Begüm Minkis

Ağustos ayını yarılamamızla birlikte İstanbul saati ile 15:29’da Kova burcunda 22°’de Venüsyen bir dolunay meydana gelecek. Kendi sınırlarımızdan ve korkularımızdan özgürleşeceğimiz, gökyüzündeki ateş elementi yoğunluğu ile arzularımız adına cesaret bulmakta pek zorlanmayacağımız önemli bir evreye giriyoruz. Dolunay zamanları menfi ya da müspet bir sonuçlanma yaşanır. Bu sonuçlanma daha çok ilişkiler, evlilik ve toplumsal konular ile ilgili olacağa benziyor. Birlikteliklerde güven teması sorgulanabilir ve zihinsel anlamda uyum yakalamaya çalışabiliriz. Karmaşık konuları bir dengeye oturtmak önemli olacaktır. Omzumuzda hissedeceğimiz bir elin verdiği desteğin ne kadar önemli olduğunu daha iyi idrak edeceğimiz olaylar zinciri bizleri bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Kova dolunayı birçok önemli sabit yıldız etkisi barındırdığından normalden daha güçlü etkiler verebilir. Zira sabit yıldızlar değişmeyen sabit bir kader şeklini gösterir. Bu nedenle yaşamımızda engel olamayacağımız türden oluşumların dahil olması muhtemel gözüküyor. Anın haritasında yükselen 10° Yay burcu ve kendi dekanında Kraliyet yıldızı Antares ile kavuşumda. Yöneticisi Jüpiter ise yükselen alanından Aslan burcunda bulunan gezegen kümesine üçgen açı ile destek verdiğinden enerjiler hayatlarımıza daha hızlı ve olumlu akacaktır. Kuzey Ay Düğümü’nün ise Sirius sabit yıldızı ile etkileşimde olması önemli toplumsal görevlerin gündeme geleceğine işaret etmektedir. Sirius yıldızı kalıcı bir saygınlık kazanmak ve toplumda daha iyi bir dereceye gelmek adına hakedenlere desteklerini sunacaktır.

Ay ve Güneş’in güven ve para temalarını kapsayan 2/8 ev aksında karşı karşıya gelmesi maddi değerlerimiz, bize sunulanlar, güvendiğimiz insanlar, miraslar, kayıplarımız ve fedakarlıklarımızı adeta dengeye oturtacak. Venüs ve Güneş’in kavuşumu fikir tartışmaları sonunda barış ve adaletin kazanacağını göstermektedir. Büyük parasal kazançlar Ağustos sonuna doğru gündemimize damgasını vurabilir.

Jüpiterin şanslı etki veren üçgen açıları bize bereket, yardımlaşma, hediyeler, iş fırsatları ve sürprizler vaad ediyor. Sosyal medya, internet, teknoloji, toplumsal uyanışa neden olacak konular ve ortaklıklar adına oldukça şanslı ve büyümeye yönelik etkiler var. Çocuk sahibi olmak veya onlarla ilgilenmek içinde uygun bir dönem içerisinde olacağız.

Dolunay ile Aşk, evlilik ve ilişki temalarını da ön plana çıkaran etkiler söz konusu . Kuzey Ay Düğümü yuva kurmayı anlatan Yengeç burcunda hareket etmekte. Bu süreçte düğün, nişan ve aile ile bir araya gelmek gibi sosyal organizasyonlar sıkça görülebilir. Şayet bu etki nedeniyle temeli sağlam olmayan ilişkilerde skandal ayrılıklar da dikkat çekebilir. Ne kadar Venüsyen olsa da Dolunay’ın Kova burcunda gerçekleşmesi sevgide özgürleşmeyi gösteriyor. Esir hayatı veren ve duygusal travmaların olduğu birlikteliklerde haklı isyanlar nedeniyle ayrılık kararları alınabilir. Ayrıca bu dönem aslında neye aşkla bağlı olduğumuz konusunda da farkındalık sağlayabiliriz. Aşka mı aşıksın yoksa amacın sadece güç elde etmek mi? Değerlerimiz arasında sandıklarımız aslında pek de önem arz etmiyor olabilir. Bizi sürükleyen esas konu ne ise bununla ilgili aydınlanma yaşayabiliriz.

Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en önemli konu Ay ile Mars’ın karşıt açı yapması ile hızlı ve dürtüsel başlangıçların sonunda sorumlulukların adeta bir duvar gibi çarpma ihtimali. Bu nedenle ileride frene basmak gerekecek durumlar da olabilir. Venüs’ün başrolde olması fazla polyannacı düşüncelere neden olabilir. Gökyüzünde var olan Aslan burcundaki stelyumu da unutmamak gerekir. Herkesin gerek hayatı gerek bedeni ile krallığını ilan etmek istediği bir dönem içerisindeyiz. Fakat burada Kova dolunayı biz olgusu olmadan kişisel başarılar da kazanılmayacağını ifade ediyor. Ancak zeki ve stratejik hareket etmiş isek önemli kazanımlar bizimle olacaktır. Kova dolunayı adeta ‘’Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’’ sözünü hatırlatmakta. En azından çevrenizin sizi duygusal açıdan memnun etmesi dahi birçok başarılarınıza ilham olabilir. Bu nedenle biz kavramı her zaman önemli olacaktır.

Kova dolunayı’nın burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Hedefleriniz açısından taviz vermekte zorlanacağınız bir döneme giriyorsunuz. Mesleki anlamda önemli bir anlaşma, görüşme ve karar durumları hayatınızı meşgul edebilir. Sosyal organizasyonlar, büyük kardeşleriniz ve geleceğinizle ilgili durumlarda nihai sonuçlara ulaşabilirsiniz. Parayı nasıl değerlendirmeniz konusunda çevrenizden yardım almak isteyebilirsiniz. Sevgiliniz ya da eşinizle normalden daha çok ilgilenmeniz gerekebilir bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İdealleriniz uğruna harekete geçmeniz ve hız kazanmanız açısından yoğun bir stres altına girebilirsiniz. Aile bireyleri ve yöneticilerinizle ilgili sorun olmuş bir konuda ortak noktayı bulacaksınız. Ev ya da iş ortamınızda yenilikler, tadilat/tamirat vb. konular gerçekleşebilir gözüküyor. Hayatınızda sorun oluşturmuş bir konuda noktayı koyarak kendinize güvence altına almak isteyebilirsiniz. İlişki açısından kaderinizdeki insanla bir araya gelmeniz söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kendinizi şanslı ve rahatlamış hissedeceğiniz etkiler sizi bekliyor. Önemli bir haber doğrultusunda harekete geçebilirsiniz. Zihinsel anlamda uyum yakaladığınız kişilerle bir araya gelmek için ideal bir dönem. Seyahat, akraba ziyaretleri, mesleki gelişim ve inançlarınız açısından olumlu gelişmelere açık olacaksınız. Önemli bir para elinize ulaşabilir. Birlikteliğinizde sürüncemede kalmış bir konuya akılcı yaklaşarak çözüm geliştirebileceksiniz. İlişkiler veya evlilik eksenindeki konular hayatınızda gündem oluşturabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Mal alış verişleri ve parasal kazançlarınızın ön planda olacağı önemli bir süreç geçireceksiniz. Miras, tazminat, eş/ortak parası ve beklenmedik maddi yardımlar konusunda olumlu bir süreç geçirebilirsiniz. Parasal anlamda haklarınızı savunarak temin etmek isteyebilirsiniz. Birlikteliklerde güven ve değer arayışı içerisine girmeniz muhtemel gözüküyor. Temeli olmayan ilişkiler ani bir krizle son bulurken, hayatınızda biri yok ise ani bir yakınlaşma da söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sosyal organizasyonlar, aşk hayatınız ve popülerliğiniz adına beklediklerinizi elde edebileceğiniz bereketli bir süreç geçireceksiniz. Duygusal anlamda yoğun duygulara kapılacağınız biri ile karşılaşabilir veya ilişkinizde sürpriz kararlara açık olabilirsiniz. Uzun zamandır almak istediğiniz kıyafet, mal veya eşyayı ansızın almaya karar verebilirsiniz. Yatırım yapmak, imaj değişimi ve finansal alışverişler adına da oldukça yaratıcı olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Gündelik hayatınıza tazelik ve kalite katacağınız güzel bir döneme giriyorsunuz. Beklediğiniz bir iş veya parasal konuda olumlu yanıtlar alabilirsiniz. Sağlığınıza ve beslenmenize normalden daha çok eğilmek istemeniz mümkün. Hayatınıza ruhsal anlamda keyif verecek koşturmacalar ve uğraşlar ekleyeceksiniz. Uzak akrabalarınız ve ev temaları ile ilgili önemli bir konuda radikal karar alabilirsiniz. Daha mantıklı ve stratejik hareket edeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bir seyahat, yer değişimi - taşınma gerçekleştirebilir veya uzak yoldan misafir ağırlayabilirsiniz. Çocuğunuzla ilgili sürüncemede kalmış eğitim ya da özel konuda sonuçlanma yaşanabilir gözüküyor. Kararsız kaldığınız konularda netleşmeler yaşamanız muhtemel. Aşk ve keyfi konularınıza da oldukça zaman ayırmak isteyeceksiniz. Fedakar davranışlar içerisine girerek birinin gönlünü alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev, aile ve kökleriniz ile ilgili bir konuda sonuç alacağınız bir dönem geçireceksiniz. Bu etki mesleki bir değişim ya da kişisel bir karar olabilir. Büyüklerinizden destek görebilir, bol bol takdir toplayabilirsiniz. Terfi etmek, başka bir şehire/ülkeye yerleşmek, taşınmak, ev almak/satmak gibi konularda sonuçlar almanız mümkün. Önümüzdeki dönemde duygusaldan ziyade stratejik davranışlarınız size daha çok kazandıracaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sosyal, eğlenceli ve paylaşımcı taraflarınızın daha da göze görünür olduğu bir sürece giriyorsunuz. Kardeş, kuzen, komşularınız ile ilgilenmeniz gereken bir durum oluşabilir. Seyahate çıkmak ve kafa dinlemek için oldukça şanslı bir dönemdesiniz. Hayata daha yaratıcı ve cesaretli bakmaya başlayacaksınız. Hatta biraz deli cesaretine de açık olmanız mümkün. Yeni bir iş kurmak, açılışını veya reklamınızı yapmak gibi durumlar gündeminize gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kişisel kaynaklarınız ve özgüveninizin sahnede olacağı bir dönem içerisine gireceksiniz. Parasal hak edişleriniz ile ilgili konular gündemde olabilir. Kredi çekerek veya başkalarının maddi fırsatlarından yararlanarak bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Bir işten veya davranış şeklinden vazgeçerek yeni yollar bulma isteğiniz yükselebilir. Yeni sorumluluk almaya ve mantık odaklı yaklaşmaya açık olacaksınız. Kendinize inancınızın da yükseldiğini deneyimleyeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İnsanların sizden beklentileri oldukça artmış olabilir. Bu konuda artık harekete geçmek için hızlanabilirsiniz. İdealinizdeki gibi bir insan ile karşılaşarak ilişki başlatmak isteyebilirsiniz. Yakın ilişkileriniz ve alma/verme dengesini kurmak sizin için daha fazla önemli olacaktır. Evlilik veya ilişkinizde öne süreceğiniz bir talep olumlu bir dönüş alabilir fakat iyi olmayan bir ilişkiyi noktalamak isterseniz hızlı bir bitiş yaşanabilir. Çevreden hediye ve duygusal destek alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gizli olan ve kafanızı kurcalayan durumlar ile ilgili aydınlanma yaşayacağınız bir dönem geçirebilirsiniz. Uyku düzenize dikkat ederek hem ruhsal hem de bedensel anlamda tazelenirken yaşam kalitenizi de arttırmanız mümkün olacak. Önemli bir eşya almaya karar verebilirsiniz. Kayıp eşyalar, hırsızlıklar ve arkanızdan dönen işlere karşı da daha temkinli olmanız gerekebilir. Aile büyükleriniz ile ilgilenmeniz gerekebilir bu dönemde. Öte yandan kariyerinize dair önemli bir tamamlanma gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis