Merve Çubuktepe

Global ölçekte de son derece yorucu geçen 2021’in en güzel gökyüzü olaylarından biriyle karşı karşıyayız. Jüpiter sonunda yönettiği Balık burcuna geçiş yaparak bize nefes aldırmaya başlayacak. Jüpiter ait olduğu yerde olduğu için iyileştirici ve düzenleyici etkisi daha da yoğun hissedilecek.

Öncelikle 2021 Jüpiter transitinin takvimini inceleyelim. Kova ve Balık burçları arasında hareket olduğu için uzun bir listemiz var.

Jüpiter Balık Burcunda – 14 Mayıs 2021 01:36 (0°0’ Balık)
Jüpiter Durağan Konumda – 19 Haziran 2021 18:04 (2°11’ Balık)
Jüpiter Retrosu Başlıyor – 21 Haziran 2021 18:05 (2°11’ Balık)
Jüpiter Kova Burcunda Retro – 28 Temmuz 2021 15:41 (29°59’ Kova)
Jüpiter Durağan Konumda – 17 Ekim 2021 08:30 (22°19’ Kova)
Jüpiter İleri Harekette – 19 Ekim 2021 08:30 (22°19’ Kova)
Jüpiter Balık Burcunda – 29 Aralık 2021 07:10 (0°0’ Balık)

Bu hareket esnasında 19 Haziran 2021’de Jüpiter durağan konumda, 21 Haziran 2021’de ise 17 Ekim 2021’e kadar sürecek retrosuna başlayacak. Bu bağlamda Jüpiter’in Balık burcunda en etkin olduğu dönemler 14 Mayıs-18 Haziran 2021 aralığı diyebiliriz.

Jüpiter 21 Haziran-28 Temmuz 2021 aralığında Balık burcunda retro hareketini gerçekleştirecek. Burada gücü bir miktar düşecektir. 28 Temmuz itibariyle ise tekrar Kova burcuna dönecek. Ve yılın sonunda 29 Aralık 2021’de Balık burcuna tekrar geçerek 20 Aralık 2022’de sürecek uzun yolculuğunda başlayacak. Yani bu yıl Jüpiter Balık geçişinin iyicil etkisinin ancak fragmanını görebileceğiz. Asıl güçlü tesir 2022’de karşımıza çıkacak. 2022’de Jüpiter, Neptün ile de kavuşum yaptığı için daha da güçlenecek. Bu da 2022 yılının dünyanın asıl iyileşme ve tekrar alıştığımız hayata dönüşün göstergesi oluyor.

Pandemi konusunda Mart 2022 asıl önemli eşik olarak görünmekte. Ancak yakın geleceğe baktığımızda özellikle Mayıs sonu itibariyle normal hayata daha yakınsayan, vakaların hafiflediği bir yaz dönemine adım atabiliriz. (Bu kalıcı bir durum değil, ama hafifleme olabilir; düzelme için en erken yıl sonu diyebiliriz ülke haritasının aldığı tesirlere göre. Özellikle Jüpiter 29 Aralık 2021’de tekrar balık burcuna geçtikten sonrası önemli.)

Jüpiter bu formda var materyal ve ruhani düzlemde bütünleşme ve zenginleşme isteği yaratır. Merhamet, şükran ve yardım duygularının bolluğu artar, yardım etme duygumuz yükselir. Paylaştıkça, yardım ettikçe çoğalırız. Bu sürecin bize öğrettiği asıl motif merhamet etmeyi bilmektir.

Jüpiter yönettiği burçta olduğu için bu esnada bolluk, bereket, huzur ve bütünleşme gibi tesirleri daha sağlıklı bir şekilde yayar. Haritamızda Jüpiter’in temas ettiği alanlarda canlanma, şükür ve yeterlilik duygusunu daha fazla hissedebiliriz. İçimizdeki ruhsal yön ile daha fazla bütünleşmemiz mümkündür.

Klasik ve alternatif tıp, teoloji, şifa, spiritüalizm, yardım dernekleri kanallarında eğitim alarak ustalaşma ve kazanç şansı söz konusudur. Gölge yönüyle kişinin bireyselliğini kaybetme riski vardır. Her şeyi akışa bırakıp sorumluluk almaktan kaçınabilir, dalgalı denizdeki bir kayık gibi sürekli savrulabilir. Diğer bir gölge ise aşırı kabullenme ve biat halidir. Olur olmaz her şeye abartılı bir şekilde şükretmek, kötü olaylar yaşasa dahi şikayetçi olmama hali görülebilir.

Bir diğer önemli motif ise kişinin inanç aldanmasına kapılma riskidir. Bireysellik ve inisiyatif yavaşlayacağı için kişi hayattaki problemlere karşı sorumluluk almak yerine sürekli bir kurtarıcı bekleyebilir.

Jüpiter Balık dönemleri şansın daha rahat aktığı, huzur etkisinin yükseldiği zamanlardır. Maneviyat ve iç dünyayla buluşmayı kolaylaştırır, bu durum bize hem iç sesimizi duymayı öğretirken yolumuzu aydınlatır. Genel etki itibariyle sıhhat adına koruyucu ve iyileştirici bir tesir oluştursa da sert açı alan haritalarda ayak bileği ve ayaklarda sıkıntı, su toplaması, ödem ve hormon düzensizlikleri oluşturabilir. Bu dönemler ödemi engelleyen bir beslenme tarzına geçmekte fayda vardır, aynı zamanda kilo almak kolaylaşabilir. Ancak aşikar ki bu tesirin iyicil özellikleri zorlayıcı taraflarına göre çok daha güçlüdür. Bu sebeple Jüpiter Balık yoluyla ilerlersek eğer alacağımız verim de mutluluk da beklediğimizden fazla çoğalabilecektir.

Jüpiter Balık transitinin burçlar üzerindeki etkileri: (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm)

KOÇ: Jüpiter özellikle iç dünyanızı etkileyecek. İnsanlardan biraz daha uzaklaşabilir ve huzuru kendi derinliklerinizde bulabilirsiniz. Ruhsal çalışmalar daha ön plana çıkacak, etkisi yükselecektir. Sezgileriniz sizi doğruya götürebilir. Ayrıca bu dönemde zorlu bir rahatsızlığın seyri hafifleyebilir, tedavi sürecine geçebilirsiniz. Sıkıntılı olaylarda adeta son anda beklenmedik kurtarıcı etkiler almanız da mümkün. Sessizlik, dinginlik, su kenarları gibi alanlarda huzur ve dengeyi bulmanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Jüpiter öncellikle sosyal çevrenizi renklendirirken popülaritenizi güçlendirmekte. Yaptığınız projeler ve ekip işleri ile ses getirebilir, başarılara imza atabilirsiniz. Yeni arkadaşlar, küs olduğunuz kişilerle barışma gündeme gelebilir. Bu dönem yaratıcılığınız da yükseleceği için Jüpiter’in iyicil tesiriyle bütünleşme, takım olarak başarma duygusu da artacaktır. Umut ve iyimserlik yükselirken hayata karşı çok daha yapıcı bakabilir, içinizdeki ilham perilerini tekrar keşfedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Jüpiter kariyer hattınıza hareketlilik ve bereket getirmekte. Yeni bir iş kurmak, iş bulmak, terfi ve tayin gibi konular için avantajlı bir döneme giriyorsunuz. Üstlerinizin dikkatini çekebilir ve takdir toplayabilirsiniz. İnsanlara daha ruhani, derin ve bilge bir hava yaymanız; insanlara yol göstermeniz de mümkün. Hayatınızdaki derinlikleri keşfedebilir ve bakış açınızı zenginleştirebilirsiniz. Ebeveynlerin sağlığı iyileşebilir, aranızdaki sorunları daha rahat çözebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Jüpiter, burcunuza getireceği iyicil tesirler sayesinde sizi ruhani ve kültürel anlamda da güçlendirmekte. Süreç boyunca önemli çözümlemelerde bulunabilir, daha fazla huzurlu hissedebilirsiniz. Bu tesir bir eğitime başlamak, hukuki ve ticari meseleler açısından da ziyadesiyle destekleyici. Astroloji, felsefe, psikoloji ve fen bilimleri alanına daha fazla yoğunlaşabilirsiniz. Yüksek öğrenim gibi konularda da avantajlısınız. Yabancı kültürlerden daha fazla beslenebilir, dil öğrenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Jüpiter Balık özellikle yatırımlar alanında size destek olmakta. Kazanç sağlayabilir; kredi, miras, nafaka gibi konularda olumlu haberler alabilirsiniz. Süreçleri iyi takip ederek kazanç elde etmeniz mümkün. Partner/eş/ortağın finansal durumu daha iyiye gidebilir. Krizleri tahmin ettiğinizden kolay aşabilir, çevrenizden destek görebilirsiniz. Tabular, bastırılmış duygularla yüzleşirken korkularınızı da yenerek çok daha özgür hissedebilmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Jüpiter zıt burcunuza yerleşerek ilişkiler ve ortaklıklar hattına bereketli tesirler getirmekte. Kalbi boş olanlar için sağlam bir ilişki, ilişkisi hali hazırda iyi gidenler için resmiyet, evlilik kararları gündeme gelebilir. Sıkıntılı ilişkilerde sorunları çözmek için de harika bir zaman. İlişki tercihlerinde ruhsal uyum ve derinlik ön plana çıkacaktır. Aynı durum ortaklıklar için de geçerli. Düşmancıl ilişkiler yaşadığınız kişilerle sulh olabilir, hasımlarınıza karşı avantajlı konuma geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Jüpiter öncelikle sağlığınız adına koruyucu bir tesir oluşturmakta. Bir rahatsızlığın iyileşme sürecine girmesi veya tamamen iyileşmesi mümkün. Sadece bu evrede vücut daha kolay ödem yapabilir, kilo almaya açıklık görülebilir; beslenme düzenini iyi ayarlamak önemli olacaktır. İş ortamında daha fazla uyum yakalayabilir, anlaşmazlıkları çözebiliriz. Sorumluluklarınızın daha kolay üstesinden geleceksiniz. Bürokratik işler de daha hızlı ilerleyebilir, iyi sonuçlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Jüpiter öncelikle flört ve aşk alanında size destek vermekte. Romantik rüzgarlar eserken derin ve duygu dolu bir uyum yakalayabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de hayırlı bir zaman. Çocuğunuz varsa sağlığı iyileşirken enerjisi de yükselebilir. Çok istediğiniz bir hobiye başlamak için adım atabilir, ilgilendiğiniz konularda kendinizi geliştirebilirsiniz. Borsa, kripto paralar gibi spekülatif para işlemlerinde süreci iyi okursanız avantaj elde edip kazancınızı arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Jüpiter hane ve aile düzeniyle alakalı destekleyici bir tesir oluşturmakta. Mülk alma, satma, taşınma, tadilat ve dekorasyon gibi konularda fırsatları değerlendirebilirsiniz. Ebeveynlerinizin sağlığı iyileşirken sorunlar varsa çözülerek aile içerisinde uyum ve huzur sağlanabilir. Geçmişten gelen travmaların çözülmesi de bu süreçte daha kolay olabilir. Ruhsal ve psikolojik desteklerden maksimum faydalanabilir, karmik bağlantıları bulurken bu konularla alakalı blokajları çözebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Jüpiter iletişim hatlarınızı hareketlendirirken sizi daha ön plana çıkarıyor. Daha çok sorumluluk, bir miktar yorgunluk ancak başarı ve takdir gündeme gelebilir. Toplantılar, seyahatler, mülakatlar artabilir. Araç ve teknolojik aletler almayı düşünüyorsanız uygun bir zamandır. Kardeş ve akrabalarla sorunları çözmenin tam zamanı. Küslükler varsa sona erebilir, bir güç birliği oluşturabilirsiniz. Bir konuda sıfırdan eğitim almak, bilgilerinizi insanlara aktarmak için harika bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Jüpiter transit boyunca finansal anlamda size destek sunmakta. Kazancınızın miktarı ve bereketi artabilir, yatırımlardan daha iyi dönüş alabilirsiniz. Bu süreçte aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardım etmek de bu etkiyi yükseltecektir. Tasarruf yapmak ve ileri vadede yatırım planlamak için de bu tesir çok uygundur. Öz değeriniz yükselirken ruhen daha güçlü hissedebilir, sizi engelleyen veya yoran insanlarla aranıza mesafe koyarak daha da kuvvetlenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Jüpiter burcunuza geçerek bu dönemde sıhhat, şans ve bereket adına size tüm desteklerini sunmakta. Hayata daha pozitif bakabilir, beklenmedik anda gelecek destek ve yardımlarla şaşırabilirsiniz. Sağlık sorunlarınız varsa hafifleyebilir veya kalıcı olarak iyileşebilir. İmaj değişimi, estetik, bakım gibi konularda olumlu tesirler altındasınız. Sadece Jüpiter kilo almayı kolaylaştırabilir ve ödem yapabilir. Bu sebeple dengeli beslenme, detoks gibi konular size çok iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe