Merve Çubuktepe

Bu yılın son tutulması 14 Aralık 2020’de 23 derece Yay burcunda saat 19:16’da gerçekleşecek. 30 Kasım 2020 İkizler burcundaki Ay tutulması adeta 2020 boyunca deneyimlediğimiz tuhaf dönemin ilk fazının kapanışının sembolüydü. Hepimiz için çok değişik, ezber bozan ve hayatımızı her anlamda sorguladığımız, birçok alışkanlığımızın değişti bir yıldı. Güneş tutulması ise adeta bir tiyatro oyununda biten ilk bölümden ardından, yeni bilinmezleri sahneye taşıyan ikinci perdeyi açıyor. Böylece tutulma “yeni hayatlarımızın” başlangıcı niteliği kazanıyor bir nevi. Alışkanlıklar, fikirler ve ezberler değişti. Üstelik tutulma anında Merkür devrede, Ay ve Güneş ile kavuşumda. Bu sebeple de düşünsel olarak çok güçlü ve bizleri kalıplarımızı kırmaya zorlayan bir tutulma izleyeceğiz. (Burç bazında incelemeler yazının devamında)

Yay burcu vurgusu sebebiyle kimilerinin çok fanatik, yargı dağıtan, ayrıştırıcı, ötekileştirici radikal söylem ve davranışlara başvuran bir tabiata büründüğüne şahit olabiliriz. Ancak aşikâr ki tutulma ve Güney Ay Düğümünün de Yay burcunda olması çok emin olduğumuz, hüküm verdiğimiz konularda hiç beklenmedik ters köşelerin gelebileceğini gösteriyor. En önemli motifler açık fikirli, saygılı ve hoş görülü olmak. Tutulma anında Merkür Yay-Güney Düğüm kavuşumu insanları kutuplaştıran, nefret kusan, ırk, ideoloji veya dini kavramları kötüye kişiler adına zorlu zamanların geleceğini vurguluyor. Önemli ifşalar, skandallar ve radikalleşmiş görüşlerin çatışmalarını izleyebiliriz. Özetle fanatikleşenlerin sıkıntı yaşayabileceği bir tutulma bizi bekliyor.

Hayatlarımızın kısıtlanması psikolojik açıdan da bizi yoruyor ve tahammül eşiklerimizi düşürüyor. Bu sebeple kutuplara savruluyoruz ve belki de anlayışımız keskinleşiyor. Ancak bu keskinliğin aslında zararı kendi küpüne. Bu sebeple de asıl bilgi ve cevapları bizden “farklı” olan kişi ve yerlerde bulabileceğimizi de gösteriyor bu tutulma.

Öte yandan tutulma özellikle yurtdışıyla iş yapan, yurtdışına yerleşmek isteyen veya ticari girişim kurmak isteyenler adına destekleyici. Ayrıca tez, roman yazmak, akademik başarı adına da güçlü bir tesire sahip.

Tutulma anında yükselen Yengeç, yöneticisi Ay ise Yay burcunda. Duygusal ve korumacıyız ancak bir yandan da özgürlüğümüz için tünelin ucundaki ışığı arıyoruz. Ancak herkesin kandili kendi elinde ve kendi yolunu aydınlatıyor. Çevreye ışık saçmak adına önce kendi yolumuzu aydınlatıp kendi çıkışımızı bulmamız gerekli. Bu sebeple de “aydınlanma” sürecine önce kendimizden başlamalıyız, başkalarını aydınlatmaya çalışarak değil. Güneş-Ay-Merkür üçlüsüne üçgen açı yapan Koç burcundaki güçlü konumdaki Mars ise ilk adımı atıp inisiyatif alırsak gerisinin kolay ve kuvvetli bir şekilde gelebileceğine vurgu yapıyor.

Tutulmayı oluşturan Güneş-Ay kavuşumu Ras Alhague yıldızı ile de kavuşumda olacak. Aslında bu yıldız çok da iyicil değil. Özellikle alkolizm ve aşırılıklarla da alakalı. Radikalleşme etkisi ve bunun getireceği zararlardan bahsetmiştim. Ancak bir anlamı da zarar görmüş şeyin düzeltilmesidir, bu anlamda toplumsal yozlaşma yerine uyanış ve “Ne yapabiliriz” sorusu daha çok gündemde olabilir. Zira bu yıldız birey ve topluma insancıl düşünce tarzı ve açık görüşlülük de getirir. Ki bu dönemde gerçekten buna çok ihtiyacımız var.

Güneş Tutulmasının burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Tutulmanın iyicil etkisi sayesinde daha umutlu ve motive hissedebilirsiniz. Yurtdışına taşınmak isteyen veya yurtdışıyla iş yapanlar için destekleyici tesirler söz konusu. Eğitim hayatı devam edenler için odaklanmak ve başarı adına motivasyon artıyor. Yeni bir eğitime başlamak ve bir konuda uzmanlaşmak için de harika bir tutulma. Hayatınızda felsefe, teoloji, astroloji gibi konuları daha fazla merkeze alabilir ve ruhsal bir derinleşme sürecine girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutulma özellikle yatırımlar alanında etkin. Doğru hamlelerle özellikle de yabancı para birimlerini iyi takip edip değerlendirerek kazanç sağlamak mümkün olabilir. Yeni bir ortak yatırıma girişebilir, borç kapatabilirsiniz. Partner/eş/ortağınızın maddi durumunda iyileşme ve ek gelir durumu söz konusu olabilir. Metafizik, ölüm ötesi gibi konular daha fazla ilginizi çekebilir ve bu konularda kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Kriz anlarında donmak yerine inisiyatif almalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma zıt burcunuzda meydana gelecek ve güçlü tesirler içermekte. Kalbi boş olanlar için tutulma yeni bir insan, flört ve ilişki sürecini başlatacak olaylar zincirini tetikleyebilir. İyi giden ve gelecek vaat eden ilişkilerde söz, nişan, evlilik gibi kararlar gündeme gelebilir. Çift olarak yurtdışına gitme planları için destekleyici tesirdir. Ortaklık kurmak, ortak projelere giriş yapmak adına çok etkili ve faydalı bir tutulma olacak, özellikle de ticari girişimler için. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulmanın etkisi özellikle rutin konular ve bürokratik alanda etkin. Bu süreçte arap saçına dönen işlerle boğuşsanız bile kontrolünüzü kaybetmemeniz çok önemli. Zira ne kadar uzun ve sıkıcı olursa olsun tutulma sonrası bu konularda hızlı bir çözüm gelebilir ve çok rahatlayabilirsiniz. Yine de resmi konuları hiçbir şekilde son ana bırakmamalısınız. Sağlık konusunda özellikle bel, siyatik bölgesi normalden hassas olabilir; ağır kaldırmamalı ve riskli hareketlerden kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma iyicil etkisi ile özellikle aşk hayatınızı etkilemekte. Kalbi boş olanlar için hızlı, eğlenceli ve keyifli flörtler gündeme gelebilir. İçinizdeki çocuk tekrar canlanırken daha neşeli ve umutlu hissedebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak için uygun bir tesirdir, çocuğu olanlar da daha sıkı ve güzel ilişkiler kurabilirler. Bir hobinize yoğunlaşmak, yaratıcılığınızı dışarı çıkarmak adına çok uygun zamanlar. Borsa gibi alanlarda oyunu iyi okursanız kazanç sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma özellikle aile ve yaşam alanınızı etkilemekte. Yeni bir eve taşınmak, mülk almak ve satmak, tadilat ve dekorasyon gibi konular adına güçlü etkiler devrede olacak. Tutulma sert açısı sebebiyle ilk başta bu konularda bazı aksilikler oluşturabilir ancak verilen emek ve zamana değecektir. Aile içerisinde yüzleşmeler, fikir ve inanç konusunda çatışmalar görülebilir; yargılayıcı olmamakta fayda var. Şehir/ülke değişimi adına da destekleyici etkiler altındasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulma vesilesiyle iletişim trafiğiniz aşırı artacaktır. Telefon susmayabilir, sürekli online görüşme, konferanslar içinde olabilirsiniz. Bu evrede zaman planınızı iyi yapmanız, kendinize de zaman ayırmayı unutmamanız önemli görünüyor. Diğer yandan kardeş, akraba ve yakın çevreden iyicil destekler görebilir; güç birliği yapabilirsiniz. Hiç bilmediğiniz bir konuyu öğrenmek ve ustalık yolunda ilk adımı atmak, eğitim almak için çok uygun bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulma sizi özellikle finansal alanda etkilemektedir. İş kuranlar için tutulma sonrası dönem ilk önemli kazancı getirebilir. Hali hazırda bir şirkette çalışan veya işi olanlar için gelir artışı söz konusudur. Tutulma girişimciliği ve yurtdışıyla olan işleri özellikle desteklemektedir. Döviz ve kripto paralar yatırım adına uygun olabilir. Bir süredir kendinizi daha yorgun hissediyorsanız tutulma tekrar canlandırıcı ve özgüveninizi arttıran bir etkiyi de beraberinde getirebilecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma burcunuzda gerçekleşecek ve bu sebeple de sizi doğrudan etkilemekte. Bu yaz itibariyle tutulma aksı Yay/İkizler hattına geçti ve ilk olarak burcunuzda başladı. Bundan dolayı yaz ayları itibariyle hayatınızda birçok değişim ve zorlanmalar da gündeme gelmiş olabilir. Bu tutulma ile sular durulmaya başlıyor. Aldığınız kararları uygulamak, hayal ve isteklerinize doğru koşmak adına tutulma sizi güçlü bir şekilde desteklemekte. Bu etki iş değişimi, imaj değişimi ve gönül işleri alanında da etkili olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma vesilesi ile ilk başta kendinizi çevrenize karşı yabancılaşmış hissedebilirsiniz. Dünyadan soyutlanma ve insanlara mesafe koyma arzusu gelebilir. Bu süreçte ibadet, dini konular ve ruhsal çalışmalar sizi manevi açıdan çok yoğun şekilde besleyecektir. Aynı zamanda hayır işleri yapmak da bu anlamda mühim. Bu evreden sonra yavaş yavaş kozanızdan çıkıyorsunuz. Bu çıkış sürecinde hayatınızda fazlalık olan veya verdiğiniz değeri hak etmeyen kişileri de hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma özellikle umutlarınızı yeşerten olumlu bir tesire sahip. Bu yıl yapacaklarınızı listeleyip bir plan oluşturabilirsiniz. Jüpiter ve Satürn’ün gücüyle hepsini gerçekleştirmeniz mümkün sadece her şeyi aynı anda değil sırayla yapmalısınız. Tutulma size yeni dostlar ve destekçiler getirebilir. Yeni bir projeye başlayabilir ve dikkat çekebilirsiniz. Grup çalışmalarından çok fayda göreceğiniz bir yandan da liderliğinizin de takdir edileceği verimli etkiler söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma vesilesi ile kariyer alanınız doğrudan etkilenmektedir. Bu bağlamda iş arayanlar için iş bulma; işi olanlar için bölüm/iş değişimi, tayin gibi konular gündeme gelebilir. Bu etkileşim aynı zamanda yurtdışı kariyer pozisyonları ve yabancı firmalara giriş adına da destekleyicidir. Diğer yandan hayat yolunuzu da tekrar belirliyorsunuz. Yeni bir yaşam kurmayı düşünebilir taşınabilirsiniz veya yeni bir hayat düzeni oluşturabilirsiniz. Ruhen ve fiziken tam anlamıyla özgürleşeceğiniz bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe