Merve Çubuktepe

14 Ekim 2019 saat 00:07’de Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunay yapısı gereği çok da sevimli bir doğada değil açıkçası. Elinizde patlayıcı ve yanıcı madde olan bir kutu olduğunu düşünün. Bu kutuyu kazasız belasız bir yere götürmek için oldukça sakin ve dikkatli hareket etmeniz gerekir. Ancak paniğe veya korkuya kapılıp da aşırı hızlı hareket ederseniz veya sakarlık edip kutuyu düşürürseniz kutu infilak eder ve bu durum size de çevrenize de zarar verir. Yani adeta bir Ninja filmindeymişçesine sakin, sessiz ve dikkatli hareket etmemiz gereken bir dolunay bekliyor hepimizi.

Öfke krizine, dramlara, düşünmeden edilen sözlere, fevri tavırlara ve kontrolsüzlüğe yer yok bu dolunayda. Dolunay anında Ay-Güneş karşıtlığını patlayıcı hale getiren Plüton karesi öncü ve kontrolsüz bir T-Kare kalıbı oluşturuyor. (Satürn de geniş toleranstan dolunaya kare açı yaparak durumu sertleştirmekte) Yani kontrolünü sağlayamayan herkesin başı belada olabilir. Davranışlarınızın sonuçlarını hesaplamadan hareket etmek bir sonraki aşamada beklenmedik sıkıntılar doğurabilecektir. Koç burcu savaşmak, cesaret ve inisiyatif demektir; ancak bu sefer cephede savaşıp masa başında kaybetme riski var. Yani asıl sonuçlar masada belli olacaktır. Diplomasiyi kullanan, kendini kontrol eden ve karşı tarafın gerekiyorsa hata yapmasını bekleyen kazanır. Çocuksu tepkiler, sınırları bilmemek gibi davranışlar bu süreçte kaybetmeye mahkum durumda.

Kabul ediyorum, çok kolay bir süreç değil. Zira bu dolunayda sabrımızı bol bol zorlayabilecek pasif, elini taşın altına koymayan, sorumluluk sahibi olmayan insanlarla muhatap olabileceğiz. Dolunayın doğası gereği sınırlarınız zorlanabilecek, zaman zaman taktığınız konuya dair öfke hissedebilirsiniz. Bu konuyu illa çözeceğim diyorsanız o zaman kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Adeta bir satranç oyununun içinde gibi, hamlelerinizi düşünmeniz, bir sonraki adımı hesaplamanız ve soğukkanlılığınızı kaybetmemeniz önemli. Satranç kısa bir oyun değildir, bu sebeple de dolunay etkisi altında eğer oyunu doğru oynarsanız uzun vadeli olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Diğer yandan karşınızdaki kişi öfke veya dürtüyle hareket ediyorsa beklemediği şekilde zararla çıkabilir bu süreçten.

Bu dönemde eğer köprüleri kesin olarak yakmayı düşünmüyorsanız rest çekmenizi önermem. Zira, nasılsa geri dönüşü olur, nasılsa barışırız, nasılsa toparlarım gibi düşünceler pek de başarı getirmeyebilir. Önce kendiniz sonra çevrenizdeki insanların selameti adına barış ve dengeyi koruyan; insanları buna yönlendiren kazanacaktır. Bazen o anda “kazanmayabiliriz”, bu bizi üzebilir; ancak maraton gibi düşünürsek ilk başta hızlı hızlı koşanlar bir süre sonra yorulup yarış dışı kalırken, dengesini koruyup dayanıklı olanlar da maraton sonunda kupayı kaldırabilecektir.

Dolunayın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay sizi daha fazla vurgulayarak, görünür olmanızı sağlayacaktır. Olumlu anlamda daha çok parlayıp dikkat çekebilirsiniz, ancak falsolar da aynı şekilde görünür olacaktır. Spor ve diyete başlamak adına bu dolunay değerlendirilebilir. Ancak vücudunuzu haddinden fazla zorlamamalısınız. Patronlar ve yaşça büyük kişiler ile tartışmaktan kaçının, haklı olsanız da haksız duruma düşebilirsiniz. İş ortamında duygularınızı yansıtmaktan kaçınarak profesyonel davranmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Dolunay acı da olsa gerçekleri ortaya çıkarabilir. Unutmayın beklemediğiniz üzücü bir haber alsanız da emin olun ileride sizi daha zorlayabilecek bir şeyden kurtuluyorsunuz. Şüphe duyduğunuz ancak konduramadığınız konularda gerçekler ayan beyan ortaya çıkabilir. Arkadanızdan konuşan veya dürüst olmayan kişilerin gerçek yüzünü görebilirsiniz. Hemen tepki vermek yerine çaktırmadan bu kişilerin gözlemleyip, eteklerindeki taşları iyice dökmelerini izlemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dolunayın etkisi burcunuza olumlu, özellikle bir süredir hayatınız rutinleştiyse dolunay size enerji ve sosyallik getirebilir. Yeni insanlar tanıyabilir, hayatınıza renk katabilirsiniz. Bu insanlar sizi hiç aklınıza gelmeyen yeni yollara doğru götürebilirler. Duygusal konularda sizi yoran, dengenizi bozan ancak kopamadığınız insanlarla ilgili net ve hayrınıza olacak kararlar alabilirsiniz. Özellikle sizi sömürmeye çalışan ya da hak ettiğiniz değeri vermeyen kişilere dair bağışlayıcı olma zamanı değil. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş hayatınızda bir süredir beklenti içerisindeyseniz ancak bir hareketlilik olmuyorsa dolunay bu süreci hızlandırabilir. İş başvurusu, terfi ve iş değişimi adına bu etki destekleyici durumda. Ancak mevcut işinizde kesinlikle patronlarla kavga etmek veya başkaları hakkında dedikodu yapmaktan kaçının. Çünkü ne kadar haklı istekleriniz olsa da bir anda ortamdaki mızmız kişi olabilirsiniz. Duygusal konularda aşırı hassasiyet ve alınganlık görülebilir, böyle anlarda biraz kendinizi geri çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Hukuki ve ticari konularla alakalı dolunayın olumlu etkisi vesilesi ile olumlu haberler alabilirsiniz. Bir seyahat planlamak için de uygun bir etkileşim. Ayrıca yabancılar veya yabancı menşeli firmalarda çalışmak adına da harekete geçebilirsiniz. Hafta boyunca angaryalarla uğraşabilir veya tekrar tekrar aynı işleri yapmak durumunda kalabilirsiniz. Motivasyonunuzu kaybetmeden yolunuza devam ederseniz ilerleyen süreçte beklemediğiniz başarılara kavuşmanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Harcamalarınıza dikkat etmeli, bütçenizi iyi ayarlamalısınız. Dolunay savurganlık veya kontrolsüzlük getirebilir maddi konularda. Maddi akış iyi olsa dahi bir B planınızın olmasında fayda var, beklenmedik masraflar görülebilir. Bir miras, nafaka veya burs beklentiniz varsa iyi haber gelebilir. Bu hafta kadersel ve önemli görüşmeleriniz olabilir; ufak detaylara aşırı saplanmadan daha geniş bakış açısıyla süreçleri yürütmeli, karşınızdaki insanlara enerjik ve cesur olduğunuzu hissettirmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Zıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay sebebiyle duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkisi kazanının altı kaynıyor. Miadı dolan ilişkilerde artık son sözler söylenebilir. Sırtınıza yük olan, bir türlü söyleyemediğiniz ancak içinizde tuttuğunuz duyguları dışa vurabilirsiniz. Sadece bunu sakin, diplomatik ve mantıklı Terazi tavrıyla yapmalı Koç burcunun gölge tavrı olan agresyona kaçmamalısınız. Tadilat, taşınma, mülk alım ve satım gibi konuları ertelemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Dolunay etkisiyle bir konuda odaklanmakta zorlanabilir, özellikle de günlük hayat sorumluluklarınızı unutabilirsiniz. Eşyaları bir yerde unutmak, bir toplantıyı ajandaya kaydetmemek gibi ufak hatalar gündeme gelebilir; ancak bu hatalar bu hafta normalden fazla görünür durumda. Baş bölgeniz hassas olabilir, ağrı görülebilir. Eğer kan değerlerinizle alakalı şüphe veya sıkıntınız varsa gereken tahlilleri mutlaka yaptırın, ertelemeyin. Gerektiğinde “Hayır” demeyi unutmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Arkadaş çevrenizle bir miktar gerilebilirsiniz. Özellikle duymak istemediğiniz şeyleri size söyleyen kişileri kötü olarak yaftalamak yerine kulak kabartmanızda fayda var. Dolunay enerjisi flört ve heyecanı da beraberinde getiriyor. Ancak burada tutku ve tensel uyum daha baskın; yani hemen gelecek odaklı kararlar veya yorumlar yapmamak lazım. Çocuk sahibi olmak adına olumlu etki söz konusu. Yeni tanıştığınız iyi görünen herkes iyidir diye bir kural yok, bu kişileri biraz gözlemlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu hafta çok fazla çalışıp istediğiniz olumlu geri dönüşü alamayabilirsiniz. Buna çok takmayıp yolunuza devam edin derim, çünkü uzun vadede beklentinizden daha fazla takdir ve bununla orantılı başarı kazanabilirsiniz. İş ve özel hayat dengesini iyi ayarlamaya özen gösterin, iki dünyayı birbirine karıştırmayın. Her türlü insan ilişkisinde agresyon ve fevrilikten kaçınmalı; soğukkanlılıkla hareket etmelisiniz, çünkü hesaplanamayan anlık davranışlar beklenmedik ilişki krizleri oluşturabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Dolunay enerjinizi bir miktar düşürebilir, ancak bu geçici bir durum. Mümkün mertebe spor, eğlence ve her türlü hareketli faaliyet ile enerjinizi yükseltebilirsiniz. Yeter ki eve kapanmayın! Zira bu dolunay bir miktar depresyon ve içe çekilme duygusu uyandırabilir sizlerde. Ruhsal ve psikolojik çalışmalar yapmak, gerekiyorsa destek almak için çok uygun bir zamandır. Hiçbir işi acele yangından mal kaçırır gibi yapmayın, çok hata yapabilirsiniz. Ketum olmayıp yardım isterseniz harika destekler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Önemli yatırımlar, kredi talepleri, kefil olma, borç alıp verme gibi konularda bu hafta aceleci olmamakta fayda var, en iyisi ertelemek hatta. Lütfen hiçbir şeyi üstünkörü yapmayın, bir imza atacaksanız tüm şartları ve satır aralarını defalarca okuyun. İnsanlar size kazık atmaya çalışabilir, dikkat. Ufkunuzu açacak insanlarla tanışabilir, ruhsal açıdan da sizi aydınlatacak deneyimler yaşayabilirsiniz. Yeni projeler üretmek, bir işe girişmek ve fark yaratmak adına gereken ilhamı bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe