Begüm Minkis

2020 yılının en önemli haftalarından birine giriş yapıyoruz. Uzun zamandır yazılan çizilen dünyayı yeni bir döneme sokacak 21 Haziran Yengeç burcundaki Parçalı Güneş Tutulması artık semalarda yerini alıyor. Bu tutulma öncesinde 19 Haziran’da iletişim ve düşünme şeklimizi yöneten Merkür Yengeç burcunda retro hareketine başlayacak ve retro 11 Temmuz’a kadar devam edecek. Venüs’ün de retro konumunu baz alırsak tutulma hepimize kasisli bir yolda olduğumuzu hatırlatabilir. Zira hemen tutulma öncesinde 20 Haziran’da Güneş ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşerek ileri dönük parlak başlangıçları simgelese de öncü burçta ve mars etkili gerçekleşecek güneş tutulmasının doğası gereği yüksek ve kontrolsüz enerji ortaya çıkabilir. Retrolar ise bunun tam aksine es geçtiğimiz konuların üzerinden tekrardan geçmemizi ve o şekilde yeni başlangıçları yapmamızın daha uygun olduğunu gösterecektir bize. Böylece daha güvenli, huzurlu bir yaşam yolculuğu inşa edebiliriz. Bu majör etkiler haricinde de gökyüzünde 19 Haziran’da Mars ve Plüton, 20 Haziran’da ise Mars ve Jüpiter altmışlıkları gerçekleşeceğinden bu hafta gökyüzü hepimizin yaşamında irili ufaklı bir değişime yol açabilir.

Lafı çok uzatmadan en önemli gökyüzü etkilerinden etkilerine geçersek 17 Haziran’da Merkür durağan konuma geçiş yapıyor. 19 Haziran’da ise Yengeç burcunda retro hareketine başlayacak. Yengeç Merkür zaten duygusal, şiirsel ve empatik bir dili içerdiği için retro konumu bu etkileri katlayarak içsel manada daha yoğun ve duygusal bir dönemi işaret ediyor. Lakin burada tuzağa düşmeden hareket etmek de önemli; zira duygusal açlık ve sevilme düşünecelerimiz daha da artacağında o kadar da ilgi duymadığınız birine de çekilebilir ve sonra pişmanlık yaşayabilirsiniz. Bu noktada iyi muhakeme yapmak çok önemli olacaktır.

Pek tabii bir retro klasiği olarak uzun zamandır görüşmediğiniz, bir nedenle geçmişimizde kalan, küs olduğumuz kişiler tekrardan önümüze çıkabilir. Bu karşılaşmaların bazıları bir anlam içermeksizin yalnızca bir merak gidermeden ibaret de olabilir. Merkür retroya dair daha detaylı makalemizi sizinle paylaşıyor olacağız.

19 Haziran Mars ve Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ile doğru motivasyon, dozunda hırs ve cesaret ile zorlu işler başarabiliriz. Alacağınız eylemlerle insanları etki altında bırakabilir, bir mülakkatta ön sıralara geçebilirsiniz. Eğer gerçekten istediğiniz bir işe koyulmuşsanız açının etkisi yaşamınızda bariz bir destek sunacaktır.

20 Haziran İkizler burcunda Güneş ve Kuzey Ay Düğümü kavuşum gerçekleştiriyor. Yaklaşık yılda bir kez olan bu kavuşum yine her yıl farklı burçlarda olduğundan yaşamlarımızda farklı noktalarda ileriye dönük bir başlatma eğilimi içerisinde olmamızı sağlar. Eril figürler, baba, erkek kardeş, eş, otorite konumundaki kişilerden yana fırsat yakalamak ve destek görüleceğini işaret eder. Materyal hırs ve başarma güdüsünü arttırabilir. Atılan tohumlar hayat planımızda işimizi kolaylaştırır, bize yardım eder, duygusal tatmin ve huzuru yükseltir.

20 Haziran Mars ve Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Hayır getirecek işler, sorumlulukların üstesinden gelme, mücadele edilen işlerin beklenilen sonucu doğurması, erkek figürlerinden yana şans ve kısmet, hızlı gelecek fakat olumlu değişimleri haber vermektedir.

21 Haziran sabah saatlerinde Yengeç Burcunda Parçalı bir Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulma ülkemizden gözlemlenecek fakat tam merkez hattında olmayacağımızdan en keskin görüntüyü elde edemeyebiliriz. Her halukarda üzerimizdeki etkisinin belirgin olacağı aşikar. 0 derecede gerçekleşecek tutulma özel bir öneme sahip. Öncü burçların 0 dereceleri çok güçlü başlatma enerjisi ile çalışmaktadır. Güneş tutulmalarının da bir yeniay olduğunu dikkate aldığımızda yaşamlarımızda yapmak istediklerimize dair çok istekli bir duruş sergilememiz mümkün. Tutulma ayrıca Marsiyen doğada. İşin içinde hız, hırs ve mücadele duygusu da hakim olacak. Bu noktada iç huzur ve güvenlik ihtiyacımızla ilgili eylemlerde bulunmak isteyebiliriz.

Aile, kökler, toprak ve gayrimenkul konuları, emlak ve yerleşim temalarına dair yeni gelişmeler ve kararlar olabilir. Çocuk yapma oranının artması ve evliliklerin çoğalması da bu tutulma ile mümkün. Radikal bir şekilde şehirden köye, köyden şehire göçler artabilir. Büyük yapısal değişimler bekleyebiliriz. Toplumda herkesçe bilinen ünlü ve ses getirmiş ailelerin hayatlarında birtakım değişimler gözlemlenebilir.

Pek tabii tutulma yakınlarında en yoğun etkileri göreceğiz lakin etkilerini hemen oldu bitti şeklinde düşünemeyiz. Tutulma bir dönemin kalitesini belirler ve Aralık ayına kadar etkilerini azalarak hissedeceğiz. Güneş Tutulması ile ilgili ayrıntılı yazıyı sizinle paylaşıyor olacağız.

Ve son olarak 21 Haziran’da Güneş Yengeç burcuna geçiş yapacak. Zodyağın en duygulu, şefkatli ve besleyici burcu olan Yengeçler; doğum gününüz kutlu olsun! Yeni yaşınız uğur getirsin. Sağlıklı , mutlu ve başarılı bir yıl dilerim.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.06.2020: Herkese iyi haftalar. Ay tüm gün Koç burcunda hareket edecek. Hafta başlangıcı olarak gayet iyi bir konum ve bize yeterli dozajda motivasyon verebilir. Açı oranı düşük bir gün bu bağlamda ek bir destek beklemeden daha bağımsız davranışlarda bulunabiliriz. Sportif aktivitelerden verim elde edebiliriz. Yaşam enerjimiz yükseleceğinden girişim, canlılık ve cesaret gibi konular daha fazla öne çıkabilir. Bugün yalnızca 05:06’da Ay-Merkür karesi kesinleşecek. Bu bağlamda sabah saatleri görüşmelerde karşı tarafı iyi dinlemek ve daha açıklayıcı bir dil kullanmak iletişim sorunlarını engelleyecektir. Bunun haricinde tek bir kelime ile tüm problemini anlatmak isteyen türdeki kişiler sinir bozucu olabilir. Duygu aktarımlarında sorunlar olabilir. Olumlu anlamda muhalefet düşünceler daha da beyin açabilir ve içinizdeki gerçekliği daha kolay keşfetmenizi sağlayabilir. Sürekli kendinizi soru sorar konumda bulabilirsiniz. Günün sert etkilerinden öncü nitelikteki Koç, Yengeç, Terazi, Oğlaklar daha çok etkilenebilir.

Salı – 16.06.2020: Açı oranı bol bir gün geçireceğiz fakat birçoğu gece gerçekleşeceğinden rüyalarımız da oldukça hareketli olabilir. Güne Ay Koç burcunda başlıyoruz. 01:21’de Ay-Plüton karesi ile entrikalara çok fazla kafaya takabilirsiniz. Saplantı, kin, inat gibi olumsuz duygulara kapılmaktansa yatıp uyumak en iyisi olabilir. 03:10’da Ay-Güneş almışlığı kesinleşiyor. İç huzura ulaşmak, duygu ve mantık arasındaki en doğru noktayı bulmak için verimli bir etki altında olacağız. 03:49’da da Ay-Jüpiter karesi kesinleşecek ve boşluğa girecek. En sade haliyle duygu abartısı olarak açıklanan bu açı kalıbı aşırı eylemler nedeniyle zarar görme potansiyeliniz de simgeler. Aşırı öfke, aşırı sevgi, aşırı umursamazlık hepsi kendi içinde hem bizim hem de yaşamın dengesini bozar. Bu noktada eksiklerimizi fark etmeliyiz. Ayrıca Ay 03:49 ve 12:35 arasında boşlukta olacağından sabah saatleri yeni bir iş başlatmak veya karar almak için uygun olmayabilir. 12:35’de Ay Boğa burcuna geçecek ve boşluktan çıkacak. Gece saatlerinde yansıtılan yoğun enerji ile gün biraz daha keyfi faaliyetler ve tembelliğe kayabilir. Beş duyumuzu çalıştırmak isteyeceğiz. Güzel şeyleri yemek içmek, estetik faaliyetlerle gözümüzü doyurmak, güzel bir müzik açarak ruhumuzu dinlendirmek isteyebiliriz. Yalnız 14:28’de Ay-Satürn karesi ile bu güzel şeyler içerisinde sürekli baskı yapan bir büyük öne çıkabilir. Soğuk duygulara girmemizi sağlayan, var olan azcık enerjimizi de emen kişiler bizi zorlayabilir. Devlet, otorite, yaşlı insanlarla ilgili bir işi çözümlemek için çok uygun olmayacaktır. Günün sert etkilerine öncü ve sabit nitelikteki Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ve Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar daha çok dikkat etmeli.

Çarşamba – 17.06.2020: Ay tüm gün Boğa burcunda hareket edecek. Doğa ve maddi şeylerden ekstra haz alacağımız bir etki altında olacağız. 07:15’de Ay-Uranüs kavuşumu gerçekleşecek. Erkenden uyanabiliriz. Sabah saatleri pek planlar işlemeyebilir. Ani plan değişimleri, haberler ve olaylar sarsabilir. Bir farkındalık ve uyanış içerisinde de olabiliriz. 07:59’da Merkür geri hareket öncesi durağan konuma geliyor. Tüm gün de böyle geçeceğinden tuhaf bir gün olması kimilerimiz için muhtemel. Durağan konumlar bazen retrodan daha problematik çalışabiliyor. Ticari faaliyetlerde, elektronik eşyalarda bilhassa sorunlar olabilir. Tokalaşmadan önce iyi düşünmek gerekebilir. Eğer bir borca giriyorsanız bu iki kat önemli olacaktır. Neyse ki 18:02’de Ay-Merkür altmışlığı ile akşam saatleri iletişim açısından daha destekleyici gözüküyor. Bilhassa maddi meseleler, güven ve değere ait meselelerde uzlaşma daha kolay sağlanabilir. Günün olumlu etkilerinden su ve toprak elementine ait Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir.

Perşembe – 18.06.2020: Haftanın en bolluk ve bereket etkisine sahip gününe geldik. Güne Ay Boğa burcunda başlıyoruz. Merkür bugün de tüm gün durağan konumda olacak. Bu nedenle yoğun iletişim ve karar gerektiren meselelerinizle ilgili ne kadar olumlu açı olsa da daha dikkatli davranmanızı önerebilirim. 06:17’de Ay-Neptün altmışlığı sabah spiritüel çalışmalar, yüzme, doğada vakit geçirmek gibi aktivitelerin sizi şifalandırma potansiyelini yükseltiyor. 12:16’da Ay-Mars altmışlığı gerçekleşecek. Kararlı duruş, kolay ve isteyerek harekete geçmeyi gösteriyor. Bir sorunu kalıcı bir şekilde sonlandırabilirsiniz. 13:00’de Ay-Plüton, 15:02’de Ay-Jüpiter üçgeni ile güçlü maddi destekler, hediyeler, anlaşmalar ve iş teklifleri olabilir. Bir verip olanı ikiye katlama enerjisi çalışacaktır. Yalnız 14:02’den sonra 23:59’a kadar Ay boşlukta olacak. Yani günün ilk yarısı daha verimli. Muhtemel bir randevuyu ve ciddi meseleleri bu zamana denk getirmek daha iyi olabilir. 23:59’da günün son dakikasında Ay İkizler burcuna geçiş yapıyor. Günün şanslı etkilerinden su ve toprak elementine ait Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 19.06.2020: Güne Ay İkizler burcunda başlıyoruz. Ayın tüm gün açıları bizi uyum ve sosyalliğe çekecektir. Yalnız iki şey arasında kalma ve kararsızlıklar da görülebilir. İletişim, haberleşme, anlatma ve yazma isteği tavan yapabilir. Araştırma, sunum, dijital işler ve eğitim meselelerinde bugün verim alabilirsiniz. 01:34’de Ay-Satürn üçgeni kesinleşecek. Başlanılan işlerde istikrar da arkasından gelebilir. Gece sessizlik ve tüm konsantrasyonla bir işe, derse kendinizi verebilirsiniz. 02:08’de Mars ve Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ile - + 5 gün doğru motivasyon, dozunda hırs ve cesaret ile güçlü işler başarabiliriz. Eylemlerinizle insanları etki altında bırakabilir ve bir mülakkatta ön sıralara geçebilirsiniz. Eğer gerçekten istediğiniz bir işe koyulmuşsanız açının etkisi yaşamınızda bariz bir destek sunacaktır. 08.00’de Merkür artık durağan konumdan retro hareketine başlıyor. 11 Temmuz’a kadar da devam edecek. Yengeç Merkür zaten duygusal, şiirsel ve empatik bir dili içerdiği için retro konumu bu etkileri katlayarak içsel manada daha yoğun ve duygusal bir dönemi işaret ediyor. Lakin burada tuzağa düşmeden hareket etmekte önemli zira duygusal açlık ve sevilmeme düşüncelerimiz artacağından o kadar da ilgi duymadığınız birine çekilebilirsiniz ve sonra pişmanlık olabilir. Bir retro klasiği olarak uzun zamandır görüşmediğiniz, bir nedenle geçmişinizde kalan, küs olduğumuz kişiler tekrardan önünüze çıkabilir. Bu karşılaşmaların hepsi bir anlam içermeden yalnızca bir merak gidermeden ibaret de olabilir. 11:39’da Ay-Venüs kavuşumu kesinleşecek. Hafta içerisinde Venüs’ün tek açısı bu. Bu nedenle iyi değerlendirmelisiniz. Aşk ve sevgi meselelerinde bir sorun var ise geçmişi mercek altına alarak çözümleyebilirsiniz. Günün olumlu etkilerinden su ve toprak burçlarından Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir.

Cumartesi – 20.06.2020: Herkese iyi haftasonları! Tüm gün Ay İkizler burcunda hareket edecek. Bugün gökyüzü çok değişken. 02:37’de Güneş ve Kadersel Kuzey Ay Düğümü 29 derece İkizler burcunda bir kavuşum gerçekleştiriyor. Değişken burçların 29 dereceleri çok güçlü çalışır. Önemli değişiklikleri ve bir sürecin bittiğini haber verir. Burç gereği iletişim ve fikirlerde bir doruk noktasına ulaşıyoruz. Bugün iletişimde bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Retro etkişiyle içe atılan düşünceler artan özgüven ile birden dökülebilir. Tanınma ve dikkat çekmek için adımlar iyi sonuç getirebilir. Anlaşma, imza, mülakat, karar, taşınma, seyahat, elektronik eşya alımı ve eğitime yazılmak gibi temalarla ilgili uygun bir süreç geçirebiliriz. Baba, erkek kardeş, eş veya otorite konumundaki kişilerden yana destek görebilirsiniz. Bu dönemde materyal hırs ve başarma güdüsü artabilir. Atılan tohumlar hayat planımızda işinizi kolaylaştırarak duygusal tatmin ve huzuru getirebilir. Kavuşum -+ 5 gün yoğun etki gösterecek ve esasında tutulmanın vereceği etkilerle bağlantılı ileriye dönük başlangıçları işaret ediyor. 10:56’da Mars ve Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Hayır getirecek işler, sorumlulukların üstesinden gelme, mücadele edilen işlerin beklenilen sonucu doğurması, erkek figürlerinden yana şans ve kısmet, hızlı gelecek fakat olumlu değişimleri haber vermektedir. 15:06’da Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Günün tek Ayın açısı “çok laf yalansız olmaz” cümlesini bizlere tekrardan hatırlatıyor. Her söylenileni inanmamak üzerine büyün gelecek planları kurmamak önemli olabilir. Ayrıca bugün Ay Balzamik fazda olacak tüm gün. Bu faz bitişleri gösterir. Geçtiğimiz Ay Tutulmasından çıktığımız için güçlü bir tamamlanma etkişinde olacağız. Günün önemli ve sert etkilerinden değişken nitelikteki İkizler, Başak, Yay, Balıklar daha çok etkilenebilir.

Pazar – 21.06.2020: Tutulma gününe geldik. Güne Ay Koç burcunda başlıyoruz. 00:43’de Güneş artık Yengeç burcuna geçiyor. Zodyağın en duygulu, şefkatli ve besleyici burcu olan Yengeçler; doğum gününüz kutlu olsun! Yeni yaşınız uğur getirsin. Sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim. 00:47’de Ay-Mars karesi kesinleşiyor ve Ay akabinde boşluğa giriyor. Gece saatlerinde agresif ve heyecanlı bir ruh halinde olabiliriz. 09:01’de Ay Yengeç burcuna geçecek ve Ay boşluktan çıkacak. Yani gece saatleri ay boşlukta zaten hayat pasif olacağından sıkıntı olmayacaktır. 09:41’de Ay-Güneş kavuşumu gerçekleşecek ve Yengeç burcunda parçalı bir Güneş Tutulması meydana gelecek. Tutulma ülkemizden gözlemlenecek fakat tam merkez hattında olmayacağımızdan en keskin görüntüyü elde edemeyebiliriz. Her halukarda üzerimizdeki etkisinin daha belirgin olacağı aşikar. 0 derecede gerçekleşecek tutulma özel bir öneme sahip. Öncü burçların 0 dereceleri çok güçlü başlatma enerjisi ile çalışmaktadır. Güneş tutulmalarının da bir yeniay olduğunu dikkate aldığımızda yaşamlarımızda yapmak istediklerimize dair çok istekli bir duruş sergilememiz mümkün. Tutulma ayrıca Marsiyen doğada. İşin içinde hız, hırs ve mücadele duygusu da hakim olacak. Aile, kökler, toprak ve gayrimenkul konuları, emlak ve yerleşim temalarına dair yeni gelişmeler ve kararlar olabilir. Pek tabii tutulma etkilerini hemen oldu bitti şeklinde diye düşünemeyiz. Güneş Tutulmaları bir dönemin kalitesini belirler ve Aralık ayına kadar etkilerini azalarak hissedeceğiz. Günün önemli etkilerini öncü nitelikteki Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha fazla hissedebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis