Merve Çubuktepe

Bu hafta iki burç değişimi dikkat çekiyor. Öncelikle bir ileri bir geri giderek başımızı döndüren Merkür, 16 Mayıs 2017’de Boğa burcuna geçiş yapacak. Bu güzel bir durum zira bir süredir odaklanamadığımız, ya da sürekli karar değiştirdiğimiz konulara dair netleşmeye dair güzel bir etki yaratacak. Mantıklı, planlanmış ağır ama net adımlarla artık bir şeyleri inşa edebilir, aynı zamanda önümüze yeni bir yol haritası çizebiliriz. Bu durum aynı zamanda harita da destekliyorsa risk almaktan kaçınarak yatırım yapmak için de uygun bir etkidir.

Diğer bir burç geçişi Güneş’e ait. 20 Mayıs 2017’de Güneş İkizler burcuna geçiyor. Şimdiden tüm İkizler burcu okurlarımızın doğum günlerini kutluyorum. :) İletişim trafiğinin artacağı, bilgi toplamak ve yaymak, aynı zamanda sosyalleşmek açısından da güzel bir etki söz konusu.

Haftanın diğer önemli gökyüzü olaylarına baktığımızda Satürn-Uranüs arasındaki olumlu açı dikkat çekici. Hayatınızda bir şeyleri değiştirmek adına geçmişten gelen bilgiyi kullanmak, geçmişin doğru ve yanlışlarını süzgeçten geçirerek hayırlı yenilik ve başlangıçlara vesile olacak şekilde bu etkiden faydalanmak mümkündür.

Ve son olarak bu haftanın son önemli açısı da Jüpiter ve Venüs arasındaki karşıt açı. Karşıt açılar gergin açıdır, haliyle kendilerinden pek haz etmeyiz. Ancak ikisi de benefik (iyi etkili) gezegenler olduğu için olabilecek en güzel karşıtlıklardan biri de bu diyebiliriz. :) Maddi açıdan Merkür Boğa’nın bizi uyardığı ayağını yere sağlam basma, planlı ve yavaş hareket etme konularını dikkate alırsak şanslı etkilerinden faydalanabiliriz. İlişkiler konusunda da olumlu gelişmeler de gündeme gelebilir. Sadece bu açının riski abartıdır. Yani hem duygusal hem de maddi konularda her şeyi çok uç ve aşırı noktalarda görebilir, davranışlarımızı kontrol etmekte biraz zorlanabiliriz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 15.05.2017: Yeni haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. Öncelikle Ay ve Venüs arasındaki gergin açı hala aktif olduğundan Akrep dolunayının zorlu etkisinin yankıları sürebilir. Neyse ki akabinde Ay-Neptün olumlu açısı devreye giriyor; anlayış, sakinleşme ve merhamet hissiyatı devrede. Ay-Jüpiter arasındaki gergin açı her türlü duyguyu yükseltiyor ve son olarak da Ay, Plüton ile kavuşum yapıyor. Yani bugün esasen zorlu bir şeyler yaşadıysanız değerlendirme ve içe dönüş zamanı. Hemen ani bir hissiyatla bir şeyleri yıkmak ya da yapmak adına bir hışım harekete geçmemekte fayda var. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Oğlak, Boğa, Başak, Balık, Yengeç ve Akrep burçları bu etkiden faydalanabilir.

Salı 16.05.2017: Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor, ayaklar yere basmaya başlıyor; özellikle havada uçuşan fikirleri artık yerli yerine oturtarak yol haritası çizmek açısından avantajlı vir durum söz konusu. Özellikle su ve toprak grubu burçları Oğlak, Boğa, Başak, Balık ve Yengeç bu geçişten olumlu etkilenecek. Akrepler ise karşıt burçtan etki alacağı için aşırı saplantılı ya da inatçı bir ruh haline de bürünebilirler. Denge kurulması önemli. Ay Oğlak burcunda sabah saatlerinde yolculuğuna devam edecek, Güneş ile olumlu açı yapacak. Ancak akabinde Uranüs ile gergin açısı var. Bu bağlamda özellikle iş konusunda çözülmesi gereken meseleler ve görüşmeler varsa öğle tatilinden önce halletmek en iyisi. Akabinde Ay 13:23-20:50 aralığında boşlukta kalacak. Vitesi boşa alıyoruz. Akabinde Ay Kova burcuna geçiş yapacak.

Çarşamba 17.05.2017: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, haftanın en güzel günlerinden biri. Hem Venüs hem de Jüpiter ile Ay olumlu açılar yapacak. Yani bugün gerek duygusal gerek maddiyatla ilgili konularla çözüm bulmak, harekete geçmek ve güzel sonuölar almak adına harika etkiler mevcut. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Koç ve Aslan burçları bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir.

Perşembe 18.05.2017: Bugün de Ay Kova burcunda olumlu açılarını göstermeye devam edecek. Olumlu etki sürüyor. Ay; Jüpiter, Mars ve en son Uranüs ile olumlu açı yapacak. Yani hem enerjik, hem yaratıcı hem de motivasyonu arttıran pek de güzel etkiler yine aktif. Ateş ve hava grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Koç ve Aslan için yine harika etkiler. bu hafta çarşamba ve perşembe günlerini gerçekten sevdim. :) Güneş ve Kiron arasındaki olumlu açı da adeta geçmişe sünger çekme, duygusal yüklerden arınma ve yeni güzel başlangıçlar adına yardım eli uzatıyor. Özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık için çok güzel bir etki.

Cuma 19.05.2017: Ay sabah saatlerinde Balık burcuna geçiş yapıyor, Merkür ile olumlu etkileşimde. Merkür retrosundan beri çözülemeyen bir türlü anlaşılamayan konular varsa değerlendirilebilir. Bugün gökyüzü oldukça yoğun zira Venüs-Jüpiter karşıt açısı ve Satürn-Uranüs olumlu açısı da kesinleşiyor. Bu etkileri toparlarsak aslına şöyle bir denklem bizi bekliyor: Geçmişte yaşadıklarımız, edindiğimiz tecrübeler bize neler katabilir; hatalarımızdan ders alarak daha iyi ve yeni neler yapabiliriz? Venüs-Jüpiter karşıt açısı duygusal aynı zamanda maddi açıdan abartılara eğilim gösteren bir açıdır, bu bağlamda öncü burçlar Terazi, Koç, Oğlak ve Yengeç dikkat.

Cumartesi 20.05.2017: Bugün hakikaten ruhani ve huzurlu bir gün. Her türlü ruhsal çalışma, içe dönüş ve ibadet adına çok uyumlu bir etki mevcut. Ay Balık burcunda ve Neptün ile kavuşumda. Dualar, iyi dilekler gerçekten önemli. Buna aynı zamanda Ay ve Plüton arasındaki olumlu açı da destek oluyor. Yani iyi niyetle yapılan her şeyin hayır getirmesine dair bir etki söz konusu. Özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık bu açılardan en güzel şekilde faydalanabilirler. Ve Güneş İkizler burcuna geçiyor. Tekrar tüm İkizler burçlarının doğum günlerini kutluyorum, yeni yaşınız size güzellikler ve mutluluk getirsin. :)

Pazar 21.05.2017: Ay, 06:40-13:11 arasında boşlukta kalacak. Rölantide kalıyoruz, klasik Ay boşlukta etkisi yeni bir şeylere girişmek ya da sorun çözmek adına ideal bir zaman dilimi değil. Akabinde Ay Koç burcuna geçiyor, yeni bir döngüye giriyoruz. Enerji, motivasyon ve canlılık hissi artıyor, aynı zamanda kah çarşamba ve perşembe, kah cumartesi gününün güzel enerjisi ile aldığımız kararları netleştirerek uygulamak adına adımlar atmaya hazır hissedebileceğimiz bir etki ile kuşatılacağız. Bunun üzerinde Ay, Güneş ile de olumlu açı yapacak. Yani her türlü ikili ilişkiler, ailevi ve duygusal meseleler adına da destekleyici bir etki var. Koç burcu başlangıçları temsil eder, zodyak kuşağının ilk burcudur. Yani sil baştan yaparak yeni ve güzel bir dönem için ilk adımlar atılabilir. Hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Koç ve Aslan bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle,

Merve Dirağ