Merve Çubuktepe

Gökyüzünde Oğlak burcundaki gezegen toplanması bu hafta en yoğun haline geliyor. Güneş, Venüs, Merkür ve Satürn Oğlak burcunda; bu hafta Ay da Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve 17 Ocak 2018’de yeniay pozisyonuna geçerek bu durumu en yüksek noktaya taşıyor. Uzun süredir bu kadar çok gezegenin tek burçta yerleşimine tanık olmamıştık. Aşırı rasyonel ve duyguların etkisinin en minimumda olduğu bir hafta bizi bekliyor. Bu hafta kaçındığınız konular varsa artık bazı gerçeklerle yüzleşme vakti gelebilir. Diğer yandan çalışma temponuz çok yükselebilir; aşırı çalışma, emek ve sorumluluk artışı da söz konusu olabilir. Kariyer, maddi dünya gerçekleri, yapılması gereken görevler bu haftanın en önemli gündem başlıkları.

17 Ocak 2018’de Oğlak burcunda gerçekleşecek yeniay haftanın en önemli gökyüzü olayı olarak karşımıza çıkıyor. Venüs’ün sahnede olduğu bu yeniayın esasen yapısı olumlu; hayatımızın gidişatına dair kadersel kararlar almak adına da etkili. Yeniay vesilesi ile önemli kariyer değişimleri gündeme gelebilir. İstifalar, yeni işe girişler, yeni projeler, verimsiz yapıların sonlaması gibi temalar yoğunlaşabilir. Bu hafta iş dünyası ve ekonomiye dair önemli haberler alabiliriz, yeni uygulamalar, atamalar gibi durumlar gündeme gelebilir. Yeniayın burçlar üzerindeki etkilerini hafta içerisinde ayrıca paylaşayacağız.

Hafta içerisinde iki gezegen geçişi de bizi bekliyor. 18 Ocak 2018’de Venüs Kova burcuna geçiş yapıyor; bu da önemli bir gelişme, yine hafta içerisinde detaylarına değineceğiz. Oğlak burcundaki kümelenmenin getirdiği aşırı ağır, ciddi, katı ve geleneksel hava yavaş yavaş dağılmaya başlayacak bu vesile ile. Ve 20 Ocak 2018’de de bu sefer Güneş Kova burcuna geçiş yapacak. Hava elementinin tekrar yükselişi ile daha yaratıcı, dinamik ve tekdüzelikten uzak günler bizi bekliyor.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 15.01.2018:
Yeni haftaya Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. Sabah saatlerinde Ay, önce Satürn sonra Merkür ile kavuşum yapıyor. Ciddi, iş yoğunluğunun fazla olduğu ve iletişim trafiğinin yüksek olduğu bir gün bizi bekliyor. İş ortamında sorumluluklarınıza dikkat etmeli, özel hayat ve iş dengesini iyi kurmalısınız. Sorumluluklar ihmal edilirse sıkıntı yaşanabilecek etkiler söz konusu. Akşam saatlerinde Ay’ın Neptün ile olumlu açı yapması bu havayı yumuşatıyor. Daha huzurlu, anlayışlı ve yaratıcılığın yüksek olduğu etkiler devrede.

Salı 16.01.2018:
Jüpiter ve Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Uzun vadeli olumlu bir etki söz konusu. Bu açı kişinin isteklerini hayata geçirmek, ideallerine doğru yürümesi, aynı zamanda yaptığı işe canı gönülden kendisini vererek güçlenmesi açısından çok etkilidir. Doğru adımlar atılırsa finansal başarı ve bereket de söz konusudur. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için bu etki maksimumda. Ay, Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Gün içerisinde önce Jüpiter, sonra Mars ile olumlu açı yapacak. Haftanın en iyi günlerinden biri. İyi planlayan, doğru anda harekete geçenin başarı kazanacağı etkiler söz konusu. Önemli görüşme ve mülakatları bugüne denk getirebilirsiniz.

Çarşamba 17.01.2018:
Saat 05:17’de Oğlak burcunda yılın ilk yeniayı gerçekleşiyor. Etkilerine detaylı değineceğiz. Yeniay sonrasında Ay saat 09:28-11:30 arasında boşlukta kalacak; akabinde Kova burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca Ay’ın özel bir açısı bulunmuyor. Genel olarak rahat, iletişim trafiğinin güçlü olduğu, dinamik ve yaratıcılığın yüksek olduğu bir gün bizi bekliyor.

Perşembe 18.01.2018:
Venüs Kova burcuna geçiş yapıyor. Gökyüzündeki Oğlak burcu baskınlığı azalmaya başlıyor. İlişkiler konusunda daha cesur, özgürlük arayışının fazla olacağı, çarpıcı günler bizi bekliyor. Ay ile Juno’nun kavuşum yapması duygusal açıdan şanslı etkileri devreye sokuyor. Zeka dolu flörtler, beklenmedik elektriklenmeler açısından güçlü bir gün. Aynı zamanda kolektif başarılara imza atmak, bir grupla hareket etmek ve bunu kutlamak da mümkün.

Cuma 19.01.2018:
Ay Kova burcunda yolculuğunun son demlerinde ilk açısını Jüpiter ile gerilimli şekilde gerçekleştiriyor. Sabah saatlerinde risk almaktan uzak durmakta fayda var. Fikir çatışmaları, inatlaşmalar ve aşırı dik kafalılık görülebilir. Ay, Mars ile de gerilimli açı yapacak. Kazalara açıklık, sakarlık, aynı zamanda agresyona açık etkiler devrede. Özellikle sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler dikkat. Ay saat 14:51 itibariyle boşluğa giriyor, saat 23:25’e kadar boşlukta kalacak. Akabinde ise Balık burcuna geçiş yapıyor. Önemli işleri boşluk evresinden önce tamamlamak kritik, sonrasında sonuç almakta zorlanabilirsiniz.

Cumartesi 20.01.2018:
Merkür-Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. İlham, yaratıcılık dolu olumlu etkilerle bezeli bir gün bizi bekliyor. Bugün gerek duygusal gerek kariyerle alakalı çok önemli görüşmeler yapabilir, olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Romantizm ve duygusallık da bugün oldukça yüksek olacak. Diğer yandan Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, Satürn ile olumlu açı yapıyor sonra da Neptün ile kavuşuyor. Haftanın en şanslı günlerinden birindeyiz. Güzel haberler, küslerin barışması, birlikte huzurlu ve uyumlu zaman geçirmek adına her türlü destek mevcut. Bu güzel etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Akrep, Balık, Yengeç, Başak, Balık ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar 21.01.2018:
Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, ilk açısı Merkür ile olumlu konumda. Yüreklere dokunacak sözler söylenebilir, anlaşmazlıklara kolayca çözüm bulunabilir. Ay gün boyunca bu ahenkli hareketine devam edecek. Merkürle açısından sonra Plüton ile olumlu irtibat kuracak ve günü en son Jüpiter ile olumlu üçgen açıyla bitirecek. Dünkü olumlu etkiler bugün artarak devam ediyor. Bugün insanlar üzerinde güçlü intibalar yaratmak, isteklerimizin peşinden gitmek, bir mücadeleden zaferle çıkmak adına sayısız fırsat mevcut. Maddi açıdan önemli girişimleri planlamak ve bir sonraki hafta içerisinde hayata geçirmek adına da güçlü destekler alabilirsiniz. Su ve toprak burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için bu yapıdan en iyi şekilde faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ