Merve Çubuktepe

Bu hafta 18 Ağustos 2022’de kesinleşecek Venüs-Jüpiter üçgeninin olumlu etkisini hissedeceğiz. Uzun süredir gökyüzünde oldukça sert açı kalıpları hakimdi ve haliyle oluşan tesirler de yorucuydu. Ancak bu hafta iki iyicilin uyumlu beraberliği bu tansiyonu düşürüyor. Bu güzel açı kalıbından önce 15 Ağustos 2022’de Mars- Plüton ve 16 Ağustos 2022’de Merkür-Uranüs de haftanın uyumlu havasına destek verecek. Yaratıcılığı körüklemek, enerjimizi yükseltmek, sıkıntılı ilişkileri düzeltmek, iyi giden ilişkilerde boyut atlama, finansal kararlar ve seyahatler gibi birçok konuda destek bulabileceğiz. Bu sebeple bu haftayı iyi değerlendirmek önemli olacak, pas geçmeyelim derim. Başarısızlık korkusu, tereddütler, üşengeçlik gibi konuların üzerine gidip harekete geçmek tahminlerimizin de ötesinde güzellikleri beraberinde getirebilir.

20 Ağustos 2022’de Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor. Mars bu yıl bu burçta retrosunu gerçekleştireceği için yılın sonuna hatta 2023’ün başlarında da bu burçta çok uzun bir yolculuk yapacak. Bu aşamada Mars İkizler aslında konuşulamayan, susulan ancak en sonunda kaçınılmaz olarak dile gelmesi gereken pasif agresyonun dışa vurumunu sembolize etmekte. Önümüzdeki hafta itibariyle kılıçlar çekilebilir, hatta düşünce ve duygular bastırıldıysa bu oldukça sert olabilir. Diğer yandan ölçüyü kaçırmamak koşuluyla bu transit bir şeyleri korumak, savunmak ve fethetmek adına ifade etmemizin, konuşmamızın kaçınılmaz olduğunu gösterir. Kaba kuvvet, tehdit veya fiziki güç değil akıl ve fikirler ile zaferler kazanmak mümkündür. Gölge yönü ise kavgayı, yırtıcı ifadeyi, dırdırı abartmak ve susmayı bilmemektedir. Bu iki kavram arasında denge tutturmak önemli olacak. Mars 24 Mart 2023’e kadar çok uzun bir süre boyunca bu burçta kalacak. Mars İkizler geçişinin en zorlu ve önemli kısmı ise sonbahar tutulmaları ile birleşen 30 Ekim 2022-14 Ocak 2022 Mars retrosu dönemi olacak. Bu konular için henüz erken, retro zamanı yaklaştıkça detaylı olarak konuşacağız.

Hafta içerisinde Mars’ın burç değiştirmesi dışında ek özel bir gökyüzü olayı yok. Yani bu hafta hem eylem hem de dinlenme haftası. Bu sebepten ötürü de bu haftayı keyifle ve güzel değerlendirmek bir süredir yorulan bünyelere çok iyi gelecek diye düşünüyorum.

Açı kalıplarına da bir göz atalım:

15 Ağustos 2022’de Mars-Plüton üçgeni kesinleşecek. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

16 Ağustos 2022’de Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Ağustos 2022’de Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Haftanın hatta ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın geneli oldukça olumlu tesirlere sahip ancak son günlere biraz daha dikkat etmeliyiz. Zira 21 Ağustos 2022’de Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.08.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya son derece iyicil ve güçlü bir açı kalıbı ile başlıyoruz. Saat 00:27’de Mars-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Cesaret, kararlılık, dönüşüm isteğini eğer hayata geçirebilirsek makro koşullar da bize yardım etmeye başlayacaktır. İçimizdeki savaşçının ayağa kalkması ruhumuzu ve hayatımızı da daha güzel bir hale sokabilir. Bozuk veya sorunlu yapıları dirayetle onarmak mümkündür. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay-Güneş 135’liği saat 12:51’de kesinleşiyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu ayı fazı öğrenme, öğretme, kolektif iş birlikleri için idealdir. Ay Koç burcunda ve saat 13:58’de Jüpiter kavuşum yapacak. Günün en şanslı saatleri 11:58-15:58 arası. Her türlü önemli finansal işlem, kariyer atılımı, önemli görüşme ve imzayı bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay günün geri kalanında olaysız yolculuğuna devam diyor. Açıkçası hem Mars-Plüton hem de Ay Koç etkisiyle herhangi bir konuda bugün yeni bir şeylere adım atmak, başlamak ve inisiyatif almak adına harika bir gün, değerlendirelim derim. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 16.08.2022: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Haftanın en olumlu günlerinden birindeyiz. Saat 14:13’te Ay-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Günün en verimli saatlerindeyiz. Saat 12:13-16:13 arasına her türlü önemli işimizi denk getirebiliriz. Aynı zamanda bir konuya başlamakta üşeniyor veya çekincelerimiz varsa biraz gayretle verimli sonuçlar almamız mümkün. Ayrıca üstlerimizle, kendimizden yaşça büyük kişilerle önemli ve olumlu sonuç getiren görüşmeler de yapabiliriz. Saat 17:47’de Ay-Güneş üçgeni de devreye girerek iyicil tesirleri daha da güçlendiriyor. Özellikle 15:47-19:47 arası ikili ilişkilerde sorunları çözmek, uzlaşmak, daha derinlikli bağlar kurmak adına destekleyici. Ve son olarak 20:46’da Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşiyoruz. Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Son olarak Ay saat 23:17’de Plüton ile kare açı yaparak boşluğa girip günün geri kalanında boşlukta kalacak. Bu saat itibariyle frene basabilir, daha kendimize odaklanabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 17.08.2022: Ay saat 05:22’ye kadar Koç burcunda ve boşlukta kalacak. Boşluk süresince uykuya dalma güçlüğü, aniden uyanma veya huzursuz rüyalar görülebilir. Uyku hazırlıklarımızı erkenden yapmakta fayda var. Ay saat 05:23’te boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. Günün ilk yarısı oldukça sakin. Ay Boğa etkisiyle iştah artışı görülebilir, bu konuda biraz frenleme yapmak gerekebilir. Ay Boğa evreleri toprağa ve doğaya temas etmek, topraklanmak ve köklenmek için idealdir. Saat 18:53’te Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Özellikle 16:53-20:53 arasında duygusal ve sosyal ilişkilere dikkat. Kaprisler, bir şeyi aşırı üstelemek, ısrarcılık ve durmayı bilmemek ters tepebilir. Gereksiz inatlaşmalardan ve ego savaşlarından kaçınmalıyız. Gece saatlerinde hava tekrar dinginleşmeye başlıyor, özellikle aromaterapi gibi uygumalar oldukça rahatlatıcı olabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 18.08.2022: Haftanın en güzel gününe geldik. Saat 11:02’de haftanın hatta ayın en olumlu açısı olan Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Yaratıcılığı körüklemek, enerjimizi yükseltmek, sıkıntılı ilişkileri düzeltmek, iyi giden ilişkilerde boyut atlama, finansal kararlar ve seyahatler gibi birçok konuda destek bulabileceğiz. Bu sebeple bu haftayı iyi değerlendirmek önemli olacak, pas geçmeyelim derim. Başarısızlık korkusu, tereddütler, üşengeçlik gibi konuların üzerine gidip harekete geçmek tahminlerimizin de ötesinde güzellikleri beraberinde getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Boğa burcunda saat 13:57’de Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Saat 12:57-14:57 arası tüm önemli işlerimizi denk getirebiliriz, aynı zamanda bu evre ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Saat 17:19’da Ay-Uranüs kavuşumu etkinleşirken +-2 saat boyunca beklenmedik, ezber bozan gelişmeler gündeme gelebilir; inat etmek yerine uyum sağlamak faydalı olacaktır. Saat 22:33’te Ay-Satürn karesi, 22:37’de Ay-Merkür üçgeni devrede. Bu saatlerde sınırları çok zorlamadan, kimseyle sürtüşmeden işimize gücümüze bakmak; başkalarına değil kendimize odaklanmak fayda sağlayacaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 19.08.2022: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve saat 07:35’te Ay-Güneş karesi kesinleşiyor. Bu vesileyle Son Dördün Ay fazına adım atıyoruz. Bu ay fazı gerilimli ancak son derece üretkendir. Kendimizi ispat etme, onay alma arzusu artar; ancak bir yandan dayanıklılık, irade ve kararlılık da yükselir. Bu evreye daha fazla güç çekişmesine girme eğilimimiz artabilir. Saat 08:31’de Ay-Plüton üçgeni kesinleşirken kararlı ve adil olanın kazanacağı bir atmosfer oluşturuyor. Saat 14:05’te ise Ay-Mars kavuşumu kesinleşecek. Mars bugün 29 derece Boğa burcunda, zorlayıcı bir derecede. Bu sebeple ani öfke patlamaları, gerilim ve anlaşmazlıklar görülebilir. Özellikle de saat 12:05-16:05 arası günün en gergin zamanları diyebilirim. Sismik aktiviteler gündeme gelebilir, ancak ülke genelindeki etkiler orta ölçekte görünüyor. Ay bu açıdan sonra 14:06-15:06 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp 15:07’de İkizler burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında sözlü sataşma, lafı uzatma, dedikodu ve susmama gibi durumlara açıklık söz konusu; sözlerimizi iyi tartmalı ve bir miktar da ketum olmalıyız, zira laflar çarpıtılabilir veya aleyhimize kullanılabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 20.08.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay İkizler burcunda ve saat 06:51’de Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapacak. Hafta sonuna iyimser ve keyifli tesirler altında başlıyoruz. Saat 10:56’da haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biri gerçekleşiyor ve Mars burç değiştirerek İkizler burcuna geçiş yapıyor. Mars bu yıl bu burçta retrosunu gerçekleştireceği için yılın sonuna hatta 2023’ün başlarında da bu burçta çok uzun bir yolculuk yapacak. Bu aşamada Mars İkizler aslında konuşulamayan, susulan ancak en sonunda kaçınılmaz olarak dile gelmesi gereken pasif agresyonun dışa vurumunu sembolize etmekte. Özellikle önümüzdeki hafta itibariyle kılıçlar çekilebilir, hatta düşünce ve duygular bastırıldıysa bu oldukça sert olabilir. Diğer yandan ölçüyü kaçırmamak koşuluyla bu transit bir şeyleri korumak, savunmak ve fethetmek adına ifade etmemizin, konuşmamızın kaçınılmaz olduğunu gösterir. Kaba kuvvet, tehdit veya fiziki güç değil akıl ve fikirler ile zaferler kazanmak mümkündür. Gölge yönü ise kavgayı, yırtıcı ifadeyi, dırdırı abartmak ve susmayı bilmemektedir. Bu iki kavram arasında denge tutturmak önemli olacak. Mars 24 Mart 2023’e kadar çok uzun bir süre boyunca bu burçta kalacak. Mars İkizler geçişinin en zorlu ve önemli kısmı ise sonbahar tutulmaları ile birleşen 30 Ekim 2022-14 Ocak 2022 Mars retrosu dönemi olacak. Bu konular için henüz erken, retro zamanı yaklaştıkça detaylı olarak konuşacağız. Ay günün geri kalanında sakin bir şekilde yolculuğuna devam ediyor ve saat 23:07’de Chiron ile altmışlık olumlu açı yapacak. 22:07-00:07 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 21.08.2022: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 10:40’ta haftanın en dikkat edilmesi gereken açısı olan Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Özellikle saat 08:40-12:40 arasında unutkanlık, dalgınlık ve hata yapmaya açıklık görülebilir; eşyaları iyi kontrol etmek, gerekirse notlar alıp alarm kurmakta fayda var. Saat 13:47’de önemli asteroitlerden Vesta Kova burcuna geçiş yapacak. Vesta bu burçta inançlarımızı ve adanmamızı normalde ilgilendiğimizden daha farklı, uçlarda ve bizi diğer insanlardan ayıran temalara yönlendirir. Hiç denemediğimiz ruhsal metotlar ve odaklanma teknikleri kullanabiliriz. Aynı zamanda özgürlük ihtiyacımız, kişisel alanımız da artacaktır. Ruhsal ve psikolojik olarak kendimizi nasıl daha özgür ve mutlu kılacağımıza daha fazla odaklanabiliriz. Ay saat 17:28’de Merkür ile kare açı yapacak, saat 15:28-19:28 arasında iletişim problemleri ve anlaşmakta zorluk görülebilir. Önemli imza, sunum, görüşme gibi konuların bu zaman dilimine denk getirilmesini önermem. Ay günün geri kalanında gece saatlerinde olaysız yolculuğuna devam edecek. Bu saatler okuma, öğrenme ve öğretme faaliyetleri için ideal. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe