Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde taşlar yerinden epey bir oynuyor. Tabii bu sizi hemen ürkütmesin, gökyüzündeki dinamizmi arttıracak canlı etkilerden bahsediyorum. :) Hafta boyunca birçok gezegenin burç değişimine şahit olacağız. 17 Nisan 2019’da Merkür Koç burcuna geçiş yaparken, 20 Nisan 2019’da üç ayrı geçişe şahit olacağız. Bu yoğun günde Venüs Koç, Güneş Boğa ve Juno Yengeç burcuna geçiş yapacak.

Dört ayrı önemli geçiş gerçekleşirken, 19 Nisan 2019’da Terazi Burcunda Dolunay meydana gelecek. Bu dolunaya “Mavi Dolunay” deniyor; ancak bu isim rengi ile alakalı değil. Tabii gökyüzünde masmavi bir dolunay görsek harika olurdu. :) Bu isim aynı burçta iki dolunayın üst üste gerçekleşmesi ile alakalı. Malumunuz 21 Mart 2019’da Terazi burcunda 0 derecede bir dolunay olmuştu, şimdi ise 29 yani son derecede bir dolunay meydana gelecek. Bu durum sıklıkla gerçekleşmeyen, ilginç bir astrolojik olay.

19 Nisan 2019 Terazi dolunayı yapısı gereği aslında zıtlıkları bir arada barındırıyor. Hem Plüton’dan sert açı hem de Jüpiter’den olumlu açı alan tatlı sert bir yapı ile karşı karşıyayız. Hayatımızda dengeleri oturtmak adına güçlü bir tesir. Bu dolunayda “adil olmak” çok önemli bir figür. Konu ne olursa olsun olayı gerçekçi ve hakkını vererek ele alanlar kazanabilecek. Diğer yandan Terazi burcu ilişkilerle doğrudan alakalı olduğundan da bu konunun vurgusu da yüksek. Dolunay zaten yapısı gereği sonuçlanma, nihayete varma ve bitiş enerjisi taşır. Ki bu dolunay son derece olan 29 derecede gerçekleştiğinden bu vurgu çok daha yüksek. Bu bağlamda ilişkilerde önemli bir dönüm noktası gündeme gelebilir. Güzel giden ilişkilerde yeni bir boyut atlanabilirken uzatmaları oynayan ilişkilerde nihai olarak son söz söylenebilir. Dolunayın etkilerinden detaylı olarak hafta içerisinde bahsedeceğiz.

17 Nisan 2019’da Merkür Koç burcuna geçiş yapacak. Bu burçta 6 Mayıs 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Merkür malumunuz Balık burcunda retrosuyla birlikte çok uzun bir yolculuk yaptı ve bu hikâye sona erdi. Şimdi çok daha dinamik, dobra ve doğrudan bir formu olan Koç burcuna geçiş yapıyor. Konuşma ve düşünme konusunda daha ateşli ve odaklı bir enerjiden söz edebiliriz. Spontane düşünme, doğaçlama ve hızlı hareket daha fazla vurgulanır. Fevri, agresif ve anlık tepkilerle şekillenen davranışlar görülebilir. Bir konuya aniden aşırı ısınıp soğuyabilirsiniz. Merkür bu burçtayken iletişimde en önemli konu esasen dan dun konuşmayıp sözleri tartmaktadır. :) Bir konuda aniden çok merak uyandırıp aniden de sıkılma getirebileceğinden bir heves bir kursa başlayıp bırakmalar görülebilir; dikkat.

20 Nisan 2019’da Venüs Koç burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta 15 Mayıs 2019’a kadar kalacak. Venüs yüceldiği Balık burcundan, zararlı olduğu Koç burcuna geçiş yapıyor. Venüs’ün duygusal, yoğun ve hülyalı formundan alevler içerisindeki sabırsız haline geçişi aşk adına beklentileri çok yükseltebilir. Her şeyin çok çabuk ve net olmasını isteyebilir, bu olmayınca sinirlenebiliriz. Kendi istek ve ihtiyaçlarımız ön plana çıkar. Duygular çok ani yükselebileceğinden saman alevi aşklar ve tutkular görülebilir. Diğer yandan çok canlı bir etkidir, tutkuyu taşır. Baharın enerjisi ve yazın coşkusunu erkenden hissettirir. Solgun hisseden bünyelere büyük bir enerji verebilecek bir güçtür. Bir not olarak Venüs para ile de alakalı olduğundan, transit boyunca anlık bir hevesle büyük harcamalar yaptırabilir; dikkat.

20 Nisan 2019’da Juno Yengeç burcuna geçiş yapacak. Gökyüzünde Koç burcunun alevi bu kadar yükselirken Juno’nun Yengeç burcuna geçmesi havayı bir nebze yumuşatıyor. Özellikle haritasında bu transitten olumlu etki alan; en çok da ilişki göstergeleri iyi açı alan kişilerin ilişkilerinde boyut atlama görülebilir ve her şey daha romantik bir hale gelebilir. Bu etkileşim aynı zamana aile, aile değerleri, yuvamız, atalarımız ve köklerimizle alakalı konulara dair daha korumacı olabileceğimize, bu konuların daha çok ön plana çıkabileceğine işaret eder.

Ve yine 20 Nisan 2019’da Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor. Bir aylık yolculuk boyunca tabiat ananın çiçeklenmesi ve yeryüzünün enerjisinin yükselişine şahit olacağız. Gerçekten “Bahar geldi” hissi veren burç esasen Boğa’dır. Şimdiden tüm Boğa burçlarının doğum günlerini kutluyorum, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.04.2019: Yeni haftaya harika etkilerle başlıyoruz. :) Bugün açısal irtibatlar adına haftanın en iyi günlerinden biri. 02:51’de Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı ilişkilerde tutku, kalıcılık ve ihtiras adına güçlü bir enerji oluşturur. İlişkide daha fazla yakınlık ve bağlılık görülebilir. Fena halde özlem duygusu getirebilir. Açının olumlu tesirleri özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güçlü. Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde 03:49’da Jüpiter, 04:39’da Güneş ile olumlu üçgen açı yapacağından bugün ikili ilişkiler ve finans adına harika etkiler altında olacağız. Sadece önemli işlerinizi 04:39-13:13 arasında denk getirmeyin zira Ay bu saatler arasında boşlukta olacak. Kalan tüm zamanlar için tüm bu konularda harika etkiler mevcut olduğundan iyimser, keyifli ve umut verici etkiler bizleri bekliyor. Ay açıları da özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için olumlu. Yani bugün tüm burçlar için gökyüzünde olumlu etkiler mevcut. Saat 13:14’te boşluktan çıkan Ay Başak burcuna geçecek ve 16:42’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Günün tüm iyicil ve yapıcı etkileri Uranüs’ün canlandıran enerjisi ile daha da güçlü hale geliyor.

Salı – 16.04.2019: Bir önceki günün aksine bugün gökyüzü oldukça gerilimli durumda. Saat 02:14’te Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal meseleler başta olmak üzere konuları aşırı abartma eğilimi getirebilir. Ufak bir meseleyi çok büyütebilirken, basit bir olaydan da aşırı büyük anlamlar çıkarmak mümkündür. Yine de iki iyicil gezegen arasında olduğundan kare açılar arasında en zararsız olanlardan biridir. Diğer yandan bu açı kalıbı aşırı harcama, israf durumu da gündeme getirebileceğinden bütçelere dikkat etmekte fayda var. Bu etkileşim özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar için zorlayıcı olabilir. Ay Başak burcunda saat 06:28’de Mars ile kare sert açı yaptığından güne biraz sinirli, alınmaya açık ve epey solumuzdan kalkmış uyanabiliriz. :) Saat 18:09’da Ay-Neptün karşıtı da kesinleştiğinden özellikle bu saatler dalgınlık, dikkatsizlik, bir şeyleri unutma veya kolayca etki altına alınma durumu getirebilir. Tüm bu konularda yine değişken burçlar dikkat. Saat 22:39’da Ay-Satürn üçgeni kesinleştiğinden gece saatlerinde bu fazla hararetli güne sonunda denge geliyor ve hava değişmeye başlıyor.

Çarşamba – 17.04.2019: Ay Başak burcunda 03:10’da Plüton ile üçgen olumlu açı yapacak. Bu açı Ay’ın gün içerisinde yapacağı tek ve son olumlu açı esasen. Saat 05:02’de Jüpiter ile kare, 07:29’da Venüs ile karşıt, 09:01’de Merkür ile kare açı yapacağından ötürü özellikle sabah saatleri oldukça gerilimli olabilir. Bugün ilişkilerde kesinlikle sınırları zorlamamak ve olayları çok büyütmemek lazım. Ufak bir sorun kartopu etkisi gibi kocaman hale gelebilir. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. Aynı zamanda riskli yatırımlar, büyük kararlar ve işlemler de önermemekteyim. Ay saat 09:01-14:21 arasında boşlukta kalacak ve akabinde Terazi burcuna geçecek. Boşluk evresinde sadece önceden başlanmış işlere odaklanmanızda fayda var. 09:00’da Merkür Koç burcuna geçiş yapıyor. Merkür malumunuz uzun süredir retrosuyla birlikte Balık burcundaydı, şimdi çok daha doğrudan, dobra ve alevli bir formu olan Koç burcuna geçiyor. Bugünün açıları ile birleşince bir laftan işler çok ayrı yerlere gidebilir, bundan dolayı günlük hayatta da anlamsız agresif atarlı insanlardan uzak durun, onları hiç muhattap almayın. 14:51’de özel bir durum olarak yeni burç değiştiren Ay ve Merkür ikinci kere karşıt sert açı yapacağından öğlen saatleri sonrasında da bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakların temkinli olmasında fayda var.

Perşembe – 18.04.2019: Haftanın en etliye sütlüye karışmayan sakin günlerinden birindeyiz. Ay Terazi burcunda saat 09:45’te Mars ile olumlu açı yapacak. Özellikle günün ilk yarısı oldukça verimli ve enerjik durumda. Önemli işlerinizi, görüşmelerinizi ve planlarınızı özellikle bu zamanlara denk getirmek açının verimini tam olarak kullanmanızı sağlayacaktır. Üşendiğiniz konulara bir el atıp bitirip yük varsa kurtulmanın tam zamanı. Aynı zamanda bir konuda inisiyatif alarak bir sorunu çözebilir ve karşıtları uzlaştırabilirsiniz. Bu etkileşimden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Saat 23:47 yani günün son saatlerinde Ay-Satürn kare açısı kesinleşeceğinden gece saatlerinde insan ilişkilerinde frene basmakta fayda var, aşırı bir konuda inat veya çocuksu hareketler ters tepebilir. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 19.04.2019: Ay Terazi burcunda ve 04:17’de Plüton ile kare sert açı yapacak. Açının kesinleşme saatine yakın evrelerde uykuya dalmada zorluk, ani uyanma veya gerilimli rüyalar görülebilir; ancak büyütmeye gerek yok gelip geçici bir etki. Zaten 06:06’da Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşerek güne çok daha olumlu, motive ve keyifli başlamamızı sağlıyor. Özellikle sabah saatleri kariyer ve finans adına pozitif, dolunaydan önce öğle saatlerine kadar olan süreyi önemli işleriniz için harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu etkileşim ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için güçlü durumda. Ve saat 14:12’de Terazi burcunda Mavi Dolunay gerçekleşiyor. Mavi dolunay aynı burçta üst üste iki kere dolunay görülmesi ile alakalı bir isim. Maalesef rengi ile alakalı değil, keşke öyle olsaydı. :) Terazi dolunayı ilişkiler adına önemli dönüm noktaları getirebilecek güçlü tesirlere sahip. 29 yani son derecede gerçekleştiğinden ilişkilerde menfi ya da müspet netlik görülebilir. Altı dolu olan ilişkiler boyut atlarken, altı sallananlar tamamen sonlanabilir. Bu dolunayın kilit kelimesi “adalet”. Bundan dolayı da konu ne olursa olsun her hareketinizde adil olduğunuzdan emin olun, gerisi gelecektir… Dolunaydan sonra Ay 14:12-15:40 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak. Saat 19:34’te Ay ilk açısını Uranüs ile karşıt açı olarak gerçekleştireceğinden akşam saatleri beklenmedik gelişmeler, olayların planlanandan çok farklı ilerlemesi gibi durumları getirebilir. Hiçbir işi son ana bırakmayıp, B C D planlarınızın olmasında fayda var. Özellikle bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cumartesi – 20.04.2019: Bugün üç ayrı burç değişimi yaşayacağımızdan oldukça yoğun ve güçlü enerjilere sahip bir gün bizleri bekliyor. 02:47’de Merkür-Kiron kavuşumu şifalanma, ruhsal çalışmalar ve odaklanma adına harika bir etkileşim yaratıyor. Boğa burcu doğa ile doğrudan alakalı olduğundan bugün doğaya ile temas etmek, bitki çayları, tütsüler, çiçek özleri gibi doğal materyallerle etkileşimde bulunmak; hele bunları kullanarak ruhsal çalışmalar yapmak harika olabilir. 11:55’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor ve bir ay boyunca bu burçta kalacak. Doğanın çiçeklenmesi, tohumların çatlaması ve bereketi temsil eden Boğa burcu tabiat ananın yanı sıra ruhumuzu da yeşillendirmeyi sembolize eder. Tüm Boğa burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) 19:10’da Venüs Koç burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta 15 Mayıs 2019’a kadar kalacak. . Venüs’ün duygusal, yoğun ve hülyalı formundan alevler içerisindeki sabırsız haline geçişi aşk adına beklentileri çok yükseltebilir. Her şeyin çok çabuk ve net olmasını isteyebilir, bu olmayınca sinirlenebiliriz. Kendi istek ve ihtiyaçlarımız ön plana çıkar. Duygular çok ani yükselebileceğinden saman alevi aşklar ve tutkular görülebilir. Diğer yandan çok canlı bir etkidir, tutkuyu taşır. Solgun hisseden bünyelere büyük bir enerji verebilecek bir güçtür. Bir not olarak Venüs para ile de alakalı olduğundan, transit boyunca anlık bir hevesle büyük harcamalar yaptırabilir; dikkat. 19:38’de Juno Yengeç burcuna geçiş yapacak ve günün son burç geçişi gerçekleşecek. Bu etkileşim Venüs’ün alevli enerjisini yumuşatan, duygusal bir tesirdir; aynı zamanda aile, aile değerleri, yuvamız, atalarımız ve köklerimizle alakalı konulara dair daha korumacı olabileceğimize, bu konuların daha çok ön plana çıkabileceğine işaret eder. 21:39’da Akrep burcunda olan Ay, Neptün ile üçgen açı yaparak günün yoğun ve ruhsal enerjisini daha da yükseltecek.

Pazar – 21.04.2019: Haftanın son gününe geldiğimizde yine haftanın en güzel etkilerinden birisiyle karşılaşıyoruz. Ay Akrep burcunda ve 02:19’da Satürn ile olumlu açı yapacak. Bu etkileşim gün boyunca kararlı ve dingin bir enerji akışı oluşturuyor. Ve 06:59’da Ay-Plüton arasında altmışlık açı kesinleşirken yeni güne güçlü, tutkulu ve yoğun bir şekilde başlayabiliriz. Bu etkileşim öğleden sonraya kadar etkili olduğundan bugün insanlar üzerinde iz bırakmak, bir kişiyi etkilemek ve önemli işbirlikleri yapmak adına harika bir gün içerisinde olacağız. Ayrıca bugün Ay Akrep ve Plüton etkisi ile dedektif gibi davranabilir, uzun süredir kafamıza takılan bir konuyu şıp diye çözebilir veya önemli haberler alabiliriz. Bu etkileşim özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güçlü durumda. Ay saat 07:01-19:00 arasında tüm gün boşlukta olacak. Bundan dolayı sıfırdan başlayan konular yerine önceden adı konmuş veya başlanmış işlere odaklanmamız daha faydalı olur. Saat 19:01’de boşluktan çıkan Ay Yay burcuna geçiş yapacak ve 21:18’de Venüs ile üçgen açı gerçekleştirecek. Akşam saatleri duygusal konular adına şanslı ve canlı etkiler taşıyor. Günün geri kalan kısmı keyifli, bol kahkahalı ve aşk dolu geçebilir. Bu güzel tesir de özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için etkili durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe