Merve Çubuktepe

yazının başlığını özellikle bu şekilde seçtim, zira bu tarih hem ak parti’nin kuruluş tarihi hem de darbecilerin "quot;akp’yi yıkacaklarını"quot; iddia ettikleri tarih. ağustos ortası itibariyle türkiye’nin son derece yoğun ve gerilimli etkiler altında olacağını önceki yazılarımda belirtmiştim. şimdi de gelin bu dönemi astrolojik perspektifle değerlendirelim.

öncelikle ilk kritik tarihlerimiz 13-14 ağustos. bu tarihler hem ülkemizin hem de recep tayyip erdoğan’ın haritasında önemli etkilere işaret ediyor. 15 ağustos saat 11:04’te geçtiğimiz günlerde çok yoğun etkisini hissettiğimiz ay plüton kavuşumu tekrar aktive olacak. bu bağlamda özellikle dış mihraklardan tayyip erdoğan odaklı güçlü bir provokatif hamle görebiliriz. burada fizikiden ziyade medya yoluyla bir girişimden söz etmek mümkün.

bu dönemlerde kesinlikle teyidi olmayan bilgilere atlamamak ve dezenformasyondan kaçınmak çok önemli. bilgi toplarken tek yönlü kaynaklardan ziyade bir olayı kendi görüşümüz olsun olmasın her açıdan değerlendirmeye dikkat etmeliyiz. şu anda ülkemiz "quot;açık düşmanlar"quot; evi olan 7. evden sürekli baskı görüyor, plüton bu etkiyi maksimuma çıkarıyor. şu anda kişiselden ziyade ülkemizin selameti ve bütünlüğü koruma odaklı hareket etmeli, galeyana gelmemeliyiz.

asıl en kritik tarihler ise 23-24 ağustos. özellikle 24 ağustos saat 13:04 itibariyle satürn mars ve antares kavuşumunu izleyeceğiz. bu konu da türkiye’nin 6. evinde gerçekleşiyor. halen gizliliğini korumayı başarmış darbecilerden bir hamle gelebilir, tetikte olmak şart.

bu açılar aynı zamanda yurtdışından para ve skandal odaklı haberlerin dışarı taşmasına sebebiyet verebilir. ancak dediğim gibi artık düşman kartlarını açık oynar halde. gene de tedbiri elden bırakmamak ve 12. evde asıl gizli düşmanların doğru zamanı beklediğini unutmamalıyız.

esasen olumlu duygular uyandıran bir yazı yazmak isterdim ancak bu açılar belki de ülkemizin son yıllarda aldığı en tehditkar etkileri gösteriyor. ancak lütfen karalar bağlamayalım zira eylül ortası itibariyle barışın ve güzelliğin gezegeni venüs ülkemizin haritasının 5. evine giriş yaparak bu karanlık havayı dağıtmaya başlayacak. aralık 2016’da ise bereket ve bolluğu temsil eden jüpiter devreye girerek yaralarımızı sarıp daha güçlü bir ülke olmamız adına yardımcı etki yaratacak.

bu süreçler esnasında en kritik konu bilgi kirliliğine kapılmamak, herkesi anlamaya çalışmak ve sükuneti korumak diyebiliriz.

plüton karşıtlıkları bir ülkenin kaderindeki en önemli dönemeçlerden biridir ve ben şahsen zorluklar olsa da tıpkı 1923’te ülkemiz nasıl küllerinden doğduysa aynı şekilde gücünü toplayacağını ve "quot;hasta adamı"quot; geri getirmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağına inanıyorum.