Merve Çubuktepe

Çok önemli bir haftaya adım atıyoruz. 21 Ocak 2024’te Plüton Kova burcuna geçiş yaparak önemli bir zaman döngüsünü başlatacak. Tarihi, teknolojiyi aslında tüm bildiklerimizi tamamen değiştirecek yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Hemen öncesinde 20 Ocak 2024’te Güneş-Plüton 29 derece Oğlak burcunda kavuşarak adeta bir dönemin kapandığı ve eskiye ait her şeyin geride kaldığını vurgulamakta. Yepyeni ve ezberlerimizi bozacağımız bir hafta, aslında yıllar bizleri beklemekte. Hafta içerisinde özellikle haftanın ilk yarısı Merkür’ün olumlu açı kalıplarıyla bezeli olduğu için her türlü resmi iş ve planları gerçekleştirmek adına çok uygun. Haftanın ikinci yarısında ise 19 Ocak 2024’te kesinleşecek olan Venüs-Neptün karesi ilişkilerde görünmeyen gerçekleri gösterirken tüm maskelerin düşmesini sağlayacak. Her anlamda ezberlerin bozulacağı bir hafta bizleri bekliyor.

Ayın hatta yılın, hatta önümüzdeki yılların en önemli transiti ile başlarsak, 21 Ocak 2024’te Plüton Kova burcuna geçiyor. Plüton Kova burcundayken hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır.

Plüton bir önceki seyahatinde 1777-1798 yılları arasında bu burçtaydı. Bu dönemde neler oldu derseniz, en önemli konu 1789’daki Fransız İhtilalidir. Monarşilerin sallandığı ve ulus devletlerin ortaya çıkış süreci bu olayla başlamıştır. Bu hareket hem toplumsal sınıfları değiştirmiş hem de insan hakları ve eşitlik konusunda etkileri günümüze ulaşan olaylar zincirini tetiklemiştir. Plüton Kova kolektif bilinç, sınıf ayrımlarının ortadan kalkması ve kolektif faydayla da ilgilidir.

Plüton Kova dönemleri ezberlerin bozulduğu, tabuların yıkıldığı, dünyada yeni devlet ve sistemlerin oluştuğu kritik dönemleri simgeliyor. Plüton 2043 yılına kadar bu burçta kalacak ve aşikâr ki dünya haritasının yeniden şekilleneceği, teknolojinin çok büyük sıçramalar kaydedeceği bir dönemi bize haber veriyor.

Bu dönemde evrendeki konumumuz, uzay yolculukları, transhumanizm, yapay zekâ gibi konularda büyük gelişmeler gündeme gelecektir. Hatta bazıları oldukça tartışmalı olabilir. Dünya dışı yaşamla ilgili kesin bir kanıt bulunabilir, halen deneyleri süren füzyon teknolojisiyle ilgili önemli bir yol alınabilir. Bu vesile ile seyahat, enerji kullanımı ve hatta Güneş sisteminin ötesini keşfi konusunda büyük değişimler söz konusu olabilir.

Ve unutmayalım ki Plüton Kova, Bilgi = Güç demektir. Bilgiyi, bilimi ve teknolojiyi etkin kullananlar güç sahibi olacak çağa ayak uyduramayanlar silinecektir. Geleneksel otorite ile kolektif ve fütürist kitleler arasında ciddi çatışmalar gündeme gelecektir. 2 Eylül 2024 – 19 Kasım 2024 arasında Plüton son kez Oğlak burcunun 29 zorlayıcı derecesine girerken bu sürecin en sert ve zulüm içeren evresini gözlemleyebiliriz, ancak oluşacak tepki de aynı büyüklükte olacaktır. Baskıcı rejimler ve halk arasındaki çatışma katlanarak sürecektir. Dünya siyasetinde Orta Doğu gerilimi daha da artarken; ABD, Çin, Rusya, İsrail gibi ülkeler arasındaki gerilimin giderek daha da artacağını söyleyebiliriz. Ayrıca İran’da gördüğümüz üzere baskıcı rejimlerin zulmü artarken halkın tepkisi de kat be kat büyüyecektir.

Güneş 20 Ocak 2024’te Kova burcuna geçecek. Güneş bu burçtayken kolektife odaklanma, bireyselleşme, takım halinde hareket etme temaları vurgulanır. İnsan hakları, adalet ve özgürlük motifleri toplumsal düzlemde de önem kazanır. Farklı fikirleri dinleme, yeni şeyler öğrenme ve geleceği düşünme zamanıdır. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 19 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak.

16 Ocak 2024’te Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

18 Ocak 2024’te Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ocak 2024’te Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Ocak 2024’te Venüs-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ocak 2024’te Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant bir doğaya sahip. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Zira aşırı hırs da gözü kör edebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.01.2024: Herkese iyi haftalar! Ay Balık burcunda ve saat 11:36-15:36 arasında Ay-Uranüs altmışlığı etkin. Günün ilk yarısına her konuda en verimli ve keyifli zaman dilimindeyiz. Ancak öğleden sonra biraz daha türbülanslı etkiler bizleri bekliyor zira saat 15:47’de Ay-Venüs karşıtı kesinleşiyor. Öğleden sonra duygusal ve finansal konularda sınırları zorlamamak, fevri olmamak ve aşırı alınganlıktan kaçınmak önemli. Günün en olumlu zamanları ise Ay-Güneş altmışlığının etkin olduğu 21:46-01:46 arası. Hilal fazının en keyifli ve hayırlı evresine adım atıyoruz. Gece saatleri bir konuda odaklanmak, denge kurmak ve destek almak adına son derece pozitif durumda. İlişkilerle ilgili sorunlar daha kolay bir şekilde çözülebilir. Günün Sabian sembolü “Parlayan bir ruh şelalenin sisi üzerinde dans ediyor.” Bu sembol ruh ve beden arasındaki uyumu yakalamanın eşsiz keyfi ile ilgilidir. Bedeni şımartma ve beş duyunun tadını çıkarma zamanıdır. Kişinin iç dünyası ve ruhuyla barışma vakti gelmiştir, böylece daha büyük bir tinsel armoniye ulaşır. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 16.01.2024: Güne son derece ruhani tesirlerle başlıyoruz. Ay saat 00:02-02:02 arasında Neptün ile kavuşum açısı içerisinde olduğu için bu aralık her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması ve meditasyon için çok uygun. Gördüğümüz rüyalar anlamlı ve ilham verici olabilir. Saat 03:37’de haftanın olumlu açı kalıplarından Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ruhsal açıdan güçlü ve yoğundur. İçimizdeki ruhani yöne dönmek, kendimizle bütünleşmek ve ilhamı bulmak adına destekleyici bir tesir. Sanatsal ve ruhsal yeteneklerimiz güçlenebilir. Bu konulardaki tüm çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 07:32’de Plüton ile altmışlık açı yaptıktan sonra 07:33-07:48 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalıp 07:49’da Koç burcuna geçiş yapacak. Öğle saatleri ve günün geri kalanında türbülanslı etkiler bizleri bekliyor. Saat 12:04’te Ay-Merkür karesi, saat 20:09’da Venüs-Juno karesi ve saat 23:13’te Ay-Mars karesi etkin. Tüm bu açı kalıpları öfkeyle kalkanın zararla oturacağı konusunda bizi ciddi şekilde uyarmakta. Gün boyunca fevri davranışlardan, dürtüsel tepkilerden ve öfkeden kaçınmamızda fayda var. Günün Sabian sembolü “Kutsal bir zirveye tırmanan insanlar.” Bu sembol arayış içerisinde olan bir kişinin nihayet aradığını bulmasına işarettir. Bu yolculukta evrensel işaretleri iyi okumak en iyi rehber olacaktır. Kişi sadece bilinçli rasyonel aklına değil değil sezgilerine de güvenmelidir. Unutmayalım ki yukarıda neyse aşağıda da odur, bir taraf olmadan diğeri eksik kalır. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 17.01.2024: Haftanın en sade ve huzurlu günü bizleri bekliyor. Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ederken enerjik, motive ve kararlı hissedebiliriz. Spora başlamak adına harika bir gün! Saat 08:19-12:19 arasında Ay-Chiron kavuşumu kesinleştiği için bu aralık her türlü ruhsal pratik, şifa çalışması ve meditasyon için çok uygundur. Sadece aşırı tez canlılık, sabırsızlık ve tutturmadan kaçınmak önemlidir. Gün boyunca Ay olaysız ilerleyecek. Günün en keyifli saatleri ise Ay-Venüs üçgeninin etkin olduğu saat 21:21 ve sonrası. Özellikle duygusal konularda canlandırıcı ve tutkulu bir etki getiren bu açı kalıbı sürpriz ilan-ı aşklara ve barışmalara vesile olabilir. İlişkilerle alakalı konuları konuşmak adına ideal zamanlar. Günün Sabian sembolü “Cıvıl cıvıl öten kuşlarla dolu bir köşk.” Bu sembol bizi zihinsel karmaşa ve yorgunluğa dair uyarır. Dikkat dağıtıcı daha önemsiz konulara odaklanıp asıl hedeften uzaklaşmamak önemlidir. Kişi ne pahasına olsun odağını korumalı ve gözünü hedeften ayırmamalıdır. Bu süreçte önceden denenmiş ve başarılı olmuş yolları kullanmak faydalı olabilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 18.01.2024: Ay saat 06:52’de Güneş ile kare açı yapıyor ve İlk Dördün Ay fazına adım atıyoruz. Günün ilk yarısı nispeten daha gerilimli tesirlere sahip. Aşırı rekabet, iddialaşma, bireysel takıntılar bu süreçte ters tepebilir. Kişi kendi hırsı ile asıl kendini yakabilir. Ay saat 11:02’de Plüton ile kare açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 11:03-11:12 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra 11:13’te Boğa burcuna geçiş yapıyor. Saat 11:49’da haftanın olumlu açı kalıplarından Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün geri kalanı sorunsuz ancak özellikle akşam saatleri ve sonrası harika durumda. Ay sırayla saat 19:56’da Satürn ile altmışlık, 20:41’de Merkür ile üçgen ve 22:04’te Jüpiter ile kavuşum açıları gerçekleştirecek. Tüm açı kalıpları son derece olumlu ve keyifli. Kariyerden ilişkilere her türlü önemli konuyu özellikle bu saatlere denk getirerek süreçten daha fazla verim alabiliriz. Günün Sabian sembolü “Çingene bir falcı fal baktıran kadınların hanelerinde felaket görüyor.” Bu sembol çok güçlü bir şekilde felaket tellallarına prim vermemize dair vurgu yapar. Unutmayalım ki başkalarının dediklerinden aşırı etkilenmek kişinin tüm davranış biçimlerini en önemlisi de kaderini değiştirebilir. Art niyetli ve manipülatif kişilere koz vermek bu süreçte önemlidir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 19.01.2024: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 06:25’te Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Güne zinde ve enerjik bir şekilde başlıyoruz. Saat 12:30’da Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Öğleden sonraya kadar akış keyifli ve olaysız ancak saat 18:48 itibariyle haftanın zorlu açı kalıplarından Venüs-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 21:11’de Ay-Uranüs kavuşumu beklenmedik olaylara karşı bizleri uyarmakta. Günün Sabian sembolü “Büyük bir firmanın yöneticileri gizli bir toplantıda buluşuyor.” Bu sembol acil bir durumda sadece gerçek dostların yanımızda olacağını bize hatırlatır. Önemli planların arifesinde özel kişiler hariç planlarımızın gizli kalmasında fayda vardır. Bu esnada manevi açıdan lider veya ilham figürü olarak gördüğümüz kişilere karşı saygıda kusur etmemiz önemlidir. Ay Fazı: İlk Dördün

Cumartesi – 20.01.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 08:40’ta Neptün ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Saat 06:40-10:40 arası her türlü ruhsal çalışma ve meditasyon için çok uygun durumda. Saat 16:45’te Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Plüton Kova geçişinden bir gün önce tam 29 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek bu açı çok çarpıcı, ezber bozan ve her şeyi değiştiren haberleri beraberinde getirebilir. Bu açı kalıbı oldukça etkileyici, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant bir doğaya sahip. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Zira aşırı hırs da gözü kör edebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 16:56’da Plüton ve Güneş ile üçgen açı yaptıktan sonra 16:57-16:59 arasında boşlukta kalıp 17:00’de İkizler burcuna geçiş yapacak. Saat 17:07’de Güneş burç değiştiriyor ve Kova burcundaki yolculuğuna başlıyor. Güneş bu burçtayken kolektife odaklanma, bireyselleşme, takım halinde hareket etme temaları vurgulanır. İnsan hakları, adalet ve özgürlük motifleri toplumsal düzlemde de önem kazanır. Farklı fikirleri dinleme, yeni şeyler öğrenme ve geleceği düşünme zamanıdır. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 19 Şubat 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Eski kerpiç bir ev kahverengi tepeler üzerinde.” Bu sembol yöresel ve kültürel değerlere saygı duymakla ilgilidir. Kişi köklerinden kopmamalı, kendi yakın çevresi ve semtini iyi tanımalıdır. Unutmayalım ki eski ve nostaljik olan şeylerin her zaman kendine has özel bir güzelliği, ruhu yeşerten bir doğası vardır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 21.01.2024: Haftanın, ayın ve hatta yılın en önemli anlarından birine geldik. Bugün Plüton Kova burcuna geçiş yapıyor. Plüton Kova burcundayken hümanizm, eşitlik, insan hakları, teknolojinin üstünlüğünü simgeler. Bu sebeple otoriter, dogmatik ve zorba sistemler, yıkıcı kapitalist düzende ciddi tetiklemeler, insan hakları ve adalet adına kitlesel tepkiler artacaktır. Plüton bir önceki seyahatinde 1777-1798 yılları arasında bu burçtaydı. Bu dönemde neler oldu derseniz, en önemli konu 1789’daki Fransız İhtilalidir. Monarşilerin sallandığı ve ulus devletlerin ortaya çıkış süreci bu olayla başlamıştır. Bu hareket hem toplumsal sınıfları değiştirmiş hem de insan hakları ve eşitlik konusunda etkileri günümüze ulaşan olaylar zincirini tetiklemiştir. Plüton Kova kolektif bilinç, sınıf ayrımlarının ortadan kalkması ve kolektif faydayla da ilgilidir. Plüton Kova dönemleri ezberlerin bozulduğu, tabuların yıkıldığı, dünyada yeni devlet ve sistemlerin oluştuğu kritik dönemleri simgeliyor. Plüton 2043 yılına kadar bu burçta kalacak ve aşikâr ki dünya haritasının yeniden şekilleneceği, teknolojinin çok büyük sıçramalar kaydedeceği bir dönemi bize haber vermekte. 2 Eylül 2024 – 19 Kasım 2024 arasında Plüton son kez Oğlak burcunun 29 zorlayıcı derecesine girerken bu sürecin en sert ve zulüm içeren evresini gözlemleyebiliriz, ancak oluşacak tepki de aynı büyüklükte olacaktır. Baskıcı rejimler ve halk arasındaki çatışma katlanarak sürecektir. Dünya siyasetinde Orta Doğu gerilimi daha da artarken; ABD, Çin, Rusya, İsrail gibi ülkeler arasındaki gerilimin giderek daha da artacağını söyleyebiliriz. Ayrıca İran’da gördüğümüz üzere baskıcı rejimlerin zulmü artarken halkın tepkisi de kat be kat büyüyecektir. Ay gün boyunca İkizler burcunda olaysız bir şekilde yolculuğunu sürdürecek. Saat 20:03-00:03 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin olduğu için bu aralığı her türlü ruhsal çalışma, aromaterapi ve arınma faaliyetleri için değerlendirebiliriz. Saat 23:01’de Ay, Büyüyen Ay fazına geçerek iyicil tesiri yükseltiyor. Günün Sabian sembolü “Beklenmedik bir fırtına tarlalara şifa oluyor.” Bu sembol en karanlık ve beklenmeyen anda gelen ilahi bir yardımı simgeler. Bazen kötü görünen bir olay çok daha hayırlı yolları bize gösterebilir. Unutmayalım ki ilahi müdahale her şeyden üstündür. Olumsuz düşünmek yerine olumlu olasılıklara odaklanmak ve daha öte bir güce güvenmek kalbimize güç verecektir. Sabian sembolü ve Plüton Kova geçişinin rezonansı son derece anlamlı… Değişim başlasın! Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İlham ve umut dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe