Begüm Minkis

15 Kasım 2020’de İstanbul saatine göre 08:07’de Akrep burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Uzun zamandır gökyüzünü esir aldığı retro etkiler fabrika ayarlarımıza dönüş yaptırmıştı. İyi kötü, doğru ve yanlışı iyice ayırt eder ve tutulmalara doğru ilerlerken bu yeniay ile sahneye çıkmadan perde arkası son hazırlıkları yapabiliriz. Ağır gezegenlerin Jüpiter başta olmak üzere Satürn ve Neptün’ün de yeniaya destek vermesi hayatımıza iz bırakacak, pozitif ve sağlam yeni başlangıçlara ortamı açacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Bizi bekleyen yeniayı 2020’de yaşadığımız olumsuz sınavlara ithafen yıl bitmeden gökyüzünün bizlere sunduğu bir ödül olarak değerlendirebiliriz. Yeniay anının yükseleni de 25 derece Akrep burcu ile başlıyor olması çifte vurgu olarak karşımıza çıkıyor. Akrep burcunun krizleri yenen, dönüştükçe gücüne güç katan, derin ve şifacı tarafı bu yeniayda görünür olabilir. Güneş ve Ay yeniay an haritasında on ikinci evden yükselen ile kavuşumda bulunuyor. Bir süre ketum tavırlarla gizlenilmiş, strateji çizilmiş, arka planda tasarlanmış işlerin şimdi yavaştan görünürlük ederek topluma sunulmaya başlanacağı manasına geliyor. Sezgiler, içgüdüler bu dönemde yoğunlaşabilir. Hayatı daha derin ve anlamlı bir şekilde sorgulamaya başlayabiliriz.

Bu dönemde ekeceğimiz yeni tohumların hayatımızda şanslı ve uzun vadede güçlü meyveler verme olasılığı bulunmaktadır. Oğlak burcundaki Jüpiter, Plüton ve Satürn kavuşumu yeniaya ikinci evden altmışlık açı ile destek vermektedir. Balık burcundaki Neptün ise dördüncü evden üçgen açı ile Güneş ve Ay kavuşumuna bağlanmaktadır. Başta Satürn olmak üzere yavaş hareket eden ve yılın temalarını belirleyen gezegenler engelleri birer birer gevşeten kombinasyonlar kurarak 2020 yılı bitmeden ödüllerini dağıtacak gibi görünüyor.

Oğlak ve Akrep vurgusu içeren bu yeniay pek çoğumuz için hayatlarımızda yeni bir düzen ve sistem kurmak, sorumluluklara ciddi yaklaşmak, detayları atlamamak, kararlı ve inatçı bir şekilde tutunduğumuz işleri bitirmek için bizlere destek olacaktır. Ayrıca Akrep etkisinin olduğu bir yerde ölüm, kaos ve sonlanma temaları ayrı düşünülemez. Bu sebepledir ki yeniayın etkisini hissedeceğimiz Kasım 2020 sonuna kadar yeniden doğmuş gibi hissedebiliriz. Öte yandan krizleri aşarken yenilikler için bazı şeylerden de feragat etmemiz gereken şartlar görebiliriz.

Finans sektörü ve yeraltı hazineleri bu dönemde gündeme gelebilir. Bununla birlikte dış borçlar, bankacılık sistemleri, zamlar, sigortacılık, vergi ve miras konularında da çözülmeler ve yeni kararlar görülebilir. Geçmişte kriz yönetiminin doğru yapılamaması sebebiyle ne yazık ki bazı iflas haberleri gelirken kimilerimiz için ise maddi fırsatlara vesile olabilir. Ayrıca bu süreçlerde maddi düzeyde yardımlaşma görülebilir fakat Venüs ve Jüpiter karesi etkisiyle konfor ve zevk harcamalarında abartıya gitmek, tüketimi arttırmak mümkün.

Gerek Mars, gerek Merkür Retroları artık bittiğinden yatırım planlaması, hayırlı imza ve anlaşmalar yapmak için destekleyici bir dönem söz konusu. Yeniay anında 6/12 aksta Merkür ve Uranüs karşıtlığı bulunması nedeniyle ani işçi çıkarımı/alımı, e-ticaretin gelişmesi, teknoloji ve bilimsel araştırmalara dair önemli açıklamalar, sürpriz iş başlangıçları ve terfi haberleri görebiliriz.

Yeniay anı pek çok güzel açı eşliğinde gerçekleşse de ilişkiler için de bir o kadar zorlayıcı etkiler mevcut. Güneş ve Ayın dispozitörü savaş gezegeni Mars beşinci evde yönettiği Koç burcunda ve ileri konumda bulunmaktadır. Aşkta tutku, kıskançlıklar, dürtüler, ihtiraslı cinsel isteklerin öne çıkacağı bir süreç. İlişkilerde şiddete eğilim de artabileceği için dikkat çok önemli. Ayrıca pek çok yol ayrımı bu dönemde mümkün.

Venüs-Satürn ve Venüs-Plüton kareleri soğukluğu, değersizlik hissini, ayrılıkları, tecavüz ve kadın cinayet haberlerini ortaya çıkartabilir. Karşı taraftan baskı, kontrol ve saplantılı tutumlar görülebilir. Venüs ve Mars karşıtlığı ise eril ve dişil dengesinin kurulmasını yine zorlaştırırken acele, düşüncesiz, kavgacı ve ani tavırların ileride pişmanlık doğurmasına işaret edebilir. Bu dönemde sabır göstererek ve sorumlulukları kabullenerek sürdürülen birliktelikler oldukça sağlam ve gelecek vaad eden cinsten olabilir.

Agena sabit yıldızı yeniay anında oldukça etkili olacağından elde edilen değerli ve özel bilgilerin bizi güçlüklere itebileceğine işaret edebilir. Bilim, vizyon ve eğitim uğruna yapılacak fedakarlıklar ve alınacak kararları işaret ediyor. Sevgi ilişkilerinde yaşanacak problemlere de ışık tutan bir yıldızdır.

Sağlık açısından genital organlar, rektum, kuyruk sokumu, pelvis ve kolon bölgeleri bu evrede hassas olabilir. Cerrahi müdahaleler bu dönemde artış gösterebilir. Bunun yanında okült konular, terapi ve danışmanlıklardan ruhsal manada şifa alınabilir.

Akrep Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Kariyerinizi ve ev hayatınızı ilgilendirecek konularda büyük maddi atılımlar gerçekleştirebilirsiniz. Dürtüsel harcamalarınız olabilir. Kontrolü kaybettiğinizde sezgilerinize yönelerek doğru cevabı bulmanız mümkün. Yatırım, miras, kredi, nafaka vb. konularda yeni yapılandırmalar gerçekleştirebilirsiniz. Bazı sırları duymanız veya bizzat sizin duyurmanız da olası görünmekte. Odağınız çok güçlü olacağından araştırma, inceleme konularında başarılarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Her türlü ilişkinizi detaylı bir şekilde incelemeye alabilirsiniz. Bazı kişiler fikirlerinize karşı çıkabilir. Yeni bir ilişkiye başlayabilir veya halihazırda olan ilişkinizi yeni ve derinlikli bir boyuta taşıyabilirsiniz bu dönem. Avukat görüşmeleri, danışmanlıklar ve ortaklık kararları bu süreçte ilgileneceğiniz diğer önemli konulardan olabilir. Uzaklarda yaşayan akraba ve tanıdıklarınızla irtibatınız da sıklaşabilir bu dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Gündelik düzen ve iş sorumluluklarınızla ilgili konularda düzenlemeler yapabilirsiniz. İş hayatınızda ufak çapta zamlar, yükselmeler meydana gelebilir. Size destek olacak yeni iş arkadaşları çevrenize eklenebilir. Sağlığınızda bazı sorunlar var ise uzun vadede işinize yarayacak tedavilere başlayabilirsiniz. Spor, diyet vb. alışkanlıklara başlarsanız kararlılıkla sürdürebilirsiniz. Sorunlu akraba ilişkilerinizde de barış görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşk hayatınızda heyecanlı gelişmelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. İlişkiniz sağlam ise geleceğe dair ışık verecek hoş muhabbetler ortaya çıkabilir. Yeni bir flörte başlarsanız gelecek vaad edebilir. Hobiyi mesleğe çevirmek ve yaratıcılığınızı iş hayatınızda etkili bir şekilde kullanmanız için desteklendiğiniz bir dönemdesiniz. Riskli maddi yatırımlardan da gelir elde edebilirsiniz. Parayı cebinizde kolay kolay tutamayacağınız bir süreç de mümkün görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Yönünüzü aile ve ev yaşantınıza çevirmeye başlıyorsunuz. Adres değişimleri ve akraba ziyaretlerini bu sürece denk getirebilirsiniz. Aile mirası, ev yatırımları da gündemi oluşturan diğer konular arasında olabilir. Kariyer sebebiyle yeni bir yerde yaşam planları kurmanız olası. Evlilik hayatınızda yuva kavramına daha çok odaklanabilirsiniz. Evliyseniz bebek yapma kararı vererek yuvanızı büyütebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeni tanışmalar, başvurular, görüşmeler ve anlaşmalar bu sürecin temel konuları arasında olacağından normalden daha sosyal bir evre geçirebilirsiniz. Ticari konularda canlanma görülebilir. Kısa vadeli bir eğitime yazılabilirsiniz veyahut hali hazırda öğrenim gördüğünüz alanda sınav hazırlıklarına başlayabilir, uygulama sürecine geçebilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşularınızdan yeni haberler alabilirsiniz. Sizi eğlendiren insanlarla kısa seyahatler planlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Gelir ve gider dengenizi birebir ilgilendirecek yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Hali hazırda olan mirasın bölünmesi, ek işler almak, sigorta başlangıçları ve zam/terfi beklentileriniz gündeminize girebilir bu döneme. Yeteneklerinizi geliştirecek alanlar önünüze gelebilir. Ailenin desteği ile zor bir işin üstesinden gelebilirsiniz. Benliğinize dönerek kendinize olan inancı tazeleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sizi ilgilendirecek her türlü mevzuda yeni başlangıçları destekleyecektir. Sağlık başta olmak üzere, tarzınız ve tavrınızda bazı değişimler gözlemlenebilir. Bedeninize gösterdiğiniz özen artabilir. Bireysel alanınıza yönelebilir ve kendi isteklerinizden, fikirlerinizden asla taviz vermek istemeyebilirsiniz. Yeni ilişki başlangıçları görülebileceği gibi var olanlarda yolları ayırarak yeni bir düzen içerisine girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kontrolünüz dışında ve sizden gizli olan bir alanda etki görmeniz arkanızdan gizli olayların dönebileceği, belli belirsiz olaylarla kafanızın karışabileceğine işaret ediyor. Sizi zorlayan ortam ve insanlardan da uzaklaşma kararı alabilirsiniz. Sezgilerinizin artması ile beraber spiritüel uğraşlara daha çok eğilim göstermeniz mümkün. Doktor kontrolleri yaptırmak, kendi alanınıza çekilerek dinlenmek için uygun bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sosyal çevre ve arkadaşlardan bazı güzel başarı hikayeleri duyacağınız ve destekleneceğiniz etkiler altına giriyorsunuz. Serbest iş sahipleri önemli bir paranın sahibi olabilir ve iş çevresine girebilir. Amaçlarınıza giden yolda ne istediğinizi daha iyi bilerek kariyerinizde kararlı adımlar atabilirsiniz. Toplumsal olaylara yaklaşımınızın daha yoğun olduğu, kalabalık yerlerde liderliği üstleneceğiniz ve yardımlaşma isteğinizin artacağı bir dönem geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Görünürlüğünüzün artacağı başarıları kendinize çekeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Amaçlarınızı ve yeteneklerinizi başka insanlara da göstermek isteyebilirsiniz. Terfi edebilir ve daha iyi şartlarda iş değişimi yaşayabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılarınız var ise mesleki açıdan önemli destekler önünüze çıkabilir. Kendi işinizi kurmak veya ev taşımak/almak sebebiyle yüklü miktarlarda harcamalar da gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş veya özel sebeplerden ani gelişen seyahatlere çıkabilirsiniz. Eğitimler, kişisel gelişim çalışmaları ve yeni deneyimlere odaklanacağınız bir süreç geçirebilirsiniz. Uzak yerlerde yaşayan akrabalar, eşin ailesi ve arkadaşlarınızla plan ve programlar yapabilirsiniz. Ziyaretler gündeme gelebilir. Reklam, pazarlama ve medya konuları işiniz gereği gündeme gelebilir. Hayata bakış açınızı değiştirecek çeşitli olay örgüleri de ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis