Merve Çubuktepe

Bu hafta gezegen hareketleri açısından sakin geçerken Merkür’ün yapacağı iki açı kalıbı haftanın dokusunu oluşturuyor. 19 Ekim 2018’de Merkür-Neptün üçgeni kesinleşecek. Akrep ve Balık burçlarında oluşan bu üçgen özellikle hayal gücü ve yaratıcılık açısından tetikleyici. Zaten geri giden bir Venüs de varken geçmiş, romantizm ve şiirsel hissiyat da baskın durumda olacak. Bu hafta içinizdeki yaratıcılığı dışarı çıkarabilir, etkileyici sözler sarf edebilirsiniz. Bir işinizle ilgili tıkanma, ilham eksikliği yaşıyorsanız da bu açı o konuyla ilgili blokajı çözmenizi sağlayabilecektir.

Tabii bu açı insanı biraz daha hayalperest yapar, her şey zihnimizdeki o görkemli dünyada daha bir farklıdır. Film karesi gibi sahneler, kavuşmalar, intikam planları havada uçuşabilir. Hangi ilişki olursa olsun karşı taraf gerçekten ne hissediyor, o da bu kadar yoğun bir ruh halinde mi bunları da düşünmek lazım. Ayrıca duygularınızı kaleme almanızı tavsiye ederim, özellikle de sonradan okumak için.

Aynı gün 19 Ekim 2018’de Merkür-Mars karesi de kesinleşecek. Bu da öfkeyle kalkanın zararla oturabileceği bir tesir. Özellikle de gereksiz bir aykırılık peşinde olanlar, sırf çıkıntılık yapmak için sorun çıkaranlar ya da hiç lüzumu yokken sert sözleri söyleyip basıp gitmelerin sonu pek hoş olmayabilir. “Çok zekiyim, onlar değil” düşüncesinin aşırıya kaçması, insanları küçümsemek gibi davranışlar patlayabilir, dikkat. Öbür tarafta da ağzını açmaya çekinenler, hakkını savunmaktan sırf birileriyle kötü olurum korkusu ile susanların bu hafta istese de istemese de ringe çıkıp kozlarını paylaşacağını söyleyebilirim.

Bu hafta sivri dil, olumsuz duygular, gereksiz gerilimler yerine içinizdeki şairi özgür bırakın. Neptün sanatsal faaliyetlerle de alakalıdır; güzel bir müzik dinlemek, konser, sinema, tiyatro bir yaratıcı faaliyeti izlemek, kitap okuyup düşlere dalmak ve en önemlisi bol bol yazmak… Bu hafta ilham perinize haber verin gelsin, güzellikleri iç dünyanızdan çıkarma vakti geldi. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.10.2018: Yeni haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz ve gün boyunca çiçek gibi açılar etkin olacak. Pazartesi sendromu yaşamadan hızla ve kararlılıkla işinize gücünüze odaklanabilirsiniz. 14:47’de kesinleşecek Ay-Merkür olumlu açısı da bu etkiyi daha da yükseltiyor. İş görüşmeleri, başvurular, finansal konular adına harika bir gün; mutlaka değerlendirin. Ve üzerine de 16:05’te Ay-Venüs olumlu açısı kesinleşiyor. Yani duygusal açıdan da şans etkisi mevcut, özellikle de öğleden sonra. Bugün ciddi düşünen ilişkiler açısından önemli ve güzel konuşmalar olabilir; kırık bir ilişkiyi ise ciddiyet ve mantıkla oturup konuşarak buzları eritmek adına adım atmak mümkün. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici bir etki.
Salı – 16.10.2018: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 11:54’te Plüton ile kavuşum yapacak. Bugün biraz zorlu… Patlamamak için kendinizi zor tutabilirsiniz. Bugün özellikle de iş ortamında makam, statü ve güçle alakalı çekişmeler, laf sokmalar ve iddialaşmalar havada uçuşabilir. İster istemez günün enerjisi insanı “Benim dediğim olacak” cümlesine çekiyor, yani bugün her yerde gereksiz inatçı ve “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” insanları çıkabilir. (Bilmiyorum, deyip geçin bence. :) ) Ve 21:01’de Ay-Güneş karesi de kesinleştiğinden bugün haftanın en zorlu günlerinden biri diyebiliriz. Özellikle gece saatlerinde kadın-erkek ilişkilerinde çatışmalar, Venüs retronun “Ver coşkuyu” etkisi ile eski defterlerin açılması ve bir araba dolusu laf görülebilir. Kırgınlıklara mahal vermemek lazım. Tüm bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba – 17.10.2018: Ay, saat 00:49-10:35 arasında boşlukta kalacak akabinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Bundan ötürü sabahın erken saatlerini önemli bir iş için kullanmamak önemli. 12:16’da Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bugün beklenmeyeni dahi beklemek lazım. Kare bir açı olduğundan zorlayıcı sürprizler gündeme gelebilir, bugün stres yönetimini iyi yapmak oldukça önemli. Diplomatik anlamda zor bir gün olduğundan özellikle ikna gerektiren konularda bu açının öncesi, ya da akşam saatlerini kullanmanızda fayda var. Diğer yandan bir süredir büyük bir haksızlığa uğruyorsanız artık sesinizi çıkarabilir ve beklenmedik bir destek de bulabilirsiniz. Açının gölge yönleri konusunda en çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Perşembe – 18.10.2018: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor günün ilk yarısında zeki, yaratıcı ve hatta biraz da sivri akıllı olabilirsiniz. :) Düşünce ve planlarınızın gerçekten hayatta uygulanabilir olması konusunda emin olun. Bugün ayrıca çok güzel masa başından dünyayı ve insanlığı kurtabiliriz; kurtaralım da. Dostlarla beyin jimnastiği yapmak güzel şey. 12:10’da Ay-Merkür karesi kesinleşirken sivri fikirler sivri dillere dönüşüyor. Bir sonraki açıya kadar dilinizi tutmak, çok uçlara kaçmamak da önemli. Tuhaf tiplerle uğraşıyorsanız iki yol var ya hiç muhattap almamak ya da çok kısa, net ve zekice bir şekilde lafı yerleştirip gitmek. Karar sizin. Açının sert etkileriyle ilgili sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalardikkat. 14:49’da Ay-Mars kavuşumu kesinleştiğinden kabınıza sığamamaya başlayabilirsiniz. Hareket etmek, spor ve doğaya çıkmak çok iyi gelebilir. Biraz da agresyon artabilir. Aynı zamanda tabii bu saat itibariyle kaza bela ile uğraşmamak adına riskli hareketler yapmamak, paraşütle atlamamak ve fiziken çok yorucu işlere girmemek önemli. Açının canlandırıcı etkisinden ise özellikle Koç, Yay, İkizler ve Teraziler faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 19.10.2018: Haftanın en önemli gününde ilk olarak 12:46’da Merkür-Neptün üçgeni kesinleşecek. Şairane etkisi olan bu açı kalplerdeki yaratıcılık, ilham ve romantizmi tetikleyebilir. Kaleminiz kuvvetli ise bir şeyler yazmak için harika bir gün. Bir süredir bir konuda tıkanma yaşıyor ve ilham bulamıyorsanız aradığınız ışığı bulmanız mümkün. Hayalgücünüz artabilir, olaylara çok yaratıcı ve değişik bakış açıları getirebilirsiniz. Bu güzel tesirden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, 14:45’te Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Yani bir süreliğine daha abartılı bir ruh haline girebilirsiniz, bir olay olduğunda sıcağı sıcağına değil biraz soğuyunca karar vermek önemli. Zaten 15:27’de Ay-Güneş üçgeni oluşuyor ve çok güzel bir etki devreye giriyor. İşte akşama kadar ikili ilişkilerde son derece destekleyici bir açı devrede. Hem flört, hem de amir ve ebeveyn ilişkilerinde sorunları çözmek adına güzel bir destek. Bu açıdan da özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Ve 20:23’te Merkür-Mars karesi kesinleştiğinden frene basma vakti, zira şimdi sözcükleri silah gibi kullanma, laf dalaşları ve çekilmelere etkinin müsait olduğu bir zaman başlıyor. İyicil yönüyle ise sürekli sessiz kalıp haksızlığa uğramaya devam eden bir kişi artık sesini yükseltebilir, beklenmedik bir destek alabilir. Ay, saat 15:27-23:20 arasında boşlukta kaldıktan sonra Balık burcuna geçiş yapıyor.

Cumartesi – 20.10.2018: Haftanın en güzel ve huzurlu gününe geldik. :) Ay Balık burcunda sezgiler güçlü, hissiyat yüksek ve huzurun peşindeyiz. 07:26’da Ay-Satürn olumlu açısı kesinleştiğinden yeni güne ciddi, kararlı ve güçlü bir şekilde başlayabilirsiniz. Ve 12:43’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. Venüs retrosunun ilişkileri sarstığı bu dönemde tekrar barışma ve geri dönüşler gündeme gelebilir. Yeni bir ilişki ya da duyguları dile getirmek adına da son derece güzel bir etkileşim. Gün boyunca bu romantik ve huzurlu etkileşim devam edecek. Sadece haritasında Venüs’ü retro olmayanlar yeni biriyle tanışıyorsa biraz daha zaman kullanıp karşısındaki kişiyi tanıması faydalı olabilir, çünkü bu etki biraz pembe bulutlar ve sislerle de alakalı. Ancak genel toplamda son derece huzurlu ve güzel açılar devrede. Bu tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Gece yarısına doğru Ay, Neptün ile kavuşuma ilerlediğinden her türlü ruhsal çalışma ve niyetler için değerlendirebilirsiniz.

Pazar – 21.10.2018: Haftanın son ve en güzel gününde Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, 08:14’te ilk olarak Merkür ile üçgen açı yapacak. Blog, kitap, tez vb yazmak isteyen varsa bugün kahvesini alıp ilham perisini bulma vakti, deneyin. :) Biraz da yağmur yağarsa arkaya da müziği açıp romantik bir sonbahar sabahı yaşamanın tam zamanı. 12:32’de Ay-Plüton olumlu açısı da kesinleştiğinden daha güçlü ve kararlı bir enerji oluşuyor. İkna yeteneğiniz artabilir, karşınızdaki kişiye çarpıcı bir intiba bırakabilirsiniz. Gece yarısına yaklaşırken bu sefer Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşmeye başlıyor. Bir sonraki haftanın iş planlarını yapmak ve yatırım kararları adına da destekleyici bir etki. Ve pek tabii ki keyifli bir akşam için de! Bugün dediğim gibi haftanın en güzel günü ve sadece tadını çıkarın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ