Begüm Minkis

Zodyağın büyük iyicili Jüpiter 13 Mayıs 2020’de 27 derecede durağan konuma gelecek ve 14 Mayıs 2020’de gerilemeye başlayacak. Retro süresi dört ay devam edecek. 12 Eylül 2020’de 17 derecede durağan konuma gelecek ve 14 Eylül 2020’de ise tekrar ileri hareketine başlayacak. Şans ve başarının havadan gelmeyeceği, gerçekçi, birlik bilincini aklımızda tutarak duyarlı hamlelerde bulunmamızı gerektirecek bir dönem geçireceğiz. Jüpiterin temel konuları olan hak, adalet, eşitlik temaları önümüze sunulabilir. Suistimale eğilimli, dürüstlükten uzak kişiler bu süreçte davranışlarının bedellerini ödeyebilirler. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mayıs 2020 yılının en önemli aylarından biri olacaktır. Pek çok gezegen retro konuma geçmesi ile birlikte “Neler oluyor, biz ne yapacağız şimdi?” diye söylenerek kaygılı bir ruh haline bürünebiliriz. Fakat inanın ki retroların da kendine has ince bir çizgisi vardır ve ilgili gezegene özel çalışmalar yaparsanız son derece verim alabilirsiniz. Mesela Merkür retrosunda ana hatlarıyla bildiğiniz bir olayın ayrıntılarını, Venüs retrosunda paranızı nasıl idare edeceğinizi ve Jüpiter retrosunda ise imkansız denilecek şeylerin nasıl gerçeğe dönüşebileceğini, olayların farklı boyutlarının ortaya çıkmasıyla görebilirsiniz.

Retro ne zaman olumsuz çalışır? Gezegen haritanıza sert açılarda geriliyorsa ve haritanızda o gezegenin temsil ettiği konularda doğru yolda değilseniz, size bir ders vermek için oradadır. Hatırlamakta fayda olacaktır ki Jüpiter içsel bir gezegen olmadığı için gündelik yaşamızda etkisi direkt hissedilen bir retro olmayacaktır. Bilhassa retronun başladığı ve bittiği dereceler önemli (27-17 derece Oğlak burcu). Bu noktaya önemli bir açı yapan Güneş, Ay veya yükselen noktanız var ise daha keskin hatlarıyla belli olacak bir konu yaşamınızda görülebilir. Ayrıca durağan günlerinde yabancılar, medya, yurt dışı, ulaşım, seyahatler ve eğitim sistemine dair sürpriz açıklamalar, problemler ve bu doğrultuda alınacak kararlar görebiliriz.

Bu dönemde Jüpiterin temsil ettiği konularda bir içe dönüş yaşayacağız ve işin özünü göreceğiz. İlgili alanda önyargılarımız var ise bunun doğru olup olmadığını fark edeceğiz. Yaşam hızla akarken es geçtiğimiz, görmek istemediğimiz, yetişemediğimiz veya kaçtığımız konularda onarım yapacağız.

Jüpiter olumlu yanıyla yardımsever, cömert ve bilge tarafıyla ile bilinir. Gölge yönüyle kibirli davranan, dar kafalı, etrafındaki kişileri küçük gören ve her şeyin en iyisini ben bilirim diyen insanları temsil eder. Jüpiter retrosu doğru yolda olandan ziyade gölge yönünü çalıştırmış kişiler için zorlayıcı olabilir. Bilhassa şu anda Oğlak burcunda zararlı bir konumda ilerleyen Jüpiter insan ilişkilerinde mesafeyi, katı kuralları ve yaptırımları arttırmış, ekonomik problemleri de kavuştuğu gezegenler nedeniyle büyütmüş durumda. Bu etkiyi retro konuma geçmesiyle azaltacak Jüpiter maddi anlamda her şeyin daha kontrol altına alınması gerektiğini, mevcut şartlar nedeniyle hakkı yenmiş, işten çıkarılmış insanların yaralarını telafi edilmesi gerektiğine de işaret edebilir. Büyük firmalar ve idari yönetimlerde önemli koltuk değişimlerini izleyebiliriz.

Özünde biraz Yengeç Jüpiter gibi bir etki görebiliriz. Retrolar iki karşıt burcun özellikleri ile ortak değer yaratılması gereken temaları anlatır. Retronun başlaması akabindeki günlerde bu konular önümüze gelmeye başlayabilir. Bilhassa aile ve akraba ilişkilerinde birlik bilinci tekrar vurgulanacak. Küslükler ve anlaşmalar daha detaylı bir şekilde çözümlenmesi gerekebilir. Ay düğümleri burç değiştirmiş olabilir fakat son sözü söyleyen tutulmalar henüz gerçekleşmediğini hatırlatmak lazım. Yaz aylarında gerçekleşecek Yengeç ve Oğlak tutulmaları kapanışı yapacak.

Jüpiter çalışmanın, disiplinin ve emeğin önemini gözler önüne serecek ve bunu yapmayan insanların yeni başarılar elde etmesi zorlaşacak. Salt bilgiden ziyade deneyimi arttırmanın önemini vurgulayacak. Uzun zamandır devlet temelli beklentiler var ise ilerlemeler kat edilebilir, kendi şirketini kurmak için hazırlanan insanlar aksayan işlerini tamamlayabilecektir bu süreçte.

Jüpiter retro sürecinde yine gerileyen Plüton ile 30 Haziran 2020’de 24 derecece tam kavuşum gerçekleştirecek. Esasında bu açı kalıbı bu yıl üç kere gerçekleşecek fakat retro sürecindeki kavuşum adaptasyonun ve ilahi adaletin daha çok çalıştığı bir süreci işaret ediyor. Gücü ve yetkiyi kötüye/kendi çıkarına kullanan kişilerin çöküşüne tanık olacağız. Paraya bakışımız, inançlarımız ve yargılarımız artık eskisi gibi olmayacaktır.

Jüpiter Retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kariyer yaşantınızda yeni attığınız adımların tekrar üzerinden geçebilirsiniz. Hazırlık aşamasında olan bir proje, kuracağınız şirket, terfi ve maddi kazanımlarınız var ise uzun zamandır fırsat kolluyorsanız haklarınız size verilebilir. Eğer tüm enerjinizi mesleki koşullarınıza odaklamışsanız artık ev ve aile yaşantınızla da ilgilenmeniz gerekebilir. Geçmiş bir aile mevzusu, uzun zamandır görüşmediğiniz akrabalar daha çok gündeminize oturabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Akademi, medya, eğitim ve ticari konularda beklettiğiniz işleriniz var ise üzerine daha detaylı bir şekilde gidebilirsiniz. İletişim becerilerinizi geliştirecek, fikirlerinize onay alacak ve teknoloji üzerinden gelir elde etmeye başlayacaksınız. Sürüncemede kalan bir mahkeme konunuz var ise sonuçlanabilir. Uzun zamandır arabanızı yenilemek, taşınmak veyahut bir seyahat planınızı gerçekleştirmek istiyorsanız imkan yaratabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Finansal konularda kişisel değerlerinize daha çok odaklanabilirsiniz. Paranızı nasıl idare etmeniz, büyütüp, geliştirmeniz konusunda ek yollar bulabilirsiniz. Miras, tazminat veya sigorta konularında hak ettiklerinizi alabilirsiniz, yeni adımlar atabilirsiniz. Psikolojik sıkıntılar deneyimliyorsanız özünde yatan sorunu keşfedebilir ve şifalandırabilirsiniz. Okült konularla ilgileniyorsanız derin araştırmalar ile aydınlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Başka kişilerle ilgilenmekten kendinizi ihmal etmiş zaman ayırmamış olabilirsiniz. Şimdi kendi özünüzü daha çok keşfedecek, hep ertelediğiniz işlerinize yöneleceksiniz. Talihinizi biraz da kişisel kararlarınız doğrultusunda değiştirebileceksiniz. Evlilik yaşantınızda sorunlar varsa derinlerine inerek çözüm geliştirebilirsiniz. Partnerinizle uzun zamandır alınmamış bir ciddiyet kararı var ise artık netliğe ulaşabilir ve bu yolda ilerleme kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Gündelik yaşam içerisinde üzerinize fazla yükler almış olabilirsiniz. Şimdi gerekli ve gereksizleri daha çok ayıracak, yeteneklerinizi göstermenize engel olan şartları bertaraf edeceksiniz. Eski bir çalışma arkadaşınız yeniden gelebilir. Yeni bir iş kuruyorsanız haddinden fazla giderleriniz olabilir. Birikim yapmanıza engel olan şeyleri de fark edebilirsiniz. Sağlıklı ve planlı bir yaşamı daha çok benimseyebilir, ertelediğiniz check up programınızı yaptırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk yaşantınızda fazla fedakarlık yapmış, olmadık beklentilere girmiş olabilirsiniz. Size kimin ve hangi şartın daha pozitif yansıyacağı konusunda farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Olmaz dediğiniz şeyler olabilir, gelmez dedikleriniz de gelebilir. Katı yargılarınız kırılacaktır. Sosyal hayatınız, üretkenliğiniz ve eğlenceye yansıttığınız enerjinizi diğer insanlarla paylaşmanız, grup aktivitelerinden de kendinize yer ayırmanız gerekebilir. Verimli kişilerle tanışabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile yaşantınızda tıkanıklık oluşturan, ertelenen, aile büyükleri ile anlaşmazlık yaşadığınız mevzular var ise daha derinlemesine ilgilenebileceğiniz ve çözümleyebileceğiniz bir dönem geçireceksiniz. Ev tadilatı, satışı, alışverişi veya taşınma konularınız gündeme daha çok gelebilir. Ailenize yeni bir insan katılabilir veya uzun zamandır küs olduğunuz akrabalarla barış çubuğunu uzatabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yakın çevre, komşu, kuzen ve kardeş ilişkileriniz ile iletişimlerinizi düzenlemeniz, yanlış anlaşılmış bir konu var ise barışmanız söz konusu olabilir. Ayrıyetten kültürünüzü arttıracak ve bakış açınızı değiştirecek insanlarla tanışabilirsiniz. Bu dönemde blogunuzun/internet sitenizin alt yapısını oluşturmak, pazarlama stratejileri geliştirmek, ertelediğiniz eğitimlere başvurmak, oldukça detay gerektiren imza/evrak işlemlerinizi daha rahat tamamlamanız mümkün olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Uzun zamandır beklediğiniz alacaklarınız var ise elinize bir bir ulaşmaya başlayabilir. Var olan birikimlerinizi de daha kontrollü, olabilecek ihtimalleri de düşünerek değerlendirme yoluna girebilirsiniz. Çok fazla harcıyor ve gereken parayı tedarik edemediğinizi düşünüyorsanız para yönetimi konusunda kendinizi geliştirebilir veya başka yerlerden edinebileceğiniz miras, kredi vb. alanlardan daha kolay imkanlar edinebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Özgüveniniz ve bireysel girişimleriniz öne çıkarken artık ilişkilerden de destek almak istiyor, kendinizi daha sosyal tanımlamak istiyor olabilirsiniz. Bu noktada daha fazla girişken olmak, gereken sorumlulukları üstlenmek gerekebilir. Uzun zamandır kovaladığınız, en başta ihtiyacınız olan lakin istediğiniz gibi sonuç yakalayamadığınız maddi ve manevi arzularınıza kavuşma imkanı yakalayabilirsiniz. Fiziksel bir değişime gitmek, sağlığınızla daha yakından ilgilenmeniz de mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Uzun zamandır yalnız kalarak yaşamı, insanları sorgulamaya başlamış olabilirsiniz. Şimdi daha da fazla içe dönerek geçmişteki hislerinizden, korkularınızdan arındığınızı hissedebilir, büyük bir şifalanma yaşayabilirsiniz. Şifalanma sonucunda gündelik sorumluluklarınızı yaşamınıza kalite katacak alışkanlıklara dönüştürebilirsiniz. Ek gıdalar, spor/egzersiz veya yoga/meditasyon gibi bedeninize katkıda bulunacak yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kendinize büyük idealler belirlemiş, kimileriniz bu konuda adım atabilme imkanını bulmuş olabilirsiniz. Henüz arzu ettiğiniz yerde bulunmadığınızı düşünüyorsanız tatmin olabileceğiniz yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yönünüzü biraz da aşk yaşantınıza çevirebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Yeteneklerinizle bir grup organizasyonu içerisinde parlayabilirsiniz. Toplu bir para bekliyorsanız da elinize ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis