Merve Çubuktepe

Her anlamda zor bir yıl… Ancak her şeye rağmen tam yol ileri diyor ve tutulmaların getirdiği yeniden doğuş dönemine cesur adımlarla yaklaşıyoruz! 14 Ekim 2023 saat 20:55’te, gökyüzünde 21 derece Terazi Burcu’nda bir Güneş Tutulması gerçekleşecek.

Yıllar sonra bu burçta gerçekleşecek ilk tutulma olacak. Güneş’in ışığı bir anlığına kararır ve her şey yeniden başlarken içsel hesaplaşmalarımızı da gün yüzüne taşıyacak. Soracağımız sorular şunlar: Kurduğumuz dengeler gerçekten sağlam mı? Hak ettiğimizi alabiliyor muyuz yoksa sessizce beklemek mi zorundayız? Bizi yöneten şey kaybetme korkusu mu? Dört elle sarıldığımız huzur ise sadece bir ilüzyon mu?

İlişkiler dünyası tutulmanın ana motiflerinden biri. Duygusal bağlantılarda süre sona ermişse, ayrılıklar gündeme gelebilir ve bu noktada ısrarcı olmanın anlamı yok. Eğer bir şeyler kopuyorsa, bunu kabul etme ve geleceğe odaklanma zamanıdır. Zira yeni bir şeye yer açmak için miadı dolan her şeye veda etmek gerekir.

Eğer daha önce zorlu deneyimler yaşayıp gereken dersleri aldık ve gereken arınmayı gerçekleştirdiyseniz, bu tutulma yeni ve kalıcı ilişkilere vesile olabilir. Hatta çok daha fazlası… Mutluluk en beklenmedik anda dahi kapınızı çalabilir. Aslında büyük bir sıfırlama söz konusu, her şey adeta yeniden başlıyor… Döngüleri kırıp yepyeni bir hikâye yazmak bizim elimizde.

İçsel rehberliğimize kulak vererek duygusal fırtınaların etkisine kapılmadan yeni başlangıçlara cesaretle adım atarsak, 2024 ilkbaharında bu adımların muhteşem sonuçlarını net bir şekilde görmeye başlayabiliriz. Gökyüzünün bize sunduğu bu taze başlangıç fırsatını kutlayalım ve geleceğe doğru cesurca ilerleyelim!

14 Ekim 2023 saat 20:55’te 21 derece Terazi Burcunda bir Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulma anında Ay-Güneş-Güney Ay Düğümü-Merkür birlikte, Plüton ve Chiron tutulmaya sert açı yapıyor. Tutulma anında Güneş bilgi ve ulak yıldızı Rigel ile etkileşimde. Tıpkı Merkür gibi Rigel yıldızı da bilgi ve eğitimle ilgilidir. Burada en önemli mesajlardan biri doğru bildiklerimizi ve öğrendiklerimizi artık susmak yerine paylaşma vaktinin geldiği gerçeğidir. Aynı zamanda Rigel eğitmen demek olduğu için, yeteneğimiz olan veya uzmanlaşmak istediğimiz bir alanda doğru eğitimi alarak en ileri noktaya doğru ilerlemenin vakti gelmiş demektir. Bu dönemde merak ettiğimiz şeylerin üzerine iyice gitmeli ve en derin anlamlarını öğrenmeliyiz.

Terazi burcu insan ilişkileri, ben-sen kavramı, en önemlisi alma-verme dengesi ile en alakalı burçtur. Tutulma sert doğası ile insan ilişkilerinde kalıcı değişim ve dönüşümleri beraberinde getirirken, miadı dolan veya bireyi tüketen ilişkileri sonlandırabilir. Eğer doğru anda doğru kişiler denk geldiyse güçlü ve kalıcı ittifaklar kurulabilir. Aynı zamanda yeni kanaat önderleri ortaya çıkabilir. Yıkmak yerine yapmayı seçen, yeni bir denge oluşturan, aynı zamanda “Elalem ne der?”, “Böyle gelmiş böyle gider” diye düşünmek yerine harekete geçecek kişiler için önemli bir eşikteyiz.

İnsan ilişkileri düzleminde ise bu tamamen haritamızın aldığı açılara bağlı olarak; duygusal ilişkilerde eğer vade bittiyse ayrılıklar gündeme gelecektir ve artık bu konuda daha fazla ısrar etmemekte fayda vardır. Eğer bir şeyler kopuyorsa bunu kabullenme ve ileri bakma zamanıdır. Bunun olmasının bir sebebi de yeni şeylere yer açılması içindir. Tutulma anı haritasının baş yöneticisi Satürn olduğu için net düzenlemeler yapılması adeta bir zorunluluk gibi.

Diğer yandan çok zorlu ilişki deneyimleri yaşadıysanız, artık sınır koymayı öğrenmiş, vadesi dolan veya toksik olanı hayatınızdan temizlemişseniz şayet tutulma yeni ve kalıcılık vaat eden ilişkileri başlatabilir. Veya böyle bir durumun tohumu atıldıysa süreç daha da yeşerebilir. Unutmayalım ki Satürn sadece ceza vermez, yapılandırır ve form verir. Eğer siz gereken düzenlemeleri yaptıysanız yeni bir süreç başlayacaktır.

Bu tutulma ile hayatımızdaki insan ilişkilerini ve alma vermesini net bir şekilde düzenlemeye başlayacağız. Bu denge sağlıklı mı? Hak ettiklerimi alabiliyor muyum? Yoksa sırf bir şeyleri kaybetmemek ya da “huzur” bozmamak adına susuyor muyum? Bu tür soruların cevaplarını bulmak tutulma sonrasındaki rotamızı belirleyebilir.

Hayatın temposu, ülke ve birey düzeninde yaşananlar çoğumuzu “günü kurtarma”, “ne olacaksa olsun” psikolojisine sürükledi. Günü kurtarma hissi ile genelde hayati kararlar verilmez, bir nevi elindeki topları düşürmeden döndürmeye çalışan bir akrobat gibi bir kısır döngü içerisinde yaşarız. Oysaki o döndürdüğümüz topların hepsi gerekli olmayabilir ve belki de bazılarının sadece bizi yormak dışında işlevi yoktur. Hatta akrobatın tüm topları da bırakıp yepyeni bir yola gitme şansı da olabilir.

Tutulma anının Ay menzili “Al Jubana” (Zibana) Bu menzilin sembolü kıskaçlardır. Şifa ve ruhsal çalışmalar için idealdir. Zorluklar olsa da kişi eğer gücünü toplarsa bunlardan sıyrılabilir, başarı ve verim alabilir. Dikkatli olunması gereken konu ise aşırı durağanlık ile aşırı risk alma eğilimi arasında gel-git yaşamamaktır.

Tutulma anında Merkür, Sisyphus isimli bir asteroitle kavuşumda. Bu vurgu da yine kısırdöngüleri anlama ve kırma konusunda bize bir mesaj vermekte. Eğer artık işe yaramayan ancak yine de ısrar ederek veya alışkanlıktan devam ettiğimiz ezberler varsa, bunları geride bırakma vaktidir. Hayatımızda sürekli tekrar eden olayların doğasını anlama şansımız vardır, yeter ki tarafsızca bu olayları değerlendirelim. Bu yapıyı çözdüğümüz takdirde aynı kısır döngülerin tekrar oluşmasını kalıcı olarak engelleyebiliriz.

Tutulma anı haritasının IC dip noktasıyla Atlantis isimli asteroit, karmik Güney Ay Düğümü ile ise Baten Kaitos yıldızı kavuşumda. Kök ve soyumuz, inanıyorsanız önceki yaşamlarımıza dair önemli şeyleri hatırlamamız, bu enerjiyle sağlıklı bir bağ kurmamız mümkündür. Hatırladığımız ve ilham veren temaları iyi anlamak, oradan dersleri çıkartarak şu anki hayata doğru bir şekilde tatbik etmek tutulmalar döneminden sonra en doğru kararları vermemiz konusunda bize destek olacaktır.

Güneş tutulmasının Sabian sembolü “Çocuk gülüyor ve kuşların konduğu eski bir çeşmeden su içiyor.” Bu sembol ruhun taze ve narin kısmının açığa çıkması ile ilgilidir ki Güneş tutulmasının Terazi burcundaki semboliği ile uyumludur. İçimizdeki çocuk yalan söylemez, ona kulak verme ve ihtiyaçlarını anlama zamanıdır. Sezgilerimizi duymamız ve onlarla bağ kurmamız önemlidir zira bu süreçte ne yapmamız gerektiğine dair en doğru bilgiyi onlar verecektir.

Toparlarsak eğer bu tutulmada sezgilerimiz çok şeyler anlatırken duyguların kıskacına kapılmadan hava elementi vurgusuna yakışır şekilde iç sesimizi dinler ve bu rehberliği alırsak eğer 2024 ilkbaharda asıl ve görkemli sonuçlarını görebileceğimiz çok önemli bir döngüyü başlatabiliriz.

Bunu yapmak adına önce fazlalıkları temizlemek, ruhumuza yer açmak, sonrasında da cesur bir şekilde yeni düzen ve dengeyi kurmak çok önemli. Bu süreçte kıymetli metinleri okumak, tinsel tarafımıza dokunarak ruhsal çalışmalar yapmak, bol bol araştırmak ve bilgileri paylaşmak da son derece faydalı olacaktır.

Güneş Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Bu tutulma vesilesi ile duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde yepyeni bir döneme adım atıyorsunuz. Miadı dolan ilişkiler sona eriyorsa eğer bu süreci zorlamak yerine kabul etmek, yeniye yer açmak enerjinizi canlandıracak ve sizi daha iyi olasılıklara hazırlayacaktır. Eğer ilişkiler konusunda zorlu deneyimler yaşayarak gereken sınırları çizdiyseniz yeni ve hayırlı bir dönem başlayabilir, hatta bu süreç ciddi bir beraberlik ve evliliğe gidebilir. Özellikle kariyer konusunda tek başına hareket etmek yerine doğru ittifakları kurmanız sizi en üst noktalara taşıyacaktır. Koçlar her şeyi kendi yapmak ister, ancak şimdi lider olmayı öğrenme zamanınız.
Koç Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için pembe kuvars, malakit, opal, akik ve aquamarin taşlarını kullanabilirsiniz. Yasemin, gül ve lavanta yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Yeşil renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Kalp çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Belki hayat rutinlerinizden şikayetçisiniz ancak bir türlü bunları düzenlemek için gereken adımları atamıyorsunuz, belki yorgun belki de üşengeçsiniz… Güneş tutulması bu değişimi başlatmak adına gereken enerjiyi size iletmekte. Üşendiğiniz işlere ilk adımı attığınız takdirde gerisi gelecektir. Beslenme, uyku, çalışma gibi tüm hayat rutinlerini tekrar düzenlemek ve sağlıklı bir başlangıç yapmak adına harika bir dönem. Aynı zamanda iş ortamınız değişebilir, yeni bir ekip veya iş gündeme gelebilir. Sıhhat konusunda hassas olabilirsiniz, özellikle de bel, böbrek, siyatik gibi alanları korumak önemli.
Boğa Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için şeffaf kuvars, zirkon, sitrin, azurit ve peridot taşlarını kullanabilirsiniz. Nane, okaliptüs, çay ağacı ve papatya yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Mavi renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Boğaz çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulmanın olumlu etkisi ile enerjiniz tazelenirken yaratıcılık ve hareketliliğiniz yükselecek. Bu esnada içinizdeki çocuğun isteklerini anlamayı ve uygulamayı unutmamalısınız. Aşka dair çok daha olgun, dengeli ve keyifli başlangıçlar gündeme gelebilir. Çok hızlı hareket etmeden, dengeleri koruyarak süreci yönettiğiniz takdirde her şey daha sağlıklı ilerleyecektir. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız eğer şanslı bir dönemdesiniz. Çocuğunuz varsa eğer geleceği adına hayırlı kararlar alabilirsiniz. Bir hobi veya eğitime başlamak için mükemmel bir zaman. Bu konu geleceğinize dahi yön verebilir.
İkizler Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için garnet, topaz, kehribar, yakut ve labradorit taşlarını kullanabilirsiniz. Ardıç, defne, adaçayı ve günlük yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Indigo mavi ve mor renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Üçüncü göz çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma her şeyi bir anda karıştırıyor gibi görünse de aslında uzun vadedeki yaşam planınızı en hayırlı hale getirmek adına büyük bir değişim dalgası başlamış durumda. Bu yüzden gerek aile ve hane gerek ilişkiler hattında eğer çatışmalar hatta vedalar söz konusu ise bunları kabullenmek ve ileriye bakma zamanıdır. Bir Yengeç için bunları deneyimlemek çok zor olabilir, ancak büyüyor ve kendi asıl gücünüzü keşfediyorsunuz. Taşınabilir, mülk alım satım ve yeni bir hayat düzeni kurma süreçlerine odaklanabilirsiniz. Geçmişten gelen bir travmayı çözmek ve geride bırakmak adına doğru bir zaman.
Yengeç Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için pembe kuvars, inci, ay taşı, beyaz akik ve yeşim taşlarını kullanabilirsiniz. Lotus, sedir ağacı ve palo santo yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Beyaz veya mor renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Taç çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Zihinsel trafiğiniz tutulma etkisi ile oldukça hareketlenecek. Merak ve öğrenme duygunuz artabilir ve bunu kesinlikle dizginlemeyin. Yeni bir şeyler öğrenmek, eğitim almak ve ustalaşmak adına çok doğru bir zamandasınız. Bu esnada yakın çevrenizi ihmal etmemek, onlarla bağlarınızı güçlendirmek size daha fazla ilham ve kuvvet verecektir. Önemli imzalar, görüşmeler ve seyahatler gündeme gelebilir; bu tür konulara odaklanmanın tam vakti. Tüm iletişim kanallarında empatik, diplomatik olup ve aynı zamanda stratejik bir şekilde hareket etmek sizi zafere götürecektir.
Aslan Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için kaplan gözü, agat, yosunlu akik ve havlit taşlarını kullanabilirsiniz. Karanfil, mür, paçuli ve sandal ağacı yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Kırmızı renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Kök çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma etkisi ile en çok odaklanmanız gereken konu maddi ve manevi kaynaklarınız olacak. Bu dönem özellikle de duygusal konulardan ziyade refahınız, finansal birikimleriniz ve üretimleriniz ön planda olmalı. Doğru adımları atarsanız eğer gelirinizi arttırabilir, işinizde yükselebilir veya iş kurabilirsiniz. Bu süreçte yatırımlarınızı bireysel şekilde uygulamanız daha fazla verim getirecektir. Herkes için saçınızı süpürge etmek yerine kendinizi ön plana almak, isteklerinizin peşinden gitmek insan ilişkileri ve ruhsal dengenizi de çok daha sağlıklı bir hale getirecektir.
Başak Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için topaz, kök zümrüt, lapis lazuli, dumanlı kuvars ve malakit taşlarını kullanabilirsiniz. Ylang ylang, paçuli, mandalina ve portakal yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Turuncu renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Sakral çakraya odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması en çok sizleri etkileyecek. Hayatınızda uzun yıllardır gerçekleşmemiş büyüklükte bir değişim dalgası başlayabilir. Aslında bu yeni ve taze bir başlangıç için mükemmel bir fırsat. Bir Terazi sürekli dengeleri korumakla uğraşır ancak bu çaba bazen onu çok yorabilir. Bu sebeple artık dengeleri koruma gücü bulamadığınız konulardan elinizi çekerseniz eğer bazı şeyler geride kalırken büyük bir yenilenme süreci başlayacaktır. Yenilenmeye en çok kendinizden başlamanız önemlidir. Kişisel bakım, imaj, estetik, diyet ve beden sağlığına yatırım yapmak ilk önceliğiniz olmalı.
Terazi Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için opal, lal, yakut, elmas, hematit ve pirit taşlarını kullanabilirsiniz. Zencefil, limon, karabiber ve biberiye yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Sarı (altın) renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Karın çakrasına (solar plexus) odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Boğa-Akrep tutulmalarında çok zorlu deneyimler yaşadınız, belki çok şey kaybolmuş ve yıkılmış gibi gelebilir ancak bir yandan da yeniden doğum süreci yaşadınız. Şimdi ise bu büyük etkiden sıyrılarak çok daha bilge, çok daha ne istediğini bilen bir şekilde yeni bir döneme başlıyorsunuz. Tutulma dönemi ruhsal tarafınızla daha fazla bağ kurmanızı sağlarken sezgilerinizi de keskinleştirecek. Aynı zamanda bir travmayı çözmek, geride bırakmak ve yenilenmek adına gökyüzünün tüm destekleri bu süreçte sizinle olacak. Sağlıkla ilgili konuları beklememeli ve önceliğinize almalısınız. Şifa zamanı.
Akrep Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için akuamarin, safir, turkuaz ve ametrin taşlarını kullanabilirsiniz. Mercanköşk, yasemin, gül ve lavanta yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Yeşil renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Kalp çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulmanın olumlu enerjisi ile çevreniz ve etki alanınız genişliyor. Rehavete kapılmadan bir konuya sıkı sıkı odaklanır ve gerekenleri yaparsanız harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Aynı zamanda bir organizasyona katılmak, çevre yapmak, projeler oluşturmak adına çok doğru bir dönemdesiniz. İnsan ilişkilerinde herkesin taleplerini karşılamak yerine öncelik sırası oluşturmanız bu evrede önemli olacaktır. Sizi zorlayan, kişisel alanınızı ihlal eden veya alma-verme dengesinde problem oluşturan kişilerle aranıza kalıcı ve net bir sınır çizebilirsiniz. Aynı zamanda yeni insanlar hayatınıza girebilir.
Yay Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için ametist, oniks, sodalit ve garnet taşlarını kullanabilirsiniz. Manolya, okaliptüs, çay ağacı ve papatya yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Mavi renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Boğaz çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Güneş tutulması hayat yolunuzda bazı gerilimleri gündeme getirebilir ancak bu bir doğum sancısı. Hayat amacınızı, yapmak istediklerinizi, çalıştığınız mesleği hatta var oluş sebebinizi dahi bu evrede çok ciddi sorgulayabilirsiniz. Bu dönemde alacağınız kararlar önümüzdeki iki yılı şekillendirecektir. İş kurmak, terfi, ülke değişim, yeni bir hayat düzeni gibi konular gündeme gelebilir. Özellikle kariyer konusunda müttefikler edinebilirsiniz, bu süreçte mutlaka ittifaklarla ilerleyin. Aile ve hane içerisinde size ayak bağı olan yorucu kişilerle önemli yüzleşmeler gündeme gelebilir.
Oğlak Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için aragonit, kehribar, jasper ve siyah opal taşlarını kullanabilirsiniz. Ardıç, defne, adaçayı ve günlük yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Indigo mavi ve mor renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Üçüncü göz çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma hava elementinin yapıcı etkisini size iletmekte. Bilgiye her daim aç olan bünyeniz bu dönem daha da acıkabilir. Bu sebepten ötürü çok istediğiniz ve yeteneğiniz olan bir konuda ustalaşmak adına en doğru zamandasınız. Eğitim ve seyahatler ruhunuzu yeşertecektir. Aynı zamanda yeni bir ticari girişim veya hukuki süreç başlatma konusunda da şans sizinle olacak. Özellikle bu süreçlerde bir bilenden destek almanız sizi daha da güçlü kılacaktır. Sosyal medya üzerinden kendinizi tanıtmak ve işinizi icra etmek istiyorsanız bu konuya adım atmanın tam zamanı.
Kova Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için topaz, lal, turmalin ve labradorit taşlarını kullanabilirsiniz. Lotus, sedir ağacı ve palo santo yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Beyaz veya mor renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Taç çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Güneş tutulması zaman zaman melankolik hisler ve sorgulamaları da beraberinde getirebilir. Ancak kabul edelim ki bazı şeylerle yüzleşme vakti geldi ve bunu başardığınız takdirde çok daha hafiflemiş hissedeceksiniz. Aynı zamanda bu evre bir yatırım sürecini -özellikle de ortak bir yatırım- başlatmak için son derece ideal durumda. Ruhsal ve okült konular Balık burçları için her zaman doğal şeylerdir, bu konularda derinleşmek ve uzmanlaşmak adına çok doğru bir zamandasınız. Duyguları karıştırmadan sezgilerinizi dinlerseniz eğer bu evrede en doğru cevapları bulmanız mümkündür.
Balık Burcu İçin Ruhsal Çalışmalar: Enerjinizi dengelemek için obsidyen, rodokrozit, aquamarin ve sodalit taşlarını kullanabilirsiniz. Karanfil, mür, paçuli ve sandal ağacı yağı/tütsüsü tercih edilebilir. Kırmızı renk kullanımına ağırlık verebilirsiniz. Kök çakrasına odaklanın.
Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Hayırlı yeni başlangıçlar dileğiyle,
Merve Çubuktepe