Merve Çubuktepe

Yılın son dolunayı 22 derece ikizler burcunda saat 03.05’te gerçekleşecek. Bu dolunay da süperay karakteristiği taşıyor ve son derece güçlü açı kalıpları hakim.

Öncelikle dolunay İkizler-Yay burcu aksında gerçekleşiyor. Yani öğrenmek, bilgimizi arttırmak, sorgulamak son derece önemli. Ancak dolunay esnasında Güneş Satürn de kavuşumda olacak. Yani planlarımızı yaparken tezcanlı ya da çocuksu bir merakla değil büyük bir sorumluluk duygusu ile işlere girişmeli en olumsuz olasılıkları değerlendirerek bilgilerimizi arttırmalı ve güvendiğimiz kişilerle mutlaka fikir alışverişlerinde bulunmalıyız.

Önemli bir nokta da kişisel seçimlerle ilgili olacak. Gerekiyorsa kendi “doğrularımızın” yanlış olduğunu anlamak pahasına soru sormaya ve öğrenmeye devam etmeli, akabinde de günahı ve sevabıyla kendimizle yüzleşmeliyiz. Bu yüzleşme sonunda alacağımız kararlar özellikle Merkür gerilemesinin bitişi olan Ocak 2017 ortasında daha uygulanabilir olacaktır.

İkizler dolunayı sırasında Güneş Ras Alhague, Ay ise Capella, Phact ve Bellatrix yıldızları ile kavuşum halinde olacak. Yaralarımızı sarmak isteyebilir ve bunun için hızlı aksiyona geçmek isteyebiliriz. Bunu en iyi betimleyen şeyin yara bandını hızla çekmek olduğunu düşünüyorum. Hızlı ve analitik çözümler iyileşme sürecimizde bize yardımcı olacaktır. Tabii yaranın kuruduğuna emin olduysak!

Bu dönemde tek doğrunun bizim bildiğimiz olmadığını kabullenmek kritik bir nokta olacaktır. Ayrıca iletişim trafiği ve konuşma isteğimiz büyüyebilir. Tutamayacağımız büyük sözleri nasılsa yaparım diyerek vermememiz çok önemli.

Bir yandan dolunay esnasında “babalar grubu” diyeceğimiz Jüpiter-Uranüs-Plüton T-Karesi de aktif olacak. Hem Merkür Oğlak hem de Ay Yengeç burcuna geçtiğinde bu sistem tetiklenecek. Yani gündem karışabilir, çok fazla olay aynı anda olabilir, spekülatif ve tansiyonlu olaylar karşımıza çıkabilir. Bilgi kirliliğine, ani sürprizlere ve beklenmedik olaylara dikkat. Paniğe kapılmadan soğukkanlıkla ilerlemeniz yıl sonuna kadar çok önemli olacak. Bu dönemde kilit altında saklanan skandallar patlayabilir, bilinmeyen konular su yüzüne çıkabilir. Haftalık yorumda yazdığım gibi ekonomideki dalgalanma ve spekülatif hareketler artabilir ve otoriteler bununla ilgili katı önlemler alabilirler.

Burçlar konusundaki genel etkileri vereceğim ancak dolunay özellikle 22 derece (+-5 derece) değişken burçlardaki gezegenleriniz varsa sizi bu temalarla ilgili ayrıca etkileyecektir.

Burçlar bazında dolunayın etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Dolunayın kişisel haritanızdaki etkisiyle ilgili buraya tıklayarak bize soru sorabilirsiniz.

Koç: İletişim trafiğiniz aşırı hızlanabilir ve beklenmedik seyahatlere çıkabilirsiniz. Kardeşlerinizle ve yakın akrabalarınızla ilgili önemli haberler alabilirsiniz. İş ve ilişkiler arasında denge kurmak ve gerekiyorsa önemli bir seçim yapmak gündeme gelebilir. Yalnız T-Kare etkisinden ötürü ani sinirlenme ve duygu patlamalarına dikkat etmelisiniz. Sakin kalmak çok önemli.

Boğa: Yıl sonuna kadar maddi konularda çok dikkatli olmalısınız. Kredi almayı ya da borç vermeyi düşünüyorsanız 2017 Ocak ortasını beklemenizi öneririm. Para hızla kazansanız dahi masraflar oluşabilir ve hızla elden çıkabilir. Bu dönemde uzun vadeli büyük kararlar almak yerine beklemede olmak daha avantajlı olacaktır. Partnerinizin parası, ya da miras bekliyorsanız bu konularla ilgili önemli gelişmeler olabilir.

İkizler: Bu dolunaydan en kişisel olarak etkilenecekler tabii ki İkizler burcu olacak. Özellikle ilişkiler konusunda kritik kararlar verebilirsiniz. İlişkiniz bitebilir ya da daha ciddi bir zemine oturabilir. Arkadaşlarınızdan ya da üyesi olduğunuz gruplardan beklenmedik hayırlı haberler gelebilir. Çalışıyorsanız aşırı hırslı olmadan, otorite figürleri ile iyi geçinerek ilerlemeye dikkat etmelisiniz.

Yengeç: İş çevrenizde karışık bir dönem oluşabilir; havada dedikodular, haberler uçuşabilir. Bu gıybet seline kapılmayın, sessiz ve dikkatli durun, gözlem yapın. Kriz çözen, günün kurtarıcısı siz olabilirsiniz bu davranışınızla. Rüyalarınız güçlenebilir, psikolojik anlamda yüzleşmeler yaşayabilir; bilmediğiniz bazı gerçekleri öğrenebilirsiniz. İlişkiler konusunda fevri davranmamak bu dönemde çok kritik.

Aslan: Yeni arkadaş gruplarına girebilir, sosyal bağlantılarınızı genişletebilirsiniz. Bu dönemde hukuksal girişimlerde bulunacaksanız ocak ortasını beklemelisiniz. Aşk konusunda sorumlulukların paylaşımı, bu ilişki nereye gidiyor gibi konuşmalar olabilir. İlişkiniz yoksa beklenmedik birisiyle aniden yakınlaşabilirsiniz. Çocuğunuz varsa onlarla ilgili uğraşmanız gereken önemli konular gündeme gelebilir. İş yerinde tutamayacağınız sözler vermekten kaçının.

Başak: Kariyer konusunda sürüncemede kalan konularla ilgili ilk haberler gelebilir. Ancak netleşmesi Merkür şu an yavaşladığı ve akabinde gerileme sürecine gireceği için Ocak ortasını bulabilir. İş başvurusu yaptıysanız da aynı durum söz konusu. Bu dönemde ev ve tadilat konularında uğraşacağınız işler çıkabilir, aile büyükleriyle bazı pürüzler oluşabilir. Beklenmedik miras ya da ek gelir haberi gelebilir. Yine de spekülatif para kazanma yöntemlerinden uzak durursanız iyi olur.

Terazi: Yurtdışı bağlantıları, hukuki konular ve yüksek öğrenimle ilgili meselelere dair önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Önemli seyahatler ve görüşmeler yapabilirsiniz. Yakın çevre ve kardeşlerle ilgili çözmeniz gereken bazı sıkıntılar görülebilir. İlişkiler konusunda beklenmedik gelişmeler olabilir, ancak yine de siz kendinizi ön planda tutmayı unutmayın. İş yerinde gerginliklere dikkat, olayların merkezinde olmamaya dikkat edin.

Akrep: Maddi konularla ilgili sorumluluk almanız gereken konular olabilir, çabayla ek gelir yaratabilirsiniz. Check-up yaptırmak ve ruhsal çalışmalar için ideal bir dönem. Kariyerinizle ilgili beklenmedik ve sizi seçim yapmaya zorlayacak gelişmeler gündeme gelebilir, iş ortamınız değişebilir. Bu dönemde kesinlikle borsa, spekülatif para hareketlerinden uzak durmalı, güvenli yatırım kaynaklarını tercih etmelisiniz.

Yay: Tıpkı İkizler burçları gibi bu dolunay sizi doğrudan etkileyecek. Taşınma ve tadilat konuları düşünüyorsanız ertelemeyi tercih etmeniz daha iyi olacaktır. İlişkilerinizle ilgili önemli gelişmeler ve dönüm noktaları olabilir. İlişkiniz varsa yeni bir kişi gündeme gelip kafanızı karıştırabilir!Kendinizi tekrar tanımlamak, hayattaki amacınızı sorgulamak bu dönemde vurgu kazanacaktır.

Oğlak: Sırlar açığa çıkabilir, kartlar açılabilir. Beklenmedik gelişmelere, gizli tutulan konuların ortaya dökülmesine hazır olun. Özellikle 12. evinizde güçlü yerleşimler varsa bazı düşmanlarınız artık görünür hale gelebilir. Bu dönemde kendinizi aşırı zorlamayın ve fiziki olarak güçlü olmak için hem egzersiz hem de takviye gıdalardan faydalanmayı unutmayın. İş ve ev hayatı ile ilgili dengeyi korumak ve ani kararlar vermemekte fayda var.

Kova: Arkadaşlar konusunda kış temizliği kapıda. Sizin için değerli olan ve olmayanı ayrıştırmaya gidebilirsiniz. Bana aşık mı değil mi diye düşündüğünüz kişinin gerçek hisleri ortaya çıkabilir. Maddi açıdan aşırı harcamalardan uzak durmalı ve tutumlu olmalısınız. Uzun vadeli ve büyük bir proje düşünüyorsanız beklenmedik destekler alabilir ve bu girişimin temellerini atabilirsiniz.

Balık: İş yerinde sorumluluklarınız artabilir, kendinizi bazen patlayacak gibi hissedebilirsiniz. Bu dönemde buna rağmen şikayet etmeyip tüm gücünüzle katkılarınızı özellikle üstlerinize göstermeniz kritik. Maddi açıdan bu sayede bir katkı sağlamanız mümkün. Ancak bilmediğiniz konularda çok orta planda bulunmayın ve aşırı iddiadan kaçının. Arkadaşlarınızdan bazıları sürekli sizden taleplerde bulunabilir ve bu sizi strese sokabilir.