Merve Çubuktepe

İlkbahar başlıyor! Evet çok değişik bir ilkbahar yaşıyoruz, belki hiçbirine benzemiyor. Tüm bu tuhaf süreç başlayalı bir yıl olsa da hayat devam ediyor ve yine bahar geldi. 20 Mart 2021’de İlkbahar ekinoksu doğaya can verecek. Gece ile gündüz eşitlendikten sonra yine günlerin daha uzun olacağı bir dönem başlıyor. Bu da haliyle enerji ve motivasyon yüklüyor bizlere.

16 Mart 2021’de Merkür Balık burcuna geçiş yapacak. Merkür bu burçta su elementinin de etkisi ile kolayca empati kurabilir, karşı tarafı düşünebilir. Merhametli, yapıcı ve fedakar bir düşünce tarzı söz konusudur. Merkür Kova burcundayken retro hareketi sebebiyle de uzun zaman geçirmişti ve en sonunda burç değiştiriyor.

Gökyüzünün romantik, hayalperest havasına uygun bir şekilde Merkür Balık etkisi de bizi ilham ve duygusal düşünce tarzına götürmekte. Hayallere dalma eğilimi yükselirken, ilham ve yaratıcılık artışı görülebilir. Ancak bazen de pembe bulutlar içerisinde kendimizi olmayacak ihtimallere fazla kaptırabiliriz, dikkat. İkinci bir kişinin yorumu bu gibi süreçlerde çok önemlidir. Sanatsal faaliyetler, yaratıcılık gerektiren her konu için harika bir etkidir. Sezgilerimiz maksimum güçte çalışabilir. Merkür, 4 Nisan 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Hayatımızda kızdığımız, anlam veremediğimiz konular olabilir. Ancak bu sefer sırf kendi perspektifimize takılıp kalmak yerine karşı tarafı anlamaya çalışmanın çok önemli olacağı bir dönemdeyiz. “Ben onun yerinde olsam nasıl davranırdım?” sorusunu objektif düşünerek cevap vermek hafta boyunca bize çok şey katabilir, yeni şeyler idrak edebiliriz. Son olarak Merkür Balık transiti değişken burç etkisi ile odak zorluğu, hayallere dalma, dikkatsizlik ve unutkanlık da getirebilir.

21 Mart 2021’de Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs takvimi başa sarıyor ve zodyağın ilk burcu olan Koçta yeni yolculuğuna başlıyor. Baharın heyecanı, dinamizmi ve duygusal sıcaklığını hissetmeye başlayacağız. Yeni ve birden gelişen aşklara tanık olabiliriz, duygular çok hızlı gelişebilir. Ancak bir yandan da duyguların saman alevi gibi yanıp sönme ihtimali olabileceğinden olayların gelişmesine zaman vermekte fayda var. Diğer yandan Venüs Koç dönemleri bireylerin ısrarcılık veya sabırsızlıklarından ilişkilerde hata yaptıkları dönem olabiliyor. Hız her zaman iyi bir şey değildir… Ve bir şeyler ısrar etmeden kendiliğinden oluyorsa güzeldir. Venüs, 14 Nisan 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

20 Mart 2021’de Güneş Koç burcuna geçiş yapacak. İlkbahar ekinoksu, baharın başlangıcı ve doğanının uyanışını kutlayacağız. Astrolojik anlamda bu evre aslında “yeni yıl” demektir zira Güneş zodyağın ilk burcuna giriş yaparak yeni bir dönem başlatır. Tüm Koçların doğum günleri kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim!

16 Mart 2021’de Güneş-Plüton Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına pozitiftir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı etkisi +-3 gün sürecek.

18 Mart 2021’de Venüs-Plüton Altmışlığı kesinleşecek. Mart ayı boyunca duygusal anlamda birçok olumlu açı gözlemleyeceğiz. Bu açı da onlardan biri… Açı kalıbı tutkulu aşklar, bağlanma ve ilişkilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyici durumda. Sosyal hayat ve kariyerde iyi giyim, imaj ve stil sahibi olmak da olumlu etkiler bırakabilir.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.03.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunda olaysız ve yapıcı bir gün bizleri beklemekte. Ay saat 06:15’te Ay düğümleri ile uyumlu açı yapıyor. Haftaya daha hızlı, enerjik ve keyifli başlayabiliriz. En önemlisi de saat 17:40’ta Ay-Jüpiter altmışlık olumlu açısı kesinleşecek. Özellikle öğleden sonrası itibariyle akşama kadarki süre günün en verimli ve iyicil kısmı diyebiliriz. Her türlü finans, kariyer, hukuk ve ticaret odaklı konu için atılım yapmak adına uygun bir tesirdir. Bir eğitime başlamak adına da değerlendirilebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 16.03.2021: Merkür saat 01:26’da Balık burcuna geçiş yapacak. Gökyüzünün romantik, hayalperest havasına uygun bir şekilde Merkür Balık etkisi de bizi ilham ve duygusal düşünce tarzına götürmekte. Hayallere dalmak, ilham ve yaratıcılık artışı görülebilir. Ancak bazen de pembe bulutlar içerisinde kendimizi olmayacak ihtimallere fazla kaptırabiliriz, dikkat. İkinci bir kişinin yorumu bu süreçlerde çok önemlidir. Sanatsal faaliyetler, yaratıcılık gerektiren her konu için harika bir etkidir. Sezgilerimiz maksimum güçte çalışabilir. Merkür, 4 Nisan 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 06:40’ta Plüton ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 06:41-13:56 arasında boşlukta olduğundan günün ilk yarısı ilerlemekte daha zorlanabiliriz. Çok mühim işleri bu evre dışına almamızda fayda var. Kolay sinirlenme, tolerans düşüklüğü gibi deneyimler söz konusu olabilir. Neyse ki saat 13:57 itibariyle Ay Boğa burcuna geçiş yapacak ve tekrar dengelenirken odaklanmaya başlayacağız. En güzeli de Ay saat 15:30’da Merkür ile olumlu açı yapacak. +-2 saatlik süre her türlü önemli görüşme, konuşma, imza, başvuru, mülakat ve sunum gibi konular için ideal durumda. Saat 21:25’te haftanın iyicil açılarından Güneş-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle güçlü destekler almak, nüfuz etmek ve olumlu intiba oluşturmak adına pozitiftir. Kariyer başta olmak üzere önemli görüşmeler ve yazışmalar, iş kararları için değerlendirilebilir. Açı etkisi +-3 gün sürecek. Destek arıyorsak bulmak adına ideal bir açı kalıbıdır. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 17.03.2021: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün bir miktar gerilim ve belirsizliklere açık. Çok inat etmek veya her şeyi istediğimiz şekilde olsun istemek pek faydalı olmayabilir. Ay saat 06:36’da Uranüs ile kavuşum yapacak. Üzerine de saat 10:19’da Ay-Satürn karesi devrede. Bugün açı yoğunluğu oldukça düşük ancak iki tane sert açı kalıbı devrede olacak. Bu sebeple de bugün bir konuyu çok zorlamak, aşırı tutturmak veya sert yaklaşımlar her şeyi zora sokabilir. Beklenmedik engel, yavaşlık veya gelişmelere açık olmak B planı oluşturmak kafamızı rahat ettirecektir. Ani acıkma ve çok yemek yeme isteği gelebilir. Hilal fazına giriyoruz, bu faz bir şeyleri harekete geçirmek, inisiyatif almak ve sonuç elde etmek adına pozitiftir. Ancak önemli tüm konular için bir sonraki günü değerlendirmenizi öneririm. Ay Fazı: Hilal.

Perşembe – 18.03.2021: Saat 06:34’te Mars-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Yaralı veya sorun içeren bir konuyu akıl, zeka ve kurnazlıkla çözmek; iyileştirmeye başlamak mümkün olabilir. Çünkü Mars İkizler burcunda ve fiziksel kuvvetten ziyade akıl ve zekayı ön plana alıyor. Ay Boğa burcunda saat 07:13’te Jüpiter ile kare sert açı yaptıktan sonra tüm gün gökyüzünde iyicil temaslar kuracak. Saat 08:15’te Neptün, 19:23’te ise Venüs ile olumlu altmışlık açısı devrede. Bugün oldukça romantik ve duygusal bir gün. Duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkisinde iyileştirici, barıştıran ve bir araya getiren bir tesir mevcut. Saat 19:29’da ise Ay-Plüton üçgeni devrede. Bu açı kalıbı da özellikle akşam saatlerinde destek bulmak, insanları etkilemek ve güçlü intiba bırakmak adına pozitiftir. Ve saat 20:19’da haftanın en iyicil açısı olan Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Mart ayı boyunca duygusal anlamda birçok olumlu açı gözlemleyeceğiz. Bu açı da onlardan biri… Açı kalıbı tutkulu aşklar, bağlanma ve ilişkilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyici durumda. Sosyal hayat ve kariyerde iyi giyim, imaj ve stil sahibi olmak da olumlu etkiler bırakabilir. Ve saat 23:39’ta Ay-Güneş altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor, kalan kısa sürede de boşlukta olacak. Akşam saatleri boşluk başlangıç evresine kadar duygusal konular başta olmak üzere her türlü insan ilişkisi adına destekleyici tesirler taşımakta. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 19.03.2021: Ay saat 02:47’de boşluktan çıkarak İkizler burcuna geçiş yapacak. Ay saat 12:27’de Merkür ile kare sert açı yapmakta. Günün ilk yarısında kafamız daha karışık olabilir ve odaklanmakta zorlanabiliriz. Veya birçok seçenek arasında kalabiliriz. Hemen karar vermek yerine iyice düşünmekte fayda var. Önemli imza, görüşme, kariyer ve finans girişimleri için günün ilk yarısını pas geçmek daha pozitif olabilir. Saat 19:39’da Ay-Chiron altmışlığı özellikle +-1 saat boyunca her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için elverişli bir ortam oluşturuyor. Saat 21:24’te Ay-Mars kavuşumu devreye girdikten sonra günün son açısı ise saat 23:49’da Ay-Satürn üçgeni. Akşam saatleri itibariyle son derece üretken bir zaman dilimine giriyoruz. Gerek üşendiğimiz işleri bitirmek, gerek istediğimiz şeye sıkı bir başlangıç yapmak, spor yapmak gibi konular için güçlü destekler devrede olacak. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 20.03.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay İkizler burcunda saat 06:30’da Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Özellikle günün erken saatlerinde ruhsal etki çok yüksek ve her türlü ruhsal çalışma için bu tesiri değerlendirebilirsiniz. Gün boyunca işbirliği, imece yapmak ve kolektif düşünmek çok önemli olacak. Saat 12:37’de Güneş Koç burcuna geçiş yapıyor. İlkbahar ekinoksu, baharın başlangıcı ve doğanının uyanışını kutlayacağız. Astrolojik anlamda bu evre aslında “yeni yıl” demektir zira Güneş zodyağın ilk burcuna giriş yaparak yeni bir dönem başlatır. Tüm Koçların doğum günleri kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim! Bir not olarak dünyanın eksen eğikliği sebebiyle Güneş’in bir burca giriş tarihi değişebilir. Örneğin bu sene 20 Martta giriş yaptı ama bazı yıllar bu durum 21 Martta da olabilir. Bu sebeple bu geçiş döneminde doğduysanız burcunuzun tespiti mutlaka doğum yılınız ve saatinizle birlikte yapılmalıdır. Bunun için astro.com, yorumcu.com gibi sitelerden ücretsiz haritanızı inceleyebilirsiniz. Ekinokstan sonra Ay saat 21:23’te Jüpiter ile üçgen olumlu açı akabinde 21:20’de Neptün ile kare sert açı yapıyor. Şans var, ancak şansı çok zorlamamak gerektiğine işaret bir açı kombinasyonu bu. Bir şey varsa sevinelim, şükredelim ancak daha fazlası için zorlamak veya olmadı diye düş kırıklığına uğramak boşa kürek çekmek olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 21.03.2021: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay günün ilk yarısında İkizler burcunda sakin sakin ilerleyecek. Bol muhabbet, okuma, öğrenme ve gırgır, dedikodu için güzel saatler. Ay saat 15:04’te Venüs ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay çok çok kısa bir süre sadece 15:04-15:17 arasında boşlukta. 13 dakikalık süre var, oraya da önemli bir şey denk getirmesek de olur sanki. :) Akabinde 15:18’de Ay boşluktan çıkarak Yengeç burcuna giriş yapacak. Daha duygusal, empatik ve nostaljik hissedebiliriz. Ve saat 17:16’da Venüs burç değiştiriyor. Venüs takvimi başa sarıyor ve zodyağın ilk burcu olan Koçta yeni yolculuğuna başlıyor. Baharın heyecanı, dinamizmi ve duygusal sıcaklığını hissetmeye başlayacağız. Yeni ve birden gelişen aşklara tanık olabiliriz, duygular çok hızlı gelişebilir. Ancak bir yandan da duyguların saman alevi gibi yanıp sönme ihtimali olabileceğinden olayların gelişmesine zaman vermekte fayda var. Diğer yandan Venüs Koç dönemleri bireylerin ısrarcılık veya sabırsızlıklarından ilişkilerde hata yaptıkları dönem olabiliyor. Hız her zaman iyi bir şey değildir… Ve bir şeyler ısrar etmeden kendiliğinden oluyorsa güzeldir. Venüs, 14 Nisan 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Saat 17:40’ta ise Ay-Güneş karesi devrede ve İlk Dördün fazına geçiyoruz. Duygu ve mantık arasında kalabiliriz, çok önemli konular veya ikilemler varsa demlenmesi adına bir sonraki güne bırakmakta fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe