Begüm Minkis

14 Eylül’de İstanbul saati ile 07:31’de Neptün etkili 21°’de Balık dolunayı meydana geliyor. Kontrol duygusunun pek işe yaramayacağı, daha akışta kalmamız gerekecek bir sürece giriyoruz. Duygular ve içsel arzular şiddetli bir biçimde dışarı yansıyabilir. Bazılarımız hayallerine kavuşurken bazılarımız kendisini temeli sağlam olmayan isteklerle avuttuğunu fark edebilir. Bu tür çelişki içeren her türlü konuda önemli bir aydınlanma yaşanacak bir dolunay süreci geçireceğiz. Derin bir uykudan uyanacağız. Gizli olan veya görmezden gelmeye çalıştığımız bazı durumlarla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Beklenmedik fırsatları da aklımızda tutalım. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Oldukça sıradışı bir dolunay anı haritası ile karşı karşıyayız. Başak stelyumumun bilinçaltı ve sırları ifade eden onikinci ev alanında aktif olması ve bir yandan da Ay’ın Balık burcunda stelyuma karşıt açı içerisinde olması sanki ‘’hayata biraz mola ver, biraz umursama ve artık kontrolü bırak’’ diyor bizlere. Keza dolunaylar zaten bırakma enerjisini yansıtır. Bu nedenle bırakmanın vurgusu iki kat yüksek olacaktır. Zarar veren insanlar, alışkanlıklar, yaşadığımız yerler veya seçimlerimiz… Hepsinin Neptün’ün etkisi ile beynimizde kurduğumuz küçük bir dünyadan ibaret olduğunun farkına varabiliriz. Gereksiz korkular, endişe ve karamsar düşüncelere dalmaktan ziyade kendi içimize dönerek gerçekten yapabileceklerimize odaklanmalıyız. Hayatta bazı şeyler kaçınılmazdır. Bu durumlar bizim bile anlamlandıramadığımız alt yapılarda hayatımıza hizmet eder. Bu dolunay da adeta bizi en derinlerden, alışkanlıklarımız ve bağlılıklarımızdan vuracaktır. Bu hayatta en çok istediğimiz her ne ise bu noktada artık harekete geçme arzusu ile dolup taşabiliriz. Bazen kırılsak, hayal kırıklığına uğrasak bile tekrardan ayağa kalkabiliriz.

Dolunay anının yükseleni 29° Başak burcu. Aynı zamanda anaretik dereceden Venüs ve Merkür de Başak burcunda yükselenle kavuşumda. Bu etki ile bir yolun sonuna geldiğimizi görüyoruz. Yaşanılanlar yaşandı, alma ve verme dengesi tamamlandı ve artık farklı hikayelerde hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Ne yazık ki kayıplar bu dönemde çok fazla olabilir. Farkındaysanız Başak sembolizmi bir süredir hayatımıza dikkat çekici şekilde etki ediyor. Haritalarımızda Başak burcunun bulunduğu ve tetiklediği noktalara bakarak en azından bu şiddetli dönüşümü hangi yan temalarda yaşacağınız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Özetle Balık dolunayı bir Balık burcu kadar masum ve hafif bir etkide olmayacaktır. Bu süreçte hayatının çok farklı noktalara sürüklendiğini hissedenler olabilir. Plüton’un olumlu anlamda altmışlık açı ile destek olması kalıcı ve kadersel misyona hizmet eden bir dönüşümü göstermektedir. Burada teslimiyetçi bir ruh haline bürünmek herkese kazandıracaktır. Plüton insanı acılarla terbiye edebilir fakat yaşanılanlardan alınması gereken dersleri gerçekten farkına varmış bir insan bir daha eskisi gibi sarsılmaz ve gerçek gücü deneyimler. Bu dolunay da aynen bu şekilde ruhumuzun dönüşmesini istemektedir.

Sağlık ve gündelik yaşam kalitemize de önemli ölçüde vurgu yapacak bir dolunay etkisi altında olacağız. Ufak gibi görünen sorunlara ve çözümlenemeyen hastalıklar açısından daha temkinli olmak gerekebilir. Sağlık problemleri hızla büyüyerek acil kontrol altına alınması gerekebilir. Ayak ve topuk bölgeleri, bağırsak ve mide rahatsızlıkları, karaciğer bölgesi, ruhsal hastalıklar, panik atak, ilaç hassasiyetleri ve zehirlenmelere karşı dikkat edilmesi gerekmektedir. Kilo vermek açısından normalden daha şanslı etkiler de görebiliriz.

Dolunay anında etkili ve dikkat çekici Scheat sabit yıldızının, haritanın DSC aksında, Şans noktasında ve Verteks ile kavuşumda olması kadın ölümleri, skandal ilişki bitişleri ve onlardan elde edilecek maddi faydalara karşı uyarıyor. Maddi açıdan dolandırılma ve hırsızlıklara da dikkat edilmesi gerekebilir. Beklenmedik gelirler ve kayıplar söz konusu olabilir.

Dolunay anında Güneş ve Ay’ın orta noktasında Yay burcundaki Jüpiterin göz kırpması ise hızlı büyüme gösterecek fikir/projeleri ortaya çıkarabilir ve sosyal çevremize dair önemli haberleri bizlere sunabilir. İnanç ve görüş farklılıkları nedeniyle sorunların da çıkabileceğini işaret etmektedir. Fazla müsrif davranmak, inatçı ve umursamaz tavırlar, duyguları abartmak ve kibir duygusu ilerlemeye ket vurabilir. Genel olarak Jüpiterin dokunması genişleme, büyüme ve bolluk işaretidir fakat bu durum kişilerin özel haritalarına göre iyi veya kötü değişiklik gösterebilir.

Dolunay sürecinde elbette rüyaların gerçek olmasını da bekleyebiliriz fakat ilk öncelik haritalarda ne tür etki gördüğümüzdür. 16 – 26 derece arasında (Balık, Yay, Başak ve İkizler) burçlarında yerleşimleri veya ana aksları (ASC, DSC, MC, IC) olan kişiler daha yoğun ve dönüştürücü etkiler alacaktır.

Balık dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Ruhsal olarak kendinize daha fazla ehemmiyet göstermeniz gereken bir süreçtesiniz. Bazı kayıplar, yanlış anlaşılmalar veya arkadan dönmüş işler sizi biraz şaşkına uğratabilir. Meditasyon, ibadet ve yaratıcı çalışmalardan daha verimli sonuç alabilirsiniz. Yıllık check up gibi hastane işleri için uygun bir dönemdesiniz. Sezgileriniz ve rüyalarınız size farkındalık oluşturabilir. Sezgilerinizde de artış olacaktır. Hızlı kilo vermek için de ideal olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tatil sonrasında önemli müşteriler veya projeler sizi bekliyor olabilir. Kendinizi kalabalıklara atmak ve kaynaşmak ruhsal anlamda size iyi gelecektir. Özellikle bir arkadaş vesilesi ile biraz şaşırabilir veya duygusallaşabilirsiniz. İsteklerinize bir adım daha yaklaşıyorsunuz fakat planlarınızı iyi yaptığınızdan emin olmanız gerekecektir. Zira ummadığınız ekstra işler sizi biraz zorlayabilir. Sağlık açısından yeni bir sürece adım atmanız da mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dolunay hayat dengelerinizi biraz değiştirebilir. Sorumluluk almanız ve ailenizin ihtiyaçlarına karşı daha hassas davranmanız gerekebilir. Aile büyükleri dolayısıyla yeni bir gündem oluşabilir. Gayrimenkul, ev ve aile temaları önem arz edecektir. Evlilik veya önemli bir ortaklık dolayısı ile statünüz de yükselme yaşayabilirsiniz. Her kafadan çıkan seslerin sizi kararsız bırakmasına izin vermemeli, mantık odaklı bir sonuca ulaşmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Alacağınız bir haber ya da gireceğiniz bir diyalog sizi bambaşka yerlere götürebilir bu süreçte. Sosyal ortamlar, eğitim ve seyahat için uygun olacaksınız. Pasiflikten çıkarak daha da aktif bir kişilik yapısı sergilemek isteyeceksiniz. Duruşunuz, bakış açınız size yepyeni kapılar açabilir. Uzak bir yoldan gelecek kardeş, kuzen gibi kişilerle kaynaşabilirsiniz. Maddi anlamda alışverişlerde ipin ucunu kaçırmamak ilerisi adına daha iyi olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddiyatla bağlantılı yoğun bir etki alacağınız bu dönem iş girişimleri için de destekçi nitelikte. Çocuğunuz varsa özellikle onunla ilgili giderlerde artış olabilir. Cömertliği bu dönemde abartmanız her anlamda mümkün olacaktır. Borç, miras, nafaka, sigorta vb. konularda sonuçlanmalar yaşanabilir. Başkalarından gelecek beklentilerinizde artış olabilir. Yetenekleriniz ön plana çıkarken çocuklarınız da gündemde olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Karşıt burcunuzda yaşayacağınız bu dolunay diğer insanlara da düşünme şansı vermeniz gerektiğini göstermektedir. Ayrıca sağlık açısından daha hassas olabilirsiniz. Burcunuzda etkili olan gezegen kümeleşmesi fiziksel bir değişim gerçekleştirmenize de neden olabilir. Eşinizi veya aileyi oldukça ilgilendiren bir gündem ortaya çıkabilir. Bu gündemin maddi olarak sizi memnun edecek bir gelişmeyi içermesi yüksek gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sağlığınız ve iş düzeninizle ilgili bazı iyileştirmeler yapmanız gerekebilir. Bünyenize ve beslenmeye iki kat dikkat etmek gerekecektir. Yeni işe başvurabilir veya mevcut başvurulardan geri dönüşler alabilirsiniz. İmzalar, toplantılar ve kısa seyahatler için de imkan yaratacak gibi gözüküyorsunuz. Kardeşler veya yakın çevreniz de odak haline gelebilir ve hayatlarında yeni bir sayfa açılabilir. Ayrıca diyet, spor ve sağlık işlemlerinden yüksek seviyede sonuç alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Maddi anlamda önemli hamleler yapabileceğiniz bir dolunay süreci geçireceksiniz. Belli başlı giderler olabilse de genel anlamda olumlu etkiler söz konusu. Aşk hayatınız için eski defterleri kapatıyor ve yeni bir sürece merhaba diyorsunuz. Ayrıca maaş yükselmesi, statünüzün artması veya çok istediğiniz o iş serüvenini başlatabileceksiniz. Geleceğiniz ve umutlarınızdan sonuç alma olasılığınız mevcut. Ancak pozitif düşünceler içerisine girmişseniz bunlar gerçeğe dönebilecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile hayatınıza dair sürüncemede kalan konuları toparlamak, yeni bir ev veya araba almak gibi girişimler için uygun olacaksınız. Radikal bir hamle ile çevrenizi şaşırtabilirsiniz. İş ortamında takdir görmeniz terfi etmeniz gibi sevindirici gelişmelere açık günlerdesiniz. Genel anlamda bu dolunaydan oldukça etkileneceksiniz. Jüpiterin sizin burcunuzda olması zararlı enerjilerden sizi koruyacak ve doğru hamlelerle büyük bir başarıya doğru ulaştıracaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Seyahat, yurt dışı konuları, taşınmalar ve kontratlar gibi iletişimin ve kaynaşmanın bol olduğu bir süreç geçireceksiniz. Yakın çevre ve kardeşlerinizle ilgilenebilir, onlardan önemli haberler alabilirsiniz. Sosyal medya, reklam ve internet temelli işler için hızlı büyümeler gösterebilirsiniz. Bu platformlardan gizli bir hayranınız da ortaya çıkabilir. Hayatınıza dair yeni fikirlerin doğması mümkün ve bununla birlikte kadersel bir rotaya doğru yol alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi ve manevi konuların odak haline geleceği bu dolunayda beklenmedik para kayıpları ve kazançları mümkün olabilir. Bütçenizi kontrol etmek ve o doğrultuda yeni yollara başvurmak isteyebilirsiniz. Başkalarından gelecek miras, tazminat ve ikramiyeler gibi fırsatlar elde edebilirsiniz. Sezgilerinizden de yüksek düzeyde yarar sağlayarak ciddi bir sorundan kurtulabilirsiniz. Bu dönemde aklınızdan geçen başınıza daha çok geleceğinden enerjiyi olumluya çevirmek iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda gerçekleşecek dolunayla kilo veriminizde artış, fiziksel imajınızda değişim ve çevreye yeni duyuracağınız bir olaya merhaba diyebilirsiniz. Sağlık açısından da size sorun oluşturmuş bir konuda şifa bulabilirsiniz. Güçlü insanlardan maddi veya manevi şanslar elde edebilirsiniz fakat abartılı durumlar da sizi biraz şaşırtabilir. Yükselen kişisel çıkarları da anlattığından makul düzeyde hayaller kurduysanız bir rüyanız da gerçek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis