Begüm Minkis

Sevgi dilimizi, ilişkilerimizi ve maddi bereketimizi ifade eden Venüs 15 Aralık 19:21 itibariyle Yay burcuna geçiş yapacak. Ruh halimiz daha iyimser, pozitif ve neşeli bir hale dönüşecektir. Bulunduğumuz yerden daha uzakları cazip bulabiliriz. Seyahat etme arzumuz yükselirken öğrenmek, merakımızı besleyen konular ve insanların peşinden gitme isteğimiz artabilir. Özgürlük ihtiyacımız da yükselecektir. Bu dönem flörtöz etkiler yükselmekle birlikte ilişkilere dair beklentilerde öncelik iyi bir arkadaşlık ve zihinsel uyum olacaktır. Duygusal konular çerçevesinde anlam arayışında kaybolmuş hissetsek bile romantizm, özgürlük ve heyecan zamanı. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs Yay burcunda peregrin dediğimiz bir konumdadır. Jüpiter’in yönettiği Yay burcu doğası gereği şansına güvenir. Venüs Yay burcundan geçerken, cesur, enerjik bir yerleşimde diyebiliriz. Aşkta yapabileceklerine güvenir, çapkın ve girişkendir. Rutin ve sakin birliktelikler bize pek keyif vermeyebilir bu dönemde. Sevgilimiz ve sevdiğimiz dostlarımızla neşeli vakit geçirmek, doğa yürüyüşleri yapmak, bir filmi tartışmak, siyaset/tarih üzerine sohbetler vb. gelişimimize hizmet edecek her türden temayı merkeze almak isteyebiliriz.

19 Aralık Venüs ve Kiron üçgeni kesinleşecek ve transitin en şanslı süreçleri bu tarihten itibaren - + 3 gün görünüyor. İlişkilerde yaralar sarılabilir. Barışmalar ve duygusal açılmaların olacağı zamanlar olabilir. Maddi destekler, paylaşım ve yardımlaşmalarda artış yaşanabilir.

Günün sonunda bu dönem her şeyin bizim hayrımıza sonuç vereceği inancı içimizde büyüyebilir. Dini, spiritüel ve felsefi konularla ilgilenebiliriz. Aşk özgür şekillerde yaşanabilir. Sık boğaz eden, kişisel alanlara saygı duyulmayan ilişkilerde ilginin aniden sönmesi ve kaçma hissi ortaya çıkabilir. İlk defa ilgi duyduğumuz birine meraklı, araştıran bir kimlikle yaklaşabiliriz. Sosyal medya, seyahat ve eğitimler üzerinden yeni tanışmalar sonucunda flörtler başlayabilir. Yabancı dil kursuna yazılmak, online eğitimlere katılım göstermek, yurt dışı bağlantıları kurmak bu dönemde mümkündür. Eğitim, medya, yabancılarla ilgili de pozitif yönde gelişmeler olabilir.

Bu transitin biraz da gölge yönünde bahsedersek: İlişkilerde ağıza bir parmak bal çalmak ve daha sonra sözleri yerine getirmemek, abartılı vaadler ve sözlere şahit olabiliriz. Kimilerinin karşıdaki kişiyi etkilemeye çalışırken balon gibi sönmesi de muhtemel. Aslında yeterince sevilip değer görmediğimiz bir ilişkide sürekli küçük mutluluklar yakalamaya çalışmak, bir gün o da beni sevecek diye kendimizi kandırmak sadece vakit kaybetmek olacaktır. Bilhassa bu tür gündemler 30 Aralık Venüs ve Neptün karesi ile - + 5 gün çok yoğun bir şekilde yaşanabilir.

31 Aralık Venüs ve Güney Ay Düğümü kavuşumu meydana gelecek. Güney Ay Düğümü dokunduğu yeri kurutan, kalitesini düşüren, azaltan bir etkiye sahiptir. Geçmişte yaptıklarımızın bedellerini de görebiliriz. Geçmişten gelen eski sevgililer bu dönemde görülebilir. Mevcut vadesi dolan ilişki, evlilik ve ortaklıklarda yol ayrımlarının olacağını söyleyebiliriz. Maddi yönden de olumsuz koşullar ortaya çıkabilir. Paranın bereketsizliği, aniden çıkan büyük masraflar olabilir. Estetik için de 30-31 Aralık tarihleri hiç uygun değil.

Venüs Yay burcunda Aralık ayında gerçekleşen tutulma derecelerini de tetikleyecek. 22 Aralık İkizler Ay Tutulması derecesi ile karşıt yapacak. 3 Ocak 2021’de ise 14 Aralık Yay Güneş tutulması derecesinin üzerine gelecek. Venüsyen etkiler tutulmalarla beraber öne çıkacak. İlişkiler, ortaklıklar ve evliliklerde daha majör önemli değişimler görebiliriz.

Venüs Yay transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Mesleki anlamda sizi geliştirecek bir eğitim sürecine girebilirsiniz. Medya, tanıtım, reklam çalışmalarınız varsa şayet başarı konusunda şans sizden yana. Sınavlar, resmi/hukuksal işlemlerinizde başarı oranınız yükselebilir. Bakış açınıza uygun, sohbetinizin doyurucu olduğu biri ile flörte başlayabilirsiniz. Yabancılar, ihracat temelli işlerinizde iletişim pozitif ilerleyebilir. Teknolojik aletler satın alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Parasal konularda şanslı bir dönem. İş dışında eş/aile temelli ek kazançların sahibi olabilirsiniz. Ortaklık kurabilirsiniz. Kendi paranız var ise yatırım planlarınız olabilir. Geçmişten gelen maddi ve psikolojik temelli krizleri daha kolay çözebilirsiniz bu süreçte. Terapilerden aldığınız verim artabilir bu anlamda. Şifa çalışmaları, okültizm, araştırma odaklı işlerden verim alabilirsiniz. Sezgileriniz ve tutkularınız artış gösterebilir. Cinsel yaşamınız da iyi seyredebilir bu dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Her türlü ilişkide şanslı bir evre geçirebilirsiniz. Okul arkadaşlarınız, yabancılarla iletişimleriniz iyi seyredebilir. Sizi tamamlayacak bir ortak, eş, sevgili karşınıza çıkabilir. İlişkiniz sağlam boyuttaysa evliliğe dair sinyaller gelebilir. Küslükleri barışa döndürmek açısından istekli yaklaşımlarınız dikkat çekecektir. Bu dönemde insanlara ekstra çekici görünebilirsiniz. Ayrıca manevi açıdan destek alabileceğiniz kişiler de yanınızda olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş ve sorumlulukları merkeze alacağınız bir dönem. Üst üste biriken, sizi korkutan işler var ise tıkır tıkır çözülebilir. Çalışma arkadaşlarınız ve patronlar size daha toleranslı davranabilir bu dönemde. İş, müşteri bulmak açısından bereketli günler. İştahınız artabilir ve bu dönem kilo verme isteğiniz varsa biraz zorlanabilirsiniz. Bir sağlık sorununuz var ise de manevi destek, ilgi ve şefkat ile üstesinden daha kolay gelebilirsiniz. Evcil hayvan edinebilirsiniz ayrıca. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yaratıcılığınız artabilir bu dönemde. Üretkenleşerek karşılaştığınız sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Aşk hayatınızda romantik zamanlar geçirmeniz son derece mümkün. Eğer yalnızsanız ve heyecan arayışındaysanız yeni bir flört hayatınıza dahil olabilir. Hobilerinizle meşgul olabilirsiniz. Kişisel eşya ve lüks ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu dönem cebinizde para tutmakta biraz zorlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ev ortamınıza huzur geliyor. Aile hayatınızda yeni kararlar dikkat çekebilir. Taşınmalar, ev alımı/satımı olabilir. Aile bireylerinden maddi destekler alabilirsiniz. Evinizi baştan aşağıya yenileyebilirsiniz zira dekorasyon yaptırmak için de uygun etkiler var. Akraba ilişkilerinde barış, huzur ve dinginlik dikkat çekebilir. Kendi işinizi yapıyorsanız emlak, ofis kiralama vb. konularda işler yolunda ilerleyebilir. Hamile kalabilir veya yuva kurma kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İletişim alanlarınız dikkat çekiyor. Merak ettiğiniz, öğrenmek isteyeceğiniz temalar önünüze gelebilir. Teknolojiye yatırım yapabilirsiniz. Kısa yer değişimi, şehir içi geziler gündeminize gelebilir. Kardeş, kuzen, çocukluk arkadaşlarınız ile sık sık haberleşebilirsiniz. Arayanınız soranınız artabilir. İnternet, eğitim ve sosyal medya üzerinden romantik tanışmalarınız öne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Parasal yönden rahat bir süreç geçirebilirsiniz hatta yeni bir maddi kapı önünüze gelebilir. İş bulmak, başvurmak, bütçe değerlendirmesi için uygun bir dönem. Zam, yatırım veya ticari alım/satım işleriniz gündeme gelebilir. Bu süreçte eliniz açık olabilir ve çevrenize cömert davranışlarda bulunabilirsiniz. Eğitim, yurt dışı ve medya temelli kazanç kapıları açılabilir. Buralara para harcayabilirsiniz. Kendi değeriniz ve yeteneklerinizi daha çok fark ederek yeni uğraşılara adım atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda ilerleyecek transit ile her bakımdan şans sizinle gözüküyor. İhtiyacınız ne ise o yöne ilerlemeniz uğur getirebilir. Çevreden daha fazla ilgi ve sevgi görebilirsiniz. Prestijiniz artarken yeni bir müşteri veya işi kendinize çekmeniz mümkün. Aşk hayatınızda da iyileşme olabilir. Aranıza mesafe koymuş olduğunuz biri ile barışabilirsiniz. Sağlığınız için iyi bir dönem lakin kilo alabilirsiniz. Saç kesimi/ boyası, estetik veya stil değiştirmek için uygun bir dönem olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İç dünyanıza huzur gelebilir. Daha rahat bir şekilde çalışma kararı alabilirsiniz. İçinizi daraltan bir mevzuda çözülmeler meydana gelebilir. Herkesten gizlemek isteyeceğiniz bir aşk ilişkisi gündeme gelebilir veya halihazırda süren birlikteliğinizde gözlerden ırak vakit geçirebilirsiniz. Yaratıcı çalışmalar ve özellikle spiritüel uygulamalardan maksimum verimi alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Umutlarınızı gerçekleştireceğiniz şans ve fırsatlar kapınızı çalabilir. Kendi işinizi kurmak, bir ürünü piyasaya sunmak, arkadaşlardan maddi/manevi destek görmek için şartlar uygun gözüküyor. Zam/terfi konuları sebebiyle patronlarınızla konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek meblağ paralar kazanabilmek adına şansınız açık. Özellikle eğitim, iş sebebiyle ufkunuzu açacak yeni bir arkadaş grubuna dahil olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyerinizde ve toplum önündeki prestijinizde şanslı yeni başlangıçlar meydana gelecektir. Tanınırlığınız artabilir. İnsanlar sizin ne konuda başarı kazandığınızı artık fark etmeye başlayabilir. Patronlar, güçlü insanların dikkatini çekebilirsiniz. İşinizi daha da severek yapmaya başlayabilirsiniz bu süreçte. Evlilik, çocuk sahibi olmak gibi değişimler gündeminize gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis