Merve Çubuktepe

Yılın en gergin haftalarından birine giriyoruz. 17 Şubat 2021’de Satürn-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı esasen makro bir açı ve bireyden çok toplumla alakalı zorlayıcı bir tesir içermekte. Ancak makro oldukça gergin bir şekilde etkilenirken pek de tabii ki bu durum bize de yansıyabilecektir.

Bu açı 15 Haziran 2021 ve 24 Aralık 2021’de tekrar edecek. En sağlam, katı ve güçlü duran yapıların (Satürn) beklenmedik şekilde çöküp tuzla buz olmasıyla doğrudan alakalı bir etkidir. Adeta bir fay hattında birikmiş yüksek oranda gerilimin ansızın dışarı vurması gibi. Özetle sarsıcı, beklenmedik ve sürpriz olaylara açığız. Bireysel veya toplumsal çerçevede canımıza tak eden olaylarda çok şiddetli tepkilere tanık olabiliriz.

Bazen her şeyi bir “çat” sesi başlatır ve o kurulu düzen yıkılmaya başlar. Bıçak kemiğe dayanmıştır ve artık geri dönüşü yoktur. Yıkım ve değişim kaçınılmazdır. Adeta Tarot’taki Yıkılan Kule kartı gibi. Bu açı kalıbı sebebiyle güçlü yapılar temellerinden sarsılıyor, beklemediğimiz değişimler gündeme geliyorsa şayet gemiyle birlikte batmak yerine su ne kadar soğuk olursa olsun cesaretimizi toplamak ve durumu kabullenerek gerekli eylemleri almak gerekecektir.

Finansal piyasalarda dalgalanmalar, spekülasyon inanılmaz artabilir. Kur ve fiyatlar da keza bunlardan etkilenebilir. Ekonomik gidişatın zorlaşması, resesyonun artışı, zorlaşan hayat koşullarıyla insanların artık tepki vermesi açının anlamıyla uyuşmaktadır. Global ölçekte ciddi protestolar, depremler ve zorlu doğa olaylarına da tanık olabiliriz. Zaten bu ay gökyüzünde Kova burcu çok baskın durumda olacak. 17 Şubat 2021’e kadar Satürn-Merkür-Jüpiter-Venüs-Güneş bu burçta olacak. Haliyle burcunun temalarındaki vurgu ve isyankar motif artıyor.

Bu açı kalıbı 17 Şubat-11 Mart 2021 aralığında ülkemizde orta-yüksek sismik aktivite riski oluşturmaktadır. Özellikle İstanbul Marmara bölgesi 8-11 Mart 2021 aralığında oldukça aktif. Umarım sıkıntısız bu süreci atlatırız. Uranüs Boğa etkisi sebebiyle özellikle tarım sektörüyle alakalı tepki ve reform talepleri gelebilir. Gıda fiyatları ve tarım sistemiyle ilgili daha çok konuşacağız gibi görünüyor.

Haftanın nispeten iyicil etkilerinden biri 15 Şubat 2021’de gerçeklecek Merkür-Jüpiter kavuşumu olarak karşımıza çıkıyor. Bu açı kalıbı mevcut Merkür retro dönemindeki bir işe başlamak, bitirmek, imza, mülakat, alım satım gibi konular adına en iyicil açı kalıbı. Retro döneminde bir eğitime başlamak adına destekleyici. Eğitim alanında eksik bildiğimiz konuları çalışarak iyice öğrenebiliriz, pekiştirebiliriz.

20 Şubat 2021’de Venüs-Mars karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Mental farklılıklar büyük problemler oluşturabiliriz. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Satürn-Uranüs karesi de devrede olduğu için bu hafta sürüncemede olan ilişkiler, ortaklıklar adına sonlanmalar görebiliriz. Fesihler, boşanmalar, ayrılık kararları gibi konular daha fazla gündemde olabilir.

Önümüzdeki hafta Merkür retrosu sona erecek. Bu hafta ise Merkür 20 Şubat 2021 03:53 itibariyle durağan konuma geçecek. Merkür 20 Şubat 03:53-22 Şubat 03:52 arasında durağan konumda kalacak ve 22 Şubat 03:53 itibariyle retro ve durağan süreç sona erecek.

Durağan aralıklar oldukça hassas dönemlerdir. Hatta bazen Merkür Retrolarından bile zorlayıcı olabilir. Bu evrede dijital verilerin yedeklenmesi, elektronik eşyaların sağlamlığı gibi konularda oldukça temkinli olmakta fayda vardır. Çok acil değilse eğer durağan konumda yeni bir elektronik eşya, araç alımı, önemli imzalar ve kararların alınmasını önermem.

Ve son olarak 18 Şubat 2021’de Güneş Balık burcuna geçecek. Tüm Balıkların doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 15.02.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 00:39’da kesinleşecek Merkür-Jüpiter kavuşumu ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı mevcut Merkür retro dönemindeki bir işe başlamak, bitirmek, imza, mülakat, alım satım gibi konular adına en iyicil açı kalıbı. Retro döneminde bir eğitime başlamak adına destekleyici. Eğitim alanında eksik bildiğimiz konuları çalışarak iyice öğrenebiliriz, pekiştirebiliriz. Açı kalıbı üç gün boyunca etkili. Ay Koç burcunda saat 07:35’te Chiron ile kavuşum yapacak. Sabahın erken saatleri daha hiddetli ve duygusal yaralanmalara açık olabiliriz, solumuzdan kalktıysak kendimize biraz zaman ve anlayış vermemizde fayda var. Neyse ki saat 08:22’de Ay-Satürn altmışlığı havayı tekrar dengeliyor. Odağımızı kazanırken sakinleşiyor ve kararlı bir ruh haline gelmeye başlıyoruz. Saat 18:39’da Ay-Güneş yarım karesi oluşurken Hilal fazına geçiş yapıyoruz. Hilal fazı bir işe adım atmak, çarkları harekete geçirmek ve ve verim almak adına pozitif bir Ay fazıdır. Ay saat 19:49’da Merkür, 21:21’de ise Jüpiter ile olumlu açı yaparak günü yapatıyor. Bu gergin haftanın en verimli ve pozitif günündeyiz. Günün ilk yarısı ve akşam saatleri Merkür retro dönemde olmamıza karşın her türlü önemli işimizi ele almak adına bize avantaj sunuyor. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 16.02.2021: Ay Koç burcunda saat 06:39’da Venüs ile olumlu altmışlık açı yapacak. Bu sebepten ötürü güne daha zinde ve pozitif başlayabiliriz. Saat 08:16’da kesinleşecek Ay-Satürn iyicil Quintile açısı da “Erken kalkan yol alır” sözünü doğrulamakta. Günün ilk yarısı çok daha dinamik ve üretken durumda bu sebeple her türlü önemli işimizi bu evrelerde ele almak bize daha fazla sürat ve olumlu sonuç getirebilir. Saat 18:32’de Ay-Merkür Quintile olumlu açısı da +-1 saatlik kısa alan boyunca her türlü görüşme, yazışma, imza, alım ve satım konusunda avantaj getirmekte. Akşam saatlerinde frene basıyoruz zira 21:32’de Ay-Plüton karesi kesinleşirken daha gergin, çekişme ve kaosa açık bir atmosfer oluşuyor. Aşırı inat, güç savaşı ve hırstan uzak durmakta fayda var. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 17.02.2021: Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 03:16’da Güneş ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 03:17-06:12 arasında boşlukta olacak. Ay uyku evresinde boşluk konumunda olduğu için uykuya dalmakta zorluk ve karışık rüyalar görülebilir. Bu sebeple uyku öncesi evrede uykuya hazırlanmak, bitki çayları, ruhsal çalışmalar veya güzel bir banyo rahatlatıcı olabilir. Ay saat 06:13 itibariyle boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. Bu evrede iştah artışı, aniden gelen yemek yeme isteği görülebilir. Her türlü bakım ve güzelleşme işlemi için güzel bir zamandır. Özellikle Ay-Venüs Quintile açısının etkin olduğu 09:30 en verimli zaman. 08:30-10:30 aralığı bu konular için değerlendirilebilir. Saat 20:47’’e Ay-Satürn karesi kesinleşiyor, en önemlisi de haftanın en gergin ve zorlu açısı olan Satürn-Uranüs karesi 22:08’de devreye giriyor. Bu açı kalıbı uzun vadeli bir etki ve tesiri haftalara yayılacaktır. Makro bir açıdır ancak güçlü yapısı bireye de tezahür edebilir. Açı kalıbı geçmiş ve geleceğin çatışması, kurulu düzenlerin beklenmedik şekilde yıkılması ile doğrudan alakalı. Sarsıcı gelişmeler, dağ gibi görünen yapıların kumdan kale gibi yıkılışını görebiliriz. İsyan, protesto ve tepkiler artabilir. Piyasalar daha kaotik hale gelirken gıda fiyatları başta olmak üzere fiyat artışları ve ekonomik zorlanma boyutunun artışına tanık olabiliriz. Bireysel düzlemde bu açı kalıbı bir yapı yıkılıyorsa kişinin o yapıyla birlikte yıkılmasını engellemek adına direnç göstermesi, eğer bir son ve yıkım varsa bunu kabul etmesi gerektiğine işaret eder. Bağlı olduğu zincirlerden insan sadece kendisi kurtulabilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 18.02.2021: Ay Boğa burcunda saat 05:32’de Merkür ile kare açı yapacak. Sabah erken saatler gergin olabilir zira Ay saat 10:50’de Jüpiter ile de kare açı yapacak. Bugün hiçbir finansal işlem adına uygun bir gün değil. Kariyer girişimleri, resmi işler, mülakatlar gibi konular denk geliyorsa tüm gündeme önceden çalışmak çok önemli, hatalara açıklık veya yanlış kararlar söz konusu olabilir. İletişimde abartılı üslup ve gaflardan da kaçınılmalı. Saat 13:43’te Güneş Balık burcuna giriş yapıyor. Tüm Balıkların doğum günü kutlu olsun, mutlu ve sağlık bir yeni yaş dilerim. :) Dünyanın eksek eğikliğinden ötürü Güneş’in bir burca giriş yaptığı gün değişebilir ve bu sebeple klasik zaman aralıkları tutarlı olmayabilir. Eğer giriş veya çıkış zamanlarda doğduysanız şayet burcunuzu teyit etmek adına yorumcu.com ve astro.com gibi sitelerden Güneş burcunuzu öğrenmenizde fayda var. Akşam saatlerinde Ay-Satürn BiSeptile açısı devreye giriyor. Bu kalıp zorludur ve aşırı yük, sorumluluk, yorgunluk getirebilir. İşleri yetiştirmenin biraz daha zor olacağı bu günde sıkı bir zaman çizelgesi ile ilerlemekte fayda var. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 19.02.2021: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:21’de Venüs ile kare sert açı yapıyor. Uyanık olanlar için özellikle duygusal meseleleri kurcalamak adına iyicil saatlerde değiliz. Bir tartışma söz konusu ise mola vermekte fayda var. Nitekim saat 03:47’de Ay-Mars kavuşumu da kesinleşiyor. Ay bir sonraki gün kesinleşecek Venüs-Mars karesini çalıştırdığı için hafta sonuna kadar ilişkiler konusunda oldukça hassas bir düzlemde olacağız, her şey pamuk ipliğine bağlı olabilir ve inceldiği yerden kopabilir, dikkat. Ay saat 10:28’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek ve saat 10:29-19:03 arasında uzun bir süre boşlukta. Hem Merkür retrosunun son evresindeyiz, hem de günün açıları da oldukça gergin. Bu sebeple sıfırdan yeni işlere başlamak yerine rölantide kalmak ve daha rutin, önceden başlanmış işlerimize odaklanmak faydalı olacaktır. Ay saat 19:04’te İkizler burcuna giriş yaparak boşluk evresinden çıkıyor ve tekrar toparlanmaya başlıyoruz. Saat 21:47’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken İlk Dördün fazına adım atacağız. Gece saatleri her türlü ikili ilişki açısından daha hararetli geçebilir, uzlaşmak daha zor olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün:

Cumartesi – 20.02.2021: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın önemli açılarından Venüs-Mars karesi 02:03’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Mental farklılıklar büyük problemler oluşturabiliriz. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Satürn-Uranüs karesi de devrede olduğu için bu hafta sürüncemede olan ilişkiler, ortaklıklar adına sonlanmalar görebiliriz. Fesihler, boşanmalar, ayrılık kararları gibi konular daha fazla gündemde olabilir. Tesiri azalarak da olsa beş gün boyunca etkin. Saat 03:32’de Merkür retro hareketini sonlandırarak durağan konuma geçecek. Merkür 20 Şubat 03:53-22 Şubat 03:52 arasında durağan konumda kalacak ve 22 Şubat 03:53 itibariyle retro ve durağan süreç sona erecek. Durağan aralıklar oldukça hassas dönemlerdir. Hatta bazen Merkür Retrolarından bile zorlayıcı olabilir. Bu evrede veriler, elektronik eşyalar, yedekleme gibi konularda oldukça temkinli olmakta fayda vardır. Çok acil değilse eğer durağan konumda yeni bir elektronik eşya, araç alımı, önemli imzalar ve kararların alınmasını önermem. Ay İkizler burcunda saat 10:14’te Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Çok hassas konulara değinmeden daha çok işimize gücümüze, kendimiz için önemli olana odaklanabiliriz bu açı vesilesiyle. Ve saat 17:19’da Ay-Merkür üçgeni kesinleşirken günün en verimli saatlerine giriyoruz. Özellikle 15:19-19:19 aralığı eğer erteleyemediğiniz bir konu varsa şayet Merkür durağan evrede önemli görüşme, konuşma, çalışma, eğitim, başvuru gibi konularda destekleyicidir. Akşam saatleri itibariyle bir şeyler okuma, öğrenme, paylaşma ve bilgi dağarcığımızı zenginleştirmek adına avantajlı durumdayız. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 21.02.2021: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay İkizler burcunda ve saat 00:46’da Jüpiter ile olumlu açı gerçekleştirecek. Bunu saat 04:44’te’Ay ile Kuzey Ay Düğümü kavuşumu izliyor. 00:00-06:44 saatleri arasında her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için harika bir akış söz konusu. Saat 10:52’de Ay-Plüton BiQuintile açısı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle son zamanlarda zorlu şeyler yaşadıysanız daha güçlü hissetmenizi sağlayarak hayırlı bir dönüşüm sürecine giriş yapmanızı tetikleyebilir. Saat 11:09’da Ay-Neptün karesi devrede. Özellikle günün ilk yarısında her türlü dalgınlık, dikkatsizlik ve dolandırıcılık amaçlı girişimlere dikkat. Ve akşam saatlerine gelirken saat 21:39’da Ay Venüs ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek ve günün kalanında bu konumda kalacak. Önemli duygusal ve maddi konular için saat 19:39-21:29 aralığı değerlendirilebilir. Ancak unutmayalım ki Merkür bugün de durağan konumda ve ileri hareket 22 Şubat 03:53’te bir sonraki gün başlayacak. Bazı şeyleri erteleyemiyorsak bu zamanları değerlendirebilir, ancak mümkünse durağan konumun bitip ileri hareketin başlangıcını beklemekte fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe