Merve Çubuktepe

İki yılda bir gerçekleşen ve bu yılın en önemli gökyüzü olaylarından birinin arifesine geldik. Venüs İkizler burcunda 21-5 derece aralığında retro hareketini gerçekleştirecek. Bu süreç zaman içerisinde tekrarlanırken Venüs gökyüzünde beş köşeli yıldız ve güle benzeyen muhteşem şeklini çizer. Bu sebeple de gül ve yıldız en kadim dişil sembollerdir.

Tabii retro hareketin yanı sıra; öncesi ve sonrasında gezegenin bir de durağan konumu da var. Durağan dönemleri de en az retro kadar önemsemeliyiz. Venüs’ün bu süreçteki takvimi şu şekilde gerçekleşecek:

Venüs Durağan Giriş: 12 Mayıs 2020 saat 09:44 – 14 Mayıs 2020 saat 09:43
Venüs Retro: 14 Mayıs 2020 saat 09:44 – 24 Haziran 2020 saat 09:47
Venüs Durağan Çıkış: 24 Haziran 2020 saat 09:48 – 26 Haziran 2020 saat 09:48

Venüs Retroları, duygusal anlamda eski sevgili şenlikleri açısından en merakla beklenen konu. “Küsler barışır mı?”, “Geri döner mi?”, “Arar mı?”, “Tekrar mutlu olur muyuz?” gibi pek çok soru bu dönemde artar; beklentiler yükselir.

İyicil tesirler altında ve özellikle Boğa, Yengeç, Balık gibi burçlarda Venüs’ün barıştıran, tamir eden romantik etkisini daha yoğun gözlemleyebiliriz. Ancak unutmamak lazım ki bu retro İkizler burcunda olacak. Yani son derece flörtöz, havai, kalıcılık vaadi pek olmayan bir enerjiden bahsediyoruz.

Bu evrede karantina sürecinde herkesin çok yalnızlaşmasının üstüne retronun da gazıyla kopan iletişim kanallarında tekrar canlanma görülebilir. Öte yandan yeni tanıştığınız bir insan size dünyanın en zeki, çekici ve doğru insanı gibi de görünebilir. Ancak burada unutulmaması gereken Venüs retrosu, tutulmalar ve Merkür retrosu ile de bir dönem çakışacak. Yani biraz her şey birbirine karışmış durumda. Bu sebeple de tekrar canlanan şey ne olursa olsun buna çok büyük anlamlar yüklemek ve büyük beklentiler içerisinde girmek ilerleyen dönemde düş kırıklığı yaratabilir. Basit bir iletişimden büyük mana çıkarmak, hayallere aşırı kapılmak, takıntılı bir şekilde konuya saplanmakla alakalı yüzleşmeler özellikle tutulmalar döneminde gerçekleşecek. Yani bir canlanma ve olumlu bir süreç olsa dahi İkizler burcunun talep ettiği analitik, gözlemci ve bireysel faydayı önde tutan yaklaşımı en azından Temmuz 2020 başına kadar sergilemek çok önemli görünüyor. Gözümüz boyanıyor olabilir, unutmayalım. Bazı şeyler sadece o anda güzeldir. Veya bazen sadece gözümüze bir perde iner, bu da tüm algımızı değiştirir. Gözlerimizin o esnada bağlı olduğunu bilirsek eğer dünyayı her ne koşulda olursak olalım doğru algılarız.

Bu retroda hiç yüzü gülen, barışan insan olmaz mı peki? Elbette olabilir. Ancak bunun için kişi ve diğer tarafın haritasının mutlaka iyi açılar altında olması, aynı zamanda ilişkinin artık laçka konumda olmaması da önemli. Yani 32 kere ayrılıp 33. Kere barışma olabilir, bunun bir kalıcılığı pek mümkün olmaz. Ama ilişki sağlamsa ve gerçekten yapısal anlamda çok az sayıdaki krizlerden birini yaşıyorsa bir toparlanma söz konusu olabilir. Bu da konuşarak, sorunları masaya yatırıp akılcı bir şekilde çözümlemekle gerçekleşebilir. “Nasılsa barıştık, suyu hiç bulandırmayayım” mantığı sonradan aynı problemin nüksetmesine sebebiyet verebilir. Bu sebeple de gerekli soruları sormak, konuşmaları yapmak kalıcı bir toparlama açısından çok önemli. Zaten doğru sorular tepki getiriyorsa bu durum muhattabın aslında o kadar da doğru olmadığını gösterebilir.

Venüs Retrolarında duygusal algımızda çarpıklık oluşabilir. Flörtten, eğlenceli paylaşımlar çok keyifli; ancak daha ortada fol yok yumurta yokken çeyizi hazırlama kafasına girmek, sürekli bağlılık ve gelecek muhabbeti yapmak karşı tarafı bunaltabilir. Kadın, erkek fark etmez İkizler burcu sembolizmi anı yaşamakla alakalıdır; aşırı gelecek kaygısından bunalır.

Finansal anlamda har vurup harman savurma etkisi görülür. Online alışveriş çılgınlıkları, bir şeylerden çifter çifter almak, sizde zaten olan bir şeyi tekrar almak gibi durumlar maddi açıdan bizi yük altına sokabilir. Panikle alış satışlar yapmak, bütçe dengesini iyi kurmamak, iyi araştırmadan alışverişe girişmek ilerleyen dönem için hep bir maddi yük demek. Satürn ve Jüpiter’in de retroya gireceği şu dönemlerde gerek harcamalar gerek yatırımlar konusunda çok mantıklı ve riskten uzak durmak önemli görünüyor.

İletişim açısından gıybetin tavan yaptığı; lafların çok sık çarpıtıldığı bir dönemdir. Kimsenin eline koz vermemek; ne online iletişim, sosyal veya iş çevresinde mümkün mertebe dedikodu ortamlarına dalmamak ketum kalmakta fayda var. Sırlarınızı paylaşırken dikkatli olmalısınız. Taraf değiştirmeler bu dönemde sıkça görülür, ya da ikili oynayanlar. Size anlatılanlar da çok sağlıklı bir süzgeçten geçmemiş olabilir, hemen gaza gelmek yerine konuyla ilgili mutlaka teyit almakta fayda var. Hatalı veya provakatif haberler, büyük skandallar, ifşalar görebiliriz bu süreçte. Özellikle de magazin ve sosyal medya dünyasında.

Önemli bir bilgi olarak Venüs retrosu güzellik, bakım ve estetikle doğrudan alakalıdır. Malumunuz yeni haftada kuaförler açılıyor. Tabii ki rutin ve klasik bakımları yaptıranlar olacak; ancak çok iddialı renkler, kesimler, estetik müdahaleler, kendi kendimize eğer birikimimiz yoksa saçımızı kesmeye çalışmak gibi işlemler pek başarılı sonuçlanmayabilir. Güzellik algımızda da retro konum etkili olduğundan ötürü istediğimiz sonucu bulamayabilir veya beğenmeyebiliriz de. Bundan ötürü daha iddialı ve önemli güzellik işlemlerini retro sonrasına almakta fayda var.

Venüs İkizler Retrosunun burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İletişim trafiğiniz çok hızlı bir şekilde artarken telefonunuzu defalarca şarj etmeniz gerekebilir. Mesajlar, konuşmalar, gıybetler, sohbetler havada uçuşuyor. Bu süreçte zaman zaman taraf tutmanız sizden istenebilir, mümkün mertebe nötr kalmaya çalışın. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarla özellikle kadın figürlerle kılıçlar çekilebilir. Bazı kişilerle mesafenizi tekrar ayarlamanız gerekebilir. İletişim tarzınızda gaflardan, imalardan kesinlikle kaçınmalı; net, direkt ve nazik bir üslup kullanmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Finansal anlamda kesenin ağzını açmak yerine sıkı sıkı kapalı tutmak, bütçenizi iyi ayarlamak ve harcamaları kısmak önemli olacaktır. Hakkınızın yendiği bir konuda maddi dönüş gelebilir, verip de alamadığınız borcu tahsil edebilirsiniz. Güzellik algısı ve rekabete bu dönem daha fazla takıntılı olabilirsiniz, ancak içinize sinmeyen bir değişikliği sırf moda diye veya başkalarında var diye yaptırmamakta fayda var. Yatırımlar konusunu retro sonrasında almak daha verimli olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Burcunuzda gerçekleşecek Venüs retrosu en çok sizleri etkilemekte. Bu sebeple de özellikle imaj değişimi, saç rengi modelinde radikal değişim, estetik müdahaleler gibi konularda büyük riskler almamanızı şiddetle öneririm. Koşullar müsait olursa buna dövme yaptırmak, kaş ekimi vb gibi konular da dahil. Çok daha flörtöz ve insanları çeken bir enerji içerisinde olacaksınız, bit pazarına nurlar yağabilir. İlkokul arkadaşı bile ses çıkartabilir. Ama bu kişilerin niyetlerinin ciddiyeti düş kırıklığı yaşamamak adına iyi sorgulanmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tam anlamıyla bir polemik, skandal, magazin çukuru etkisi. Kirli çamaşırların ortaya döküldüğünü, kimin ikili oynadığını, kimin melek gibi görünüp kimin ahlak dağıtırken aslında neler yaptığını bir bir görebilirsiniz bu süreçte. Bu sebeple herkese eşit mesafede durun, kimseye koz vermeyin ve taraf tutmayın derim. Gıybetli ortamlardan uzak durmakta fayda var. Dişil figürlerle daha fazla çatışma oluşabilir, ancak güvensiz hissettiğiniz kişileri çok uzatmadan kalp dışına almak önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Arkadaşlıklar arasında giderek görünür hale gelen bir rekabet, büyük bir grubun içerisinde oluşan küçük gruplarda saf tutmalar, diğer insanları çekiştirmeler görülebilir. Lafınızı iyi ayarlayın zira sonradan konuşmalarınız diğer kişilerle paylaşılabilir. Bu evrede bazı arkadaşlıkların çıkar ilişkisi olup olmadığını görebilirsiniz. Arkadaş gibi gördüğünüz kişiyle aranızda bir çekim oluşabilir, flört başlayabilir ancak bunun kalıcılığı şüpheli. Arkadaşlığı kaybetmek istemiyorsanız işleri ağırdan almanızda fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İş yeriniz cadı kazanına dönebilir, içeride Bizans saraylarını aratmayan entrikalar dönebilir. Kulağınız açık olsun, her şeyi çok iyi gözlemleyin ve sürekli tetikte olun. Kimsenin sizi yanında götürmesine veya suç ortağı yapmasına izin vermeyin. Daha çok işinizle uğraşıp kişisel meseleleri dışarda bırakmanızda fayda var. Kadın patron ve otoriter figürlerle iletişimde problemler görülebilir. Bir iş kurmayı düşünüyorsanız çok iyi hesaplamanız veya retro sonrasına almanız önemli görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dönemde tüm doğru ve yanlışlar birbirine karışmış gibi görünebilir. Bilgi ve öğrenme konusunda bir maymun iştahlılık söz konusu olacak. Aynı anda yoga üstadı olmak isterken astrolojiyi de çözmek, bu esnada nefes egzersizi yaparken bir yandan da ayurvedik beslenmeye sarabilirsiniz. Ancak retro sonrası işin gazı sönünce hepsini bırakma durumu da var. Bundan dolayı tek konu seçip ona da çok büyük manalar yüklemeden anda kalarak ilgilenmek çok daha keyif verici olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Alacaklarınızı toplamakta gecikmeler gündeme gelebilir, maddi dengeyi oturtmak adına ekstra çaba sarf edebilirsiniz. Retro dönemi çok ciddi bir durum olmadığı sürece büyük yatırımlar, kredi çekme, borç alıp verme ve kefil olma gibi konular için pek tercih edilesi bir zaman dilimi değil. Partneriniz/ortağınızın finansal durumunda geçici dalgalanmalar meydana gelebilir. Ruhsal ve metafizik konularda derinleşmemiş bilgi ile kendinizi bir sürece kaptırmamalı, kimseyi mutlak doğru ve guru olarak görmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Zıt burcunuzda gerçekleşecek Venüs retrosu en çok sizi ilişkiler alanında etkileyecektir. Eski sevgili şenliğinin en yoğun yaşanacağı burç olarak bit pazarına nur yağmuru yağabilir. Tekrar denemek, bir şans daha, eski güzel günlerin anısı çok daha yoğun olabilir. Eğer ilişki önceden temelinden sarsılmadıysa iki taraf da mantıklı konuşmayı başarır ve emek verirse bir değişim, iyileşme söz konusu olabilir. Aksi durumda film tekrar başa sararak tutulmalar dönemi sonrası ilişkiyi yine çıkmaza sokabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sağlıkla alakalı özellikle hijyen konusunda çok daha özenli olmanız gereken bir dönem. Bilekler, kollar, parmaklar çok daha hassas olabilir; kolay incinebilir. Aynı şekilde kadın hastalıkları gibi konularda daha tetikte olmak da önemli görünüyor. Ruhsal anlamda daha kolay sinirlenip gaza gelebileceğimiz şu dönemde hiçbir işi sona bırakmamak, panikten uzak durmak ve negatif enerji santrali tipi insanlarla mesafeli olmak yaşam kalitenizi çok daha güçlü bir şekilde arttıracaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sönmüş gibi görünen duygular tekrar harlanabilir, kalbi boş olanlarda duygusal anlamda yoğun hisler uyandıran flörtler gündeme gelebilir. Retronun burcunuza etkisi olumlu, ancak büyük beklentiler ve gelecek odağınız varsa eğer bu süreçte sakin kalmanız; akışla ilerlemeniz önemli görünüyor. Zemin sağlamsa mevcut bir ilişkiye tekrar mizah, canlılık ve flört enerjisi geri gelebilir. Çocuk yapmak adına retro sonrası dönem daha verimli olacaktır. Aynı durum yeni bir hobi edinmek için de geçerli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile ve hane içerisinde daha fazla dedikodu, çekiştirme ve laf dalaşları görülebilir. Bu süreçte mümkün mertebe bu tür girdapların içine girmeyip dışarıdan izleyici olmakta fayda var. Tadilat, mülk alım satım, dekorasyon gibi konuları retro sonrasında almak daha verimli olacaktır. Kadın ailevi figürlerle önemli konuşmalar geçebilir, bazılarının bastırdığı niyet ve sakladığı düşünceleri öğrenerek bu sayede onlara karşı olması gereken net pozisyonu alıp, yeni sınırlarınızı çizebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe