bir burca tam aynı günde giriş yapmaz. Ve bir burcun son derecesi, gününde doğanlar bir sonraki burçtan etkilenmez. Tıpkı 30 yaşına gelince yükselen burç özelliklerimizin daha baskın olmaması gibi… Bunların hepsi doğru bilgilerin hatalı yorumlanması sonucu oluşmuş astroloji hurafeleridir. Her doğum haritasında birçok burcun vurgusu bulunabilir, hatta safkan x burcu olmak zordur; ancak bu durum hatalı bilgiden bağımsız bambaşka bir şeydir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 14.01.2019: Haftaya Ay Koç burcunda başlıyoruz. Ay bu burçta yolculuğunun son demlerinde 04:28’de Plüton, 09:45’te ise Güneş ile kare sert açı yapacak. Bu gergin açılar sebebiyle pazartesi sendromuna müsait koşullar var açıkçası. Günün ilk yarısı gerilimli, münakaşalı ve eser miktarda laf sokmalı geçebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar stres yönetimine dikkat, anlık sinirle edilen sözler zorlayıcı olabilir. 16:13’te Merkür-Neptün altmışlık olumlu açısının kesinleşmesi ile hava yumuşmaya başlıyor. Bu açı ilham bulmak, yaratıcılık ile pratik fikirleri birleştirmek, aynı zamanda etkileyici konuşmak ve yazışmak için uygundur. Ay’ın boşluğa gireceği 18:55’e kadar bu açının da güzel etkisi vesilesi ile bu zaman dilimini her türlü iş görüşmesi ve önemli konuşma için değerlendirebilirsiniz. Bu tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay-Uranüs kavuşumu 18:55’te kesinleştikten sonra 21:32’ye kadar boşlukta akabinde Boğa burcuna geçecek. Yani akşam saatlerine geldiğimizde kalan sürenin çoğunda Ay boşlukta olacağından bu saatlere çok önemli bir iş veya konuşmayı denk getirmemenizde fayda var, beklenmedik aksilikler görülebilir.

Salı – 15.01.2019: Ay Boğa burcunda; toprak ananın eli değmişçesine yumuşak, bereketli ve akışkan enerjilere sahip bir gün bizleri bekliyor. Gün boyunca sakin sakin Boğa burcu enerjisini taşıyan Ay gün boyunca bir şeyleri sağlamlaştırma, daha verimli kılmak ve tabii ki ayrıca bol bol yemek kaçamağı yapmak adına bizimle olacak. :) Bu güzel günde tek dikkat diyebileceğim konu diyetinizi korumakla ilgili olabilir. Ay saat 21:50’de Satürn, gece yarısına doğru Neptün ile olumlu açılar yaparak günü tamamlayacak. Bu da gün boyunca gerek günlük hayat ve kariyerle ilgili desteklere işaret ederken, akşam saatleri sonrasında da duygusal ve ruhsal konular dair daha yoğun tesirler söz konusu. İçtenlik ve netlik bugün oldukça önemli görünüyor. Size çok yük olan bir konudan, bir duygudan sıyrılmak için ideal bir gün. Bu iyicil tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar yararlanabilir.

Çarşamba – 16.01.2019: Ay Boğa burcunda, yine uyumlu harika açılarla dolu bir gün vaat etmekte. Saat 12.16’da Ay-Plüton üçgeni, 21:33’te ise Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek. Tutulma anında da sahne olan güçlü Güneş-Plüton ikilisine Ay’ın bu iyicil desteği vesilesi ile bugün tam anlamıyla kariyer ve finans konularıyla ilgilenmek, taleplerinizi iletmek, önemli bir mülakat ya da sınava girmek adına tüm destekleyici etkilere sahip. Bugün tek dikkat edilmesi gereken konu özel hayat meselelerine çok takıp işinizi ve günlük hayat sorumluluklarınızı etmemek… Tüm açısal irtibatlar çalışma ve kararlılığa odaklanmışken bir şeylerden kaytarma durumu daha fazla göze batabilir. İşleyen demirin bir güzel ışıldayacağı bugün içerisinde en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar açısal irtibatların desteğini görebilir. Ay saat 21:33’te boşluğa giriyor ve kalan tüm süreyi boşlukta geçirecek.

Perşembe – 17.01.2019: Gece yarısından sonra 01:29’da Ay-Kiron altmışlık olumlu açısı kesinleşecek. Ruhsal şifa adına güzel bir etkileşim, özellikle de günün erken saatlerinden konuşup ferahlamak, içinizdeki yükten kurtulmak adına güzel bir etkileşim. Ruhsal çalışmalar için de gece yarısından sonrası değerlendirilebilir. Ay saat 04:01’de boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiş yapacak. 06:29’da özel bir etkileşim olarak Güneş-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Karmik açıdan son derece yoğun bu etki yüzleşmeler, iyisiyle kötüsüyle herkesin ettiğini bulması, sonuçlarını görmesi ve helalleşmeler adına son derece etkilidir. Bugün yaşadığınız bazı olaylar ilerleyen dönemdeki önemli olaylar zincirinin ilk halkası olabilir. Diğer yandan Ay İkizler burcunda olduğundan konuşma isteği artar, dedikodu ve gıybet isteği artar, çeneler durmaz… Oldukça keyiflidir. :) Ancak ne kadar önemli konu varsa akşama kadar konuşup bitirin derim zira 22:53’te Ay-Venüs karşıtı kesinleşiyor, etkisi akşamdan başlayacağından ötürü bu saatler itibariyle tripler, aşırı sorgulamalar, dırdır gibi konular çok çok ters tepebilir. Size böyle bir tavır gelirse normalden fazla sinirlenebilirsiniz ayrıca. Tüm bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. Saat 23:31’de Ay-Mars altmışlık olumlu açısının kesinleşmesi özellikle geç uyuyanlar için gece gece enerji yükselten, hamaratlık ve köşede yarım duran işi bitirmek adına heves yükselten bir etki getiriyor. Bu etkileşim özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için destekleyici. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 18.01.2019: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah saatleri oldukça hararetli zira Ay 04:56’da Neptün ile kare, 06:10’da ise Jüpiter ile karşıt açı yapıyor. Bu sevimsiz açılar sabah sabah haftanın son gününde pazartesi hissiyatı yaşatabilir ama boşverin geçici bir durum. Yine de günün ilk yarısında normalden daha dalgın olabilir, hiç huyunuz olmadığı halde bir şeyleri yanlış hatırlayabilirsiniz. Sunum ve görüşmesi olanlar çok iyi hazırlanmalı. Ayrıca bu açılar sebebiyle bir şeyleri aşırı büyütme, pespembe ve veya kapkara gözlüklerle görme durumunuz da olabilir. Ondan en azından öğlene kadar bir şeylere kesin karar verip adını koymamakta fayda var. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Neyse ki öğleden sonra itibariyle bu sisli ve belirsiz hava sonlanmaya başlıyor. Venüs-Mars üçgeni 19:49’da kesinleşecek. Bu da özellikle akşam saatleri itibariyle çok daha keyifli, duygusal konular açısından destekleyici bir atmosfer oluşturmakta. Duyguları dile getirmek, bir sorun varsa çözmek, önemli meseleleri konuşmak, flört etmek gibi gönül meseleleriyle ilgili harika bir etkileşim. Bu iyicil etkiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Ayrıca 23:03’te Ay-Plüton kavuşumu da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı artık gece yarısına doğru gelirken bir şeyleri aşırı eşelemenin, zorlamanın pek iyi sonuç getirmeyeceğine işaret etmekte. Her türlü baskı ve gereksiz ikna çabası ters tepebilir.

Cumartesi – 19.01.2019: Güneş-Kiron arasındaki olumlu açı 03:56’da kesinleşiyor. Günün geneline şifa ve empatinin yoğun enerjisi hakim. Bugün ruhsal şifa çalışmaları, aynı zamanda tarafların birbirini anlaması ve olayları onun bakış açısından dinleyerek varsa haksızlığını kabul etme, gerekiyorsa özürlerin dilenerek meselenin tatlıya bağlanması için ideal koşullar olacak. Bu konuda özellikle Akrep, Balık, Boğa ve Başaklar fayda görebilir. Diğer yandan Güneş-Uranüs karesi de çok kısa bir süre sonra 04:30’da kesinleştiğinden bugün her türlü sürprize açık… Her şeyi kontrol altında tutmaya çalışmak, aşırı emin ve kibirli tavırlar ciddi şekilde ters tepebilir. Bugün biraz günlük hayatta da kaotik ve beklenmeyen olaylara açıklık olduğundan hiçbir işinizi son ana bırakmayın derim. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki Ay’ın 04:32’de imdada yetişip Ay-Uranüs altmışlık olumlu açı oluşturması bu kare açının yan etkilerini bir miktar yumuşatmakta. Bu hızlı ve yoğun etkilerden sonra 04:33-06:44 arasında boşlukta kalan Ay akabinde Yengeç burcunda geçiyor. Günün ilk yarısı bu yoğun açı trafiğinden bir miktar daha stresli olabilir, ancak özellikle öğleden sonra aileniz başta olmak üzere sevdiklerinizle huzurlu zaman geçirmek, evinizde dinlenmek, biraz da kendinizi dinlemek, içinizden geliyorsa harika yemekler yapmak adına çok güzel etkiler mevcut.

Pazar – 20.01.2019: Güneş Kova burcuna geçiş yapıyor. Tüm Kova burçlarının doğum günü kutlu olsun! Yeni yaşınızda mutluluklar, güzellikler ve sağlık dilerim. Her burç geçiş zamanında hatırlattığım gibi eğer böyle bir zamanda doğduysanız mutlaka güvenilir bir siteden doğum bilgilerinizi giriş yapıp burcunuzu teyit etmelisiniz. Güzel bir tebrikle başladım, ancak bugün haftanın en zorlu, en karmaşık ve en çoklu sayıda açı kalıbının etkin olduğu günü. Tam bir “Haydi sığınaklara” etkisi açıkçası… Ay Yengeç burcunda; 03:27’de Mars ile kare, 04:48’de Satürn ile karşıt açı yapıyor. 06:19’da Ay-Neptün üçgen açısı bu sert tesirlere bir miktar deva olmak istese de bugünün enerjisi oldukça huzursuz ve gerilimli. Ufak bir olay aniden alevlenerek büyüyebilir ya da gereksiz yere karşı tarafın sizi kısıtladığını anlayışsız davrandığını düşünebilirsiniz. Bundan ötürü bugün iletişime geçtiğinizde sorun çıkarma potansiyeli olan kişilerle mümkün mertebe uzak ve mesafeli olmaya çalışmanızda fayda var. Ki bunun üzerine 17:01’de Ay-Plüton karşıtı kesinleşirken ayrıca 21:56’da Ay-Merkür karşıtı da durur mu o da kesinleşiyor. Özetle bugün Ay fırıldak gibi dönerken gökyüzünde öncü burçlarda kimi bulursa ona sert açı yapıyor. Bugün hiçbir konuyu zorlamamak, gergin tiplerden uzak durmak, mümkün mertebe kendi işlerinizle uğraşıp huzurunuzu korumakta ciddi fayda var. Biri size sataşmaya çalışırsa muhattap almamaya çalışın. Ayrıca bir gün sonra 21 Ocak 2019’da Ay tutulması olacak ve öncesinde bu açıların etkisi altında atılacak hatalı adımlar hiç istenmeyen sonuçlar getirebilir. Tüm bu konularda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ