Begüm Minkis

15 Eylül 2023’de İstanbul’a göre 04:39’da 21° Başak burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay anında büyük toprak üçgeni bulunması dünyevi fırsatların kapısını aralayacak, hayatımızı yapılandırmamızı sağlayacak sürpriz gelişmelerin her an karşımıza çıkabileceğini gösteriyor. Denebola sabit yıldızı etkisindeki yeniay geleneklerden sıyrılarak özgürce kendi yolumuza gitme isteğini bunu da pek karışıklık yaşamadan hayata geçireceğimizi göstermektedir. Yapacağımız yeni başlangıçlar engellere takılmasın ve bizleri sınava sokmasın istiyorsak Neptün’ün yeniay derecesine karşıt açısıyla bizi sinsice itelediği başkalarından beklenilen destekler bırakarak somut şeyler inşa etmek için kendi bildiği yoldan çalışmaya devam etmek olacaktır. Yaşadığımız düş kırıkları ise gözümüzü hiç olmadığı kadar açarak bize girmemiz gereken erdemli ve dürüst yolu algılamamıza ön ayak olabilir.

Başak burcu toprak elementi ve değişken niteliğe mensup olması hem iklimsel değişimlerle sonbahara girişi bir yandan da ruhsal havamızın değişmeye başlayacağını gösteriyor. En mükemmel şekilde ortaya koyulan yapıtlara ulaşmak ilgili unsurları parçalara ayırarak ilerlemekten geçer. Temel prensiplerimiz bu süreçte üretim, hesaplama, düzen, ayıklama ve analiz olduğu taktirde yeniayla beraber kendimize güzel bir alan inşa ettiğimizi, her türlü yatırımlarımızın değerlendiğini ve ayaklarımızın yere daha sağlam bastığını fark edebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Hayatımızın herhangi bir alanında önceliklerimizi belirlemiz gerekiyor. Değerlerimizi, faydalı unsurları ve birincil ihtiyaçlarımızı bir sıraya koyarak tüm gereksizleri ayıklayarak kendimize yeni bir düzen inşa etmeliyiz. Zamanımızı ıvır zıvır işlerle oyalıyorsak giden zamanın geri gelmemesi bizi güçsüz ve mutsuz kılmaya başlayabilir. 26° Balık’taki Neptün yeniay’ın tam karşısından baktığı için başkalarının işlerimizi halletmesini beklememeliyiz. Bizzat kendimiz olaylara müdahil olmalı ve yönetmeliyiz. Hatta ustalaştığımız konularla ilişkili başkalarına da belirli oranda destek olmalıyız.

Başak burcu; hizmet etmek, saçını süpürge etmek temasıyla doğrudan ilişkili olduğu için yeniay’ın asıl konusu destek almak ve vermek olmak olarak gözüküyor. Hatta Satürn de Balık’ta olduğu için bunlar mecburi ve kaçınılmaz bir hal almaya başlayabilir. Karşımızda bizlere sorumluluk vermek için can atan, toleransını düşüren ve mesafeli insanlar görmeye başlayabiliriz. Bizden bu talepte olan insanlara eğer geçmişte hatalar yaptıysak işlerine yardım etmeye, sorunlarını gidermeye her zamandan daha fazla gönüllü olduğumuzu fark edebiliriz.

Ay/Güneş, Jüpiter ve Plüton arasında büyük toprak üçgeni, Neptünle uçurtma açı kalıbı yeniay anında bizlere adeta bir nimet olacaktır. Yatırım yapmak, iş kurmak, evlenmek, yeni iş anlaşmaları imzalamak, kaliteli ve konforlu eşyalar satın almak ve zam istemek gibi konularda destekleyen haritalara büyük avantajlar getirecektir. Uranüs ve Jüpiter Boğa burcunda yavaştan kavuşum açısını da hissettirmeye başladığı için fırsatları odaklandığımız noktalardan ziyade beklenmedik kapılardan bulmamız an meselesi. Ümit bağladıklarımız bizleri hayal kırıklığına uğratma ihtimali olabilir fakat biz yine hedeflerimize farklı ve sürpriz yollardan ulaşarak insanları şaşırtabiliriz.

Başak yeniayı verimli bir hasat zamanı, emeklerin karşılığını görmek, geçmişten beridir kendimizi çalışarak adeta köleleştirdiğimiz belli bir hak edişin artık bizleri bekliyor olması gibi konuları temsil ediyor. Bu sebeple herkes az ya da çok sahip olacağı belli bir rızık seviyesine ulaşabilir.

Yeniay anında Aslan burcu yükseliyor. Yükselende Kara Ay Lilith kavuşumda bulunuyor. Yapılan haksızlıklar, özgürlüklerin kısıtlanması ve yolların kesilmesi nedeniyle hakkını sert, sinsi ve karanlık yollarla arayan insanları temsil ediyor. Bazı bozuk düzenlerin yıkılması, sonu olmayan üçlü ilişkilerin bitmesi, hatalı ortaklıklarda sorunların baş göstermesi, sağlıksız bir yaşam tarzı içerisinde olumsuz koşulların kendini hatırlatması gibi gelişmeler de maalesef görülebilir. Ancak yeniay; yanlış bir yolda olsak bile acil çıkış kapısını çok uğraşmadan gösteren bir güvenlik müdürü gibi çalışacaktır. İnsanlardan bize gelecek açık, kararlı ve net ifadelere bu yeniayda lütfen kulak tıkamayalım.

Yeniay’ın sabian sembolü Değerli taşlarla zenginleştirilmiş bir kraliyet arması. Sembol bizlere belli bir soya mensup kişilerle ilişkili haberleri duyabileceğimizi, bu kişilerin kendilerini soyunun gerektirdiği türden etiketi korumaya çalışacağını gösterebilir. Yuva kurmak ve nesli devam ettirmek kavramını sorgulayabiliriz. Belli kurallar ve prensipler içerisinde ne kadar bağımsız olduğumuzu sorgulayabiliriz.

Türkiye haritasına göre 4.evde Juno asteroitinin ve Kuzey Ay Düğümü’nün üzerinde gerçekleşecek. Ülke genelinde evlilik, boşanma ve dava rekorlarının kırılması söz konusu gibi gözüküyor. Muhalefet parti tarafında alınacak yeni kararlarla düzen değişimleri ülke açısından hayırlara vesile olabilir. Neptünyen yeniay ayrıca sel, kuraklık, ani yağış ve hava şartlarında değişimlere neden olabileceğinden herkesin dikkat etmesi, yedek eşyalarla dışarı çıkması gerekiyor.

Başak yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Ticari hayatınız için yeni kapılar aralanıyor. İşsizseniz eğer yeni sözleşmeler imzalayabilir, maaşınıza zam alabilirsiniz. Yeniayla beraber yeme bozukluğunuz varsa iyileşebilir. Terapi, detoks ve spor aktivitelerinin sonuçları daha hızlı gelebilir. İyi hizmet alacağınız yerleri rahatlıkla bulabileceğiniz bir dönem. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız yanınıza çalışan almak, asistan ve muhasebeci bulmak için ilan verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Ufak detayların bile sizi mutlu etmeye başladığını görebilirsiniz. Kendi şansınızı kendiniz yaratmaya başlıyorsunuz. Hayat canlılığınız artıyor. Sportif uygulamalara ilgi duyabilir bu sayede kilo da verebilirsiniz. Rutin bir aşk ilişkisine başlayabilirsiniz. Tatile çıkmak, kutlamalara katılmak, hobilerinizden para kazanmak, eğitim ve yurt dışı fırsatlarını değerlendirmek, spekülasyondan kazanmak için de destekleyici bir zaman olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile hayatınız, ebeveyn ilişkileriniz ve emlak konularında fedakarlık yaparsanız misliyle karşılığını bulacağınız bir zamandan geçiyorsunuz. Taşınma, dekorasyon ve tadilatlarla ilgilenebilirsiniz. Kimileriniz evlilik kimileriniz de boşanma gündemleriyle ilgilenebilir. İş hayatınızda koşulları çok zorlamamanız iyi olabilir aksi takdirde rakipleriniz sebebiyle geride kalabilirsiniz. Evden çalışmak veya ofisinizi değiştirmek için de iyi bir zamandan geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yakın çevrenizle, kardeş ve kuzenlerinizle kaliteli vakit geçireceğiniz, arkadaşlarınızla hasret giderebileceğiniz bir süreç olabilir. Diğer yandan size değerli şeyler öğretecek ve ticari hayatınıza katkı sağlayacak yeni insanlar hayatınıza girebilir. Araç alma veya kiralama, teknolojik cihazlarınızı yenilemek uygun bir zamana giriyorsunuz. Çevrenizde yeni fikirlerle fazlasıyla ilgilenebilirsiniz. Alacağınız teklifleri geri çevirmeden iyice düşünmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Parasal konularla yakından ilgilenebilir, kendi yeteneklerinizi doğrudan açığa çıkarabilirsiniz. Zam, terfi, iş kurma ve yatırımlar için kaliteli bir zamana giriyorsunuz. Ait olmadığınız yerleri terk edebilirsiniz. Önünüze yeni projeler gelirse eleştirmeden hemen önce detaylı muhasebe yapmanız, ince ince çalışmanız sonrasında karlı çıktığınızı fark edebilirsiniz. Kimileriniz evlilik veya ortaklık kararıyla maddi sorumluluk altına girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatınızın pek çok alanında yeni bir deneyime merhaba diyebilirsiniz. Dış görüntünüz, kıyafet stiliniz, davranışlarınız ve genel sağlık durumunuzla ilişkili yeni kararlar alabilirsiniz. Sağlık kontrollerinden geçebilirsiniz. Daha az eleştirel davranabilir, ilişkilerdeki problemlere karşı hoşgörülü ve uyumlu davranışlarınızla insanları şaşırtabilirsiniz. Yurt dışı, hukuki konular ve yükseköğrenime dair yeni başlangıç yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kendinizi kontrolünüz olmadığı konular içerisinde bulmanız an meselesi. Kadersel gelişmeler karşısında içgüdülerinizi dinlemenizi öneririm. Meditatif çalışmalar, psikoterapiler, yoga ve ibadetler sayesinde şifalanabilirsiniz. Geçmişte birilerinin hakkını yediyseniz siz de sorunlar yaşamaya başlayabilir, doğru ve dürüst davrandıysanız da sorunlarınız karşısında hiç beklemediğiniz insanlardan fayda görmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeye hazır mısınız? Sürpriz ve büyük kazanımlar elde edebileceğiniz gelişmelerle beraber olumsuz deneyimlerden kurtuluyorsunuz. Karşınıza sizinle ittifak kurmaya gönüllü güçlü kişiler çıkabilir. Kendi şirketinizin başına geçebilir, verimli müşteriler bulabilir, iyi ortaklık ve ilişkiler kurabilirsiniz. Taşınma, yurt içi/dışı seyahatleri yoluyla yaşayacağınız hava değişimleri de size çok iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Çalışmaktan çok keyif alacağınız bir sürece girebilirsiniz. Evlilik, çocuk sahibi olma veya maddi sebeplerden ötürü statü/unvan değişimleri yaşayabilirsiniz. Geçmişte kaçırdığınız fırsatları tekrardan yakalamanız da an meselesi. Geçim giderleriniz, ofisinizin kirası, fatura ve çalışan giderleri vs. artabilir. Bu süreçte ailenizden biriyle fikir ayrılığı yaşayabileceğiniz için almanız gereken sorumluluklardan kaçmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Değişen vizyonunuz, ufkunuz, bilginizden aldığınız destekle mesleki konularda yükselişe geçmeye başlıyorsunuz. Döviz ve altın üzerinden yatırım planlayabilirsiniz. Hukuksal konularda da haklarınızı alabilirsiniz. İlahi adalet yerini bulabilir. Yarım kalan resmi işler, projeler, kitap ve tez vs. varsa eğer tamamlamaya koyulabilirsiniz. Yeteneklerinizle ilişkili eğitim alabilirsiniz. Farklı kültür ve ülkelerle bağlantılı biriyle sizi mutlu hissettirecek aşk ilişkisine başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Müşterek paralar üzerinden avantaj elde edebilirsiniz. Aile işiniz varsa büyüyebilir. Miras haklarınızı alabilirsiniz. Nafaka davanız varsa eğer olumlu sonuçlanabilir. Bir borcunuzu aileniz sayesinde ödeyebilirsiniz. Ebeveynlerinizle ilişkili uzun süredir sizi yoran bir kriz çözülebilir. Cinsel hayatınız başarılı ilerleyebilir. Bilinçaltı tıkanıklıklarınıza dair psikoterapiler, regresyon ve aile dizilimi gibi çalışmalar sayesinde farkındalıkla şifalanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Çok hayırlı ortaklık, evlilik ve ilişki teklifleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. İnsanlar tarafından onaylandığınızı ve sevildiğinizi düşünebilirsiniz. Popüleriteniz artabilir. Kardeş, kuzen, komşularınızla sorunlu ilişkiler varsa eğer toparlayabilirsiniz. Hava değişimleri size çok iyi gelebilir. Danışmanlık, eğitim ve davalar yoluyla elinize ciddi paralar geçebilir. Bu süreçte hayata farklı ve olumlu cepheden bakmanıza yardımcı olacak gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis